Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By alexandermagic
Da samo znate kol'ko uživaN dok čitam sve napisano. Da sam gigantska hobotnica raširio bih krake od sreće na sve strane.

Ooops, pogrešna tema. Pa jao.
By barni
Nisam

-----

Sve sto nas okruzuje, sto smo stvorili nije iluzija, to je slika nase svesti, to je ona
Kada osvestis sebe to i dalje postoji ali je drugacije, razumes je celu, celu kolektivnu svest ljudi, cela ti se obraca, gde god da pogledas
Sta god da cujes, sve ti je jasno.
I nista ne zelis od toga zelis samo da i drugi to tako vide, da ih kao povedes da to tako vide
A drugi ne vide, i trazih ih i trazis, i nema ih
I klecis pred njima ne bi li videli, sve ces uraditi ne bi li videli
I ti to mozes sacuvati sebi ali moras se skloniti od ljudi jer te neki dole vuku, pred takvima moras glavu pognuti, plakati mesto njih, poniziti sebe
Ako se sklonis od ljudi ne mozes ih povesti, pokazati
A zelis to
Oni su potrebni tebi i ti njima
I tu si na granici izmedju ta dva
Pazis da se ne okliznes
Vidis oba, dva nespojiva
By barni
Potrebno je ostvariti se, teziti tome da budes celovit
Moras upoznati svoje istinsko ja

Pisao sam o tome

Blog92 evolucija ostvarivanje
By barni
U cemu je magija....nema je
To su zakoni neki

Kada si mali pomislis iz sveg srca zelju i ona poput strele odleti, odzvanja ko neki eho, vapaj
I niko je ne cuje i ti rastes i rastes, ono sto si pozeleo te ceka
Ali to ceka to dete koje je poslalo vapaj a ti odrastao
30 godina se vracas na to dete da uzmes to sto si pozeleo
A pozeleo sam da se ljudi ne svadjaju i da zive lepo

To tako radi kod svakoga
Zato sam vam rekao da se vracate na svoje pocetke
Zapravo to vas i vraca nazad samo ga moras razumeti
Kada mu se opires onda patis
Jer ono dete ceka da mu se ispuni zelja
By barni
“S vremena na vreme, u retkim intervalima, Veliki duh otkrića silazi na zemlju da saopšti neku tajnu koja treba da unapredi čovečanstvo. Bira najbolje pripremljenog, najzaslužnijeg i šapuće mu tajnu na uho. Dragoceno saznanje dolazi kao bljesak svetlosti. Kad shvati skriveno značenje, srećni izabranik vidi čudesnu promenu: pred njegovim ushićenim očima je jedan novi svet, jedva da naslućuje sličnost sa starim. To nije prolazna iluzija, puka igra njegove razigrane mašte ili fantom od izmaglice koja će se razići. Čuda koja vidi, koliko god da izgledaju udaljena, ostaće ovde. On to zna, nema ni senke sumnje u njegovom umu, svakim delićem svog tela on oseća: to je Velika ideja.”

Nikola Tesla, beleska iz1904g

1997 sam otisao u njegov muzej koji je tada izgledao kao da je on juce bio tu i doneo sve te njegove papire i stvari, ko da je tu jos
Bio sam neki dan u muzeju i sve je drugacije sada
Ali tada sam znao da je taj covek bitan i da ce mi pomoci u necemu i da mi je bitan al nisam znao zasto

Negde verujem da je neki moj cukun cukun deda znao njegovog :)
Poreklo nam je sa istih predela
By barni
Prvi put sam se susreo sa njim gledajuci film, plakao sam kada su ga mucili, nisam znao zasto to rade kada im zeli dobro, njega sam razumeo njih nisam.
Ceo zivot mi tako bilo, niko me nije nikada razumeo niti slusao, sem njega.

