Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Loni
Ok su definicije, ali
pisali su ih Englezi, pa su morali da ubace da je fašizam i neprijateljstvo prema idejama liberalizma,
po ?emu se ispostavlja da bi i komunisti bili fašisti.

Zamisli kad bi fašisti bili svi, koji ose?aju ljubav prema simbolima kao što su uniforme.
Imali bismo muke da naðemo pedera nefašistu.

Ja sam u svakom slu?aju za uže definicije,
ali šta da radimo, kad FAŠIZAM nije srpska re?,
pa imamo pravo da etimološki rastavljamo samo
re?i NACIZAM i RASIZAM.

Ja znam da Tot i ti želite da izvu?ete poentu teme, kako svi treba
da se razumemo, slažemo i volimo...
I da pružamo ruke (a ponekad i ostale ekstremitete jedni drugima)
Ok. Volim i ja vas :kiss:

Slažem se da je sama trpeljivost apsolutno nedovoljna,
ali šta to zna?i u praksi?

Govorite o jednom apsolutno nepostoje?em, zamišljenom svetu, u kome svako svakog voli (a nedeljom svi obla?e bela odela i balske haljine) i svako svakog pušta da razvije koncepciju i ideju kakvu želi?

Da li to postoji?

Da postoji, onda biste recimo vas dvojica ovde opomenuli Jukija, koji apsolutno ismeva moju druga?ijost u idejama.
Od kako sam rekao da mi je fizi?ki izgled bitan i da podržavam Pal?icu, koja je ostavila onu mušku krticu (Po Jukiju ona je kurva, koja je krtca ostavila samo zato što je ružan i udala se za lepog princa u cve?u), Jukie mi prosto ne da mira.
U svakoj temi ide i za mene dokazuju?i da sam površan, stupidan, budalast, ovakav, onakav...

Hajde, ako se zalažete za svet u kome ima mesta za razli?ite, ali nema mesta li?nom vreðanju, opomenute ve? jednom Jukija, da mi komentariše stavove bez uplitanja njegove definicije moje li?nosti.

Vas dvojica, sami imate politiku duplih standarda.
Ja ispadoh netolerantan jer rušim samo ne?iju koncepciju argumetnima, pritom nigde ne pominju?i njegovu li?nost,
pa se svi dignu na noge,
a neki drugi odlaze u vreðanje kompletne li?nosti, pa ništa.

Pronadjite mi jedan jedini post, u kome pljujem nekoga kao licnost, a s druge strane, koliko imam kompromisnih postova u kojima se izvinjavam.
Pronadjite kod nekih drugih postove, u kojima se neko kaje, za izgovorenu rec i kaže da nije u pravu.
I gde su recimo kazne, a gde nagrade za to?
Naravno da ih nema jer i vas dvojica, pored ostalih, gledate
kroz prste onima, koji su sa vaše strane u diskusiji, ma koliko oni vredjajuci bili preama drugima.

Vaša koncepcija savršenog sveta mora da ima i neke sankcije za one, koji ih krše.
By Ulix
Originally posted by PauLi
Zamisli kad bi fašisti bili svi, koji ose?aju ljubav prema simbolima kao što su uniforme.
Imali bismo muke da naðemo pedera nefašistu.
:up:
:smeh:
Ja sam u svakom slu?aju za uže definicije,
ali šta da radimo, kad FAŠIZAM nije srpska re?,
pa imamo pravo da etimološki rastavljamo samo
re?i NACIZAM i RASIZAM.
Fasizam se i suvise slozena pojava da bi se podveo pod tako jednostavnu definiciju.
Ja znam da Tot i ti želite da izvu?ete poentu teme, kako svi treba
da se razumemo, slažemo i volimo...
I da pružamo ruke (a ponekad i ostale ekstremitete jedni drugima)
Ok. Volim i ja vas :kiss:
Da, cini mi se da je bas to poenta.
Slažem se da je sama trpeljivost apsolutno nedovoljna,
ali šta to zna?i u praksi?
To znaci da cemo u praksi ipak morati da se zadovoljimo pukom tolerancijom i da cemo na prihvatanje morati da cekamo... ne mi neko nasi (hipoteticki) cukun-unicici. Od tolerancije ka prihvatanju nije mali put, zapravo, duzi je od puta ka toleranciji, a kako mi jos ni prvi korak nismo zavrsili, daleko smo i od hipoteticke rasprave na tu temu.
Govorite o jednom apsolutno nepostoje?em, zamišljenom svetu, u kome svako svakog voli (a nedeljom svi obla?e bela odela i balske haljine) i svako svakog pušta da razvije koncepciju i ideju kakvu želi?
Kljucne reci podebljane.
Da li to postoji?
Naravno da postoji; sinoc sam bas tamo bio... i probudio se uneredjen od srece.
Vas dvojica, sami imate politiku duplih standarda.
Ja ispadoh netolerantan jer rušim samo ne?iju koncepciju argumetnima, pritom nigde ne pominju?i njegovu li?nost,
pa se svi dignu na noge,
a neki drugi odlaze u vreðanje kompletne li?nosti, pa ništa.
Mozda da probas i ti da vredjas licnost...? :mazi:

Dakle - PauLi je, rekao bih, konacno ispekao zanat polemisanja. POslednja dva njegova posta mislim zasluzuju detaljniju analizu; ali to je na Simoru i Totu sa kojima polemise. Ja se radujem nastavku...
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Ulix

Mozda da probas i ti da vredjas licnost...? :mazi:

Dakle - PauLi je, rekao bih, konacno ispekao zanat polemisanja. POslednja dva njegova posta mislim zasluzuju detaljniju analizu; ali to je na Simoru i Totu sa kojima polemise. Ja se radujem nastavku...
Ulixe, znaš šta je bilo kad sam pokušavao da se svaðam i da da budem kvaran. Ti si me posle toga zvao telefonom i rekao: - Ne vredi dušo. Vidi se da nemaš otrova.
Smešno mi što se našao ko ?e da mi kaže, dobrice moja mala.

Dok ne uzmemo ?asove kod Jukija nema vajde.
By Ulix

Ulixe, znaš šta je bilo kad sam pokušavao da se svaðam i da da budem kvaran. Ti si me posle toga zvao telefonom i rekao: - Ne vredi dušo. Vidi se da nemaš otrova.
Evo sad ti kazem da ipak ima nade za tebe... mozda je nesto od mog otrova preslo na tebe :D
:kiss:
Svi znaju da su privatni casovi cisto gubljenje para... praksa je najvaznija. :vogue:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Ti si me posle toga zvao telefonom i rekao: - Ne vredi dušo. Vidi se da nemaš otrova.

ili kod Fencysmurf-a...
oops, omace mi se!:roll:
Korisnikov avatar
By Kupper
Kad bi ovaj svet pocivao na Simorima, Totima, Jukie-ima i Fencysmurfovima dogodio bi se raj ili bar priblizno.

Avaj, nije tako i to je zalosno.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Neko bi da poredi Tot-a sa Fencysmurf-om i/ili obratno, iju!:roll:
By Simor
Originally posted by Vel boy
ili kod Fencysmurf-a...
oops, omace mi se! :roll:
A ti se jos nisi zalio vaspitacici sto te je fencysmurf dirao? Nemoj to da drzis u sebi. Moze da ostavi trajne posledice kada porastes!
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Simor
ili kod Fencysmurf-a...
oops, omace mi se! :roll:
A ti se jos nisi zalio vaspitacici sto te je fencysmurf dirao? Nemoj to da drzis u sebi. Moze da ostavi trajne posledice kada porastes!
a tebe je neko nesto pitao i/ili ti se obratio...?:roll:
By Simor
a tebe je neko nesto pitao i/ili ti se obratio...? :roll:
Osetio sam se pozvanim da odgovorim. Mozda u tvojoj progresivnosti nema mesta za to, ali mene zbog toga zabole uvo. Nije mi jasno odakle tolika frustracija jednim tolerantnim i nadasve inteligentnim i obrazovanim korisnikom, kakav je fencysmurf. Kod mene je, u samom pocetku, postojalo izvesno nerazumevanje sa fencyjem i sa Kupperom, posto mi se ucinilo da izmedju nas postoji nepremostiv jaz. Onda sam, temeljnije citajuci postove, zakljucio da razlike ne samo da nisu nepremostive, nego da je sustina ista. I to se pokazuje i u mojoj komunikaciji sa njima i van forumskih postova. Ali kako fencysmurf nije vise na forumu, a zamisljam da bi mu bilo uvredljivo da bilo ko izigrava njegovog advokata, lepo bi bilo da ne pravis offtopic, pominjuci njega u negativnom kontekstu. Decko je, zaista, sjajan, i kada bi bilo vise ljudi u Srbiji kao sto je on, Srbija bi drugacije izgledala, a kada bi bilo vise pedera kao sto je on, pederska zajednica Srbije ne bi tavorila na memljivoj margini i glodjala samu sebe.
Korisnikov avatar
By Loni
Poreðenje Tota i nekoga ,,ko je pobegao s foruma'', a ?ije ime ne?emo pomenuti jer nije tu, nije baš umesno.

