Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By Victor
Ahhh, ti satanisti... :) :)

Nisam najbolje shvatio zašto ?injenica da je Isus bio bogo-?ovek predstavlja dokaz da je bio nesposoban za ljubav? :)
Korisnikov avatar
By gari
Niko nije rekao da je bio nesposoban za ljubav. On jeste ljubav sama po sebi, ali ne u fizi?kom smislu. Ovde se govori o tome da li jeste ili nije Isus imao seksualne odnose sa obi?nim ljudima.

:zid: :mazi: :nope:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Literatura za domacice... Koji shit... Mrzi me da obrazlazem...
Korisnikov avatar
By gari
Originally posted by the1whowished
Literatura za domacice... Koji shit... Mrzi me da obrazlazem...
?a?ak, ?a?ak-šumadijski rokenrol...He, he-doma?ica?

:fuckbed: :cowboy: :cupakosu:
By Victor
Originally posted by gari
Niko nije rekao da je bio nesposoban za ljubav. On jeste ljubav sama po sebi, ali ne u fizi?kom smislu. Ovde se govori o tome da li jeste ili nije Isus imao seksualne odnose sa obi?nim ljudima.

:zid: :mazi: :nope:

Dakle - ako sam dobro shvatio - fizi?ka ljubav zapravo nije ljubav? :)
Korisnikov avatar
By gari
Zapravo i nije, ako ne postoje emocije, onda je to samozadovoljavanje uz prisustvo druge osobe /ili osoba/.

:kuca: :setnja: :nesiguran:
By жњ
bravo!

otkrili ste toplu vodu :klap:
By Dj-Girl
:nokti:

all the above statements are really far fetched and do not carry any weight in a debate against it...they themselves are contradictory adn hypothetical.

just as sensational as the da vinci code is...a great read nevertheless and more than shows your owns delusions and inability to think past what christianity has engraved onto your brains...i find it amongst other things..sad.
By Dj-Girl
further more...

christianty has invented their own god, their own saviour and ther own enemy..as without it..it would not be in business all these years and would not control people as it has..

and once you are a master of peple fears, then you have control of the people..and you cannot deny that fear is a great control tactic that has been used since the begining of mankind, and the christian religion being the biggest perpetrator in history using any means necessary to survive, even using murder.

satanists and non christians and all other free thinking, logical, methodical and intellectual people do NOT believe in theism or deities and therefore are free to question and mock in any manner they see fit, every foundation of your belief, just as you feel you have a right to condemn and mock anyone that doesnt agree with what you believe.

your bible didnt come from a fax in the clouds, it was written by man and man can change and manipulate information any way that they want for a favourable outcome for themselves. and time and again it is being done.

at the end of the day, christianity is falling, just like previous religions and empires have falledn before it. its had its time (2000 years precicely) and now is the tme for a more human approach to dealing and looking at the world we live in.

whether you want to accept that or not, is another matter entirely.
Korisnikov avatar
By gari
Originally posted by amnesia
bravo!

otkrili ste toplu vodu :klap:
A ti si, kao, nešto danas nadrkana? Šta je-nema sexa? Pa upotrebi toplu vodu /tuš je ponekada veoma koristan/.

:napitak: :gubitnik: :mazi:
Korisnikov avatar
By svejedno
@dj girl
wtf r u talking about?
U'r not talking about the book.

Do u think, that for a true believer of the Christ's message, it is really important even if he existed, which he did? Not to mention if he vas sexual or asexual.

No.

The message counts.

The foundations of belief r a matter only of a point of view. No logic system can even shake them. The principal is not that of logic.

Christian point of view is as good as any other, and no religion that I know of has ever diminished. Further more, Christianity is very young.
By Victor
Zapravo i nije, ako ne postoje emocije, onda je to samozadovoljavanje uz prisustvo druge osobe /ili osoba/.

:kuca: :setnja: :nesiguran:
Izvini Gari, molim te,ali... ko je pomenuo fizi?ku ljubav u kojoj NE postoje emocije?

Zar nikad nisi ?uo da je mogu?e voleti osobu emocionalno I fizi?ki? Jednu ISTU osobu, istovremeno...? :)

Nismo se sporazumeli, pošto se u mom re?niku re? "voleti" odnosi upravo na to :)

A mislim da ni u fimu/knjizi nije re? o fizi?koj ljubavi BEZ emocija :) :) :)
By Victor
Originally posted by svejedno
@dj girl
wtf r u talking about?
U'r not talking about the book.

Do u think, that for a true believer of the Christ's message, it is really important even if he existed, which he did? Not to mention if he vas sexual or asexual.

No.

The message counts.

The foundations of belief r a matter only of a point of view. No logic system can even shake them. The principal is not that of logic.

Christian point of view is as good as any other, and no religion that I know of has ever diminished. Further more, Christianity is very young.
Basically, Svejedno, I agree with you.

