Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Loni
U ovoj igri svako sebi može da da mašti na volju.
Mada igra deluje bezazleno, ko zna...
Možda se baš na ovoj temi rodi seme neke nove religije, koja će dobiti najpre 1000 pristalica na fejsbuku, zatim 10 000, milion.
Postati zvanična religija Srbije, zatim Evrope i na kraju celog sveta. :spin:

Nisu li Hrist, Buda i prorok Muhamed počinjali od nule? :spin:

Dok sam ne osmislim nešto zanimljivo, čekam da neko od vas počne s osmišljavanjem.
Uzgred dajem link fejsbuk religija, koje mi se dopadaju:

AKVA RELIGIJA - vera na vodenoj bazi
http://www.facebook.com/profile.php?id= ... 575&v=info

Po ovoj religiji voda je živo bića i svako kupanje je molitva.

POLIKOR - božanstvo političke korektnosti
http://www.facebook.com/profile.php?id= ... 9263616312
Korisnikov avatar
By Tungi
Ti si vec stvorio forumsku religiju.

Dete 6:hail:
Korisnikov avatar
By svejedno
Ni Isus ni Muhamed, cak ni Buda nisu pocinjali od nule.

..

Isus je, ne znam dal ljudi pamte te stvari, bio jevrejin. Dakle vec je imao jevrejske svete spise. Nadovezao se na njih.

Muhamed se nadovezao na Isusovu pricu, izmedju ostalog.

Jevreji su se, npr, naslonili na egipatsku mitologiju koja je prilicno slicna religiji Mesopotamije etc.

NIKO ..hm..ozbiljan.. za koga znamo nije poceo ni od cega.

...

Cak ni npr Alister Krouli ili Menli Hol ili Blavatska nisu krenuli od nule. Svi su se nadovezivali na stare textove i dodavali nove pristupe starim sistemima.

Postoji razlog zasto je to tako.

..

Buda je imao vedske textove npr.

..

Sto se vode tice - svako krstenje u svakom sistemu verovanja - od monoteista preko politeista, budista & sl do npr masona - svi smatraju kupanje za molitvu & vodu vrstom zivog organizma.

..

Mada svakako mogu razni ljudi da se igraju izmisljanja religija, ali to je jednako spiritualno kao 'spageti bog'.

..

A onda postoje i ozbiljni ljudi.
Korisnikov avatar
By Loni
Ok, nisam ni mislio bukvalno.

Mislio sam počeli od nule, što se broja sledbenika tiče.
Korisnikov avatar
By Loni
E da. Još jedna religija, koja mi pade na pamet je TEHNORELIGIJA.

Bila bi to religija, koja se zasniva na tome da će najveće znanje o ljudima, prirodi i životu doći
od mašine, koja će tek biti stvorena.

Još uvek živimo u svetu, gde kompjuteri gube u šahu od velemajstora,
ali kako se kompjuteri razvijaju sve više i kako ipak imamo petraživače, koji nam u sekundi serviraju znanja, možemo verovati da će mašine i u logičko-intelektualnom pogledu postati pametnije od nas najpre malo, pa duplo, troduplo...

Kad se dobije mašina, koja od nas bude pametnija oko 100 puta, reći će nam šta ona misli o nastanku života, eventualnom postojanju neopipljivih tela u nama, životu posle smrti itd.

Jedina mana je što niko ne garantuje da bi nam takva mašina rekla istinu ili nam dati lažnu informaciju zbog neke svoje koristi... Uh!
By Kragi
Kao u knjizi 'Igra anđela' gde glavni junak, za veliku svotu novca, prihvata da napiše knjigu tj. stvori novu religiju (doduse po porudzbini) :D

Zanimljiva tema, ali zahteva dosta mozganja u ove sitne sate, što je nemoguće. Sutra ću da koncipiram ideju, mada već znam da sam svevisnji kome se klanjaju :awesome:
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Kragi

Kao u knjizi 'Igra anđela' gde glavni junak, za veliku svotu novca, prihvata da napiše knjigu tj. stvori novu religiju (doduse po porudzbini) :D

