Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Myself
S' obzirom da svako doba nosi svoju filozofiju, kada bi poslagali po rangu tezine i pozeljnosti ljudske vrline, sta bi bilo na prvom mestu?
Korisnikov avatar
By Cruiser
U ljubavi: ODANOST voljenoj osobi

U društvu: ODANOST sebi

U poslu: ODANOST profesiji
Korisnikov avatar
By Myself
Mozda u celom ovom ludilu od "brzine" modernog zivota, ono sto i meni nedostaje, za cime ceznem... STRPLJENJE.
Korisnikov avatar
By 2kune
Suosje?anje je mnijem urgentno najpotrebnije...
Korisnikov avatar
By EYA
uvodjenje meditacije kao obavezne vezbe jos u vrticu, pre lalanje... pa u skoli pred pocetak nastave, u srednjoj i pre i posle nastave, a na faxu samo to i da rade 2 semestra, a druga 2 da svi grupno idu u prirodu da uz meditaciju usklade i neki drustveno korisni rad na svezem vazduhu, i tako 3 godine, a onda su osposobljeni za zivot i slobodni da se bave cime god pozele.... bice stpljivi, mudri, kreativni, intuitivni i saosecajni i zeljni novih i novih znanja i iskustava.

:bubblegum:
By Ulix
U ljubavi: odanost. Slazem se. Inace, altruizam se redje srece od dinosaurusa.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by EYA
uvodjenje meditacije kao obavezne vezbe jos u vrticu...
Ve? ima molitva i vjeronauk. :opatica:
:lukavi:
Korisnikov avatar
By EYA
to je ljubav prema bogu, nama treba ucenje o ljubavi prema ljudima (religija je sve to izvitoperila do nerazumevanja)
kad covek nauci da postuje i voli samog sebe, onda nema problema da to isto oseca i prema drugima.
Korisnikov avatar
By Skyen
Ako smo srecni, samo tako mozemo pomoci drugima da budu srecni

" ako sami nismo ispunjeni sobom, predstavljamo opasnost za drustvo, jer osoba koja se zrtvuje uvek postaje sadista. Zrtvovanje je samo trik da se drugi muce. Budite sebicni - samo tada mozete biti altruista, inace je citavo shvatanje altruizma besmislica.
Ako ste tuzni, nesrecni, bicete grubi prema ostalima i nanecete im bol. Reci kao: zrtva, duznost, usluga su ruzne i unistavajuce..."
Korisnikov avatar
By Skyen
na osnovu ovoga, vrline koje po meni treba razvijati i negovati u ovom veku jesu:

- iskrenost prema sebi, iz nje ce nuzno uslediti
- ljubav prema sebi, iz nje ce nuzno uslediti
- ljubav prema drugima, a sve ce to nuzno uslediti iz
- Sexa koji je put srece i zadovoljstva