It's the message that counts :)

But love sure doesn't interfere with it :) :) :)
Korisnikov avatar
By svejedno
Love is the message, among other things.
Korisnikov avatar
By gari
Viktore, ja sam te razumeo da misliš na ?isto fizi?ku ljubav. Naravno da znam da se neko može voleti i emotivno i fizi?ki /pa to je valjda prava ljubav/. Ali, kada govorimo o Hristosu, bar prema "Novom Zavetu", nigde nema pomena o nekim seksualnim odnosima, ukoliko ne podrazumevamo re? "ljubiti" koja se ?esto koristi ali ima razli?ita zna?enja /voleti, biti drag.../.

:andjelak: :bisou: :namig2:
By Victor
Viktore, ja sam te razumeo da misliš na ?isto fizi?ku ljubav. Naravno da znam da se neko može voleti i emotivno i fizi?ki /pa to je valjda prava ljubav/. Ali, kada govorimo o Hristosu, bar prema "Novom Zavetu", nigde nema pomena o nekim seksualnim odnosima, ukoliko ne podrazumevamo re? "ljubiti" koja se ?esto koristi ali ima razli?ita zna?enja /voleti, biti drag.../.

:andjelak: :bisou: :namig2:

Drago mi je što smo se kona?no (još malo pa) razumeli, Gari. Dakle:

- jedna od (manje važnih, mislim) tema knjige i filma je upravo PREKRAJANJE Svetog pisma, tj. Novog zaveta. Verovatno si to primetio Nemamo pojma, naravno, da li se to zaista dogodilo, ali knjiga i film iznose takvu mogu?nost.

- "?isto fizi?ka ljubav" je contradictio in adjecto
Može postojati samo ?isto fizi?ki odnos, ili seks recimo.
Ljubav podrazumeva i emotivnu i fizi?ku komponentu. Ako misliš da to dovodi u sumnju postojanje platonske ljubavi, u pravu si
Ne postoji agape bez erosa ;)

- ono što ti nazivaš "prava ljubav", ja nazivam "samo" ljubav.
Pošto je "prava" ( kako ti kažeš - i fizi?ka i emotivna) jedina vrsta ljubavi koja me zanima :) :) :)
Korisnikov avatar
By gari
Slažem se. Samo, postojanje jedine i prave ljubavi je veoma diskutabilno.

:cuddle: :gubitnik: :gatara:
By Victor
Slažem se. Samo, postojanje jedine i prave ljubavi je veoma diskutabilno.

:cuddle: :gubitnik: :gatara:
Neee, nismo rekli jedne i jedine... :) samo prave... što zna?i: i fizi?ke i emotivne :) :) :)

Agreed? :)
Korisnikov avatar
By gari
Ljubav prema Bogu ne može biti fizi?ka. Dakle, savršena ljubav <7kao što je ljubav prema Bogu/ izuzima fizi?ku ljubav, pa je prema toma zaklju?ak da je takva ljubav najsavršenija.

:farewell: :ribica: :hug:
Korisnikov avatar
By svejedno
Najsavrsenija je osoba sposobna za takvu ljubav, k'o sto se smatra da je bio Isus.

Tako da, ne znam, ne bi mi poljuljalo veru u Boga da je on imao sexualne odnose, pre svega jer se ne smatram hriscaninom, ali kapiram da je hriscanima koji na Isusa gledaju kao na bogo-coveka ta ideja bogohulna, mozda cak i smesna.

No, i po predanju on je, samim tim sto je uzzeo ljusdsko telo imao i ljudske osobine, sto se ilustruje onim 'Oce, zasto me napusti', tako da nije nemoguce i da je imao sex, pa i bio bogo-covek.

Naglasak na onome - cjo'ek.

No, meni, to nije bitno.
Korisnikov avatar
By gari
Hristos je pre svega bio Sin Božji pa tek onda ?ovek, tako da na njega ne možemo gledati kao na obi?nog ?oveka sa svim njegovim manama i vrlinama. Samim tim što je sebe prineo na žrtvu da bi iskupio ljudski greh dovoljno govori o nesagledivosti Njegove ljubavi. Pa i danas, mi ovoliko grešni uvek možemo potražiti spas i utehu u Hristosu, ma koliko veliki greh bio koji smo po?inili. A šta je greh je posebno pitanje. Po meni, iskazivanje ljubavi nikako ne može biti greh, bez obzira na pol /istopolno/.

:cowboy: :trach: :sweet:
By Victor
Ljubav prema Bogu ne može biti fizi?ka. Dakle, savršena ljubav <7kao što je ljubav prema Bogu/ izuzima fizi?ku ljubav, pa je prema toma zaklju?ak da je takva ljubav najsavršenija.

:farewell: :ribica: :hug:
Mislim da je suština "Da Vin?ijevog koda" upravo pobijanje ovakvog stava - koji se nalazi u samom temelju hriš?anstva.
Odnosno, mislim da i knjiga i film upravo promovišu ideju da je baš ljubav koja je i fizi?ka i emotivna, prava i najuzvišenija ljubav.
Takoðe mislim da ih upravo to ?ini interesantnim i veoma popularnim :)
Ali i kontroverznim, naravno ;)
Korisnikov avatar
By gari
Kada bi jedna knjiga mogla da promeni 2 000 godina i da promeni "Novi Zavet" onda bi sve bilo tako kako i kazes.

:snob: :lood: :iskolacen:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!