Za mene je Tot, na nekoliko klju?nih stepenica iznad u pogledu tolerancije. Dok Totica, kao neko, ko iskreno brani svoje stavove, to radi bez trunke zlonamernosti i u službi isticanja poente, kojoj je cilj poziv na opštu slogu i razumevanje, ,,osoba, koja je otišla'' ima mnogo zmijskije ciljeve, kojima je neretko cilj omalovažavanje same li?nosti, izvrtanje re?i i njihovo dovoðenje u drugu, banalnu krajnost, da bi kontrasagovornik ispao što gluplji.

Da je više ljudi kao što su Vel boy (o zašto li je Pitsburg, toliko daleko) Ulixa ili M M and J, ,,uvijen bezobrazluk'' ne bi mogao da proðe ni kod jednog politi?ara na svetu.
Nema tog sofisticiranog, manipulativnog govora, koji bi Vel boya, Ulixa ili mene mogao da natera da podržimo recimo ?etnike, a da pre ?itanja teksta nismo mogli da ih smislimo, ili da progutamo pri?u o Jankovi?ki kao nehomofobu, jer je ,,homofobiju uvila u foliju marke ,,sofisticirani cinizam'' , uvezala mašnicu i ponudila nam poklon sa širokim kezom.
Samo nek je više takvih i svet bi bio mnogo iskrenije mesto gde bi cinizam, zauvek izgubio legitimitet.

Ja, samo kad pogledam Simorov vrednosni sistem, koji podrazumeva, da se s jedne strane, kod pripadnika ,,svog plemena'' ne prime?uju ?ak ni o?igledna vreðanja kompletne li?nosti, izbegavanja da se odgovori na konretna pitanja i izvrtanja, a sa druge strane, se iz re?enica pripadnika ,,tuðeg plemena'', konstruiše i podrzumeva nešto što njima nije ni palo na pamet, ne prašta ni rasrpava o idejama i njihovo rušenje njihovih koncepcije, (da ne govorimo o podcenjivanju li?nosti), dolazim do zaklju?ka da je tema o prevazilaženju tolerancije i njenog pretvaranja u nešto više (nazovimo to nadtolerancije), u kojoj Simor drži glavnu re? potpuno obesmišljena.

Simor i Tot, pri?aju o tome kako narod treba da prevaziðe neko znanje o toleranciji, za 9 i treba da dostigne znanje za 10, i u to u trenutku, kad narod nema ,,znanja'' u pogledu tolerancije ili nadtolerancije ni za pišljivu šesticu.
Aman, ljudi pa krenimo postepeno.
Daj prvo ti Simore, nau?i ove mase, koje pevaju ,,Ubij zakolji, da taj i taj ne postoji'', osnovama tolerancije, a kasnije ?emo od šestice, lakše do?i do znanja za 7,8,9 i 10.

Ja ?ove?e, ne vidim ni da si ti sam digao glas protiv netolerancije na nekom osnovnom nivou. Sam pravilnik foruma ne propoveda li?ne uvrede ve? raspravu o stavovima, a koliko je samo puta recimo Jukie, pa ponekad i Kupper, to prekršio pa uvredio srž li?nosti, pa ništa. Jer pobogu, uvreðen je neko, ko zastupa suprotno mišljenje, pa nemamo žala. Nisam ni ja moderator pa dignem glas kad Frank W, za Denija kaže da je idiot ili sli?nih vreðanja.
Nešto ne videh to kod drugih.
Koliko ovde padne li?nih uvreda, pa ti ništa.
Još su ti neki od njih i face.
Izvini, ali u temi o toleranciji, u mojim o?ima si izgubio ugled.
Dajte da mi, na ovom forumu, da utvrdimo znanje tolerancije i poštovanje pravilnika i da održavamo nivo tolerancije na po?etku za šesticu, a o ,,nadtoleranciji''... neki drugi put.
By Simor
Poreðenje Tota i nekoga ,,ko je pobegao s foruma'', a ?ije ime ne?emo pomenuti jer nije tu, nije baš umesno.

Za mene je Tot, na nekoliko klju?nih stepenica iznad u pogledu tolerancije. Dok Totica, kao neko, ko iskreno brani svoje stavove, to ne radi zlonamerno, ve? u službi isticanja poente, kojoj je cilj poziv na opštu slogu i razumevanje, ,,osoba, koja je otišla'' ima mnogo zmijskije ciljeve, kojima je neretko cilj omalovažavanje neistomišljenika, izvrtanje re?i i njihovo dovoðenje u drugu krajnost, da bi kontrasagovornik ispao glup.
Prvi i poslednji put govorim u Totovo ime: Poredjenje Tota sa fencysmurfom moze Totu samo da laska, i laska mu. Slazem se da je Tot apsolutno jedinstven, bar za moj licni zivot, ali to nije tema diskusije. Fencysmurf se nije koristio nikakvim omalovazavanjem; prosto je covek znao o cemu govori, za razliku od tebe. Ako hoces da se boris protiv hriscanstva, Rimokatolicke crkve ili Srpske pravoslavne crkve onda je neophodno da poznajes njihova uverenja o prirodi coveka, o svetu, njegovom nastanku i razvoju i njihova specificna dogmatska ucenja. Mozes, naravno, da se zadrzis i samo na fenomenoloskom posmatranju, ili samo da uvidjas homofobiju. Mozes, naravno, i da nista ne znas o predmetu razgovora. Ali, onda nemoj placipickati kako je neko nefer diskutant. Nije on nefer, nego ti ne razumes sta on prica. Ne zato sto si glup (jer nisi), nego zato sto nemas ni minimum znanja o oblasti, u koju si uleteo da diskutujes.
Kamo sre?e da je više ljudi kao što su Vel boy (o zašto je Pitsburg, toliko daleko) ili M M and J jer kod takvih, kao što su oni,
,,uvijen bezobrazluk'' ne može da prodje.
Nema tog sofisticiranog, manipulativnog govora, koji bi Vel boya, Ulixa ili mene mogao da natera da podržimo recimo ?etnike, a da pre ?itanja teksta nismo mogli da ih smislimo, ili da progutamo pri?u o Jankovi?ki kao nehomofobu, jer je ,,homofobiju uvila u foliju marke ,,sofisticirani cinizam'' i uvezala mašnicu.
Samo nek je više takvih i svet bi bio mnogo iskrenije mesto gde bi cinizam, zauvek izgubio legitimitet.
Ti i Vel boy ste moralne gromade, sta da ti kazem. Ja eto nisam. U to ime sam pozajmio od ministra Kojadinovica vostanu figuru Draze Mihajlovica i drzim je pored kreveta.
Samo kad pogledam Simorovvrednosni sistem, koji podrazumeva, da se kod pripadnika ,,svog plemena'' ne prime?uju o?igledna vreðanja kompletne li?nosti, izbegavanja da se odgovori na konretna pitanja i izvrtanja, a sa druge strane, se iz re?enica pripadnika ,,tuðeg plemena'', konstruiše i nešto što njima nije ni palo na pamet, ne prašta ni rušenje obi?ne ideje i koncepcije, (a nema ni govora o podcenjivanju li?nosti) dolazim do zaklju?ka da je tema o prevazilaženju tolerancije i njenog pretvaranja u nešto više, potpuno besmislena.
Ne pripadam plemenu (ti bas volis da se igras "cetnika" i "partizana"). Nikada nisam vredjao tvoju licnost.
Simor i Tot, pri?aju o tome kako narod treba da prevaziðe neko znanje (nadtoleranciji) za 9 i treba da dostigne znanje za 10,
i u to u trenutku, kad narod nema znanja u pogledu tolerancije ni za 6.
Aman, ljudi pa krenimo postepeno.
Daj prvo ti Simore, nau?i ove mase, koje pevaju ,,Ubi zakolji, da taj i taj ne postoji'', osnovama tolerancije, a kasnije ?emo od šestice, lakše do?i do znanja za 7,8, 9 i desetku.
Ne pricam o narodu, posto me isti ne interesuje. Govorim o unutrasnjem menjanju svakog od nas.
Ja ?ove?e, ne vidim ni da si ti sam digao glas protiv netolerancije na osnovnom nivou. Sam pravilnik foruma ne propoveda li?ne uvrede ve? raspravu o stavovima, a koliko je samo puta recimo Jukie, pa ponekad i Kupper, to prekršio pa uvredio srž li?nosti, pa ništa. Jer pobogu, uvreðen je neko, ko zastupa suprotno mišljenje, pa nemamo žala.
Koliko ovde padne li?nih uvreda, pa ti ništa. Još su ti neki od njih face.
Dajte da mi, na ovom forumu, da utvrdimo znanje tolerancije i poštovanje pravilnika i da održavamo nivo tolerancije na po?etku za šesticu, a o ,,nadtoleranciji'' neki drugi put.
Ja ti nisam mama, ni vaspitacica, a ti nisi lice sa posebnim potrebama. Ako te neko vredja ili napada u virtuelnom prostoru, konflikt sam resi. Uostalom, sam si pisao na forumu, kako se cujes sa ovim ili onim moderatorom, pa to razresi sa njima. Kako si mi ti jednom objasnio, ja sam u malom gradu, a ti se, u velikom, druzis sa aktivistima, pa se vi posvadjate a onda djuskate do rane zore. Sto bih ja rusio tvoju koncepciju zivota.
Korisnikov avatar
By Tot
Simor i Tot, pri?aju o tome kako narod treba da prevaziðe neko znanje o toleranciji, za 9 i treba da dostigne znanje za 10, i u to u trenutku, kad narod nema ,,znanja'' u pogledu tolerancije ili nadtolerancije ni za pišljivu šesticu.
Tolerancija ovde nije zaživela a mi gioovorimio o prevazilaženju razlika i razumevanju što je dinami?an proces. Imam utisak da je za tebe tolerancija nešto deklarativno. Pravilnik i ?ao. Ja do sada nisam dobio opomenu pa ipak sam ovde bio u virtuelnim svaðama. Oni koji su me žeš?e povredili, nema ih mnogo, su na mojoj ignore listi, metodom skrolovanja su nestali i iz virtuelnog prostora, a svi drugi su moji sagovornici i ako sam oštar prema njima,oštar sam u polemi?kom nikada u personalnom smislu(ili uz retke izuzetke). Nisam primetio da je Fencysmurf bio oštar u personalnom smislu, ali možda sam pristrasan jer ga veoma cenim. Ali budi i ti fer pa reci da si pristrasan prema svojim prijateljima. Zašto bi to bilo loše?