:D
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by EYA
to je ljubav prema bogu, nama treba ucenje o ljubavi prema ljudima (religija je sve to izvitoperila do nerazumevanja)
kad covek nauci da postuje i voli samog sebe, onda nema problema da to isto oseca i prema drugima.
Mmmmmmm.....drž te me......drž te me...... Slika
Ali ne smijem... Još bi rekli da sam ambivalentan... :drama:
Korisnikov avatar
By gari
Eya, zar nije ljubav prema Bogu isto što i ljubav prema ljudima? Zar se ne kaže u jednoj od Božjih zapovesti:"Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe". Pretpostavka Boga je bila da svako voli samoga sebe. E sad, ako se neko mrzi /a ima i takvih/ onda je bolje da me takav ne voli. Ina?e, koje vrline na prvo mesto...Svakako-ljubav prema drugima /altruizam/.
:andjelak:
Korisnikov avatar
By Dina
Pravednost - i u licnim odnosima, i u drustvu. Skoro svakog dana vidim ili cujem za nesto nepravedno, sebicno, bezobzirno... :(
Korisnikov avatar
By gari
Vrline i mane? Šta je vrlina? Dobra osobina /osobenost/ ?oveka koja je opštepriznata od društva u kome on živi. No, što je negde vrlina, to je u drugom društvu mana. Pošto je tema ograni?ena na 21. vek, ne mogu šire da se upuštam u ovo, no samo sam hteo da napomenem da se i pojam vrline menjao tokom vremena. U ratni?kim društvima /državama/ najve?a vrlina je bila ubiti ili biti dobro nau?en da ubijaš. Sada je ta vrlina dovedena do savršenstva sa novim oružjima. Treba dobro razmisliti šta je najve?a vrlina za jednu državu, voleti druge /pa i neprijatelje svoje/ ili biti spreman da ubiješ /pa i prijatelja svoga/ ako je to u interesu države...Hmmmm...
:sw:
Korisnikov avatar
By gari
Eh, sklonost ka sre?i, kakva bi to mogla biti vrlina? Pa svi bi želeli da budu sre?ni, to ne spada u vrline. Vrlina je osobenost, karakterna i moralna crta ?ovekove li?nosti...Nisam ?uo da postoji takva vrlina ni mana-sklonost ka sre?i? Možeš li to APACH bliže da objasniš?
:mag:
Korisnikov avatar
By HARP
Zdravlje(kome se najviše treba posvetiti pažnje u ovom vremenu)
Razumevanje,iskrenost,ljubav,rezonovanje,realnost...karakter...
Korisnikov avatar
By Myself
Ti ces se prehladiti tako bos samo sa tom suknjicom/peskirom preko "krsta", a pricas o zdravlju!:domino:
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by Myself
Ti ces se prehladiti tako bos samo sa tom suknjicom/peskirom preko "krsta", a pricas o zdravlju! :domino:
Ne brini se ti za mene,kod mene u stanu je uvek 20 stepeni,nekada i vise,pa ja stalno šetam u šorcu i majci... :)

A ti podigni malo glavu,što gledaš dole :D
Korisnikov avatar
By gari
Gox, pun si vrlina, samo ti malo manjkaju "krpice"...No, tvoj izbor, a lepo ti stoji...Umanji?eš moje vrline sa tim izazovnim pozama...
:bic:
Korisnikov avatar
By Ljubicasta_Suza
Ne znam ništa o vrlinama za 21. vek, u dilemama sam, trilemama, nije lako pitanje. To jeste, unela bih SVE vrline u 21. vek da mogu, ?ini se da ve? blago nedostaju. Isto kao i tramp, glasam za nenasilje mada dolazim do toga da ?e u 21. veku nasilje biti default (i ve? jeste) pa onda treba objašnjavati korake DO nenasilja...
Umesto o vrlinama o kojima ništa ne znam, evo da preuzmem ?lan?i? iz omiljene mi "Politike" (rubrika "Da li znate", strana šarena ko naša zastava, o NEvrlinama, pa je na svakom od nas da sudi sam za sebe:
"Pitanje: Šta je DU?ARITA?
Odgovor: Du?arita je sanskritska re? koja ozna?ava "deset zlodela" koja se mogu po?initi ili u?initi nekome.
U tri telesna zlodela spadaju: oduzimanje života nekome, kraðe svih vrsta i preljuba.
Postojala su i ?etiri zlodela "ustiju": laganje svake vrste, preterivanje u optužbama prema nekome, kleveta i budalast govor.
Tri najvažnija zlodela meðu ravnopravnima su bila zlodela uma koje su sa?injavali: zavist, zloba i neverovanje."
Korisnikov avatar
By gari
Eto, sve isto kao i u Bibiliji. Pa posle kažu nema nikakve veze meðu religijama? Sve je to jedna vera, jedan Bog samo ljudi misle da je to nešto razli?ito-najve?a vrlina je ljubi bližnjega svoga i ljubi Boga u sebi i drugima...Lubim...
:beba:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!