Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Radikalni ateizam

je legitiman
14
82%
3
18%
By Ulix
Dejane, ja nisam vernik, ateista sam bio celog svog zivota, i smatram, bas kao i ti da SPC, RKC i dr. treba, TREBA ostro kritikovati, ali ne postoji tako nesto kao intuitivna kritika, tvoje osecanje ne vredi ni pisljivog boba ako ne mozes (a ti ne mozes) da ga podrzis bilo kakvim argumentima.

Izjava: ja necu da procitam Bibliju... je detinjasta. Kako ocekujes da diskutujes o necemu o cemu pojma nemas?

Da si pazljivo procitao temu video bi sta ja mislim o radikalnom ateizmu i religiji uopste (moj post je drugi po redu, odmah ispod PauLijevog, izvoli ga procitati pre nego sto me prozoves episkopom), i sustinski se slazem sa tobom, samo ne mogu da dozvolim da iznosis neargumentovane stavove. Emocija nije argument. Tvoje osecanje nije argument. Neargumentovan stav se zove predrasuda. Predrasude su uglavnom negativne.

Nice je bio briljantan filozof, ali se bojim da ti ni njega nisi citao. Ako odes na google pa ukucas: Nietzsche, quotes, Christianity ili nesto slicno, to te ne cini strucnim da govoris o Niceu ili hriscanstvu.

Sto kaze Tot, kao politicko bice te cenim, ali je ovo rasprava kojoj nisi dorastao.

Kao ateista, zalazem se za dijalog, ali dijalog podrazumeva VOLJU da cujes drugu stranu, sto je osnovna kultura, a ti tu volju nemas. Ti otvoreno kazes da ne zelis da saslusas vernika. O cemu dalje da govorimo?

[size=-2](Moj decko ti nece pomoci. Ne dozivaj ga dzabe u pomoc.)[/size] ;)
By Simor
Originally posted by de_ya_n
Ja NE ŽELIM da pro?itam Bibliju, ali zato mogu da citiram re?enice iz te knjige
Sto je potpuno legitimno, ali onda nemoj da se ljutis ako neko kao kontraargument koristi citate iz te knjige. To me podseti na situaciju kada je jedan nas bizarre forumas tvrdio da Srpska pravoslavna crkva nikoga ne tuzi sudu, a kada sam mu ja ponudio par dokaza da je SPC itekako tuzila neke ljude, poceo da drami. Naravno, duso, ti nemas nikakve slicnosti sa tim bizarre forumasem, ali je ovaj caps lock tako drama queen.
Originally posted by de_ya_n
što nisam pro?itao sve te knjige o veri ne zna?i da nemam pravo da komentarišem religiju, veru, crkvu,... jer sam nasuprot tome pro?itao dovoljno nau?nih knjiga, spisa i ?ega-ve?-sve-ne da mogu zdravo-razumski da pri?am o religiji
Imas pravo da komentarises, ali onda to nema dovoljnu snagu. Naprosto, u Srbiji postoji trend da se stvari kritikuju a da se i ne poznaju, nego se reaguje onako iz stomaka. Ja mislim da je potpuno ok kritikovati odnos religijskih zajednica prema gej muskarcima ili zenama, ali ako hoces da negiras sistem u celini moras ga dobro upoznati. I, aman, bas kao sto religija nije nesto sto se ne moze kritikovati, tako nije ni nauka. Pa, do pre 40-ak godina naucna psihijatrija i psihologija su tvrdile da smo ti i ja bolesni, jer smo gejevi.

Konacno, ja se jako bojim "zdravog razuma". Cim neko pocne da mase zdravim razumom, prirodnoscu, logikom, mene jeza prozme. Zdrav razum se formira drustvenim uticajima, u nas se upisuju razne norme i pravila, i ako ne probas da otklonis naslage koja se na nas nalepe procesom socijalizacije (uticaji u porodici, skoli, u kontaktu sa drugim ljudima), onda samo generises stereotipe i predrasude.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!