Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Jeste li vjernik?

Vernik (Hriscanin)
62
27%
Ateista
111
48%
Ostalo (Alternativna-neka vrsta spiritualnosti-vera u prirodu, okult...)
60
26%
By XanaX
Originally posted by Angelina777
Originally posted by XanaX
Slika
(Angelina pada nauznak na pod, a dupe joj strci u vis, okrenuto u pravcu Meke)

Slava neka je velikom Alllaaaaju! In shallaaaah! :arapin:
Angie, a sto te uplasilo malo hebreike? ovo je jedna zgodna zidovska, koju sam nasao u kuci svoje bake, prvi dio (onaj desno) je citat iz Tanakha, ona fora, od praha si nastao, u prah ces se pretvoriti, a onda dolazi dio napisan na jidishu koji otprilike znaci "u medjuvremeno dobro je zugnuti malo votke"

a baba mi je znala reci i (sad spelujem jidish, ne znam ga pravilno pisati): "vos nenter zu der shul, alc vajter fun got" sto bi znacilo: " sto blize skoli (pod skolom se misli na templ odnosno sinagogu), to dalje od boga"
Korisnikov avatar
By gari
E sad si mnoge razo?arala Xanax jer su svi redom mislili da je to arapski a ne hebrejski. Toliko o obrazovanju i znanju forumaša.

Ina?e, ono o hramu ti je baka lepo rekla-tamo nema Boga, Bog je u nama.

:zen: :zen: :zen:
Korisnikov avatar
By Sutekh
Ja sam napisao jednu pesmu, povezanom sa ovom temom..

Nisam religiozan, ali sam vernik. Najblizhi su mi paganizam i budizam, I guess.
Korisnikov avatar
By Sutekh
a baba mi je znala reci i (sad spelujem jidish, ne znam ga pravilno pisati): "vos nenter zu der shul, alc vajter fun got" sto bi znacilo: " sto blize skoli (pod skolom se misli na templ odnosno sinagogu), to dalje od boga"
:up: strava! :up:
Korisnikov avatar
By gari
A di je pesma, ha?

:indijanac: :domino: :smirk:
Korisnikov avatar
By mili86
ja sam pravoslavac...mogu slobodno reci, duboko religiozan... ali se palim na muslimane, zivim u komsiluku sa ciganima i jevrejima, a najbolja ortakinja mi je hindu
pa sad... sta cu...
:vijaca:
Korisnikov avatar
By Nemiroff
Pitanje:"Volish li Isusa?"
Koliko se secam, ne znam ni jednu osobu pod takvim imenom. Znam samo jednu knjizurinu o tome i to je sve. Volim ljude i ZENE!
Korisnikov avatar
By mmiki
Sto se religije tice nisam vernik uopste. Mislim da se za sve u vasem zivotu morate izboriti. Kad ljudi umru mislim da postanu samo gomila hrane za crve (a ako kovceg dobro dihtuje) gomila djubreta, sto se duse tice, mislim da je to samo energija u telu koja nakon smrti izadje u vidu toplote. Nemojte me shvatati pogresno, smatram da je ljudsko bice najvece savrsenstvo ove planete i drago mi je sto sam i ja jedno. Bio sam vise puta po manastirima (sa skolom) nego po crkvama. Nisam cak ni krsten. Boga pominjem vise iz navike nego iz nekakvog ocekivanja. Rec "biblija" na mene ostavlja utisak samo preopsirne (svinje su debele...), meni neinteresantne, knjige.Isusa smatram kao normalnu osobu koja je ni kriva ni duzna, od (svojevremeno, mora se priznati) sektasa postala cudotvorac. Cak da je Isus koim slucajem ziv mislim da bi tuzio sve hriscane koji od jednog coveka traze da sve nepravde ovog sveta nestanu... Ipak nemam nista protiv bilo koje religije i zaista razumem ljude koji religiju smatraju duhovnim prociscenjem i sl. i razumem da to moze mnogo pomoci kad je coveku tesko... Vera (isto tako i npr stid, predrasude...)je po meni nesto sto ljudima vise zatvara oci nego sto ih cini pametnijima. Ako verujete (u Boga, Alaha, Budu,..., neku tajanstvenu silu,..., sudbinu,.....) verujte ako vas to cini srecnima ili ste jednostavno takvi; SASVIM OK,sto se mene tice PODRZAVAM SVACIJE MISLJENJE. NAJISKRENIJE OD MENE.:P
Korisnikov avatar
By Deksi
Da i ne...da u smislu da verujem u sudbinu,boga,djavola i sopstveni izbor....ne u smislu da se povinujem bilo cemu sem samom sebi....
Niko me ne moze ubediti da je bog pravican i dobar,dovoljno je da pogledam svet i da mi se zgadi....da pogledam sebe i ljude u mom okruzenju i zapitam se zasto?
Gde je odgovor....znam da ga necu dobiti....:sigh:
Korisnikov avatar
By _Crazy_Fox_
Delimicno jesam... a to znaci da ne verujem u sve...ali mi prija da nekada odem u crkvu i upalim svecu...
A Nojeva barka i sl....xaxaxaxaxa :cheer:
Korisnikov avatar
By DeVision
Vernica u dusi, ali ne bas i u crkvi :nokti:
Korisnikov avatar
By malecka
verujem u Boga i to sve, ali ne podrzavam gomilu nasih obicaja... mislim da je to sve sad suvise izvestaceno... :roll:
Korisnikov avatar
By Allkey
Meni je Darvin idol. Tako, ateista sam. A što se tiče crkve, današnjih popova, cele te priče o PRAVOSLAVSTVU??? danas?

