Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By barni
Moguce je i to, sve je moguce, umoran sam jako
Ipak Anhe zna najbolje gde je bio u 16.14h
Korisnikov avatar
By Anhedonie
jesam, lizao sam! :sudija: poceli popusti na sladolede, valja iskoristiti to dok se moze :shunkica:
By alexandermagic
Ovaj Barni me više uopće ne zanima jer me je uvrijedio bez potrebe, ali je lEpo to što ga ne praviš dodatno budalom. :hug:
Korisnikov avatar
By *deni*
Taj deo o viđenju Anhedonije kako liže mi je više za temu '' Slučajni susreti i špijunaže '' :maska:
A ne za ovu temu.
By alexandermagic
Kršćanstvo taj jin-jang simbol, između ostalih, nalazi sotonističkim. I to što datira otprilike od 3. vEka pre Krista im ne znači ništa dobro, također. Da.
By barni
Kakve su ti misli takav ti je zivot

Misao je brza od svetlosti

V=S/T

7

To sam uspeo zapamtiti
Korisnikov avatar
By RetributioN
Je l' to kad si u vakuumu ili u prirodnom okruženju?

Brzina svetlosti u vakuumu: c0 = 1/√ε0μ0

V=s/t možeš da koristiš samo u klasičnoj fizici, a brzinu svetlosti u modernoj fizici. Mis'o se koristi u filozofiji. & psihologiji. & so on.

Barni, prso si. Spajaš babe i žabe. Uzmi psihijatra, molim te.
By barni
Svetlost je materija
Misao nije materija
Misao u vakumu je trenutna
Svetlost putuje, sve sto je materija putuje
Vezano je za vreme
By barni
Njutn je bio u pravu
Kada mu je pala jabuka na glavu rodila se misao
Gravitaciona sila na daljinu deluje trenutno, bez kasnjenja
Misao nema masu, jabuka je ima
By barni
Десет заповести у Православној цркви

Ја сам господ твој и немој имати другог бога осим мене.
Не прави себи идола нити каква лика; немој им се клањати нити им служити.
Не узимај узалуд имена Господа Бога свога.
Сећај се дана одмора да га светкујеш; шест дана ради и сврши све своје послове, а седми дан је одмор Господу Богу твојему.
Поштуј оца свога и матер своју,да ти добро буде и да дуго поживиш на земљи.
Не убиј.
Не чини прељубе.
Не укради.
Не сведочи лажно на ближњега својега.
Не пожели ништа што је туђе.
By barni
Превод са хебрејског језика

Ја сам Јахве, Бог твој, који сам те извео из земље египатске, из куће ропства. Немој имати других богова уз мене.

Не прави себи лика ни обличја било чега што је горе на небу, или доље на земљи, или у водама под земљом. Не клањај им се нити им служи. Јер ја, Јахве, Бог твој, Бог сам љубоморан. Кажњавам гријех отаца - оних који ме мрзе - на дјеци до трећег и четвртог кољена, а исказујем милосрђе тисућама који ме љубе и врше моје заповједи.

Не узимај узалуд имена Јахве, Бога свога, јер Јахве не опрашта ономе који узалуд изговара име његово.

Сјети се да светкујеш дан суботни. Шест дана ради и обављај сав свој посао. A седмога је дана субота, починак посвећен Јахви, Богу твојему. Тада никаква посла немој радити: ни ти, ни син твој, ни кћи твоја, ни слуга твој, ни слушкиња твоја, ни живина твоја, нити дошљак који се нађе унутар твојих врата. Та и Јахве је шест дана стварао небо, земљу и море и све што је у њима, а седмога је дана починуо. Стога је Јахве благословио и посветио дан суботни.

Поштуј оца свога и мајку своју, да имаднеш дуг живот на земљи коју ти дâ Јахве, Бог твој.

Не убиј!

Не учини прељуба!

Не укради!

Не свједочи лажно на ближњега свога!

Не пожели куће ближњега свога! Не пожели жене ближњега свога; ни слуге његова, ни слушкиње његове, ни вола његова, ни магарца његова, нити ишта што је ближњега твога!
By barni
Deset zapovijedi kakav se rabi u Katoličkoj Crkvi potječe od svetog Augustina:

Ja sam Gospodin, Bog tvoj, nemaj drugih bogova uz mene!
Ne izusti imena Gospodina, Boga svoga, uzalud!
Spomeni se da svetkuješ dan Gospodnji!
Poštuj oca i majku da dugo živiš i dobro ti bude!
Ne ubij!
Ne sagriješi bludno!
Ne ukradi!
Ne reci lažna svjedočanstva !
Ne poželi tuđeg ženidbenog druga!
Ne poželi nikakve tuđe stvari !
By barni
Kuran objava Božjih riječi i kulminacija Božje objave čovječanstvu, preko Božjeg poslanika Muhameda.
U njoj se definira islamski vjerozakon - šerijat. Šerijat interpretiran kroz islamsko pravo (ar. fikh) uz pomoć hadisa (riječi i djela Muhameda) nastoji usmjeriti živote muslimana u skladu s Islamom.
Sastoji se od 144 poglavlja.
By barni
Будизам
У будистичким текстовима се срећу различита значења термина дхарма/дхамма, од којих су нека: закон, учење, правило, исправност, узрочност, појава, честица (конститутивни чинилац појавног света, налик атому).[3] Прецизнија одређење свих тих значења посебно је разрадио Буддхагхоса (5. век), издвајајући четири главна значења дхамме[2]:

учење,
врлина,
космички закон и
појава „лишена истинског битка“.
Највише се истиче прво значење, при чему се подразумева Будина дхарма/дхамма, ослобађајући закон који је открио и објавио Буда.
By barni
Дхарма у хиндуизму

У Ведама се употребљава у истом смислу као рита, односно означава космички и морални поредак. У индијској филозофији, дарма је средишњи концепт који објашњава „узвишену истину“ или крајњу стварност света. Он може и означавати нечије етичке дужности или врлину, односно, принципе понашања које би људска бића требало да следе како би живели у складу са природним поретком ствари. Њен основни смисао укључује и кинески тао.
By barni
Kada bolesnog od necega neizlecivog pitas, bi li dao sve materijalno sto ima, go da ostane, bi li to zamenio sve da ozdravi, cutace.
Ako mu garantujes da ce ozdraviti dace ti deo, sve nikada.
Kada ga to isto pitas sekundu pre nego ce umreti sve bi to dao samo da ne umre.
By barni
Zena koja nije mogla da voli

Petar reče Mariji: "Sestro, znamo da te učitelj voleo više od ostalih žena. Reci nam, po svom sećanju, koje su bile Spasiteljeve reči, koje ti znaš a mi ih ne znamo, niti smo ih čuli."

– Jevanđelje po Mariji
Korisnikov avatar
By Dirrty
Nemam pojma, intrigira me koliko i plaši, sopstvena više nego tuđa... od većine mogu pobeći, ali od sebe,samog, teško.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!