Zanimljiva tema, ali zahteva dosta mozganja u ove sitne sate, što je nemoguće. Sutra ću da koncipiram ideju, mada već znam da sam svevisnji kome se klanjaju :awesome:
A ti ih, u momentu klečenja pred tobom, nagrađuješ čime? :blentavi:
Korisnikov avatar
By Mars
Glasam za ovu Lonojevu (polikolorne korektnosti) pa da ja onda bacam kamenje i odsecam glave idolima.
Korisnikov avatar
By erkondisn
moja religija bi bila da religije u njoj jednostavno nema :)
By Speculum Columbae
Čokoladoslovlje. Religija bukvalno po mom ukusu.
(koja bi dovela u jednom trenutku do šizme na poklonike čokoladnog sladoleda i poklonike čokoladnih kolača).
Maksima bi bila: "Blago mršavima, jer njihovo je carstvo nebesko".
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Loni

Ah Tungi... ali taj broj nije sexy.
Da je 9 iza 6, pa i da pristanem.

.....
:smeh:

Meni je wicca savrsena, ima dovoljno kreativnosti da mogu da unosim nesto svoje a opet postoje neki osnovni principi koje nisam ja osmislila... Iako je nova religija ja je povezujem sa vesticama iz proslosti. A to su bile jedine buntovnice nekad, jedini zenski glas koji se mogao cuti. Zato su tako surovo i kaznjavane. A opet imala sam babu koja se bavila vesticarstvom tako da ima i porodicnog nasledja... Bilo bi mi teze da se oslobodim hriscanstva da to nije vec ucinila ona a verovatno i neka opet zena pre nje na koju se ugledala. Ovako sam samo rekla da se odricem uticaja roditelja i prelazim na babinu religiju ;)

:vestica: :dina: :vestica:
Korisnikov avatar
By nsc
Još uvek živimo u svetu, gde kompjuteri gube u šahu od velemajstora,
ali kako se kompjuteri razvijaju sve više i kako ipak imamo petraživače, koji nam u sekundi serviraju znanja, možemo verovati da će mašine i u logičko-intelektualnom pogledu postati pametnije od nas najpre malo, pa duplo, troduplo...
Kad se dobije mašina, koja od nas bude pametnija oko 100 puta
masina ne moze biti pametnija, moze samo brze baratati informacijama
kad naprave super sah-kompjuter, potrebna su dva koji ce jedan drugog izludeti
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Dina

Meni je wicca savrsena, ima dovoljno kreativnosti da mogu da unosim nesto svoje a opet postoje neki osnovni principi koje nisam ja osmislila... Iako je nova religija ja je povezujem sa vesticama iz proslosti.
Poreklo wicca-e, cak i ove danasnje, je mnogo starije od 'proganjanih vestica iz proslosti'.

Zapravo mnogo starije i od hriscanstva.

..

Ima ljudi koji veruju da je obozavanje Majke Zemlje, Sunca, Plodnosti & Rogatog boga zaprvao prvo 'organizovano verovanje' na ovom kontinentu; neki misle i na svetu.

..

NISTA u..hm...malo ozbiljnijim stvarima sto se tice svih tih manipulacija energijama nije ..pa, nije izmisljeno.

Uopste.

Samo su ljudi pronalazili nacine koji odgovaraju prirodi.

..

Poput Tesle, npr.

On NIJE izmislio elektricitet niti dvofaznu struju etc. On je sve to samo ukrotio & izmanipulisao.

..

Druga stvar je sto licno o wicca-i imam misljenje kao o necemu sto je podeljeno na 'pop' deo i 'ozbiljan' deo.

'Pop' deo se, da, najbukvalnije izmislja. 'Igrajte se ljudi' fazon.

..

'Ozbiljan deo' je deo koji je prihvatio mnogo od mnogih drugih sistema, koji su razvijani u renesansi, koja, kao sto znas, znaci 'ponovno radjanje'.

..

Ne racunajuci 'spageti cudoviste' NE POSTOJE nove religije.

Postoje samo novi pristupi starim.

..

Cak se i Sajentologija oslanja na brdo starih sistema.
Korisnikov avatar
By Dina
Svejedno,
jeste starije, nego je meni znacajna ova veza sa buntovnim zenama iz proslosti pa sam to navela.

