Slazem se za samoodbranu, zato je nisam ni spominjao.
Slazem se i da UBICU, mislim da podrazumevamo isti tip coveka pod ovim, treba zauvek izopstiti iz drustva.
Znaci neko ko je ubio, jedno ili vise puta, svejedno, nicim izazvan, iz cistog besa ili koristi.
To je jedna od retkih stvari o kojima imam tako extremno misljenje.
Ali nisam za smrtnu kaznu, cak ni na najhumaniji nacin, ne iz nekog kao milosrdja, vec zato sto smatram da zivot nije nesto sto bilo ko, pa ni drzava, treba da unisti, cak ni ubici.
Dozivotna robija je oduzimanje zivota, ali nije unistavanje.
Isto tako bih dozivotnu uzeo u obzir i za silovatelje.
Na dozivotnoj robiji on moze bar da pravi tablice za automobile.
Ali ti ija imamo, svako svoje, misljenje, ali nismo mi ti koji odlucuju, te je ova rasprava i off

i uzaludna.
Ali u nekoj sushtini se slazemo, a to je da takvim ljudima ne treba dozvoliti povratak medju slobodne ljude.
A licno cak poznajem jednog coveka koji je ubio, zaslepljen besom, bio mi je prijatelj, sada je u zatvoru, i izaci ce, ali to ne menja moje misljenje.
Iako ga poznajem, i iako je prema prijateljima ok, poznajem ga dovoljno da znam da ce opusteno to ponoviti, ma koliko se smatra da zatvor rehabilituje, UBEDJEN sam da bi on to ponovio ako bi se, i kada izadje, dogodila slicna situacija onoj koja mu je pomutila razum kada je to uradio.
Znas kako kazu, americka krilatica: ''Guns don't kill people, people kill people''.
I to je, u ovom kontextu, (u slucaju tog mog prijatelja)apsolutno tacno. Takvog coveka, strasno strastvenog & ludog, ne treba pustati blizu oruzja.
On je pucao u slepom ludilu a iz sasvim banalnog razloga, necu da ulazim u detalje.
Na stranu sto, kada izuzmemo ovaj kontext, posto je to inace americka krilatica u korist prodaje oruzja, sto bih ja zabranio, na to pametni ljudi dodaju:
'BUT GUNS HELP!'