KOJE PRAVOSLAVSTVO?

Stanite malo, pravoslavlje kad je nastalo bilo je vera siromašnijih ljudi i dan danas koliko ja znam jedna od njenih osnova je skromnost. Onda, pogledajte Hram Hrista Spasitelja u Rusiji, Ono je ogromno, ono je čitava planina mermera sa kupolama boje zlata i sa pozlaćenim krstovima na svakoj kupoli. Unutra nema freske koja nema kilo zlatne boje na sebi.

Kao i u politici, retki su popovi koji će širiti svoje znanje pravedno i ne uzimati pare za sebe već stvarno ulagati u crkvu.

Dakle, ja poštujem pravoslavstvo pa i katoličanstvo, zapravo sve religije i ne želim nikoga ovime da uvredim, ali krajnje sam razočaran kako se sve to do danas izveštačilo i jednostavno ne želim niti imam vremena da budem deo toga.

Simply, respect svim današnjim pravim vernicima koji znaju da poštuju 10 zapovesti i koji znaju neke osnovne stvari ko svojoj veri. da, to poteže još jedan prost primer iz moje škole.
Da ortaci sa kojima idem u odeljenje ne znaju ko je bio sin božji i koji ne znaju da odgovore šta je sveto trojstvo? Ma hajde... I oni su vernici...

Još jednom, rispekt pravim vernicima!

Toliko od mene.
Korisnikov avatar
By _Crazy_Fox_
Newerujem u samog Boga.....newerujem u Nojevu barku i takve "stvari"..
ali istina je da se osecam lepo kada nekada odem u crkvu i upalim svecu...mada opet sam svestan da svecu ne palim zbog vere vec zbog postovanja prema osobi ili osobama kome je ta sveca namenjena....
Korisnikov avatar
By ganjarolla
:sveca:
Čovjek prije svega.
Osim što se trufim biti čovjek pred nikim neću kleknut a da mi nudi nešto što nije ni u njemu više nego u nekom drugom.
Ali vjerujem u Stvorioca i veću misao od moje. Samo s njom imam otvoren kanal da se ne osjećam loše, dobro, predivno bez sjene. Imam sjenu ali moja duša ne. Nad ikim nit iko ima nadamnom.
:bye:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Ateista sam jos od kad sam bila dete i nisam imala pojma sta to znaci. Razumem da neko veruje u postojanje neke vise sile kao stvaraoca iako u istu ne verujem, ali ne razumem da bilo ko veruje u hriscansku,islamsku svejedno, dogmu sa sve prorocima na zemlji i bezgresnim zacecima.
Korisnikov avatar
By M M and I
Oh da...veliki vernik. Cvrsto verujem u to da ...Money makes the workd go around...i tako to...
Korisnikov avatar
By Phoenix
I can't believe in the things that don't believe in me. :peva:
Korisnikov avatar
By idiotcide
Nisam vjernik. Don't believe. Don't care. Don't want to care.

Vjerujem u Star Trek & The Spaghetti Monster. :lol:
By Red Self-Existing Earth
Planiram da se krstim u tridesetoj, kao Isus.....Crkva, ovakva kakva jeste danas nema veze sa svetim pismom. Crkva osudjuje, proganja, nema mira ni harmonije, cas propagira ljubav cas mrznju. Crkva je izgubila svoju sustinu i danas nije nista drugo nego prodavnica.
Korisnikov avatar
By Sta_reci!
Crkva je zakon...

Zadnji put kad sam bila u crkvi zaljubila sam se... :mljac: :mljac: :mljac:
(ZNAM DA JE GREH DA SE NALOŽIŠ NA NEKOG U CRKVI...ALI....)
Idem opet uskoro...
Korisnikov avatar
By селпередејз
Ne.
Ali planiram da uskoro postanem duboko religiozni agnosticko-pravoslavni musliman, ukorenjen u judaizmu sa budistickim pogledom na svet.
:leviathan:

P.S. Ne salim se nimalo.
Korisnikov avatar
By Sta_reci!
Radujemo se zbog tebe...

P.S. Zovi me na.....htedoh reći krštenje, ali neka bude...pa ne znam šta...šta god, samo ako se pije JA STIŽEM!!!!!!!!!!!!! :poklon: :poklon:
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
vernik, u svakom smislu pa i religioznom.

da sam bog, sigurno ne bih zelela takvu sentimentalnu ljubav, kakvu su ljudi spremni (ili ne) da pruze, to je tako nepouzdano.

neko rece, cini dobro & dobrome se nadaj. pure true...:mjuza:
Korisnikov avatar
By gari
Darvinova teorema je prevazidjena. Postoji ozbiljan propust i to vremenski. Ako se vrste razvijaju u kontinuitetu, onda se moze tacno predvideti napredak svake vrste. Pojava homo erectusa se nikako ne slaze sa kontinuitetom razvoja vrsta. Cini se da se covek pojavio niotkuda, ili je neko ubrzao razvoj nekim genetskim inzenjeringom.

Naravno, ko bi drugio bio nego Bog. Zato sam ja vernik.

:hipnotizer: :sise: :djavo:
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by VValter
Ne.
Ali planiram da uskoro postanem duboko religiozni agnosticko-pravoslavni musliman, ukorenjen u judaizmu sa budistickim pogledom na svet.

P.S. Ne salim se nimalo.
živela pos'moderna :smeh:
Korisnikov avatar
By селпередејз
Originally posted by bojandjo
Originally posted by VValter
Ne.

P.S. Ne salim se nimalo.
živela pos'moderna :smeh:
Živela! :nesiguran:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 30
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!