- 01 Feb 2005, 10:53
Poaaala lika! Iz koje si ti bajke strave i užasa ispao? Mora da si preve? gledio TV art...
Crkva su vjernici a ne narod, pro?itaj bibliju. Država su graðani a ne narod, pro?itaj ustav. Koji je narod sabran u katoli?koj crkvi koja je internacionalna?
Suzo mamina, koja je to definicija naroda bez kojeg nema ni crkve ni države? I znaš li tko su i kako su završili tvorci te definicije, i gdje su oni sada, i zašto?
Isto tako, ako ima na ovom forumu takva osoba (poluodnaroðena?) koja za sebe može re?i da je ateista, molio bih je da iznese svoje razloge zašto gradi hram.
Da li ona to radi zato da nadoknadi svoju polovi?nu narodnu pripadnost kako sugerira Jonatan? I to slobodnom voljom i sretna te laka srca? Ja se zaista divim toj velikoj vjeri srpskoga naroda kojeg svaki ?lan daje svoj doprinos ne izjedna?avaju?i vjersku pripadnost sa nacionalnom. Velika je to vjera i u ateista, i nadasve bogougodna.
Originally posted by Jonatan
Srbija jeste gradjanska drzava, a to sto lovu za Hram daju i pripadnici drugih vera i nacija je po meni lep primer dobrosusedskih odnosa. I Obrenovici su u BG izgradili protestantsku crkvu, a bili su pravoslavni. Ako se kaze da u Rusiji hramove grade RPC, donatori i drzava treba imati na umu da je Crkva bila ona pravoslavna ili katolicka pre svega narod. Kao sto bi i drava trebala da je narod. Ima li i drzave i Crkve bez naroda? Nema. Zato se moze reci da narod gradi svoje hramove. A i kroz te gradjevine se nasa vera pokazuje da je vera koja kroz ljubav dela. Ateisti koji svoj novac daju u takve svrhe verovatno imaju svoje razloge. Mislim da su najmanje verski. Ne mislim takodje da pokusavaju da tako eventualno otkupe neke svoje grehe. Ali kao sto rekoh-Hram na Vracaru gradi srpski narod, pa verovatno i ti ateisti, osecajuci se delom tog naroda, zele da daju svoj doprinos ne izjednacavajuci versko pripadnost sa nacionalnom. Najbolje bi bilo pitati njih.

Crkva su vjernici a ne narod, pro?itaj bibliju. Država su graðani a ne narod, pro?itaj ustav. Koji je narod sabran u katoli?koj crkvi koja je internacionalna?

Isto tako, ako ima na ovom forumu takva osoba (poluodnaroðena?) koja za sebe može re?i da je ateista, molio bih je da iznese svoje razloge zašto gradi hram.

Da li ona to radi zato da nadoknadi svoju polovi?nu narodnu pripadnost kako sugerira Jonatan? I to slobodnom voljom i sretna te laka srca? Ja se zaista divim toj velikoj vjeri srpskoga naroda kojeg svaki ?lan daje svoj doprinos ne izjedna?avaju?i vjersku pripadnost sa nacionalnom. Velika je to vjera i u ateista, i nadasve bogougodna.

Originally posted by BaBaLooNsZašto dušo? Dovoljno je samo re?i pravu istinu tko crkvu gradi.
OK, pohapsite donore i srušite crkvu.
I ubudu?e kad god Vlada bude htela da nekom crkavicom potpomogne gradnju nekog objekta na svojoj teritoriji, da se organizuje referendum u narodu.