[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2461632#p2461632]bern napisao:[/url]@barni011
prošli su mjeseci od kad sam posljednji put "išao za tobom" (koji li sam od 12 apostola?), a moja pitanja su zapravo čikanje tvoje navodne religioznosti (pošto bi ona bila u suprotnosti sa onim što pričaš u ovoj temi).
nemojmo od čikanja praviti žrtveno jagnje (iako je bajram!), zaista nema potrebe.
Da bi bio zrtva morao bih te se bojati ili da sam novi mesija, ni jedno ni drugo nije istina tako da nisam zrtva.
Pogresno tumacis kako ja reagujem na tvoje provokacije.
Rekao sam vec da je jako tesko pisati sa takvim forumasima a ne poremetiti sebe.
Otac Tadej je cesto govorio kako je mnogo lakse kroz zivot u manastiru doci do sjedinjavanja sa Bogom neko kroz zivot kakav mi vodimo.
Meni licno je mnogo lakse ne dolaziti na ovaj forum nego dolaziti, primetio sam da razgovori poput ovoga sa tobom negativno uticu na mene.
(1.Jovan, 1,5)
"Bog je svetlost"
Da ne bi sada objasnjavao sta je nauka rekla za svetlost, ako meni ne verujes potrazi sam.
Tesla je davno definisao svetlost kao belo, skup svih energija, najjaca energija koja iskljucuje crno.
(Matej 6-44)
....A ja vam kazem:
Ljubite neprijatelje svoje,
blagosiljajte one koji vas kunu
cinite dobro onima koji vas mrze
i molite se za one koji vas vredjaju i gone.
Sto se tice snova, sveti Oci su rekli da snovima ne treba verovati ali isto tako da je san dat od Boga i da nam se on moze obracati kroz snove.
Ako si pazljivo citao sta sam gore pisao pisao sam o tome i naveo da je jako bitno na sta se fokusiramo, koju mentalnu adresu pre nego svest utone u san.
Ja sam dosta toga ucen od svojih najranijih dana.
Kada sam bio mali baka nas je naucila molitvi kako bi sa njom utonuo u san i ja to praktikujem evo do danas.
Kada bi recimo imao neku pesmicu za nauciti napamet za sutra rekla bi mi da ispod jastuka stavim knjigu u kojoj je pesmica, tada sam bio mali nisam shvatao da se fokusiram na pesmicu i knjigu.
Slicno je Tesla gradio znanje samo sto je on toga bio svestan.Zato je i genije.
Ja ne znam kako ti definises religiju za mene je ona sastavni deo zivota u svakome mom trenutku.I sve ovo sto ja pisem ovde jeste Pravoslavlje bez i jedne trune crkvene dogme(o kojima mozemo diskutovati).
a sad odoh dovrsiti moju jutarnju kafu
![:)](./images/smilies/smile.gif)