Simor i Tot pokušavaju da govore o principima dijaloga, to je nešto više od tolerancije; deklarativna tolerancija, pokazalo se i na ovom forumu ništa ne zna?i; politi?ka korektnost je malovredna kategorija; stupaš u konkretne interakcije(makar to bili i virtuelni ?lanovi ovog foruma) i trudiš se da pospešiš komunikaciju sa njima; to ?e te odvesti u dijalog koji svakako prevazilazi puku trpeljivost ( toleranciju.)

Tako sam ja postajao bliži sa svojim neistomišljenicima, na prirodan na?in, tako sam se približio u stavovima i sa tobom i sa Uliksom itd. Na to me nije naterao pravilnik. I sad ovo da je Simor izgubio u tvojim o?ima je smešno. Držiš se stalno neke crno bele slike.

Evo ti malo Epikura, o prijateljima i kako ?initi sa onima koji to nisu:

Ko se ume najbolje obezbediti od spoljašnjih ljudi, taj svojim roðacima ?ini one koje može, a koje takvima ne može da u?ini bar ih ne ?ini ni sebi stranim. A ukoliko ni to ne može, ne dolazi uopšte sa njima u vezu i rešava da radi samo ono što mu donosi korist
Korisnikov avatar
By Tot
Najpre da citiram samog sebe što mi je mrsko ali nisu svi dužni ?itati(pa ni shvatiti) ono što sam rekao:

"Ali ukoliko cenim sagavornika u tom neslaganju ?e se sadržati izvesno poštovanje, a ako je poštovanje pravo onda zapravo imam i neko razumevanje što u kona?nom zna?i da mogu razumeti onaj jezik kojim sagovornik pri?a IAKO SE NE SLAŽEMO.Medjutim, šta JE DRUGO razumevanje neistomišljenika nego prvi korak KA PREVAZILAŽENJU RAZLIKA. Ne zato da bih ja poništio tvoju razli?itost ili ti moju(iako ti mene recimo možeš zavrbovati za neke svoje stavove) nego da bi unapredili komunikaciju."

Joj ne volim da mi se obra?aju sa

FILA, FILO ili FILICE.
To je navika iz ranijih vremena; teško se navikavam na tvoj novi nik. Prelazim na Pauli, ali ?u te zvati Filica ako ti nastaviš mene zvati Totica.
Ono što zaklju?ujem i za tebe Tot, i za Fencysmurfa i Simora, Ulixa itd je da vi preuveli?avate zna?aj GRANICA.
Konstatujete dakle da, postoji pravilo,
,,u okviru ove grupe vernika je dozvoljeno to i to'',
,,u okviru države to i to''.
Pa ja sam pristalica sekularne države: "Daj caru carevo a Bogu Božje"(novi Zavet).To je granica. Mogu biti primeran graðanin i istovremeno vernik. I uopšte ne težim da se zavede neki državno- verski kult.

Mislim da to u praksi na sre?u ili na žalost nije tako.
GRANICA nema.
Svakoj ideologiji, religiji ili partiji, daj prst uze?e ti celu ruku, daj ruku uze?e ti glavu
Iliti: daj Pauliju prst i uze?e ti glavu!
ta borba za prevlaš?u je sasvim normalna i prirodna.
E nije normalna, ljupki darvinisto. Prirodna jeste ako polazimo sa stanovišta ?ovekovih prirodnih nagona; stalno politiziraš. Put ka svom religijskom iskustvu, svetonazoru i sl. trebalo bi biti put slobode a ne robovanje autoritetima(vidi raniji Simorov post o idolima).
Verovali ili ne, ali ja mislim da CRKVA i DRŽAVA i ne treba da budu odvojene, ako ve?ina graðana to ne želi.
Molim lepo, ako ateisti i ostali, koji vide potrebu odvajanja te dve stvari, ne uspeju da animiraju ve?inu graðana za svoju ideju, onda ne treba ni da postoji sekularna država.
Ko nam je kriv ako se slabo borimo.
Zna?i bi?e ovde džamahirija(jer je Pauli odnekud snovideo da to ve?ina vernika želi) ili ?e biti sekularna država po nekom Paulijevom uzusu. Pretpostavljam da se tu radi o ateisti?koj državi, s tim što Pauli(dobar je on!) ne?e dozvoliti da crkve budu pretvorene u pisoare(kao u vreme E. Hodže) ve? ?e biti kulturnoistorijski spomenici bez obavljanja bogoslužbenih radnji jer nas je Pauli ubedio da je religija prevaziðena.

U stvari nije nas ubedio samo Pauli ve? svi napredni ateisti i progresivci koji "znaju da se bore". Tek, kolektivisti?ka svest u Paulijevoj glavi cvate punom snagom. MI-ONI. Dihotomija je ireverzibilna.

Pogledaj koliko predstavnika razli?itih religija propovedaju na trgovima, ulicama i šire svoju veru.
Tokom širenja svoje vere apsolutno se podrazumeva i negiranje suprotnih stavova (Logi?no je da ?e propovednik hriš?anstva ili islama na pitanje o darvinizmu, gledati da iznegira maksimalno)
Ko ne pristaje na Paulijevu logiku, mora biti uteran u nju!
Život je boljno bolje i kako ?ika Darvin kaže, samo oni najja?i i najve?i borci uspevaju.
Tako je i na polju ideja i na polju umetnosti, religija, politike, ideologija pa ?ak je tako i kod ljubavi.
I ja sam ze borio za ljubav, a mnogo puta su se borili i oko mene.
Ja to nazivam zakonom džungle. Zna?i principijelno prihvataš zakon džungle? Kako samo onda u sve to uklapaš toleranciju kada sve ono što nema dovoljno snage ne može (i ne treba?) da postoji. Ili se pak kod tebe radi o potrebi da osmisliš svoju kolektivisti?ku misaonu matricu, samo što se ne pozivaš na nacionalno bi?e i Nikolaja Velimirovi?a ve? na darvinisti?ku supremaciju.
Po meni debate su ok.
i nemam ništa protiv da mi sruši moju koncepciju o postanku sveta.
Ma ja ?ove?e nemam nameru da SRUŠIM(tvoj izraz!) ni?iju koncepciju sveta ve? da pronaðem most u opažanju i shvatanju sveta izmeðu mene i mog sagovornika jer nam je nešto ZAJEDNI?KO. A to je upravo egzistencija koja je za mene dolina pla?a a po tebi je ona podru?je fer borbe.(Elem nisam siguran ni da je Darvin u tom nadmetanju vrsta za opstanak video nešto fer ili nefer, ve? samo je konstatovao animalne mehanizme): To što se ?ovek nije previše udaljio od animalnih instinkata nije nikakav razlog da se takvo stanje proglasi normalnim. U tom smislu su društvene strukture i uljuðeni obrasci opštenja nešto vrlo nenormalno.