1. Знам твоја дела и твој труд и твоју стрпљивост, и да не можеш да сносиш зле људе, и искушао си оне који говоре да су апостоли а нису, и нашао си да су лажљивци; 3 и имаш стрпљивости, и поднео си за моје име, и ниси сустао. 4 Али имам нешто против тебе, што си оставио своју прву љубав. 5 Сећај се, дакле, одакле си пао и покај се и чини прва своја дела; иначе ћу ти доћи и уклонити твој свећњак с његовог места, ако се не покајеш. 6 Него ово имаш: мрзиш дела Николаита - која и ја мрзим

2. Знам твоју невољу и твоје сиромаштво, али ти си богат, знам и хулу оних који говоре да су Јудеји, а нису, него сатанска синагога. 10 Не бој се ничега што ћеш имати да трпиш. Види, ђаво ће неке од вас бацити у тамницу да будете подвргнути искушавању, и имаћете невољу десет дана. Буди веран до смрти па ћу ти дати венац живота.

3. Знам где обитаваш, где је сатанин престо. И држиш моје име, и ниси се одрекао вере у мене ни у дане када је мој верни сведок Антипа убијен код вас - где сатана обитава. 14 Али имам нешто мало против тебе: имаш онде таквих који држе науку Валаама, који је поучавао Валака да баци саблазан пред синове Израиљеве, да једу месо жртвовано идолима и да се одају блуду. 15 Тако и ти имаш оне који на исти начин држе науку Николаита. 16 Покај се, дакле, иначе ћу ти убрзо доћи и заратићу са њима мачем својих уста.
Ономе који побеђује даћу од скривене мане, даћу му и бео камен и на камену написано ново име, које не зна нико сем онога који га прима.

4. Знам твоја дела и твоју љубав и веру и службу и твоју стрпљивост, и твоја последња дела којих има више него оних првих. 20 Али имам нешто против тебе, што допушташ жени Језавељи, која за себе говори да је пророчица, те учи и доводи у заблуду моје служитеље - да блудниче и да једу месо жртвовано идолима. 21 И дадох јој времена да се покаје, али она неће да се покаје за своје блудничење. 22 Види, бацићу је на болесничку постељу, и с њом оне који блудниче с њом, у велику невољу, ако се не покају за своја дела. 23 И побићу јој децу, па ће све цркве знати да сам ја тај који испитује бубреге и срца, и даћу вам сваком по делима вашим. 24 А вама осталима у Тијатири, који год немају ове науке, који - као што говоре - не познаше сатанске дубине, говорим: не намећем вам друго бреме; 25 само чврсто држите оно што имате, док ја не дођем.
И ономе који побеђује и држи моја дела до краја, томе ћу дати власт над многобошцима, 27 и биће им пастир са гвозденом палицом, као што се разбија земљано посуђе, 28 као што сам и ја примио од свога Оца, и даћу му звезду Даницу.

5. Имаш име да си жив, а мртав си. 2 Пробуди се и учврсти остало што беше на умору; јер нисам нашао твоја дела као савршена пред Богом својим. 3 Сећај се, дакле, како си примио и чуо, па држи и покај се. Ако ли се, дакле, не пробудиш, доћи ћу као лупеж и нећеш никако сазнати у који час ћу доћи на тебе. 4 Али имаш мало имена у Сарду, која не опоганише своје хаљине, ти ће ходити са мном у белим хаљинама, јер су достојни.
Који побеђује обући ће се тако у беле хаљине и нећу избрисати његово име из књиге живота, те ћу признати његово име пред својим Оцем и пред његовим анђелима. 6 Ко има ухо нека чује шта Дух говори црквама.

6. Знам твоја дела. Види, учинио сам да су пред тобом отворена врата која нико не може да затвори; јер ти имаш мало моћи, па ипак си сачувао моју реч и ниси се одрекао мога имена. Види, дајем ти неке из синагоге сатанине, који за себе говоре да су Јудеји, а нису то него лажу. Види, учинићу да они дођу и да се поклоне пред твојим ногама, и да сазнају да сам те заволео. 10 Зато што си сачувао моју реч о стрпљивости, и ја ћу сачувати тебе од часа искушења, који ће доћи на сав свет, да искуша оне што станују на земљи. 11 Долазим брзо; држи што имаш, да нико не узме твој венац.

Онога који побеђује учинићу стубом у храму свога Бога и неће више изићи напоље, па ћу на њему написати име свога Бога и име града мога Бога, новог Јерусалима који силази са неба од мога Бога, и моје ново име. 13 Ко има ухо нека чује шта Дух говори црквама.

