Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by svejedno

Pa citao si 'Hiperion'...dont bail out on me now ,)

..

LM, mislim da je ovo revolucionarno na nekoliko nacina - upravo moze da odvoji 'kreacionizam' od iskljucivo 'Boga'.

..

Stoga evolucijsko 'ouch'.
Ako tako posmatraš onda se slažem sa tobom :D
By Kala
Originally posted by ultraviolet
Originally posted by Swanheart

kad pojedem dupli chiz u meku k`o da sam osmog putnika pojela kako me boli posle toga zeludac
hahahahaha :lol:
osmog putnika.

da, da.. otkrili, pronašli, izumeli.. rešili da objave :]
što se ne pokidaju da pronađu onaj protein koji indukuje starenje, pa ga izoluju, pa nađu način da onda odeš da ga isisaju iz tebe i da živiš večno, nego se tako nekim sranjima zajebavaju.
vec je u toku taj rad. ... steluju se 10 parova koji se salju ili su vec poslati negde u vanyemaljski prostor.. ti parovi imaju gen koji ce im omoguciti da yive 700 godina. Osniva se nova civiliyacija vec odavno
Korisnikov avatar
By horus.
maleni korak u ravni sa kloniranjem...
kao jeste korak napred, jer do sada to nisu mogli, ali nista toliko vazno da moze uciniti da ceo svet stane na tren... jos treba puno rada da se ovo "otkrice" konkretizuje...
Korisnikov avatar
By Mahoney
hoce li neko, za nas sa drustvenog smera, da pojasni o cemu se ovde, zapravo, radi?

sta su oni to napravili i cemu to, uopste, sluzi?

:unic0rn:

(recnikom za tupane, naravno)
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by horus.

kao jeste korak napred, jer do sada to nisu mogli, ali nista toliko vazno da moze uciniti da ceo svet stane na tren... jos treba puno rada da se ovo "otkrice" konkretizuje...
Ne bih se baš složio sa tobom. Kloniranje (makroskopsko ili ti celih organizama) i nema neku posebnu primenu. Ovo može da ima daleko veću praktičnu primenu, s' obzirom da se u biotehnologiji najčešće koriste mikroorganizmi za postizanje raznih ciljeva. Kada ti imaš način da bukvalno "dizajniraš" mikroorganizam i "programiraš" ga da radi ono što ti hoćeš, mogućnosti su beskonačne! Ovaj eksperiment naravno još uvek to nije postigao, ali je veliki korak unapred jer dokazuje da je tako nešto zapravo sasvim moguće i izvodljivo ;)

@Mahoney: Najprostije rečeno, oživeli su "mrtvu" bakteriju, ubacujući u nju totalno veštački DNK koji su oni sintetisali u laboratoriji :)
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by Mage

Ne bih se baš složio sa tobom. Kloniranje (makroskopsko ili ti celih organizama) i nema neku posebnu primenu. Ovo može da ima daleko veću praktičnu primenu, s' obzirom da se u biotehnologiji najčešće koriste mikroorganizmi za postizanje raznih ciljeva. Kada ti imaš način da bukvalno "dizajniraš" mikroorganizam i "programiraš" ga da radi ono što ti hoćeš, mogućnosti su beskonačne! Ovaj eksperiment naravno još uvek to nije postigao, ali je veliki korak unapred jer dokazuje da je tako nešto zapravo sasvim moguće i izvodljivo ;)
pa bilo je moguce i ranije... u teoriji... :lol:
By XanaX

pa bilo je moguce i ranije... u teoriji... :lol:

Budući da sam ja bio taj koji se našalio na temu kreacionizma, ipak se mora priznati da ovo zaista savršeno odgovara terminu "inteligentni dizajn" i zapravo daje sasvim novu definiciju kreacionizma, općenito.

Dizajn postoji, iako ne znamo tko je napravio početni dizajn, i imali uopće smisla govoriti o početku, ako znamo da nam se vrijeme čini lineranim i s "početkom", samo zato što smo tako "dizajnirani", svjesni, živi, i naravno, budni... Ostatak je djelo ljudske inteligencije i napretka znanosti i tehnologije.

Možda je Venter - bog / stvoritelj buduće generacije "sintetskih" i sl. gluposti sad padaju na pamet... Nadam se da će ipak, ovo otkriće i izum (valjda paše oboje u ovom kontekstu) malo prodrmati blago senilne akademike koji vrte istu priču od Millerovog eksperimenta.

A di je sad sva ona robotika i cyber-priča, i A.I.? Mislim da je biotehnologija dovoljno skorirala, pa sad nek' malo i druge discipline pridonesu konačnom slomu svijeta - as we know it...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by maka

ja miCim da to postoji odavno,samo kriju.

kao sto se krila video kamera kad su je otkrili, 50ak godina,nije puno.
Kao što nikad nikog nisu klonirali :kafa:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by XanaX

A di je sad sva ona robotika i cyber-priča, i A.I.? Mislim da je biotehnologija dovoljno skorirala, pa sad nek' malo i druge discipline pridonesu konačnom slomu svijeta - as we know it...
Slicna stvar je i meni pala na pamet.

..

pS. AI i jeste jedna od glavnih tema u gorepomenutom 'Hiperionu' ,)
By polarlicht4.1
Originally posted by Kala

steluju se 10 parova koji se salju ili su vec poslati negde u vanyemaljski prostor.. ti parovi imaju gen koji ce im omoguciti da yive 700 godina. Osniva se nova civiliyacija vec odavno
Eh? :nerd:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Mahoney

hoce li neko, za nas sa drustvenog smera, da pojasni o cemu se ovde, zapravo, radi?

sta su oni to napravili i cemu to, uopste, sluzi?

:unic0rn:

(recnikom za tupane, naravno)
Pa.. svasta i nista, zapravo.
Dokazali smo da smo, kao jedna razumna vrsta, uspeli da napravimo mali geneticki motorcic za drugu vrstu. Odatle toliki hype evolucionista da su eto! eto! ljudi sposobni za prokreaciju. Samo sto zanemarujemo cinjenicu da nije stvorena cak ni samostalna celijica, nego je u vec postojecu ubacen taj 'motorcic' i ona radi.
Sad, ocekivanja od ovog podatka su ogromna, ali se bojim da ce proci strasno puno vremena dok ne vidimo prakticnu primenu istog.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!