I ti se se borio da promeniš Simora, koji možda nije bio vernik pre tebe. (I zašto da ne). Razrušio si mu koncepciju ateizma, i to je, po meni, bilo tvoje legitimno pravo.
Dakle, ni ti nisi poštovao neku ,,granicu'' vaših dotadašnjih stavova, ve? si se fer borio i uspeo u tome.
Mi smo uo?ili srodnost u razli?itostima. Što su razlike ve?e, srodnost koja se uo?i je dragocenija i po njoj uspostavljamo komunikaciju. Nisam naterao Simora da bude vernik, to je bila samo šala. I zašto misliš da bi naše shvatanje stvari bilo toliko razli?ito ako je on na primer ateista a ja vernik? Suviše si dihotoman.
Originally posted by Kupper
Sem sto, u poslednje vreme, sa nevericom citam sta PauLi pise, moram priznati, iako mi je zao sto je tako, da sam skoro siguran da cu se, vrlo brzo, potpuno sloziti sa jukiem, odnosno onim sto je napisao u pominjanoj diskusiji o fer i nefer....
Ja ti kažem Kuppi, meni je sve to zabavno.

Ja koliko ve? puta pomenuh dolinu pla?a kao stvarni milje i tvoj svet "fer borbe" sa njegovim principima ubeðivanja i utreivanja u druga?iji svetonazor. Mi za po?etak verujemo da je mogu? svet u kome ?e svako svakog malo više da sluša.Da bi uvideo ne?iju razli?itost najpre moraš da ga saslušaš; ako to uradiš na pravi na?in i on ?e saslušati tebe i onda ?ete neminovno do?i do neke sinteze. Dakle, nikakva persuazija ve? samo pokušaj meðusobnog razumevanja.
onda biste recimo vas dvojica ovde opomenuli Jukija, koji apsolutno ismeva moju druga?ijost u idejama.
Ti i Jukie ste toliko zabavni, ahhhh.....
Pronadjite mi jedan jedini post, u kome pljujem nekoga kao licnost, a s druge strane, koliko imam kompromisnih postova u kojima se izvinjavam.
Pronadjite kod nekih drugih postove, u kojima se neko kaje, za izgovorenu rec i kaže da nije u pravu.
Mani se ti darvinizma, nije to za tebe; i kolektivizma takoðe.

Naravno da ih nema jer i vas dvojica, pored ostalih, gledate
kroz prste onima, koji su sa vaše strane u diskusiji, ma koliko oni vredjajuci bili preama drugima.

Vaša koncepcija savršenog sveta mora da ima i neke sankcije za one, koji ih krše.

Ko je ovde izneo koncepciju savršenog sveta? Mi uvažavamo realnost ali polazimo od ideje da je razumevanje mogu?e i to je ono što treba da se nadoveže na toleranciju. Kada se uspostavi razumevanje, što podrazumeva da su razlike uvažene i prihva?ene , mogu?e je prevladavati te razlike ali to je proces u kome govorimo o nivoima ili stupnjevima I uvek se radi o razmeni iskustava konkretnih ljudi Ti polaziš od principa:

"MI ubedjujemo VAS":

Ja polazim od principa:

"Razgovaram s tobom, slušam te, kao otvorena osoba sa otvorenom osobom. Nemam želju ništa da ti nametnem, otvoren sam da prihvatim"

A propos našeg forumskog diskutovanja. U diskusijama se suprotstavljaju razli?ita stanovišta i potrebno je da se te razlike ispolje. Ovo nije teniski me?, pa sad mi kao diskutujemo a neko tamo odbrojava. Nekad su stavovi pojedinih forumaša toliko bliski da je "koalicija" prirodna, ali ja bar ne gledam na te koalicije kao na nešto što treba da unizi drugog. I zavisi od toga šta je tema. Ako se sad recimo ne slažemo možemo se podržati u nekoj drugoj temi.

Ako je diskusija voðena na nekom nivou, bez niskih strasti, onda ?e ona sama uputiti nekog ?itaoca na sintezu a i mi ?emo iza?i iz diskusije sa izmenjenim, prilagoðenim stavovima. Ali to se ne radi po principu: "Jeste Pauli, ti si zaista u pravu, od sutra prestajem biti vernik i postajem ?lan GSS-a,odustajem od svog mišljenja". Nego je sinteza jednostavno ta što sam uvideo neku sli?nost sa tvojim stavovima što ?e biti od zna?aja za neku narednu diskusiju i za našu komunikaciju uopšte.

Što se ti?e kršenja sankcija, ti si moj pravi kandidat za titulu Velikog Inkvizitora i odmah bi ti bila predana da nisi ateista.
Korisnikov avatar
By Loni

Prvi i poslednji put govorim u Totovo ime: Poredjenje Tota sa fencysmurfom moze Totu samo da laska, i laska mu.

PauLi:
Može i da laska Fencysmurfu

Simor:
Slazem se da je Tot apsolutno jedinstven, bar za moj licni zivot, ali to nije tema diskusije. Fencysmurf se nije koristio nikakvim omalovazavanjem; prosto je covek znao o cemu govori, za razliku od tebe. Ako hoces da se boris protiv hriscanstva, Rimokatolicke crkve ili Srpske pravoslavne crkve onda je neophodno da poznajes njihova uverenja o prirodi coveka, o svetu, njegovom nastanku i razvoju i njihova specificna dogmatska ucenja.

PauLi:
Ti ziasta misliš da ne znam ništa o pravoslavlju ili RKC?
Ok. Podseti?u te kad se budemo videli da me propitaš sve šta te zanima.
Ali da ne bude zabune, naravno da ne znam dosta toga, ali onoliko koliko je bilo potrebno za diskutovanje o zadatoj temi sam znao, sve dok se ,,neko'' nije pozvao na Kaspera.
Ina?e nisam znao da si ti ?itao pomenutog?
I ti si takoðe pravio greške u pokazivao neznanja, pa...
Mešao si termin, koji se koristi za ?in ubistva i termin, koji se koristi za ideologiju i eventualno kao motiv, ali ne i za sam ?in, pa šta sad...
Treba li da ti zabranim da uzimaš u usta re?i kao što su genocid ili fašizam?
Trebali zbog toga neko na pišljivom forumu Gay Serbia da ti zapuši usta?
Naravno da ne treba i to ne samo ovde, nego ni u recimo tv duelu. Nau?iš nešto novo ili se podsetiš starog znanja i idemo dalje.

Simor:
Mozes, naravno, da se zadrzis i samo na fenomenoloskom posmatranju, ili samo da uvidjas homofobiju.

PauLi:
Naravno da imam pravo da ne želim da se tema širi, ukoliko ne mislim da ?e to imati udela na rezultat poente. O onome, o ?emu smo tad raspravljali znao sam sasvim dovoljno, ali je druga strana namerno skrenula put na
stvari, koje nisu bile neophodne da se znaju za pomenutu temu. Meni nije jasno da ne provaljuješ tadašnje bekstvo od konkretnog odgovora, i ve?ito pozivanje na nešto novo i novo i da tako može nekog vitlati u nedogled.
Podseti me da te priupitam da li si ?itao dela kardinala Kaspera, i ako nisi da ti zabranim da ikad pri?aš o katoli?anstvu.

Simor:
Mozes, naravno, i da nista ne znas o predmetu razgovora. Ali, onda nemoj placipickati kako je neko nefer diskutant. Nije on nefer, nego ti ne razumes sta on prica. Ne zato sto si glup (jer nisi), nego zato sto nemas ni minimum znanja o oblasti, u koju si uleteo da diskutujes.

