Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Dzi
Bice da : telo se pretvara u prah, svest se gasi, a energija prelazi u drugi oblik i sve to u (ne)odredjenom vremenu..:nerd:
By tasa
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=1933396#p1933396]Dante napisao:[/url]Lepo bi bilo kad bi se posle smrti pretvarali u penu na talasima i tako plutamo zauvek.
:up:

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=1933478#p1933478]elektron84 napisao:[/url]Zanimljivo...

Posto smo nosioci energije, a energija ne moze da nestane tek tako ( niti da se stvori ni iz cega) verovatno menjamo oblik.

Ok, telo propada...ali mora da ima nesto vise od toga.
Jedva cekam da saznam :hyper: :hyper: :hyper:
:up:
By tasa
mislim da je smisao raja i pakla nekakva naknadna pravda za svu ovozemnu nepravdu
nije mi to logicno i nikada necu razumeti zasto je to tako ali dobro
sve je nekako zbrkano i nejasno i ispada da je zivot na zemlji tek priprema, prijemni ili pripravnicki za nesto posle zivota
inace ne znam kako objasniti kontradiktornost cini dobro da bi ti bilo dobro kada dobri ljudi ceo zivot pate i u vecini slucajeva zavrse tragicno a npr kriminalci hedonisticki prozive svaki sekund svog postojanja

:puzzle:
Korisnikov avatar
By nsc
ne razmisljam o tome i ne zanima me
By Cathy9317
Jednom sam kao dete bila jako bolesna i dehidrirala sam i zapala u komu. Jedno je sigurno: ne boli. Mislim da je mnogo važnije kako ste proživeli svoj život, kako ste iskoristili prostorvreme i mogućnosti koje su vam date.
By misha26
Jednostavno predjemo iz jednog oblika u drugi, jer materija je neunistiva samo menja oblik-ovo je sto se fizickog dela nas posle smrti.
A sta se desava sa dusom-to je pitanje, na koje za sad niko nema odgovor.
Mislim raj i pakao, to mi je malo srednjevekovno.
Doduse naucnici dokazali da kada covek umre gubi nekoliko grama, znaci dusa odlazi ali gde i sta radi?
Korisnikov avatar
By emo_haos_
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2333849#p2333849]misha26 napisao:[/url]Jednostavno predjemo iz jednog oblika u drugi, jer materija je neunistiva samo menja oblik-ovo je sto se fizickog dela nas posle smrti.
A sta se desava sa dusom-to je pitanje, na koje za sad niko nema odgovor.
Mislim raj i pakao, to mi je malo srednjevekovno.
Doduse naucnici dokazali da kada covek umre gubi nekoliko grama, znaci dusa odlazi ali gde i sta radi?
veruješ li da se duša, koja je sve osim materijalno, može meriti u gramima?
By misha26
Nemam pojma, kao sto rekoh naucnici dokazali da covek par minuta nakon smrti kalira :-) odnosno izgubi par grama.
Doduse jos nisu dokazali kako i zasto i gde ide tih par grama, ali eto.
Korisnikov avatar
By Mage
^to je btw čista glupost. Nikada tako nešto nije dokazano, a taj navodni gubitak par grama se može objasniti na sijaset drugih načina.

