Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Da li Parada ponosa predstavlja religijski obred?

1. DA (Parada ponosa predstavlja religijski obred.)
5
24%
2. NE (Parada ponosa ne predstavlja religijski obred.)
16
76%
Korisnikov avatar
By mili86
Originally posted by dukkehjem
Originally posted by mili86

Ja tzv. Paradu ne dozivljavam kao religijski obred, niti kao kakav javni performans gde cemo namazati svoja misicava tela uljem i obuci kozne gace...

Po mom misljenju, Parada bi trebalo da predstavi neki vid bunta, neki vid svojevrsnog "comming out-a" sa porukom: Da, ovo je Srbija i mi zivimo u njoj, ili U Srbiji zive i drugaciji od vas...

Svaki drugi vid "paradiranja" mi je suvisan i beskoristan (bar na ovom mestu i u ovo vreme)
:up:

s tim sto nemam nista protiv namazanih tela itd. (ko zeli, ja nesto i ne zelim iskren da budem)...
ono, to je mozda i pitanje mere prihvacenosti homoseksualnosti u smislu, kao ok je biti gej, ali da se ne vidi da si gej, i to mi je :bljak:
ali svakako, moze to i suptilnije, ljubljenje, drzanje za ruke itd. :meda:
ne mora bas dildo :lol:

no, ako nije zvanicna kampanja (a nije), i ako izrazava neke svoje stavove, njena stvar.
generalno mi se ne svidja, ali bas, bas. Bar da nije stavila mindjuse sa ikonama, pa i da mi bude pod "prihvatljivo"... ovako mi je skroz fuj.
Daleko od toga da ja imam nesto protiv namazanih tela i koznih gaca, ali uzevsi u obzir da je ovo Srbija 2010. koja je sto godina iza razvijene demokratije, mislim da bi jedini cilj parade bio da pokazemo da mi zivimo ovde, placamo porez, radimo, imamo rodbinu i prijatelje i zelimo da budemo ravnopravni. Jer bi u suprotnom Palma bio u pravu kada kaze: "Ne, u Jagodini nema pedera." Znaci, mi postojimo, delimo ovo parce zemlje sa drugima, disemo isti vazduh i imamo pravo da izadjemo i pokazemo da smo drugaciji. Drzanje za ruke, poljupci i zagrljaj su sasvim o.k. jer pokazuju emociju, - kozne gace, ulje i dildo pokazuju fetis :) To bi mogli i preskociti bar ove 2010. god.
:cvetduga:
Korisnikov avatar
By mili86
^ Zamalo da napisem: Ko je sad pa taj?! :joint:
Korisnikov avatar
By mili86
I to u temi o religiji i paradi :) :peva:
Korisnikov avatar
By Srklet
ma kakav hejt? :hand: uvijek me osupne kad vidim da netko na ovom forumu actually kuzi smisao pridea. :D
Korisnikov avatar
By Insorcer

Daleko od toga da ja imam nesto protiv namazanih tela i koznih gaca, ali uzevsi u obzir da je ovo Srbija 2010. koja je sto godina iza razvijene demokratije, mislim da bi jedini cilj parade bio da pokazemo da mi zivimo ovde, placamo porez, radimo, imamo rodbinu i prijatelje i zelimo da budemo ravnopravni. Jer bi u suprotnom Palma bio u pravu kada kaze: "Ne, u Jagodini nema pedera." Znaci, mi postojimo, delimo ovo parce zemlje sa drugima, disemo isti vazduh i imamo pravo da izadjemo i pokazemo da smo drugaciji. Drzanje za ruke, poljupci i zagrljaj su sasvim o.k. jer pokazuju emociju, - kozne gace, ulje i dildo pokazuju fetis :) To bi mogli i preskociti bar ove 2010. god.
Ovo što si napisao, a ja boldovao, upravo govori u prilog da svi različiti bez obzira šta im radni ili paradni "outfit" podrazumevao ,imaju pravo pokazati da postoje.... dok god ne ugrožavaju zakonom garantovana prava drugih. Dakle ne vidim mesta tvojim, ili bilo čijim, sugestijama o "dress code-u" za priliku prajda.

