Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By svejedno
To sto prica mars je potpuno ok.
I ja sam to cuo.
Ali postoji i drugaciji deja vu.
Kada na primer osetis da se situacija u kojoj si u datom trenutku odigrava milioniti put, i da ce se odigrati jos milion puta.
Znaci uranjanje u kolektivno nesvesno, istoriju sveta.
I postoje slucajevi kada mozak ne prati oko.
Korisnikov avatar
By gari
Da, postoje mnogi slu?ajevi da se mozak jednostavno isklju?i pa ne registruje ono što mu ?ulo vida šalje kao informaciju, nego emituje neka svoja viðenja. Koliko puta ?ovek ide i ne prime?uje da ?e na njega naleteti kola jer je "zamišljen". Dakle, ne percepira stvarnost nego ima neku svoju unutrašnju sliku. To se i meni dešavalo više puta.
:putnik:
By Ulix
Gari, ne pricam ni o kakvom paralelnom nervu, nisi uopste razumeo i ja ne znam kako drugacije da objasnim. Nauci sta su sinapse i kolaterale puteva itd. Bice jasnije.
Korisnikov avatar
By gari
Da, ali Ulixe dete, to nema nikakve veze sa doživljajem o kome pri?amo...Hej, radi se o "ve? viðenom", dakle o unutrašnjem ose?aju a ne o spoljašnjim dražima koje primamo bilo kojim ?ulom. Pa, postoji "ve? mirisano", pa "ve? ?uveno", pa "ve? dodirnuto"...Kako to objašnjavaš? Uhvatio si se za te sinapse i kolaterale pa ne puš?aš?
:kosa:
By Ulix
Originally posted by gari
Da, ali Ulixe dete, to nema nikakve veze sa doživljajem o kome pri?amo...Hej, radi se o "ve? viðenom", dakle o unutrašnjem ose?aju a ne o spoljašnjim dražima koje primamo bilo kojim ?ulom. Pa, postoji "ve? mirisano", pa "ve? ?uveno", pa "ve? dodirnuto"...Kako to objašnjavaš? Uhvatio si se za te sinapse i kolaterale pa ne puš?aš?
:kosa:
Isto tako objasnjavam, (bas zato sto i "vec mirisano" i slicno fenomeni postoje to potvrdjuje moju tezu) i kome god da sam (od kolega) izlozio ovo sto sam gore pisao shvatili su iz prve i slozili se.

A i volim sinapse, sta cu... :lood:
Korisnikov avatar
By gari
Pametne neke kolege-shvatili su od prve a ti ne?eš i ne?eš da shvatiš ni iz desete? Zašto me sekiraš Ulixe, od tebe imam neprestani ose?aj "ve? viðenog tvrdoglavog Ulixa"? Dobi?u paranoju ako je ve? nemam. Po?e?u da te viðam i na mestima gde ne bi trebalo, da ose?am tvom miomiris, ukus, dodir...Aaaaah, uzbudih se...Baš si "brezobrazan"!!!
:drkanje:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Skyen
svima dobro poznat fenomen - ali kako ga objasniti. prosto - on nastaje kao posledica kur�lusa u prenosu impulsa izme�u paralelnih svetova. kao �to je pokazano (reference u nekom drugom izdanju), mi svi �ivimo paralelne �ivote koji imaju svoje vremenske odrednice. posto je vremenski okvir koji poznajemo kontinuum samo u na�oj paraleli, apsolutno vreme je u stvari samo subjektivna predstava dimenzije u kojoj smo trenutno svesni svog postojanja. ali kako dokazati da smo mi ba� sada ovde? i kako dokazati da druge paralele postoje? i ako postoje, za�to smo mi uvek u jednoj istoj? ali to je opet samo subjektivnost, iluzija koja nam omogu?ava da zadr�imo kontinuitet u obavljanju svakodnevnih obaveza. mi slobodno fluktuiramo, �ive?i istovremeno sve mogu?nosti pojma �ivot. sa svakim novim jutrom, mi mo�emo biti u nekoj drugoj paraleli (kako druga?ije objasniti rupe u se?anju, iracionalna pona�anja nas i na�ih bliskih, velike promene raspolo�enja ili fenomen nesporazuma, koincidencija, prepoznavanja nekih na prvi pogled nepoznatih ljudi...)
mogu?nosti su bezgrani?ne, a ve�tina se usvaja, kao i svaka druga - :teg:
:hmm: :misli: auu
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Mars

Usled kasnjenja impulsa kroz ocni nerv izmedju oba oka (kod vecine ljudi) informacija o upravo vidjenom pre dodje do mozga i uskladisti se kroz jedno oko. U trenutku kada se "to isto" probije do mozga, ali drugim putem, nas mozak to uporedi sa prvim, koje je vec postalo secanje. Cesce se javlja u trenucima umora.
Ovo me je interesovalo. :eureka: :sunce:
Korisnikov avatar
By svejedno
Ali postoji i deja vu koji traje po par minuta & duze.

To nije kasnjenje impulsa.
Korisnikov avatar
By Pipin
Dešavalo mi se mnogo puta. I pisah o tome.
S tim što se meni jednom desilo da unapred znam šta će se desiti, jer sam to već video. Tad sam se baš uplašio. U ostalim slučajevima je taj osećaj već viđenog došao nakon što se scena već odigrala.
Korisnikov avatar
By Skyen
Originally posted by baby_girl
Originally posted by Skyen
:
:hmm: :misli: auu
looooooool, gde si ovo iskopala...sto nekada volim da filozofiram, uzas jedan
By жњ
Originally posted by Mars

Usled kasnjenja impulsa kroz ocni nerv izmedju oba oka (kod vecine ljudi) informacija o upravo vidjenom pre dodje do mozga i uskladisti se kroz jedno oko. U trenutku kada se "to isto" probije do mozga, ali drugim putem, nas mozak to uporedi sa prvim, koje je vec postalo secanje. Cesce se javlja u trenucima umora.

ustedeo mi je rechi! :up:

:jazzva:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!