Ako i postoji nešto "drugačije" u nama što preživljava smrt tela, sigurno se ne meri u gramima :lol:
Korisnikov avatar
By *deni*
Najbolje bi bilo da se javi neko ko je već umro, ili makar doživeo kliničku smrt sa onim čuvenim dugačkim tunelom sa svetlom na kraju i ako je raspoložan da nam ispriča kako je to '' sa one strane '' i kako to sve izgleda.
:astral2:
Korisnikov avatar
By *deni*
Možda će nekom biti korisna ova priča, koju je u svome bloku u nekad vrlo popularnoj emisiji '' BB šou '' ispripovedala čuvena Slavujka.
Slavujki su se, naime, u snu javile njene preminule rođake Radunka, Milunka i Elizabeta i iz prve ruke joj ispričale njihova iskustva prilikom susreta sa Svetim Petrom, koji ih je po smrti ispitivao i određivao kakva će krila dobiti i da li će ići u raj, ili pakao.
Prva je na red došla Radunka. Pita nju Sveti Petar koliko je puta za života prevarila svoga muža. Priznala Radunka da joj se preljuba u životu desila 5 puta.
'' Iju ! '' - zgrozi se Sveti Petar - '' evo tebi, Radunka, crna krila, ne možeš u raj među anđele ! ''
Red dođe na Milunku, koja je na isto pitanje odgovorila da je muža prevarila 3 puta. '' Iju , evo tebi braon krila, ni ti nisi za raj, niti možeš da postanješ anđeo ! ''
Naposletku red dođe na Elizabetu koja reče Svetom Petru da svoga muža u životu nikad nije prevarila.
'' Tebi, Elizabeta, evo bela krila ! ''
'' Pa, hoću li ja sad anđeo da bidem ? '' - ushićeno će Elizabeta.
'' Ne, Elizabeta, ti si guska ! '' - odbrusi joj Sveti Petar.
:andjelak:

Eto, to je jedna ne baš basna, ali anegdota sa elementima basne i narovoučenijem za korisnike koji imaju strah od božije kazne posle smrti.
Korisnikov avatar
By Rakunica
Ima li negde da se nadje neko stivo, ne vezano za neciji susret sa "onim svetom" tokom ovog zivota, vec kao secanje (ili neka memorija) pre rodjenja?
Da li je to uopste moguce? :puzzle:
By Paris
Gde ce vam otici dusa zavisi od vise faktora, a prevashodno od vasih dela. U nekim slucajevima mozete zavrsiti i tamo gde ne zelite cak i ako ste cinili dobre stvari.
Neka ucenja i grupe, imaju znanje o tome kao npr. Tibetanci koji od malena uce sta da rade u 'bardo-u', tj. ravni smrti.
Korisnikov avatar
By Herald
Posle smrti idemo u raj ili pakao, uopšteno govoreći. Nema gašenja posle telesnog života, već duša odlazi tamo gde je zaslužila. Kako to prevesti u naučno prihvatljive termine? :)
Korisnikov avatar
By mikeli
Kad umoran budem pao, ja sudbinu necu kleti, sa pesmom sam tugovao sa pesmom sam drugovao sa pesmom cu i umreti ..... :pivce:
Korisnikov avatar
By Herald
A dal neko zna gde smo mi dok smo u telu? Ja naredim sebi da pomerim ruku i ona se pomeri tj. ja je pomerim. Ja sam doneo odluku da je pomerim. A ako bi mi telo bilo mrtvo i ja donesem odluku da pomerim ruku ali prc ne mogu da je realizujem, ništa me ne sluša. Nikakv signal ne mogu da napravim u mozgu. Sta ćemo sad :D
Korisnikov avatar
By Herald
Onda polako odlazim iz tela ka... :lol:
Korisnikov avatar
By Steevy
predpostavljam da je to kraj. gašenje sistema, smrti procesora. gotovo, nema više ništa. nema reboota, nema povratka kad sve otkaže....osobno, ne vjerujem u te spike o životu nakon života i odlasku nečega negdje.
Korisnikov avatar
By Rakunica
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2356507#p2356507]Herald napisao:[/url]A dal neko zna gde smo mi dok smo u telu? Ja naredim sebi da pomerim ruku i ona se pomeri tj. ja je pomerim. Ja sam doneo odluku da je pomerim. A ako bi mi telo bilo mrtvo i ja donesem odluku da pomerim ruku ali prc ne mogu da je realizujem, ništa me ne sluša. Nikakv signal ne mogu da napravim u mozgu. Sta ćemo sad :D
Ides li to mozda u ovom smeru: “You don't have a soul. You are a Soul. You have a body.” C.S. Lewis :namig2:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!