Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Angelina777
Da li si citala "Stepskog vuka"?
hehehe pa svi mi ?itamo šta stepski napiše :perezube:
Korisnikov avatar
By ganjarolla
Suicid je najuzvšeniji ?in slobode i zadnjeg akta robovanja :turban: by SAI BABA :leviathan: :radosnice: :hail: :cobanica: :icequeen: :dedamraz:
Korisnikov avatar
By 2kune
A da nam se javi neko tko ima iskustva u suicidu? Malo mi je bezveze citirat ovoga i onoga... :cekam:
Eto, neka se javi neko tko se ubio. :trep: :mobilni:
Korisnikov avatar
By SouthSide
Ja sam izgubio skoro jednu od najdrazih i najbliskijih osoba na taj nacin...
I niko nije provalio na kraju zbog cega, 22 god. je imala...

Razmisljao sam i lupao glavu sta se desilo zbog cega...cak sam i sebe optuzivao jer sve kao nisam imao vremena,nismo se vidjali itd.
Definitivno je slabost, ali u ovom slucaju neobicno prikrivena...mada nismo svi rodjeni jaki zar ne? A i splet okolnosti je bio otprilike takav da mozda nije ni bilo drugog izlaza. Ali ja sve ovo sad mogu da pretpostavljam..

I nije greh, to sigurno, zasto bi bio?
Niko ne zna kroz kakvu psihicku agoniju prolazi ta osoba pre nego digne ruku na sebe?
Ja mislim da ne treba bezuslovno osudjivati, na kraju krajeva, svako ima pravo da uradi sa svojim zivotom sta hoce,zar ne?
Korisnikov avatar
By HARP
Život nisi dao sam sebi,pa ga ne možeš ni uzeti,ko ti ga oduzme snosi?e posledice od Boga,što isto važi ako ga oduznemo sami sebi!

[Izmenjeno 29-1-2005 gox]
Korisnikov avatar
By Gothic Faery
Originally posted by Tweety
dokaz ogromne slabosti da pogledas sebe u oci i da shvatis da je zivot velika borba.......
Upravo tako. Htela sam isto da napisem ali me je vec neko preduhitrio. :hail:
Korisnikov avatar
By ganjarolla
Originally posted by Gothic Faery
Originally posted by Tweety
dokaz ogromne slabosti da pogledas sebe u oci i da shvatis da je zivot velika borba.......
Upravo tako. Htela sam isto da napisem ali me je vec neko preduhitrio. :hail:
:shtap:
a šta sa pacifistima? :zev:
Korisnikov avatar
By tessio
"Mladicj je bio rasejan.
Bilo je deset ujutro.

Srce mu se punilo
slomljenim krilima i cvecjem od krpa.

Primetio je da mu je ostala
u ustima jedna jedina rech.

I dok je skidao rukavice,
sa ruku mu je padao mekan pepeo.

Sa balkona se videla kula.
On se oseti kulom i balkonom.

Primetio je,bez sumnje,kako ga je gledao
chasovnik koji je stao u svom okviru.

Video je svoju senku ispruzhenu i mirnu
na belom otomanu od svile.

Mladicj,ukochen i geometrijski prav,
sekirom razbi ogledalo.

Veliki mlaz senki
preplavio je himerichnu odaju."

"Samoubistvo"-F.G.Lorka
Korisnikov avatar
By svejedno
e
evo ja imam iskustva sa samoubilachkim mislima, jednom sam se i spremio da oduzmem sebi zivot ali nisam iz razloga koje cu kasnije navesti. inace, nekoliko mojih drugova se ubilo, neki sluchajno, neki namerno, neki nisu uspeli jer nisu zapravo ni zeleli. to je ta junky generacija.
Ljudi se ubijaju kada vise ne osecaju potrebu da zive. to moze biti i rezigniranost, razocarenje, ne samo depresija. postoji mnogo razloga.

samoubistvo je greh prema ljudima koji te vole, ako imas srece da ih imas. posebno prema porodici.

da li je greh prema samom sebi nisam sasvim siguran.
sve u svemu, pre nekoliko god. sam bio duboko u narkomanskim vodama, izvesno, nezanemarljivo vreme i u jednom trenutku mi je jednostavno bilo dosta svega toga. skrckao sam provereni overdose (provereno fatalni, jer sam o.d.-ovao vise puta, nenamerno i izvukao se) i pala mi je na pamet jedna ideja.
UMRECU.
pre ili kasnije. izvesnost, zar ne? to me ceka.
pa zasto onda ne bih u medjuvremenu ziveo?
ma koliko gadan zivot ume da bude, ume da bude i lep.
npr. nisam nikada napustio Srbiju, a ima toliko lepih stvari da se vidi.
zato se JA nisam ubio.

ali, verujte mi, shvatam pokojne drugare koji jesu, neki nisu bili dovoljno jaki, neki su bili suvise jaki pa su explodirali, a neke je jednostavno boleo k za sve.i prosvirase sebi mozak ili isekose vene.
i nije mi ih zao. kapiram ih. ponekad i ja pozelim da nepostojim.
njihov izbor.
Korisnikov avatar
By 2kune
Jesam, razmišljao sam. Ali ne u?inih. Jer je bezveze. Imao sam prilike biti u životnoj opasnosti, i umiranje nije ono ?emu ?ovjek teži kad razmišlja o samoubojstvu. Umiranje je jako težak proces kad ti nije došlo vrijeme. Ono o ?emu sam razmišljao kad bih razmatrao samoubojstvo je prestanak dotadašnjeg na?ina života, ali se ono "na?ina" negdje izgubi u podrumima depresije a ono "života" odjekuje sve ja?e i ja?e. Pa još imah i toliko sebeljublja da si zamišljam što bi ko radio kad mene nebi bilo... Ma hajte molim vas, smijurija... Slika A umiranje je nešto drugo, jako zajebato, i mislim da nitko to ne želi osim jako stari ljudi i oni bolesnici kojima za boli ne pomaže više ni morfij. Nijedan samoubojica ne želi umrijeti, on samo žele ubit sebe, a to nije isto. Glupo je posezati za smr?u da bi ubio sebe, nije to ono što se želi. Predlažem promjenu identiteta, ili možda navika... Jer tijelo ne želi umrijeti.
Korisnikov avatar
By MorbidAngel
Bila bih isuvishe sebichna da sebe uskratim ljudima na taj nachin :D shala, u nekim trenutcima sam razmishljala o tome ali sam skontala da je to glupo....
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by gox
Život nisi dao sam sebi,pa ga ne možeš ni uzeti,ko ti ga oduzme snosi?e posledice od Boga,što isto važi ako ga oduznemo sami sebi!

