Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By Çâðê_DUP
Ovih dana nesto intenzivno razmisljam (dok igram sah sama sa sobom) o diskusiji koju sam, inspirisana istim sahom povela s nekim ljudima, sto se prilicno razumeju u medjuljudske odnose i u njima se snalaze kao riba u vodi ili bik u polju cveca, (a ja sam opstepoznata po nesnalazenju u istima (jedino me moj strejt majstor za kompjutere razume, veciti melanholik koji uvek dolazi poslednji na mesto zbivanja i pritom je ludo zaljubljen u mene), da li je u medjuljudskim odnosima sve nekako crno-belo? Narocito u ovom gay svetu, shvatishe ti mudraci sa istoka sto me pohodishe, a ja ih docekah kao uplasena devica u prvoj bracnoj noci :egzorcist:
sve se nekako svodi na HOCES-NECES. Rezultat je uvek isti: da ili ne, a bitni su krajnji rezultati. Sve ostalo, "mozda" na primer su izgovori i gubljenje vremena. Jer kad neko nesto zeli, ne postoji razlog da to i ne uradi. Ako se nekome svidjate, on/-a ce biti sa vama, bez obzira na ljubavnicu u turskoj u koju je nesrecno zaljubljena i njena bivsa, bez obzira na to da joj se neko drugi svidja milenijumima unazad i tu karmu ne moze da prebrodi i sl. Izgovori, izgovori, izgovori!
Na to ih ja sumnjicavo pogledah i izjavih, bez ikakvih konkretnih primera i dokaza, da u mom svetu postoji mozda i postoje boje i da nista nije onako kako izgleda.
-ali srednje vrednosti ne postoje!-govore mudraci sa istoka.
postoje ekstremi, koji odredjuju bitno od nebitnoga. hoces-neces. cao. sve ostalo je trosenje zivaca, vremena i nergije na ljude koje u stvari nikada i nikojim trudom ne mozes ubedjivati (niti bi trebalo) da si ti kao stvoren/-a za njega/nju.
ali sta ako? ponudih bezbroj mogucnosti da neko kaze ne, kad misli da, da se nebo purpuri mlecnom bojom svakoga jutra dok iza oblaka pohotno i nestrpljivo da zgasne zasija pomalo zuckasta zvezda. da postoji crnilo sa manje ili vise belih tacaka u njemu, poput jin-janga. i bejah ubedjena u svoje obojene razloge iz, naprosto, svoje umetnicke aspiracije da ne verujem u NE i u DA, dok se to ne prelomi u mojoj dusi, a sve su mogucnosti istrazene. :sise:
da postoji na kraju: duga! spektar boja na nebu posle kise i da kad kisa zgesne, sunce zasija, al onda mu i to opet dodje nekako ekstrenisticki i da ja sad usled sveg svog mudrovanja izgresih u proceni na "Tisuce ljudi i nesto preko toga" i da zivot naprosto nije ni crn, ni beo, ni rdjav, ni glup, ni ruzan, da je zivot, zivot, zivot i da ga treba istraziti DO GRANICA MOGUCNOSTI, na sta mudraci sa istoka rekose da je zivot isuvise kratak da bi se (a narocito u gay svetu) izgubilo toliko dragocenog vremena i energije boreci se za nekog ko ce mozda da odraste za jedo pet godina nekim prevaspitavanjem i kada ce i njegov/njen pristanak opet biti HOCES/NECES. Te mi mudraci sa istoka jos rekose da su dogadjaji u gej svetu u 99 % slucajeva apsolutno crno-bele, i da se ta filozofija donekle moze primeniti i u kontekstu vanmedjuljudskih odnosa, ali da postoji mozda 1 % u zivotu u kome stvari nisu crno-bele, no to je ogranicen broj slucajeva. i kontrast crnog i belog zasja kao kobna zvezda u utrobi, ovim razmisljanjem nacete, utrobe moje kastrirane mashte. Ko je tu idealista? da li crno-beli mudraci sa istoka ili umetnik koji vidi boje, i koji vremenom moze dobiti sve ono sto sada gubi tim jalovim "sanjarenjima" i "nadanjima". a nada, znamo, oslednja je stavka iz pandorine kutije zla. da li je faktor cija "filosofija" bolje prolazi u ovom DAS-MI-DAM-TI svetu? ko je blizi istini? (koju su usput mrzeli mnogi filosofi, jer se ona i ne moze dosegnuti)