Za deo o energijama se slazem. Zato je dobro sto postoje pravila i sakupljena iskustva jer to omogucava da ta energija radi u korist osobe a ne na stetu.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Necu.
Zastupam tezu da ljudi treba da teze saznanju i istini, a ne zatupljivanju razlicitim verovanjima. Ja nikad ne bih ocekivala od ljudi da mi veruju. Ja im mogu reci sta ja znam ili mislim, pa ako se slazu, dobro. Ako se ne slazu, opet dobro.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Originally posted by nsc

masina ne moze biti pametnija, moze samo brze baratati informacijama
ooo da, moze.

samo je pitanje kad ce napraviti dovoljno veliku neuralnu mrezu.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
A sto se teme tice nemoguce je da bilo koja religija bude prihvacena sama od sebe, bez nekog ko ce je nametnuti na silu i pogaziti staru religiju.
By Kragi
Originally posted by Kragi

A ti ih, u momentu klečenja pred tobom, nagrađuješ čime? :blentavi:
Hehehe
:neznam:
updateom FB profila u vidu fotografija u gacama sa sve kitom u erekciji. zanemaricu rodbinu of kors :roll:
i nisam rekao klece :sudija:
Korisnikov avatar
By Loni
Mislim da grešiš NSC, čovek će svakako u nekom od narednih decenija napraviti mašinu sposobnu i da sama misli i zaključuje.
To se verovatno neće desiti dok smo mi svi ovde živi jer za sad su mašine samo skladištenje informacija bez gospodara, ali će se sigurno dogoditi.

Čitao sam knjigu Stivena Bekstera iz oblasti SF-a, napravljena su tri savršene mašine u ljudskom obliku: Aristotel, Tales i Atina.
Ka čovečanstvo ne zna kako da se zaštiti od bilo kog problema, oluje sa sunca, zračenja, bolesti itd. obrati se njima za pomoć i oni pronalaze odgovre.

Otišli smo na mesec, a da ne možemo da proizvedemo kompjuter koji razmišlja...
Korisnikov avatar
By gossip
Originally posted by Dante

Čokoladoslovlje. Religija bukvalno po mom ukusu.
(koja bi dovela u jednom trenutku do šizme na poklonike čokoladnog sladoleda i poklonike čokoladnih kolača).
Maksima bi bila: "Blago mršavima, jer njihovo je carstvo nebesko".
mozhe ja sam za :up: xD
Korisnikov avatar
By Mage
Učio sam ovde nešto o neuralnim mrežama i mogu reći da nisam nešto oduševljen... Imu to još mnogo posla da se uradi pre nego što to bude moglo i da primiriše "inteligenciji".

No, moja religija bi valjda bila nauka i tehnologija: vera da će razvijanjem tehnologije i produbljivanjem svog znanja o prirodi univerzuma i svog mesta u njemu čovek postati ili stvoriti "boga". (ako naravno ne uništimo sebe dotle)

Bog se ne nalazi na početku kreacije, već je krajnji produkt evolucije materije koja vremenom postaje svesna. U isto vreme, taj kraj je i početak i "vuče" nas sve ka sebi. Naravno ovo nisam ja izmislio, to je teorija omega tačke, ali mi je u poslednje vreme zanimljiva :)

Mada, koliko brzo menjem mišljenje o tim stvarima, za koji mesec ću verovatno imati skroz drugu priču :giggle:
Korisnikov avatar
By 2kune
jebeš ti vjeru koja se mjenja svakih misec dana... :jezik:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Originally posted by Mage

Učio sam ovde nešto o neuralnim mrežama i mogu reći da nisam nešto oduševljen... Imu to još mnogo posla da se uradi pre nego što to bude moglo i da primiriše "inteligenciji".
Daleko je od ljudske, ali je definitivno prevazislo inteligenciju kisne gliste, koliko god ona mala bila. :P
By dukkehjem
ne volim religije.
jedina religija na koju bih pristao je religija koja ljudima ne daje nikakvu formu koje se moraju pridrzavati, nikakve obrede, nikakve sakralne gradjevine, nikakve materijalne stvari, nikakvu hijerarhiju... nikakvo racionalizovano bozanstvo, na kraju. vec je bezimena... nepostojeca. a onda dodjemo moje pocetne izjave.
svako nek trazi sopstveni put. jedina granica je ugrozavanje drugih, s tim sto ovde mislim na direktno ugrozavanje, jer pojavice se neki fanatici pa na ovo moje dodati: pa time sto koristis taj kompjuter ugrozavas prirodu i sve nas... :lol:
eto zasto ne volim religije...
zivim po svome, sto bi rekla josipa...
you have your way. i have my way. as for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist, sto bi rekao nice...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!