PauLi:
Ej, iz oblasti poznavanja religija imam mnogo više od minimuma znanja, koje je b ilo potrebno za datu diskusiju o Jankovi?ki i o njenoj homofobiji, izre?enoj u emisiji.
To što su neki od vas naseli na žvaku, da nemamo pravo da je osudimo za homofobiju jer nismo ?itali tog, tog, tog i tog i jer smo pomešali re?enicu Boga iz starog szeveta i izrekli je kao re?enicu iz novog zaveta, nije moj problem.
Sve to podse?a me na situaciju kad jedna Bošnjakinja, dolazi u Hag da svedo?i o ubistvu njenog muža i sina, koje se desilo ispod mosta na Drini. Sloba ju je prekinuo u pola re?enice i pita: - Znate li vi ko je napisao roman ,,Na Drini ?uprija''?.
Baba slegne ramenima, a Sloba joj na to odgovori: To je sramota. Onda nemate pravo ni da pomenete naziv te reke, a bolje bi vam bilo da o svemu ?utite.
I tako je nesre?na baka morala da ?uti o sasvim desetoj stvari, o zlo?inu, koji se dogodio njenoj porodici.

Nemoj da po?nem da predpostavljam ko bi sve ovde u tom trenutku stao na stranu Slobe.

Pomenuta tema govorila je o homofobiji Jankovi?ke, kao i mnogih lica, koji su na vrhu SPC i mnogih lica, koji su na vrhu RKC i ja sam njeno odvoðenje na sasvim nevažne tokove i bog zna kakva dublja znanja, shvatio kao bezobrazluk i opet bih konstatovao kao bezobrazluk, i to ne zato što
ne cenim dublje poznavanje te oblasti (Ne daj bože da neceni mznanje) ve? zato što prime?ujem da se znanje u pomenutom slu?aju (kao i kod Slobe) koristilo u cilju skretanja pažnje od glavnog toka na sporedne tokove.
Korisnikov avatar
By Loni
A sad odgovor i Totu

Tot:
Najpre da citiram samog sebe što mi je mrsko ali nisu svi dužni ?itati(pa ni shvatiti) ono što sam rekao:

"Ali ukoliko cenim sagavornika u tom neslaganju ?e se sadržati izvesno poštovanje, a ako je poštovanje pravo onda zapravo imam i neko razumevanje što u kona?nom zna?i da mogu razumeti onaj jezik kojim sagovornik pri?a IAKO SE NE SLAŽEMO.Medjutim, šta JE DRUGO razumevanje neistomišljenika nego prvi korak KA PREVAZILAŽENJU RAZLIKA. Ne zato da bih ja poništio tvoju razli?itost ili ti moju(iako ti mene recimo možeš zavrbovati za neke svoje stavove) nego da bi unapredili komunikaciju."

PauLi:
Ok. Ovde se poptuno slažem.

Tot:
Pa ja sam pristalica sekularne države: "Daj caru carevo a Bogu Božje"(novi Zavet).To je granica. Mogu biti primeran graðanin i istovremeno vernik. I uopšte ne težim da se zavede neki državno- verski kult.

PauLi:
Nekad sam tako mislio, ali sam došao do zaklju?ka da, ako ve?ina ljudi ne?e sekularnu džravu, onda ih ne vredi primoravati.
Malezija ili Iran danas nemaju sekularne države, ali ako zaista 99 % tamošnjeg stavoništva to ne želi, onda nema spada.

Tot:
Iliti: daj Pauliju prst i uze?e ti glavu!

PauLi:
:dancing:
Ta borba za prevlaš?u je sasvim normalna i prirodna.

Tot:
E nije normalna, ljupki darvinisto. Prirodna jeste ako polazimo sa stanovišta ?ovekovih prirodnih nagona; stalno politiziraš. Put ka svom religijskom iskustvu, svetonazoru i sl. trebalo bi biti put slobode a ne robovanje autoritetima(vidi raniji Simorov post o idolima).

PauLi:
Kad kažem borba ne mislim da surovo bojno polje, ve? na fer borbu ideja, u kojoj su ta?no odreðena pravila šta se sme i šta se ne sme.
Naravno da odabir religije ili ideologije treba da bude slobodan, a ne kao rezultat robovanja autoritetima.

Tot:
Zna?i bi?e ovde džamahirija(jer je Pauli odnekud snovideo da to ve?ina vernika želi) ili ?e biti sekularna država po nekom Paulijevom uzusu.

PauLi:
Ovde nemam šta da dodam. Dakle, ja sam za sekularnu državu, ali ako ve?ina ovdašnjih ho?e pravslavni Avganistan, pa nek ga izglasaju.
Nek ga dobiju, poa da vidimo da li ?e biti zadovoljni i šta ?e re?i kad im razni Obrazaši butu ukinuli neke slobode.
Najbolji na?in da narodu nešto ogadiš je da ga pustiš da uživa suviše u tim plodovima.
Zato sam shvatio da, ukoliko ve?ina nešto želi, treba im dati, pa da vidimo ko že se najviše usre?iti.

Tot:
Pretpostavljam da se tu radi o ateisti?koj državi, s tim što Pauli(dobar je on!) ne?e dozvoliti da crkve budu pretvorene u pisoare(kao u vreme E. Hodže) ve? ?e biti kulturnoistorijski spomenici bez obavljanja bogoslužbenih radnji jer nas je Pauli ubedio da je religija prevaziðena.

PauLi:
Bravo majstore! :hail:

Tot:
U stvari nije nas ubedio samo Pauli ve? svi napredni ateisti i progresivci koji "znaju da se bore". Tek, kolektivisti?ka svest u Paulijevoj glavi cvate punom snagom. MI-ONI. Dihotomija je ireverzibilna.

PauLi:
U Politici je na žalost tako. Svesno smo da se svi razlikujemo, ali uvek postoji poslednji krug izbora u kome je ?esto prisutna podela MI- ONi, ili bar VE?E ZLO - MANJE ZLO. Ne vidim problem ni kad bih, recimo ja bio vladar i preporu?io graðanima da su religije prevaziðene, ali u slu?aju da uspem da ubedim ve?inu naroda (Samo toliko)

Pogledaj koliko predstavnika razli?itih religija propovedaju na trgovima, ulicama i šire svoju veru.
Tokom širenja svoje vere apsolutno se podrazumeva i negiranje suprotnih stavova (Logi?no je da ?e propovednik hriš?anstva ili islama na pitanje o darvinizmu, gledati da iznegira maksimalno)

Tot:
Ko ne pristaje na Paulijevu logiku, mora biti uteran u nju!

PauLi:
Ali pazi, postoje i ,,slatka uteravanja''.

Tot: (iza moje re?enice o Darvinu)
Ja to nazivam zakonom džungle. Zna?i principijelno prihvataš zakon džungle? Kako samo onda u sve to uklapaš toleranciju kada sve ono što nema dovoljno snage ne može (i ne treba?) da postoji. Ili se pak kod tebe radi o potrebi da osmisliš svoju kolektivisti?ku misaonu matricu, samo što se ne pozivaš na nacionalno bi?e i Nikolaja Velimirovi?a ve? na darvinisti?ku supremaciju.

PauLi:
Pazi ovako, i ljudi i životinje se meðusobno bore. Samo što kod borbe životinja postoji ,,zakon džungle'', dok kod ljudi postoje odreðena pravila, u okviru kojih se borimo (Ko je najviše isticao re? FER)
Kod životinja lisica ?e pojesti zeca,
kod ljudi, ze?i?eva ideja bi?e samo preglasana u skupštini.
Razlika je ipak dirasti?na.

Tot:
Ma ja ?ove?e nemam nameru da SRUŠIM(tvoj izraz!) ni?iju koncepciju sveta ve? da pronaðem most u opažanju i shvatanju sveta izmeðu mene i mog sagovornika jer nam je nešto ZAJEDNI?KO.

PauLi:
Ok. Ali za mene bi bilo legitimno i ako želiš da mi srušiš odreðene koncepcije, predrasude itd.
Rušenje i izgraðivanje stavova je legitimno.
U ovoj temi primat je pronalaženje mostova, ali u nekoj drugoj, slobodno ruši koliko god ho?eš, bi?e mi drago da polemišem i upustim se u debatu.

Tot:
Nisam naterao Simora da bude vernik, to je bila samo šala.

PauLi:
Ali i da jesi. Ne vidim šta bi u tome bilo loše?

Tot:
I zašto misliš da bi naše shvatanje stvari bilo toliko razli?ito ako je on na primer ateista a ja vernik? Suviše si dihotoman.

PauLi:
Ma naravno da ne bi, osim po pitanju odreðenih tema.
...
[/quote]

Tot:
Ja koliko ve? puta pomenuh dolinu pla?a kao stvarni milje i tvoj svet "fer borbe" sa njegovim principima ubeðivanja i utreivanja u druga?iji svetonazor. Mi za po?etak verujemo da je mogu? svet u kome ?e svako svakog malo više da sluša. Da bi uvideo ne?iju razli?itost najpre moraš da ga saslušaš; ako to uradiš na pravi na?in i on ?e saslušati tebe i onda ?ete neminovno do?i do neke sinteze. Dakle, nikakva persuazija ve? samo pokušaj meðusobnog razumevanja.