1.CRNO-BELI STAV krajnje vrednosti su uvek: DA i NE. MOzda ne postoji kao ni srednje vrednosti.
POSLEDICE OVOG STAVA: razbarusene kose, ali i dosad bar neispunjen emotivni zivot i neostvarena veza (ne nuzno krivicom nasih mudraca shahista)
2. OBOJENI STAV VIDLJIVOG DELA SPEKTRA:dok god postoji mozda postoji i nada, a boje se slivaju niz sveze okrecene zidove moga doma (kolektivni centar je u pitanju) kao suze sa ledom, sto kaze ceca ....

POSLEDICE OVAKVOG STAVA: rascupane kose, slomljena srca i nokti i izgubljeno vreme na pogresne ljude .... (ne nuzno krivicom spektrologa koji smatra da je svaka borba dobra, pa makar bila i unapred izgubljena, sve dok postoje BOJE, pa makar i siva (u cije postojanje nekako ne verujem)

postoje li? ne?vase misljenje o tome? iskustva? ko ce prvi do devojke i kome ce devojka? (fig.)

:shake:
Korisnikov avatar
By Zoe
Ne znam..........mozda se u stvari sve svodi na ono da zapravo nema LJUDI, nema COVEKA, pa nebitno u kom (gay/str8) svetu........jednostavno NEMA :neto:
Ja se navikavam na to da sam otudjena i usamljena gotovo u svemu sto radim ili zelim. Kako vreme i godine prolaze, sve mi je lakse, sve vise vidim da je (ipak) meni bolje samoj ovakvoj nego da budem kao ONI-velika vecina.
Korisnikov avatar
By Val
Kad su u pitanju emocije ne volim obojeno. Ono tipa"Pa znash, mozda te hocu, a mozda i ne". Ne zato shto se plashim borbe, nego jednostavno nemam vremena za igrice, Zivot suvishe brzo prolazi, tako da svoje vreme koristim u kreativnije stvari.
Sve ostalo u mom zivotu niti je planirano niti crno-belo. :zastava:
Korisnikov avatar
By Zoe
To za emocije se slazem. Ali cak i u emotivno/partnerskim odnosima ima puno boja, razlicitosti i lepote istih, nijansi u dozivljajima i osecajima.............Iskljucivost u bilo kom smislu ne volim, osim moje iskljucivosti da glupost, plitkost i netoleranciju nisam u stanju da prihvatim. :hvala:
Korisnikov avatar
By gari
U gay svetu veliki deo vremena koje im je na raspolaganju ljudi /tu mislim i na žene i na muškarce/ provode u traganju za nekim svojim u glavi oblikovanim MODELOM idealnog gay mena a koga, naravno, nikada neće pronaći. Zato se svo vreme leti iz veze u vezu /po mesec-dva/ ili u neke prolazne avanture da bi, najzad, smoreni prestali da tragaju i postali totalno apatični i dalje se, negde u nekom delu mozga nadajući svom "princu na belom konju. A sve zato što niko ne gradi prvo realnu /objektivnu/ sliku o sebi pa onda da krene da traži sebi par prema svojim kvalitetima i nekvalitetima tj. manama. Svi nešto sebe idealizuju ili minimiziraju na maksimalno mazohistički način a što sve odbija ljude od njih. Dodatni problem kod gay je i njihov strah od sredine, reakcija, sve to rađa nove frustracije i retko ko može to duže da izdrži. Nek mi niko ne priča da je u Srbiji ravnopravan sa drugima iako znaju da je gay. Onoga trenutka kad neko na poslu ili u školi sazna da si gay, ti si izgubio 50% šansi da uspeš u životu. Prva diskusija o tebi kao osobi počinje sa: "Jel to onaj peder?" Naravno, da te onda niko neće prihvatiti ni kao stručnjaka, ni kao osobu i opet ode u izolaciju tj. na ograničen broj prijatelja i to uglavnom iz gay sredine.

