Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
neka hvala, pre bih dozvolio da me mars pipne, nego da podrzim jednu ovakvu ideju.:mete:
Korisnikov avatar
By 2kune
Religija je opijum za narod. :crveni:
A božje ku?e i kafi?i pre?esto su sjebavani rekonstrukcijama interijera... :pilence:
Korisnikov avatar
By Dr. M
Totalno van mog polja interesovanja...
Nista od potpisa...
Korisnikov avatar
By gari
I ja bih dao, ali ne znam o ?emu se radi, mrzi me da otvaram tu adresu. Može li meni, ovako glupavom, to neko da prepri?a?
:pokazuje:
Korisnikov avatar
By StarTrek
Moram da priznam da je ideja zanimljiva.Iskreno nemam nista protiv toga i rado bih dao svoj potpis;mada se slazem sa 2kune da je religija opijum za narod,i Crkvu mrzim iz dna duse;medjutim bogomolje volim ne zbog navodnog boga vec zbog mira i tisine koje je sve teze naci ovih dana.
Korisnikov avatar
By djo
ni slucajno je ne treba ponovo pretvoriti u crkvu. to je apsurdno u gradu od 17 miliona stanovnika od kojih je 95% muslimana, koji takodje u poslednje vreme insistiraju da aja sofija bude dzamija. ona ce uvek biti i crkva i dzamija i bas je lepo sto u nju podjednako ulaze i hriscanski i muslimanski vernici zajedno sa turistima... ko da nema dovoljno crkava na svetu, pogotovo u istanbulu

ziveo ataturk i njegova ideja da aja sofija ne bude ni dzamija ni crkva nego muzej :pionir:
Korisnikov avatar
By Kupper
'Do you believe that Hagia Sophia should be reverted to its original status as a Christian church'?

Da, ali ne iz bilo kakvih religioznih razloga vec, generalno, mislim da sve treba da bude kako je bilo originalno. B-djo - to sto je Ataturk uradio je isto ono sto je svaki dikatator radio.

Ako sam sazidao crkvu onda je to zauvek crkva, ako sam muzej onda je to muzej. Ko je Ataturk i s kojim pravom?

I zasto pominjes procente zivlja....? To je gradjevina koja moze postojati bilo gde, kao ckrva, tj. ono sto jeste.
Korisnikov avatar
By djo
ataturk je mnogo uradio za tursku.

elem, meni je bas uzbudljivo sto se svet menja.

danas realno gledano i hriscani i muslimani podjednako polazu pravo na aja sofiju kao svoju svetinju ili sta vec, i onda zar nije bolje da mogu tamo da dolaze i jedni i drugi. aja sofija je prelepa upravo zato sto se na njoj (kao u ostalom i na kalemegdanu) vide ti razni slojevi, hriscanski mozaici, 4 minareta itd... ta istorija direktno upisana u zidove, sto svedoci o vaznosti istanbula kao kosmopolitskog grada. i jos vise ona kao muzej i sveto mesto obe vere salje odredjenu poruku o svetu kakav bi trebao da bude majkumu... :durenje:
Korisnikov avatar
By djo
a procenat muslimanske populacije pominjem zato sto radikalni muslimani vec neko vreme ozbiljno agituju da se aja sofija ponovo pretvori u dzamiju, sto je, opet pogubno, i tako dalje i tako dalje... dosta ozbiljna tema mozda cu joj se vratiti...
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by bojandjo
......sveto mesto obe vere salje odredjenu poruku o svetu kakav bi trebao da bude majkumu... :durenje:
Sto se duris? Nisi neko od ove dece BRE:kiss:

Ali zasto sveto mesto obe vere i taj novi svet???? Zar bi svet bio bolji?
Korisnikov avatar
By gari
Aha, sada sam razumeo. Ne znam koliko bi dugo opstala kao crkva? Bojim se da bi brzo odletela u vazduh. Bolje neka je onakva kakva je, bar možemo da vidimo nešto od nje. Ne verujem da bi se Turci sa tim složili. A, onako uzgred i Kemal Ataturk je bio NAŠ /ako razumete šta ho?u da kažem/.
:pokazuje:
Korisnikov avatar
By Jonatan
Koliko Turci paze na Svetu Sofiju nema potrebe da bilo ko baci bombe da bi ta crkva pala. Za mene je ta gradjevina oduvek bila i bice glavana carigradska crkva. Tamo je sluzena Liturgija i voleo bih da se opet jednog dana sluzi. Sva lepota pravoslavnog bogosluzenja potekla je iz te crkve. U svakom slucaju vise volim sto je i muzej nego da je dzamija.
Korisnikov avatar
By gari
Slažem se sa tobom. Bolje da je muzej nego ne?ija druga bogomolja. Ne sviða mi se to prisvajanje tuðih hramova i pretvaranje u svoje. Neka svako gradi hram u svome gradu /srcu/.
:pop:
By Ахасвер
Originally posted by Jonatan
Za mene je ta gradjevina oduvek bila i bice glavana carigradska crkva. Tamo je sluzena Liturgija i voleo bih da se opet jednog dana sluzi. Sva lepota pravoslavnog bogosluzenja potekla je iz te crkve.
Lepo re?eno. :up:
Korisnikov avatar
By gari
Na žalost, jedno su naše želje a drugo je realnost. Nadajmo se da ?e još za naših života nešto tako biti mogu?e. Možda kada Turska uðe u EU? Ko zna...
:peva:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!