PauLi:
Ok. Ovo nigde ne sporim.

Tot:
Mani se ti darvinizma, nije to za tebe; i kolektivizma takoðe.

PauLi:
Kad budeš dolazio u Beograd, podseti me da stavim oko vrata lan?i? na kome je ?ovekoliki majmun (Kupljeno u Knez Mihajlovoj za 2 evra). Lepo mi stoji. Jest' da baš ne li?im, ali..
Što se kolektivizma ti?e, ja sam deklerativno za individualizam,
ali, postoje stvari koje pojedinci nisu spremni da urade sami.
Zato su potrebna društva, stranke, organizacije itd.
Sve u svemu, individualizam poštujem, ali mi je drago što sam nedavno otkrio i sli?nomišljenika Vel boya iz dalekog Pitsburga.

Tot:
Ko je ovde izneo koncepciju savršenog sveta? Mi uvažavamo realnost ali polazimo od ideje da je razumevanje mogu?e i to je ono što treba da se nadoveže na toleranciju.

PauLi:
Naravno, ali daj da nau?imo ljude oko nas šta je tolerancija za šesticu i sedmicu, pa ?emo kasnije da im predo?avamo potrebu da se protivnik voli, ma koliko njegovo mišljenje ne volimo.

(?ak i Žarko Gavrilovi?, sveštenik, koji je bio jedan od rastura?a Prajda 2001. rekao je: - Mi ne mrzimo njih. Mi mrzimo njihov greh.
Ja naravno pri?u nisma progutao i ne verujem da je zbog toga manji homofob, ali da je pokušao mudro de se izvu?e, jeste)

Tot:
Ti polaziš od principa:
"MI ubedjujemo VAS":

Ja polazim od principa:
"Razgovaram s tobom, slušam te, kao otvorena osoba sa otvorenom osobom. Nemam želju ništa da ti nametnem, otvoren sam da prihvatim"

PauLi:
Odkud ti ideja da i ja ne polazim od principa, da razgovaram s tobom i slušam te kao otvorena osoba,
ali naravno ne vidim problem u tome što neko od nas ima želju da nametne stav. NAMETANJE STAVA za mene je nešto poptuno LEGITIMNO.
Svako ima pravo da pokuša, ali mislim, jebeš religiju, koju ja mogu da poljuljam. :lol:

Tot:
Ako se sad recimo ne slažemo možemo se podržati u nekoj drugoj temi.

PauLi:
Ali i ne moramo.
I da se slažemo i da se ne slažemo, ja ?u te, kad doðeš u moj grad, prihvatiti bez obzira što ti nosiš krst, a ja lan?i? za majmunom.
Za mene nije tragedija ni da se ne podržimo nigde.
To ne menja moj odnos prema tebi ili Simoru, i dalje ?u vas zvati:
Dušo, srce, bebice i slati kisseve.
Poštovanje samo istomišljenika potpuno je besmisleno.

Tot:
Što se ti?e kršenja sankcija, ti si moj pravi kandidat za titulu Velikog Inkvizitora i odmah bi ti bila predana da nisi ateista.
[/quote]

Bogami, nije ni smrt loša, ako je spektakularna.
Kiss Totice moja.
By Simor
Može i da laska Fencysmurfu
Apsolutno.
Ti ziasta misliš da ne znam ništa o pravoslavlju ili RKC?
Ok. Podseti?u te kad se budemo videli da me propitaš sve šta te zanima.
Ali da ne bude zabune, naravno da ne znam dosta toga, ali onoliko koliko je bilo potrebno za diskutovanje o zadatoj temi sam znao, sve dok se ,,neko'' nije pozvao na Kaspera.
Ina?e nisam znao da si ti ?itao pomenutog?
Nemam nameru da te propitujem, posto mi je irelevantno tvoje znanje o pravoslavlju i rimokatolicizmu.
Mešao si termin, koji se koristi za ?in ubistva i termin, koji se koristi za ideologiju i eventualno kao motiv, ali ne i za sam ?in, pa šta sad...
Treba li da ti zabranim da uzimaš u usta re?i kao što su genocid ili fašizam?
Sto si ti mudro zakljucio iz mog pitanja "odnos prema njima je...?". Pre mesec dana slusao o osnovama medjunarodnog javnog prava, te sam relativno dobro upoznat sa definicijom genocida.
Trebali zbog toga neko na pišljivom forumu Gay Serbia da ti zapuši usta?
Ovo "pisljivi" si ti rekao.
Naravno da ne treba i to ne samo ovde, nego ni u recimo tv duelu. Nau?iš nešto novo ili se podsetiš starog znanja i idemo dalje.
Pa, podseti se.
Naravno da imam pravo da ne želim da se tema širi, ukoliko ne mislim da ?e to imati udela na rezultat poente. O onome, o ?emu smo tad raspravljali znao sam sasvim dovoljno, ali je druga strana namerno skrenula put na
stvari, koje nisu bile neophodne da se znaju za pomenutu temu. Meni nije jasno da ne provaljuješ tadašnje bekstvo od konkretnog odgovora, i ve?ito pozivanje na nešto novo i novo i da tako može nekog vitlati u nedogled.
Znaci ti zadas koordinate u kojima se ti snalazis, i ako neko ode van njih, a i dalje se drzi teme, to je nefer diskusija. Interesantno.
Podseti me da te priupitam da li si ?itao dela kardinala Kaspera
Samo napred.
i ako nisi da ti zabranim da ikad pri?aš o katoli?anstvu.
Zabrane, zabrane... Osecam li to duh komunizma?
Ej, iz oblasti poznavanja religija imam mnogo više od minimuma znanja, koje je b ilo potrebno za datu diskusiju o Jankovi?ki i o njenoj homofobiji, izre?enoj u emisiji.
To što su neki od vas naseli na žvaku, da nemamo pravo da je osudimo za homofobiju jer nismo ?itali tog, tog, tog i tog i jer smo pomešali re?enicu Boga iz starog szeveta i izrekli je kao re?enicu iz novog zaveta, nije moj problem.
Podsecanja radi, ja sam rekao da su izjave Aleksandre Jankovic homofobicne. Drugi su rekli da je Aleksandra Jankovic kurva, a monahinja, koja je sedela u njenom drustvu na nekoj tribini, bula. Sa tobom u toj diskusiji nisam raspravljao ja, nego fencysmurf.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Buduci da se i dalje prica o meni i Nj. V. Fenmcysmurf-u, mogu samo da uputim zainteresovane da jos jednom vide sta se sve izdesavalo u PaulLi-jevoj temi "Najhomofobnije izjave 2005.." koju je neko tako zarko zeleo da ili unisti ili ironizuje!
Ono sto je Fencysmurf onih dana tamo radio postalo je cisti flaming i proganjanje mene. A, ako pocnete sa strane 1 te teme, videcete da je on PRVI poceo da mene citira tj. obraca se meni (mada isprva nije zvucao da ce ovako da zavrsi), iako sam mu ja jos pre, iz iskustva sa njime iz nekih tema jos pre, bio dao do znanja da samnom na forumu on sa njegovim namerno-ofanzivnim cinizmom i sarkazmom NE bi trebao PRVI da komunicira NITI da me citira. Ono sto se dalje razvilo u doticnoj temi mozete da vidite i da presudjujete! Ne kazem da je svaki moj post u onoj temi briljantan, ali onakvo Fencysmurfovo absurdno i lukavo retoricko izivljavanje na ocigled svakoga u DiP-u je zaista bilo neprihvatljivo da onako i ostane! Uocio sam da on cak i svojevoljno menja postove, ne samo njegove (na sta ima pravo), vec i kada mene citira do te mere da kada mene citira, krivo me citira, tj. moje citate njega pretvara u potpuno moje reci (mada nisu moje reci, a verujem da znate o cemu govorim).
Tek na strani br. 4 ja sam replicirao Fencysmurf-ovoj replici Simor-ovom postu gde sam i ja bio u kontekstu, na sto se nadovezalo ono tipicno Fencysmurf-ovo cinicno trabunjanje s ciljem da se svadja samnom i skrene temu sa njenog koloseka (nije li takvo ponasanje tipicno Fencysmurf-sko?!) te je nastalo sto je nastalo...

