Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By Simor
"Novi Sad -- Centralni događaj Drugog međunarodnog novosadskog književnog festivala je uručenje Međunarodne nagrade za književnost: laureat je francuski književnik i filozof Žan-Pjer Faj (1925), a svečanost na kojoj će mu ovo priznanje biti uručeno počinje večeras u 21 sat na novosadskom Trgu mladenaca. Faj je jedan od najuglednijih francuskih intelektualaca. Objavio je nekoliko desetina knjiga, među kojima su najzastupljenije filozofske i pesničke.U najpoznatija njegova dela ubrajaju se studija “Jezik koji ubija” (o pogubnoj upotrebi jezika u epohi nacizma), kao i meditacija “Niče” (o Fridrihu Ničeu). U svojim pesničkim knjigama, na osoben način zastupa sintezu simbolističke misterije jezika, osetljivost za drugog. Ovaj levo orijentisani mislilac posebno naglašava otvorenost umesto samodovoljnosti. Razvio je teoriju da jezik u svojim promenama menja i same stvari.

Faj je jedan je od osnivača avangardnih časopisa “Tel Quel” i “Change”, a često je bivao u polemičkim sukobima sa Fukoom i Deridom.

Pokrenuo je međunarodni interdisciplinarni Centar za poeziju i filozofiju, gde se i našoj književnosti poklanja velika pažnja. Proteklih decenija u više navrata je dolazio u Srbiju i odlično poznaje našu istoriju i kulturu. Kao intelektualac humanističke i pluralističke orijentacije, Žan Pjer Faj predaje na pariskom Univerzitetu za evropska istraživanja, gde se zalaže za multidisciplinarni razvoj filozofije i poezije."

Intervju možete pročitati u današnjem "Dnevniku": http://www.dnevnik.co.yu/modules.php?na ... &sid=28305
By Simor
Ma, ne bi.

Pazi, Jean-Pierre Faye na da nijednom nije pomenuo Kosovo i Metohiju (zbog čega će ga ljuta Ljilja šiškama bičevati, a Vukadinović šuškajući oštro prekoriti u NSFM), nego je čak rekao: "Upravo sam ovde, u Vojvodini, otkrio svu njenu kompleksnost i sličnost sa Strazburom, postoje manjine, prožimanje jezika. I Vojvodina je, kao i Strazbur, bila ključna tačka na mapi Starog Rima! A tek Sirmijum, mistično, ključno mesto, gde je živeo jedini filozof – car Rimskog carstva, Marko Aurelije. Možda je to pravo mesto za filozofe?", što bi naša večno banovana forumašica protumačila kao separatizam u sred voljene joj iz-tri-dela-nikada-više-cela Srbije (a znaš i sam da Ljilja intimno klitora na ideje svetog Nikolaja, koji nije puno voleo vojvođanske Srbe, budući da su po njemu oni iskvareni evropštinom).

Oj, Srbijo, među šiškama!

Nego, podseća li vas Jean-Pierre Faye likom na, bože me prosti, Vladetu Jerotića?
By Sixto
Originally posted by Simor

:lol:
By polarlicht4.1
Kao intelektualac humanističke i pluralističke orijentacije, Žan Pjer Faj predaje na pariskom Univerzitetu za evropska istraživanja, gde se zalaže za multidisciplinarni razvoj filozofije i poezije."
Humanizam? :trep:
Korisnikov avatar
By селпередејз
Ma, ne bi.

