Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By McFarland
Da li vam je poznat termin "Buđenje svesti"?
Ovih dana se na raznim forumima često priča o tome i povezuje sa dugo najavljivanim smakom sveta tj da će preživeti samo oni koju su svoju svest doveli na taj nivo (dizentitet).
Ja sam malo proučavao i istraživao vezano za ovaj fenomen i mogu reći da je veoma zanimljiva teorija.

Za početak evo link sa više informacija i objasnjenja:

Link 1

Link 2
Korisnikov avatar
By Srklet
ako je jedini nacin prezivljavanja smaka svijeta takvo "buđenje svijesti", onda biram smrt! :smug:
Korisnikov avatar
By horus.
ano... ti se spremas za smak sveta? :shrug:

ja hocu da spavam... :rida:
Korisnikov avatar
By McFarland
Originally posted by Popeye

ako je jedini nacin prezivljavanja smaka svijeta takvo "buđenje svijesti", onda biram smrt! :smug:
Na šta tačno misliš kad kažeš "takvo buđenje svesti"?
Korisnikov avatar
By Incubus
^

:lol:

Ont:
Hegel bi rekao da trebamo pobijediti suprotnu samosvijest da bismo svoju ostvarili.
Korisnikov avatar
By bern
Buđenje svijesti?! New Age strikes again.
Korisnikov avatar
By McFarland
Update: Celestinsko proročanstvo, autor: Džejms Redfild je fantasticna knjiga koja je inspirisana ovom teorijom.
Ko voli da cita preporucujem i garantujem da se nece pokajati :ziveli:
Korisnikov avatar
By Mage
Hmmm... Činilo mi se interesantno do određenog dela, ali mislim da ni osoba koja je ovo pisala ne razume šta govori, niti zna šta piše.

Činjenica jeste da niko od nas ne zna, niti u potunosti razume, šta je svest? I mene pojam svesti muči... neki filozofi su čak pokušali da je negiraju s' obzirom da jedino svest smeta u našem savršenom modelu univerzuma... varijabla koju ne možemo da objasnimo niti razumemo.

To, međutim, ne znači da svest ne postoji. Mislim da svako ko tvrdi tako nešto pokušava da reši problem ignorišući ga... što baš i neće da može. Da li smo mi zaista individue ili ne... ko to može znati? Vrlo jednostavna činjenica je da svako od nas ima svoj univerzum. Sve što nam se dešava, sve što znamo, svakog koga upoznamo je deo naše svesti i samim tim i nas samih. Ti si ja, ja sam ti... i tako u nedogled. Ovakvo razmišljnje, iako deluje logično, zapravo ne vodi ničemu.
Korisnikov avatar
By McFarland
Originally posted by Mage

Hmmm... Činilo mi se interesantno do određenog dela, ali mislim da ni osoba koja je ovo pisala ne razume šta govori, niti zna šta piše.

Činjenica jeste da niko od nas ne zna, niti u potunosti razume, šta je svest? I mene pojam svesti muči... neki filozofi su čak pokušali da je negiraju s' obzirom da jedino svest smeta u našem savršenom modelu univerzuma... varijabla koju ne možemo da objasnimo niti razumemo.

To, međutim, ne znači da svest ne postoji. Mislim da svako ko tvrdi tako nešto pokušava da reši problem ignorišući ga... što baš i neće da može. Da li smo mi zaista individue ili ne... ko to može znati? Vrlo jednostavna činjenica je da svako od nas ima svoj univerzum. Sve što nam se dešava, sve što znamo, svakog koga upoznamo je deo naše svesti i samim tim i nas samih. Ti si ja, ja sam ti... i tako u nedogled. Ovakvo razmišljnje, iako deluje logično, zapravo ne vodi ničemu.
Konacno neko ozbiljan :qqlele:
Cela prica se svodi na to da dovodjenjem nase svesti na odredjeni nivo menjamo nasa cula tj percepciju okoline. Ne gledamo povrsno na stvari. Predmete, dogadjaje, ljude i td dozivljavamo svim culima (evo materijala za saljivdzije :D )
Pominje se i energetsko polje oko svakog coveka. Nesto kao aura. Mozda ce delovati glupo ali verujem da tako nesto postoji. Svako od nas je doziveo da mu neko prenese neku vrstu energije (pozitivnu, negativnu...) ali i da uzima.