Šta da ti kažem? Nema crno-belog, sve je u nekim sivim tonovima i niko od mudraca sa istoka ti neće reći da postoji samo da ili ne, već da je istina negde između tog da i ne. Uostalom o tome sam već pisao u temama o indijskoj religiji i filozofiji koje nisu toliko homofobične kao judaističke i islamske.

Nek nam je Bog na pomoći, ali mislim da će mnogo vode proteći dok ovde ne shvate da nije sve crno i da nije ni sve belo već je SIVO.

:luda: :friends: :zvezdice:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
mislim da veze sa crno-belim s jedne strane ima to što je za LGBTIQ populaciju manevarski prostor sužen, pa je ceo taj spektar od crne do bele veoma uzak, što čini prelazak sa crne na belu naglim. nema puno vremena za razmišljanje i premišljanje, veza mora brzo da se razvija, jer ko zna kad ćemo se opet videti, ako se seks sada ne desi ko zna kad će mi matorci ponovo biti odsutni itd.

s druge strane, crno beli svet, ili svet isključivosti vlada među opštom populacijom. ljudi su nekako jako principijelni i isključivi. ovo može, ovo ne, koriste se reči poput "uvek" i "nikad", "svako" i "niko", itd. mislim da je to zbog jednog osećaja sigurnosti koji stvara taj život po pravilima. a jasno ti je zašto je ljudima ovde potrebno da se osećaju sigurno, zašto je potrebno katalogizovati i klasifikovati bukvalno sve čega se maši naša percepcija.
By Çâðê_DUP
Posto zivotne situacije (svakojake u kojima se covek zadesi) nisu crno-bele, nisu ni medjuljudski odnosi, jer covek je deo bas takvih "obojenih situacija". da moze biti sutra ne, a sve je jedno veliko "mozda"
drugaciji stav je po meni zadrt i iskljuciv, da ne kazem "banalizacija", al kapiram da je to u neku ruku "odbrambeni mehanizam" sto ga ipak ne moze ciniti objektivnim sudom, da ne koristim krupnu rec-istina. no, svako ima pravo na svoj svet, nekome je crn, nekome beo, nekom crno-beo, a nekome je ruzicast, kod nekih preovladavaju boje. svi vidimo isto, ali percepiramo razlicito, zivimo u skladu sa tim, snosimo konsekvence zbog svojih odluka. jedino nas stav ne treba nametati drugima kao neprikosnoven.:france:
Korisnikov avatar
By Super Mario
Podržavam mudrace sa istoka i njihovu crno-belu teroiju. Medjuljudski odnosi (pre svega emotivni) , po mom misljenju, funkcionisu na bazi binarne azbuke (1-0, da ili ne). Sve ostalo ("ne znam", "mozda", ) ukazuju da ne postoji dovoljna spremnost (bolje rečeno ŽELJA) da se kaže DA (ma koliko složena situacija bila). Zašto komplikovati i trošiti vreme? Zbog čega graditi teorije i tražiti dublja značenja plitkih rečenica? Nekoga ubeđivati da ste vi za njega i nadati se da će to shvatiti? Ne hvala!