Dragi PaulLi, mene ne cudi koalicija Simor-Fencysmurf. Obojica su nekriticni prema RKC i Vatikanu i relativizuju s ublazavanjem ideologije zvanicne RKC i Vatikana, a prvi su da osude SPC (i kada ima i kada nema razloga!). To sam sve primetio jos u drugim temama, ne samo toliko u doticnoj temi o kojoj govorimo, vec i u raznim drugim temama! To su i ociti razlozi gde i zasto njih dvojica nalaze common point! To je mozda njihovo pravo, a bogme i moje je pravo da ovo ocito i konstatujem!

I slazem se da je Tot puno razumniji i bolji korisnik od Fencysmurf-a, pa i Simor-a! Poredjenja su izlisna...
:mete:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Drugi su rekli da je Aleksandra Jankovic kurva, a monahinja, koja je sedela u njenom drustvu na nekoj tribini, bula. Sa tobom u toj diskusiji nisam raspravljao ja, nego fencysmurf.
Ukoliko se aludira na moje postove, reci cu OPET:
Ja nisam nazvao A J kurvom niti onu monahinju bulom, vec sam rekao da lice i podsecaju na te, pogotovo glede njihovih "nismo homofobicne, ali bi da se naseremo na dostojanstvo gejeva"-tipa licemerja! Imam prava da kazem da mi je pogotovo A J izgledala kao- ko o cemu, kurva o postenju!
Sto se tice one monahinje, bilo je indicija da me podseti na izvesnu bulu Aldijanu (ako se je tako zvala!) sa sarajevske TV koja je sa izvesnim Alispahicem popljuvala PRVI BiH gay-friendly film!
Toliko o tome, OPET! :roll:
Korisnikov avatar
By Vel boy

Da je više ljudi kao što su Vel boy (o zašto li je Pitsburg, toliko daleko)
Nadam se da cemo sresti jednom u NYC-ju ili Boston-u! Iz Pittsburgh-a i ja zelim out!
:kiss:
Korisnikov avatar
By Loni
Upravo tako. I ja se se?am da si napomenuo da ona na slici izgleda kao bula, ali ne i da jeste bula.
Ja se ?esto pitam zašto, sa Simorom, za koga, sasvim pouzdano znam jer ga poznajem i uživo, i da je jako pametan i da je privatno divna osoba, koja ho?e da pomogne, na ovom forumu nikako ne mogu da naðem zajedni?ki jezik.

?ak sam u jednom momentu bio siguran da on sigurno vidi bezobrazluk, ali mu daje legitimitet jer mu se strašno dopada izuzetno retori?ko ume?e kod pojedinih diskutanata.

Meðutim na kraju sam došao do zaklju?ka da se ne razumemo zbog mnogo prostije stvari. On po pravilu PODRAZUMEVA da ja nešto PODRAZUMEVAM, što uopšte ne PODRAZUMEVAM.

Dok on neke predrasude prihvata zdravo za gotovo,
ja idem korak unazad i imam potrebu da rušim i same predrasude o predrasudama.

(Nadam se da mi niko ne?e zameriti što ovde malo skre?em sa teme, jer ovu temi ionako ?ita samo nas petoro, šestoro)

- Simor recimo podrazumeva predrasudu da je nepristojno pitati za naciju i veru, a ja tu predrasudu rasturam jer mislim da je nepristojno pitati samo stvari, koje se podrazumevaju da su za stid, a pošto nacija i vera nisu za stid, onda mislim da je ok. da se tako nešto pita.
?ak obratno njegovo insistiranje na tajnosti bi logi?ki govorilo da nacija i vera njemu predstavljaju stid.

- Pa podrazumeva da je nepristojno porediti nekoga sa bulom, ali ja i tu predrasudu rasturam jer i same bule nisu ništa gadno.
?ak obratno. Ukoliko je njemu to poreðenje gadno, podrazumeva da su zabraðene žene nešto zaista grozno.

- Ima predrasudu, da ja imam predrasudu, da je loše kad neko nekog nabedi u nešto, a za mene su udubeðivanja savim legitimna i normalna stvar. ?ak obratno, Što si pametniji to ?eš lakše pristati na preispitivanje i usavršavanje tvojih stavova.

- Pa je bila predpostavka da ?u ja, ako konstatujem da ?e biti više dece za usvajanje, ukoliko je manje abortusa, biti i za zabranu abortusa i još mnoge stvari, što mi nije bilo ni na kraj pameti.

Predpostavljam da bi se desilo, da kad ja pogledam u jednom smeru, gde je prozor, a u ruci imam loptu, on podrazumeva da bih je verovatno bacio u prozor itd.

Nije mi ni jasno sad ovo, kako ja to mislim da je fer diskusija samo ako zadam koordinate, u kojima se sam dobro snalazim, a ne pristajem na širenje granica.
Mislim, treba li da angažujemo neutralnog sudiju, ko ?e odreðivati dokle tema sme da se širi?

Ja mislim da bi bilo najbolje da se u temi, u kojoj je klju?no
JELI POREÐENJE GEJEVA SA JEBA?IMA SEKSUALNO UGROŽENIH KOZA, HOMOFOBIJA ILI NE?
proglasi jedan prijemni ispit, u kome ?e klju?na pitanje biti:
- Jeste li ?itali kardinala Kaspera?
- Da li je ova re?enica pod a) iz starog zaveta, pod b) iz novog zaveta, pod c) samo iz filma
- Da li je poenta romana ,,Hari Poter'' kao što kaže Papa, da se može stvoriti nešto ni iz ?ega i da postoji magija?
- itd.

I samo ko reši sva ta pitanja, da mu se dopusti da se usudi da u?estvuje u temi, u kojoj je klju?na dilema - GEJ MORAL = MORAL JEBA?A KOZA. Da ili ne?

ps: O licemerstvu ljudskog roda, koje se gadi jebanja životinja a ne gadi se njihovog pretvaranjau džigericu, pe?enju na ražnju ili dranju, neki drugi put.
By Simor
ja: ovo je samo za korisnike cistog srca!

ja: uocite taj graciozni stil u izrazavanju!
Uocio sam da on cak i svojevoljno menja postove, ne samo njegove (na sta ima pravo), vec i kada mene citira do te mere da kada mene citira, krivo me citira, tj. moje citate njega pretvara u potpuno moje reci (mada nisu moje reci, a verujem da znate o cemu govorim).
mi: iskreno, nemamo pojma o cemu govoris. (govorim u ime forumske javnosti, kojoj se ti obracas; problem je jedini sto te niko, sem nas par zaludnih i ne cita).
mene ne cudi koalicija Simor-Fencysmurf. Obojica su nekriticni prema RKC i Vatikanu i relativizuju s ublazavanjem ideologije zvanicne RKC i Vatikana, a prvi su da osude SPC (i kada ima i kada nema razloga!). To sam sve primetio jos u drugim temama, ne samo toliko u doticnoj temi o kojoj govorimo, vec i u raznim drugim temama! To su i ociti razlozi gde i zasto njih dvojica nalaze common point! To je mozda njihovo pravo, a bogme i moje je pravo da ovo ocito i konstatujem!
ja: bogme neka si konstatovao!
I slazem se da je Tot puno razumniji i bolji korisnik od Fencysmurf-a, pa i Simor-a! Poredjenja su izlisna...
ja: potpuno podrzavam ovaj post! Zato ja i volim mog Tota :love:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Upravo tako. I ja se se?am da si napomenuo da ona na slici izgleda kao bula, ali ne i da jeste bula.
Ja se ?esto pitam zašto, sa Simorom, za koga, sasvim pouzdano znam jer ga poznajem i uživo, i da je jako pametan i da je privatno divna osoba, koja ho?e da pomogne, na ovom forumu nikako ne mogu da naðem zajedni?ki jezik.

?ak sam u jednom momentu bio siguran da on sigurno vidi bezobrazluk, ali mu daje legitimitet jer mu se strašno dopada izuzetno retori?ko ume?e kod pojedinih diskutanata.

Meðutim na kraju sam došao do zaklju?ka da se ne razumemo zbog mnogo prostije stvari. On po pravilu PODRAZUMEVA da ja nešto PODRAZUMEVAM, što uopšte ne PODRAZUMEVAM.

Dok on neke predrasude prihvata zdravo za gotovo,
ja idem korak unazad i imam potrebu da rušim i same predrasude o predrasudama.

(Nadam se da mi niko ne?e zameriti što ovde malo skre?em sa teme, jer ovu temi ionako ?ita samo nas petoro, šestoro)

- Simor recimo podrazumeva predrasudu da je nepristojno pitati za naciju i veru, a ja tu predrasudu rasturam jer mislim da je nepristojno pitati samo stvari, koje se podrazumevaju da su za stid, a pošto nacija i vera nisu za stid, onda mislim da je ok. da se tako nešto pita.
?ak obratno njegovo insistiranje na tajnosti bi logi?ki govorilo da nacija i vera njemu predstavljaju stid.

