- 15 Jun 2007, 02:07
Aham, verovatno je nesto slicno kao "pustanje vode za mrtve", znaci, kao sto se na taj nacin moze svetlost poslati na onaj svet (na taj nacin se, znaci, ostvaruje kontakt), tako se i magija moze "vratiti" u htonsku postojbinu... Valjda...
O tom "vracanju magije u htonsku postojbinu", uostalom, govore i mnogi tekstovi basmi....
Nemojte se sa tim igrati... Bez preke potrebe....
Ali stvarno.
Originally posted by istok
A evo i saveta sa Istocne strane sveta:
Ljudi na ovom podneblju, inace poznati po praktikovanju i jedne i druge vrste magije (koja se btw. mnogo smesno zove u njihovom govoru, posto pisani jezik nemaju, elem : fakaturi), resavaju to na jedan jedini nacin tj. odlaskom na reku i obredom koji se tamo izvrsava. Ne znam tacno sta rade, ali znam da veruju da je jedini nacin da se ta energija "pusti niz vodu". Uvek sam zaticao samo ostatke vec zavrsenog obreda i to su uglavnom bili ostaci sveca i cveca.
Aham, verovatno je nesto slicno kao "pustanje vode za mrtve", znaci, kao sto se na taj nacin moze svetlost poslati na onaj svet (na taj nacin se, znaci, ostvaruje kontakt), tako se i magija moze "vratiti" u htonsku postojbinu... Valjda...

O tom "vracanju magije u htonsku postojbinu", uostalom, govore i mnogi tekstovi basmi....
Nemojte se sa tim igrati... Bez preke potrebe....

Ali stvarno.