Možda jesam sanjar/isključiv ali u pogledu emotivnog života verujem samo u ekstremne vrednosti. :cheer:
Korisnikov avatar
By 2kune
Ah... Ultimativni problem estetike... :radosnice:
No razješnjenje i motivi zapravo su banalni... U osnovi svega je vrijeme... Kada se estet žuri uvijek će odabrati neboje i kontrast nauštrb blagih temperiranja spektralnih krasota koje nadasve ovise jedna o drugoj koliko i o samoj volji za igranjem... Greška je u satu, u predočavanju tuđih ciljeva, u želji da se zadovolji forma koje zapravo nema... Neboje samo označavaju prisutnost ili odsustvo svjetla, ne i svjetlost samu... One su samo tlapnja vjernika koji ne poznaje ni Boga ni sebe... Vrijeme se potire igrom, a Bog će dati da je to najljepše vrijeme koje smo ikada proveli... To mu je, naime, svrha i dužnost, i tu ni najmanje nisam milostiv!
Korisnikov avatar
By Kiborg
Pa u tim odnosima (i ljubavnim i prijateljskim), nekako na početku, ja najviše naginjem fazi logici, ali to je stanje koje ne može da traje u nedogled. Smatram da sve traži neko vreme, ali koliko je to zavisi od mog strpljenja. Generalno, isključivost ne tolerišem ni u jednoj formi, ali kada veza uđe u jednu zrelu fazu, ta fazi logika ipak prelazi u binarnu i svet postaje crno beo: VOLIŠ ME - NE VOLIŠ ME, VOLIM TE - NE VOLIM TE.
Ja ovako posmatranje ne bih nešto preterano vezivao za gay veze, ja mislim da je tako ikod str8era. Jednostavno sve je to i do čoveka pojedinačno, neki imaju više strpljenja i u stanju su da polako raščišćavaju sopstvene emocije dok ne dođu do suštine, dok je neko u startu opredeljen i oko toga kakva će veza da bude u budućnosti samo na osnovu 1 minuta provedenog sa nekom osobom.
Naravno, mislim da ne treba gubiti vreme u nedogled, kada se konstatuje da nikakvo dublje vezivanje nije moguće i da ipak treba potražiti nešto bolje, treba prekinuti jalov posao i baciti se u promet. A koliko je to vreme koje neko smatra maksimalno dozvoljenim - rekoh gore, stvar je individue i ne zavisi od seksualnog opredeljenja.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
da, ali sve ovo što govorite se može prihvatiti kao (ne)tačno samo uz odgovarajuće ograde i pojašnjenja. tako da ni to nije b&w, već neka nijansa sive, primenjivo samo u određenim okolnostima i određenom vremenu.

@Kiborg: ja baš mislim obrnuto, da su ljudi na početku veze isključiviji nego kasnije. kada sa nekim izgradiš zajednički svet, sve "binarne" odluke i stavovi postaju izuzetno komplikovani.
By Çâðê_DUP
Originally posted by 2Q2Bstr8
da, ali sve ovo što govorite se može prihvatiti kao (ne)tačno samo uz odgovarajuće ograde i pojašnjenja. tako da ni to nije b&w, već neka nijansa sive, primenjivo samo u određenim okolnostima i određenom vremenu.

@Kiborg: ja baš mislim obrnuto, da su ljudi na početku veze isključiviji nego kasnije. kada sa nekim izgradiš zajednički svet, sve "binarne" odluke i stavovi postaju izuzetno komplikovani.
ovo je otprilike i neki moj stav. :up:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ne znam, ja govorim nekako u svoje ime, ja sam na početku uvek tolerantniji, to je neki period navikavanja, uhodavanja, međusobnog analiziranja i usaglašavanja, posle toga nekako više očekuješ. U emocijama mora da bude crno belo kad prođe malo više vremena, kad shvatiš kakva su ti osećanja, ali provuče se neko sivilo u drugim stvarima, mada opet što se više uđe u rutinu, sve manje.
Zavisi ko šta hoće od sebe i od drugih. Ne tvrdim da sam u pravu, ali tako je to kod mene.
Korisnikov avatar
By svejedno
U osnovi svega je VREME, sto nekoliko ljudi i primecuje.

Tako da, na kraju se, svakako, sve svede na binarno 'da & ne', prvo zivis, onda umres i td.

Ali vreme, period, pravi prizmu.

Konacni rezultat je svakako ili da ili ne.

Vreme je ono koje stvara boje.

Hronos i zica vecnosti. Na kraju, samom kraju, njegov srp je presece, svakako, ali u medjuVREMENU se stvaraju predivne boje iz Hronosovog sna.

Bilo bi dosadno bez njih, zar ne?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!