- Pa podrazumeva da je nepristojno porediti nekoga sa bulom, ali ja i tu predrasudu rasturam jer i same bule nisu ništa gadno.
?ak obratno. Ukoliko je njemu to poreðenje gadno, podrazumeva da su zabraðene žene nešto zaista grozno.

- Ima predrasudu, da ja imam predrasudu, da je loše kad neko nekog nabedi u nešto, a za mene su udubeðivanja savim legitimna i normalna stvar. ?ak obratno, Što si pametniji to ?eš lakše pristati na preispitivanje i usavršavanje tvojih stavova.

- Pa je bila predpostavka da ?u ja, ako konstatujem da ?e biti više dece za usvajanje, ukoliko je manje abortusa, biti i za zabranu abortusa i još mnoge stvari, što mi nije bilo ni na kraj pameti.

Predpostavljam da bi se desilo, da kad ja pogledam u jednom smeru, gde je prozor, a u ruci imam loptu, on podrazumeva da bih je verovatno bacio u prozor itd.

Nije mi ni jasno sad ovo, kako ja to mislim da je fer diskusija samo ako zadam koordinate, u kojima se sam dobro snalazim, a ne pristajem na širenje granica.
Mislim, treba li da angažujemo neutralnog sudiju, ko ?e odreðivati dokle tema sme da se širi?

Ja mislim da bi bilo najbolje da se u temi, u kojoj je klju?no
JELI POREÐENJE GEJEVA SA JEBA?IMA SEKSUALNO UGROŽENIH KOZA, HOMOFOBIJA ILI NE?
proglasi jedan prijemni ispit, u kome ?e klju?na pitanje biti:
- Jeste li ?itali kardinala Kaspera?
- Da li je ova re?enica pod a) iz starog zaveta, pod b) iz novog zaveta, pod c) samo iz filma
- Da li je poenta romana ,,Hari Poter'' kao što kaže Papa, da se može stvoriti nešto ni iz ?ega i da postoji magija?
- itd.

I samo ko reši sva ta pitanja, da mu se dopusti da se usudi da u?estvuje u temi, u kojoj je klju?na dilema - GEJ MORAL = MORAL JEBA?A KOZA. Da ili ne?

ps: O licemerstvu ljudskog roda, koje se gadi jebanja životinja a ne gadi se njihovog pretvaranjau džigericu, pe?enju na ražnju ili dranju, neki drugi put.
:up: :up:

A, eno, vidis, Simor i priznaje u cemu se sastoji njegova pristrasnost podrzavanja Fencysmurf-a, pa makar i kada je on uvredljivo-cinican prema drugima!
Figures, figures!

Ja:
:trampolina:
By Simor
Ja:
Duso, pasces sa te trampoline, i vaspitacica, iz tvog pseudohriscanskog obdanista, ce se ljutiti i poslace te u cosak. I posle ces ti morati ovde nama da citiras njene reci, a to, u stvari, nece biti njene reci, nego reci dade (koja je glupa; ustvari nije glupa, nego samo tako deluje), ali i dada ce citirati vaspitacicu, ali ne tvoju vaspitacicu, nego jednu drugu vaspitacicu (a ta druga vaspitacica je ustvari kurva; odnosno nije kurva, nego podseca na kurvu), dakle nece citirati reci tvoje vaspitacice (koja je bula; ustvari nije bula, nego podseca na bulu) nego ce citirati reci druge vaspitacice, i onda ce sve to na kraju da ispadne bas bezveze, posebno sto ces ti onda sve to morati da konstatujes, a zarad otvorenog i sirokog srca forumske javnosti.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Uocio sam da on cak i svojevoljno menja postove, ne samo njegove (na sta ima pravo), vec i kada mene citira do te mere da kada mene citira, krivo me citira, tj. moje citate njega pretvara u potpuno moje reci (mada nisu moje reci, a verujem da znate o cemu govorim).
mi: iskreno, nemamo pojma o cemu govoris. (govorim u ime forumske javnosti, kojoj se ti obracas; problem je jedini sto te niko, sem nas par zaludnih i ne cita).
pa, da Simor zeli da zna o cemu govorim, mozda bi on i dokucio o cemu govorim. No, subjektivna pristrasnost jednom (ex) forumasu zbog njihovog common point-a, ne dozvoljava mu da bude objektivan ni voljan da sazna!
tek, vivaldi je uvidela o cemu ja to...
a, da mene "niko ne cita" je ili Simor-ova zelja ili meni nesto preeevisee bitno..:zvizdi:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Ja:
Duso, pasces sa te trampoline, i vaspitacica, iz tvog pseudohriscanskog obdanista, ce se ljutiti i poslace te u cosak. I posle ces ti morati ovde nama da citiras njene reci, a to, u stvari, nece biti njene reci, nego reci dade (koja je glupa; ustvari nije glupa, nego samo tako deluje), ali i dada ce citirati vaspitacicu, ali ne tvoju vaspitacicu, nego jednu drugu vaspitacicu (a ta druga vaspitacica je ustvari kurva; odnosno nije kurva, nego podseca na kurvu), dakle nece citirati reci tvoje vaspitacice (koja je bula; ustvari nije bula, nego podseca na bulu) nego ce citirati reci druge vaspitacice, i onda ce sve to na kraju da ispadne bas bezveze, posebno sto ces ti onda sve to morati da konstatujes, a zarad otvorenog i sirokog srca forumske javnosti.
don't tell me you're getting frustrated, Simor! :chestram:
not so fast... :giggle:
Korisnikov avatar
By Kupper
I ja se se?am da si napomenuo da ona na slici izgleda kao bula, ali ne i da jeste bula.
O, sveta razlicitosti, ovo je propust kakav se retko desava ! 'Izgleda kao som, ali ne i da jeste som'. Hm.

Priznajem da sam glup do bola jer apsolutno ne znam sta gore pise. Ozbiljno, 'on podrazumeva predrasudu dok ti nju rasturas, nepristojno je pitati za stvari, sta je za stid, sta ne, Simor insistira na tajnosti jer logika kaze = stid'???? Koja je mera za stid i ko postavlja granicu?

Naravno da je nepristojno PauLi iako nisu 'gadne' (tvoja rec). Samo, kako ti to rasturas predrasudu? A ovo je vec drugo razbijanje.

Što si pametniji to ?eš lakše pristati na preispitivanje i usavršavanje tvojih stavova.
Tacno. Hvala Bogu.

Slazem se sa Simorom u prici o fer diskusijama u kojima postavljac lakse pliva, tj. postavi koordinate ali zar takve teme nisu beskrajno dosadne?

:wtf:

Najiskrenije se nadam da se u tom mi negde moze naci i moj nick. Ako, ne, molim te ostavi me da zivim u zabludi.

ja: potpuno podrzavam ovaj post! Zato ja i volim mog Tota :love:
Ja obojicu i fencysmurfa (u potpisu dupelizac kako mi rekose neki)

Na kraju, PauLi, varas se kad kazes da ovaj topic cita pet, sest forumasa. Cita ga mnogo njih.
By Simor
Originally posted by Kupper
Najiskrenije se nadam da se u tom mi negde moze naci i moj nick. Ako, ne, molim te ostavi me da zivim u zabludi.
Naravno, Kupper, da se tu nalazi i tvoje ime. Samo nemoj previse da talasas; taman nam se Vel boy skinuo sa trampoline (ili: trambuline). Jer ako padne, pa krene da nam prepricava sta je rekla vaspitacica, a sta dada (dadilja), najebali smo.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Ja ozbiljno upozoravam i Simora i Kuppera da se MENI prestanu obracati bilo direktno ili indirektno! Necu da me ima u ikakvom kontekstu ovih forumasa! S moje strane obecavam da NIKADA nikakvo obracanje bilo direktno ili indirektno nece biti cinjeno prema ovim forumasima!
Dijalog i tolerancija su i kada jasno i otvoreno kazem da nemam nameru bas nikako komunicirati sa odredjenim forumasima (Kupper, Fencysmurf, Simor), a da imam nameru komunicirati sa odredjenim forumasima, u ovoj temi npr. PaulLi, eventualno Tot, Ulix... (svakako, samo ukoliko i oni zele!)
Understood?
Korisnikov avatar
By Kupper
Pazi, ne znam kako mozes da zabranis. Ja sam tebi rekao da mi se ne obracas (da ti zabranim ne mogu naravno) ali 'upozoravam'??? Pa sta ces da nam radis? Dete, dete...

:seronjo:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!