Po toj logici se u 100-godišnjem kašnjenju demokratizacije Srbije za ama baš svakoga može naći razlog da svoju različitost ne pokaže baš ove godine...i baš ova može biti i sledeća..i svaka naredna.

...lično bih voleo videti nekoga kome zaista pristaje da namazan uljem, u kožnoj odeći, šeta dildo kroz Beograd.
Korisnikov avatar
By mili86
Originally posted by Armand

Ovo što si napisao, a ja boldovao, upravo govori u prilog da svi različiti bez obzira šta im radni ili paradni "outfit" podrazumevao ,imaju pravo pokazati da postoje.... dok god ne ugrožavaju zakonom garantovana prava drugih. Dakle ne vidim mesta tvojim, ili bilo čijim, sugestijama o "dress code-u" za priliku prajda.

Po toj logici se u 100-godišnjem kašnjenju demokratizacije Srbije za ama baš svakoga može naći razlog da svoju različitost ne pokaže baš ove godine...i baš ova može biti i sledeća..i svaka naredna.

...lično bih voleo videti nekoga kome zaista pristaje da namazan uljem, u kožnoj odeći, šeta dildo kroz Beograd.
Ne kazem da nemaju pravo, ali mislim da smo svi svesni da u ovoj zemlji niko nije bezbedan, pa bi malo drugacije odevanje moglo biti trn u oku onih koji su spremni ko zapteta puska da nas umesto uljem namazu krvlju. To bi momentalno paradu pretvorilo u linc, a odgovor mnogih bi bio: ako im je sami su trazili. Mada ne garantujem da ce sve proteci u najboljem redu i bez ulja i koze, ali bilo bi nezrelo ocekivati da je u danasnjci vecina spremna da prihvati manjnu, pogotovu ako se ona trudi da se sto vise eksponira na vecini neprihvatljiv nacin.
Korisnikov avatar
By Insorcer
Pride radi pride-a je besmislen! Ako će to biti povorka većini prihvatljivih, ja onda nemam razloga dolaziti. Tako odevenih i počešljanih će biti sasvim dovoljno i u onom taboru protivnika pride-a.
Korisnikov avatar
By mili86

Pride radi pride-a je besmislen! Ako će to biti povorka većini prihvatljivih, ja onda nemam razloga dolaziti. Tako odevenih i počešljanih će biti sasvim dovoljno i u onom taboru protivnika pride-a.
U Srbiji nisu dikriminisani samo oni koji se drugacije oblace vec gay populacija uopste. Bilo bi o.k. pokazati da nisu pederi samo oni drugacije obuceni vec i oni koji se po oblacenju ne razlikuju od str8 vecine.
Korisnikov avatar
By Insorcer

U Srbiji nisu dikriminisani samo oni koji se drugacije oblace vec gay populacija uopste. Bilo bi o.k. pokazati da nisu pederi samo oni drugacije obuceni vec i oni koji se po oblacenju ne razlikuju od str8 vecine.
Mislim da bi bilo korektno da svako iz sebi znanih razloga, i na sebi svojstven način tog dana prošeta. I da mu se ne sugeriše kakav treba biti kako bi ga većina prihvatila.
Korisnikov avatar
By Mariška

Mislim da bi bilo korektno da svako iz sebi znanih razloga, i na sebi svojstven način tog dana prošeta. I da mu se ne sugeriše kakav treba biti kako bi ga većina prihvatila.
:hail:
Korisnikov avatar
By mili86

U potpunosti podrzavam! Samo, u jednoj drugoj temi pisemo o poverenju policiji. A, posto je velika verovatnoca da policija nece uspeti da skup dobro obezbedi, prvi ce na meti biti oni koji su osim po seksualnoj orijentaciji drugaciji i po oblacenju.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!