Pazi, Jean-Pierre Faye na da nijednom nije pomenuo Kosovo i Metohiju (zbog čega će ga ljuta Ljilja šiškama bičevati, a Vukadinović šuškajući oštro prekoriti u NSFM), nego je čak rekao: "Upravo sam ovde, u Vojvodini, otkrio svu njenu kompleksnost i sličnost sa Strazburom, postoje manjine, prožimanje jezika. I Vojvodina je, kao i Strazbur, bila ključna tačka na mapi Starog Rima! A tek Sirmijum, mistično, ključno mesto, gde je živeo jedini filozof – car Rimskog carstva, Marko Aurelije. Možda je to pravo mesto za filozofe?", što bi naša večno banovana forumašica protumačila kao separatizam u sred voljene joj iz-tri-dela-nikada-više-cela Srbije (a znaš i sam da Ljilja intimno klitora na ideje svetog Nikolaja, koji nije puno voleo vojvođanske Srbe, budući da su po njemu oni iskvareni evropštinom).

Nego, podseća li vas Jean-Pierre Faye likom na, bože me prosti, Vladetu Jerotića?
Ja sam protiv multi-kulti "velikih plemenitih ideja", ali to je neodvojivo od vojvodjanskog (idealizovanog, jer svako malo neko pod led) identiteta. Ti imas sad citavu vecnost da objasnis zasto si rekao da bih ja ovo protumacio kao separatizam.
Drugim recima - BU! :djavo:

Kako si uspeo da preskocis recenicu iz istog pasusa:
Када је Европа уништавала мостове Новог Сада, она је саму себе поништила, учинила је исто толико зла Албанцима колико и Србима
A sa tog tvog linka jos i:
Sećam se da je tokom NATO bombardovanja Srbije jedan turski pesnik napisao veoma lep članak u pariskoj štampi. Rušenje mostova on je video kao prolivanje krvi jednog naroda, a to ni jednom političaru nije palo na pamet da kaže.Ogromna je snaga reči: vi znate da je ratu protiv Srbije prethodio rat rečima, u svim svetskim medijima.Uostalom i Viktor Igo je javno protestovao kada je Austro-Ugarska 1908. anektirala Bosnu i Hercegovinu, upozorivši Francuze šta se sprema.
Pa jos i:
- Srbija je srce Evrope i to ne samo u geografskom smislu. Nedopustivo je što je ona još uvek sa druge strane tog zida.Na snazi je neki zao paradoks prema zemlji koja je tokom istorije u više navrata spasavala Evropu.Podsetimo se samo Beograda iz 1941. godine i masovnih protesta građana koji su uzvikivali “Bolje rat nego pakt”-zbog tog ustanka Hitler je morao da odloži napad na Sovjetski Savez i istorija je krenula drugim tokom. Reč je o velikoj hrabrosti jednog malog naroda.
A tek ovo:
Vaša kulturno-istorijska baština je neotuđiv deo evropske civilizacije. Video sam Sirmijum kod Sremske Mitrovice, jednu od prestonica Rimskog carstva, u kojoj se kultura branila od varvarstva. Takođe i Kruševac, Prilep i Prištinu, neke gradove u kojima su stolovali vaši vladari, obišao sam vaše manastire na Kosovu i Metohiji.
Srbiju doživljavam kao balans na evropskoj vagi, ključno mesto između Istoka i Zapada: prirodno je i logično da ona i formalno postane deo EU.Jer Evropa je zapravo poetska tvorevina, još od helenskih vremena; ja je i danas doživljavam više kao kulturnu nego kao političku zajednicu.Prisetimo se samo mita o devojci Evropi koju je oteo starac, pa i sama ta starogrčka reč znači - slobodan pogled.
Sibnuo bih ti clanak iz Le Monda, kojeg je preneo NIN, a koji bi ti razjasnio ovo. :meduza:

P.S. Nego, kako si preziveo invaziju tekstova iz NIN-a i NSPM-a na ovaj sajt? :giggle:
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by VValter

P.S. Nego, kako si preziveo invaziju tekstova iz NIN-a i NSPM-a na ovaj sajt? :giggle:
Evo ja ću ti odgovoriti pre svega izražavajući svoje oduševljenje da si ovde i ne daj da te opet banuju jer moderatori to jedva čekaju pošto rade protiv srpskih interesa.