7. Знам твоја дела, да ниси ни хладан ни врућ. Камо среће да си хладан или врућ. 16 Овако, зато што си млак и ниси ни врућ ни хладан, избљуваћу те из својих уста. 17 Зато што говориш: богат сам и обогатио сам се и ништа ми не треба, а не знаш да си бедан и кукаван и сиромашан и слеп и го. 18 Саветујем ти да купиш од мене злата жеженог у огњу - да се обогатиш, и беле хаљине - да се обучеш и да се не покаже срамота твоје голотиње, и масти - да помажеш своје очи, да видиш. 19 Ја карам и кажњавам све које волим; буди, дакле, ревностан и покај се. 20 Види, стојим на вратима и куцам; ако ко чује мој глас и отвори врата, ући ћу к њему и јешћу с њим - и он са мном.
Korisnikov avatar
By Zvonki
Barni jel si ti to usao u Jehovine Svedoke??
A ovaj forum nije da ovde propovedas...mislim koji ti je kurac???
By barni
Xaxa
Nisam zvonki, nigde nisam usao sem u sebe
Ja to moram napisati, citali vi ili ne to
Iz nekog razloga to se moralo desiti ovde
Ne postoji slucajnost zvonki,
Videces da je nema :)

Odo leci
Laku noc zvonki
By barni
''Ja stojah u njihovoj prisutnosti, treperući od njihove veličanstvenosti, kad mi jedan od njih progovori, „Priđi Enohu”, reče, „i poslušaj našu svetu reč.” Tada beh izdignut, i priđoh njihovom prestolu, ali jedva da sam se osmelio da ih pogledam. Jedan od njih mi ponovo progovori. „Enohu, pogledaj nas”, reče ona, „jer mi smo Elohim, muško i žensko, onakvi kakvi smo začeli ljudski rod po našem liku. Ali ovo je velika tajna, Enohu. Mi se ne razlikujemo među sobom, već smo različita manifestacija iste realnosti. Elohimi su Elohimi; oni vam se mogu pojaviti kao muški ili ženski, ali ako su jedno ili drugo, oni bi bili napola, ne celi, jer celovitost je atribut Bž`anstva. Elohimi nisu muško ili žensko, već Elohimi. Osvećeni nisu muško ni žensko, već osvećeni. Svi od ljudskog roda su nedovršeni, sve dok sebe gledaju kao muško ili žensko, jer je polovina njihove realnosti sakrivena od njih. Morate videti iza iluzije deljivosti u esencijalnu jedinstvenost Bića, da bi mogli saznati Istinu. Sve do tada, vi se ne možete odnositi, onako kako treba, prema ostatku stvorenja. Pogledaj nas, Enohu, i shvati Istinu. ”Tada mi otvoriše golemu misteriju, i vidoh značenje onoga što čuh''
By barni
Znas zasto je to bitno
Jer samo celovito odgovorice na celovito
Celovito znaci i liseno strasti, zapravo jedno stanje kakvo samo dete poseduje
Ali dete ima mali razum, nista to ne moze razumeti, iskoristiti ;)
To je kao sifra, ko kada uparujes dva blutut uredjaja
Sve znanje koje smo dobijali tako smo ga dobijali

Znas li kako je sve to savrseno uredjeno, scenario kakav moze samo ON da osmisli
U tom scenariju svi ste vi bitni, niste ni svesni koliko ste bitni
Nema sporednih uloga

Snovi su ta sigurna linija preko koje dobijas sve, no ako ti je ego jak nista to neces moci osvestiti
Na javi to isto radi tako no nije sigurno

Sva prorocanstva su vizije iz snova, i ljudi umesto da tumace kakve su licnosti bili ti ljudi oni tumace ono sto su pisali, to je greska
Mora se analizirati licnost onoga ko je imao viziju da bi je razumeo ispravno
Isus je tacno znao sa kim ima posla i nista nije prepustio slucaju
Korisnikov avatar
By gossip
Od kada sam krenuo sa meditacijom nasao sam unutrasnji mir,ne postoji taj xanax ili brom koji moze da me umiri kao 45 min meditacije. Naucno je dokazano da svesno ulazimo u podsvest kada meditiramo.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!