Primer: Neko ti nesto prica, postajes sve koncentrisaniji na pricu i posvecujes potpunu paznju tome... Iskljucujes okolinu.... U jednom trenutku nemas reci i osecas se slabo... Zasto? Ta osoba koja je pricala je povecavala svoje energetsko polje zahvaljujuci tvom. Uzimala je tvoju energiju dok ti je pricala a samim tim sto si ostao/la skoncentrisan ti si svoju energiju jos vise davao/la...

Boze koji sam freak!
Korisnikov avatar
By Kittrie
ne mogu da citam sad, sutra cu.
Originally posted by McFarland

..Svako od nas je doziveo da mu neko prenese neku vrstu energije (pozitivnu, negativnu...) ali i da uzima.
ja se bas lepo energetski fluidno zracila juce. sinhro.
ali zaista.
Korisnikov avatar
By Blady
OMG prepijana sam za ovu temu :drama:
Korisnikov avatar
By McFarland
Originally posted by Kittrie

ne mogu da citam sad, sutra cu.

..Svako od nas je doziveo da mu neko prenese neku vrstu energije (pozitivnu, negativnu...) ali i da uzima.
ja se bas lepo energetski fluidno zracila juce. sinhro.
ali zaista.
Ne moras one linkove gore.. Bolje izguglaj materijal na engleskom...

Verujem ti...
Korisnikov avatar
By Mage

Primer: Neko ti nesto prica, postajes sve koncentrisaniji na pricu i posvecujes potpunu paznju tome... Iskljucujes okolinu.... U jednom trenutku nemas reci i osecas se slabo... Zasto?
Ne trebaju ti nikakva energetska polja da to objasniš :) Jednostavno naš mozak je tako "hardwired".

Čovek je društveno biće. Bez društva, mi smo ništa. Kao kad bi uzeo jednu moždanu ćeliju i uzgajao je na hranjivom medijumu bez njene osnovne funkcije da se povezuje i gradi kompleksne strukture sa ostalim moždnaim ćelijama. Isto tako i jedna individua (čovek) se povezuje sa ostalim individuama i gradi društvo. U tom procesu individue postaju zavisne jedni od drugih i zapravo prestaju da budu individue :)

Svaki nivo organizacije je povezan i isprepleten sa prethodnim i narednim. To možeš videti u bilo kojoj prirodnoj nauci i društvu. Pojam individualnosti je pomalo apstraktan... ;)

Svako od nas je zapravo celo čovečanstvo i ceo univerzum posmatran iz jednog specifičnog ugla, ali na taj način da je cela slika sadržana u tom malom deliću, baš kao hologramska slika :)
Korisnikov avatar
By Kittrie

Svako od nas je zapravo celo čovečanstvo i ceo univerzum posmatran iz jednog specifičnog ugla, ali na taj način da je cela slika sadržana u tom malom deliću, baš kao hologramska slika :)
:yes:

btw. se ti druzis sa eyom? :lol:
Korisnikov avatar
By 2kune
apsolutno sam protiv buđenja svijesti jerbo se tada ljudi puuuno manje sexaju... :alexis:
Korisnikov avatar
By Kittrie
^ :lol:
no shit?
ondaK necu 'vo ni da citam da ne bih "zakacila" nesto. :retard:
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by Kittrie

:yes:

btw. se ti druzis sa eyom? :lol:
:lol:

mozda to i nije losa ideja :lizalica:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!