Dakle, hvala ti što si nam se pojavio :klap:

Takođe hvala ti što si preneo sadržaj pomenutog teksta te tako forumašima koji nisu otvorili link obelodanio njiegov sadržaj :klap:

A sad odgovor jer je politička situacija ozbiljna! Naime iza svega stoji vatikanska zavera. Prodor Vatikana u srce gay-serbia.com-a! Sasvim je jasno da Ljilja Smajlović nije pokazivala osobitu pažnju do sada našem sajtu niti je pak uredništvo istog bilo previše naklonjeno njenim šiškama(ovo bi zahtevalo posebnu kritiku ali sad je u pitanju goli opstanak Srba pa se moram time pozabaviti!)

Evo šta se desilo: papa dočuo da je samo 18% Srba za gej brakove pa kako se i on protivi istima, omiljeli mu Srbi više nego ikada i odlučio da dragu mu političku opciju Nove srpske političke misli ubaci nekako među srpski pederaj radi širenja ideja moralne kreposti i u ovoj populaciji. Tako je tajno namignuo preko našeg ambasadora pri Svetoj stolici pomenutoj novinarki koja drži stubove velike izdavačke kuće Politika. Već znaš i sam: putevi vatikanskog novca su neuhvatljivi. Para vrti gde burgija neće! Tako mu se učinilo da mu je ova politička opcija trenutno najzgodnija za širenje uticaja Katoličke crkve među Srbima do njihovog konačnog prelaska u Katoličanstvo kada će se odreći i svoje vere i jezika! Na kraju će naravno uništiti i NIN i Novu srpsku političku misao, ali obnevidelo i novcem potkupljeno političko oko Ljilje Smajlović to ne vidi. Sada, dakle, podmuklo deluje među pederima koristeći se ovim retrogradnim snagama.

Zaključak: Srbi su taoci jedne podmukle klike koja deluje iz DSS-a, Politike i Nove srpske političke misli. To su sve vatikanski palćenici!

Teško je pitanje šta dalje činiti, ali ja bih ti savetovao da kao tetka Daliborka Daca Mileusnić preusmeriš svoje političke simpatije na Srpsku radikalnu stranku pošto u prethodno pomenutim nema leba (Daca bi rekla seksa). Jedino ova stranka uviđa svo zlo koje visi nad glavom srpskog naroda! A onda da se svim snagama opet okreneš problemima pogubnog dejstva Vatikana na Srbe ali sa mnogo moćnijim misaonim aparatom, to jest Šešeljevim obimnim studijama o ovoj zloj državici koja vekovima desetkuje Srbe.

I ne daj da te banuju opet.
By Simor
Originally posted by VValter
...
VValterka! Jedina! Vratila si se!

:radosnice: :radosnice: :radosnice:
(Bože, ovaj forum je dolina plača. Prvo su mi radosnice poterali Manu Čao, Maradona i Kusturica, sada njihov pederski pandan!)

Šta mi radi Ljilja? Jel' bila skoro kod berbera?
Šta mi radi Đorđe? Jel' išao kod logopeda?
Šta mi radi Antonić? Jel' sredio roše kod dermatologa?
Šta mi radi Reljić? Jel' koristi Biomelem da otkloni zaliske?

Oh, nebo samo zna, koliko sam patio ovih mesec dana bez tebe na forumu. Nebo samo zna!

I Benedikt XVI kao reprezent Neba na Zemlji!

:radosnice: :radosnice: :radosnice:
Korisnikov avatar
By селпередејз
Eh kako se stepen bahate iskljucivosti eksponencijalno povecava:
juce sam reci Faja protumacio kao vojvodjanski separatizam,
danas sam postao neustrasivi borac protiv tisucljetne antisrpske zavere Vatikana,
pitam se sta ce sutra doci na red da mislim. Mada nije puno ostalo: Jevreji i vanzemaljci i amebe.

THIS IS INSANE!

Nisu vise u zemlji tako smutna vremena da bi vasa goooorka netrpeljivost bila uobicajena.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!