Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Pipin
A zašto vam se toliko ?ini nemogu?im da se Patrijarh sastao sa Arkanom, Koštunicom i tamo nekima iz verskih razloga, a ne samo iz politi?kih, li?nih ili ratnih? Koliko je meni poznato, oni su svi Pravoslavci. Možda su oni imali nešto drugo u vidu, marketing li?ni, politi?ki... ali zašto tražiti od Patrijarha da bude odgovoran za tudje izjave? Ili možda mislite da bi se i Patrijarh trebao vucarati po Pinkovim talk-emisijama i malo-malo pa demantovati, prepirati se i objašnjavati tudje postupke i izjave.

To što je Arkan rekao da mu je Patrijarh vrhovni komandant, treba osuditi Arkana, a ne Patrijarha.
Korisnikov avatar
By Mars

To što je Arkan rekao da mu je Patrijarh vrhovni komandant, treba osuditi Arkana, a ne Patrijarha.

Slazem se. Folirantski i uvlakacki...
A pazi da se drzao makar i 10 Zapovesti... :kosach:

:ledeni: :snesko: :ledeni:
Korisnikov avatar
By gari
Patrijarh Pavle je prvo ?ovek pa onda Poglavar i Patrijarh. Nije bezgrešan niko, pa ni on. Ako se devedesetih slikao sa Arkanom, verovatno da nije bio obavešten ko je i šta je on. A ko je tada pa bio obavešten? Zar se 89 nije 90% Srba kretalo sa moštima Kneza Lazara po Srbiji i raspirivala nacionalisti?ka ose?anja /a crkva je i te kako u to bila umešana/. Zar nije Patrijarh Pavle pozivao devedeset i prve studente da se povuku sa Trga a oni mu skandirali "crveni pope". Zar ne znate da je više od polovina vladika školovala UDB-a i Rankovi?. 1961.godine cela generacija studenata Bogoslovskog fakulteta bila je sastavljena od agenata UDB-e. Svi oni su sada na visokim položajima u SPC. Šta Patrijarh kaže a šta misli, ne znam. Ako ono što kaže i misli-svaka ?ast. Njegov prethodnik Patrijarh German je takoðe bio postavljen od strane Rankovi?a i UDB-e. Raskol SPC u USA je izazvala UDB-a i do danas to još nije prevaziðeno. Ne treba nam da Hrvati skandiraju "Srbe na vrbe" dovoljno je "Srbe na Srbe".
:uljenavatru:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Kako nisam video ovu temu? Ko mi dira vizantijsku muziku? Obožavam ove velike pravoslavke ?ije nežno uho para staro dobro kukuzeljsko pojanje. Pih!

To je cela jedna muzi?ka tradicija, paralelna zapadnoevropskoj, divna i prebogata, direktan izdanak anti?ke gr?ke... Zajedništvo se ose?a, ta muzika nikad nije jednoglasna, to je jedna od najve?ih zabluda... Poseduje neverovatnu preciznost izražavanja intervala i muzi?kih ukrasa, treba ?uti vizantijski hor od 10 glasova, to je nešto božanstveno... Obuhvata i svetovnu muziku, najve?i deo ?ak i srpskih narodnih pesama odgovara upravo zakonitostima vizantijske muzike, prosto ih je najlakše zapisati neumama... U?io sam malo i ostalo sam zapanjen. To je balkansko-maloazijska kulturna tekovina par excellence. A tek složenost i raznolikost tonaliteta (glasova), pa ona tzv. privla?enja i kvarenja melodijske linije, ?ista magija... Svakom preporu?ujem (osim u izvoðenju onog Pavla Aksentijevi?a, ?ovek je blefer, to nema pojma s vizantijskom muzikom).

A za patrijarha mislim da je veoma dobar ?ovek, samo u lošem društvu. Naravno da u srpskoj crkvi ima mnogo poštenog i normalnog sveta, upoznao sam ih nekoliko ali mislim da su u velikoj manjini. Oni prosto ne mogu da poprave sliku SPC kao agresivne, zaostale i retrogradne institucije, koja podme?e klip u to?kove i ni izbliza ne zaslužuje ugled koji ima u društvu -- ?ak i meðu tetkama koje bi, pretpostavljam, rado prihvatila pod svoje okrilje kao zabludele ov?ice?
Korisnikov avatar
By gari
Angra Manija, sa kim si takav si-kaže naš narod. patrijarh mora sebi da odabere društvo, ne može se biti dobar ?ovek u lošem društvu jer meðu lopovima i pošten ?ovek vremenom po?ne da krade...
:gric:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by gari
Angra Manija, sa kim si takav si-kaže naš narod. patrijarh mora sebi da odabere društvo, ne može se biti dobar ?ovek u lošem društvu jer meðu lopovima i pošten ?ovek vremenom po?ne da krade...
:gric:
Pa nemoj tako... I sam si napisao da vjerojatno nije bio obavješten... Sine, bog ?e da te pokara! :smeh:
Korisnikov avatar
By gari
Neka 2 ribe, bolje Bog da me pokara nego ti. Ja sam napisao da možda nije bio obavešten o likovima koji su kasnije proglašeni za ratne zlo?ince a ne za svoje vladike. Valjda njih bolje poznaje, stalno je sa njima. A kako stoji stvar kod katolika, tamo svi dobri i pošteni?
:doktor:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!