[Izmenjeno 29-1-2005 gox]
Ali zivot je nesto samo tvoje, to ti ostaje cak i kada sve ostalo izgubis.
Korisnikov avatar
By Deksi
Pokusao,dvaput...prvi put sam odustao,drugi put bi se mozda i ubio,da drugarica moje sestre nije upala u sobu dok sam pokusao da pojedem rolnu toalet papira.
Srecom taj period depresije je prosao.Nemojte nesto slicno da pokusate!:lood:
By Gost
Kada pomislim koliko bih ljudi usre?io svojim suicidom, namah odustanem.

Hvala neprijateljima mojim. Drže me u životu.:klap:
Korisnikov avatar
By reveal
pokusala sam prekljuce... i nisam imala muda.

:cut:
By Swanheart
Ne osudjujem nikoga ko to pokusa,svako ima pravo da resava svoje probleme na svoj nacin.Vise je snage potrebno ostati u zivotu i boriti se protiv vetrenjaca.
Nikada to ne bih ucinila,jer je prevelika lista onih koji hoce mene da ubiju..tako da cekam u redu.
Korisnikov avatar
By gari
Zavisi ko i gde. U nekim kulturama samoubistvo je bilo pitanje ?asti u slu?aju poraza. Recimo, Rimljani /naro?ito oficiri/ su u slu?aju da izgube bitku smatrali pitanjem ?asti da izvrše samoubistvo jer nisu opravdali poverenje države. I to su i ?inili. U Japanu samuraji su takoðe imali obavezu da izvrše "sepuku" neki ga nazivaju i "harakiri" i to na najbolniji na?in paranjem trbuha da bi umiranje što duže trajalo. Poznat je stav crkve prema samoubicama. Život je dao Bog i samo on ima pravo da ga oduzme. Meðutim, postavlja se pitanje da li je samoubistvo opravdano u situacijama kada je ?ovek neizle?ivo bolestan i teško pati? Zar nije dostojanstvenije da prekine besmislenu patnju. Meðutim, šta ako on nije u aituaciji da po?ini samoubistvo? Da li neko ima pravo da to u?ini umesto njega i da li je to onda uopšte samoubistvo? Da li je eutanazija opravdana ili ne? Mnoga su pitanja u ovakvim slu?ajevima. Meðutim, samoubistvo ?oveka koji ne pati, koji je zdrav psihi?ki i fizi?ki /da li je zdrav ako ve? ima težnju da se ubije/ nije opravdano. ?ak mislim da su samoubice u izvesnoj meri isuviše egoisti?ni jer ne razmišljaju o bolu koji ?e svojim ?inom naneti svojim bližnjima. Mnogi pokušajem samoubistva pokušavaju da na taj na?in skrenu pažnju na svoje probleme, ali se desi da na žalost stvarno izvrše samoubistvo umesto da samo pokušaju. Ne znam, život je vredan i treba ga ?uvati. Nisam za samoubistvo, osim u slu?aju da ?ovek teško pati i da mu nema spasa.
:trach:
Korisnikov avatar
By Mage
Pošto vidim da ovde ima ljudi koji to osuđuju i prodaju kojekakve otrcane religijske fore o tome kako je to greh ili kukavičluk, da vam malo otvorim oči...

Čovek izvrši (ili pokuša) samoubistvo kada bol (fizički, psihički ili oba) prevaziđe njegovu sposobnost da ga podnese. Možete misliti šta god hoćete, ali čovek nema neograničenu sposobnost da trpi patnju. Nakon nekog vremena, i sam organizam počinje da se raspada usled hroničnih bolova te nastaju kojekakve psihoze i ostali poremećaji. Kao i bilo šta drugo, može se desiti da se čovekov um povredi do te mere da život postane nepodnošljiv i tada sledi samoubistvo.

Ne znam da li je neko od vas prolazio kroz pakao znajući da je jedini način da se spase da izvrši samoubistvo. Nadam se da nije jer je to najapsurdnija i najgroznija stvar koja se bilo kom čoveku može desiti. A verujte mi kada kažem da vam se može desiti! Niko nije iznad toga i niko nije imun ta takve stvari. Budite srećni što ne morate kroz to da prolazite i pokažite malo sažaljenja i razumevanje prema onima koji nisu bili te sreće.
Korisnikov avatar
By Tungi
Pa sad,ljudi beze u suicid da bi se resili patnje,da ih ne bi bolelo,ne iz cistog razloga sto im se umire(cak i je i prisutan strah od smrti).Mnogi ce to,naravno,nazvati kukavickim begom u slucaju nuzde;ja licno stojim iza one da za takav korak itekako treba imati petlju i hrabrosti.
Korisnikov avatar
By Mage
Upravo tako: Zamisli samo koliko suicidna osoba pati kada joj bol prevazilazi najjači urođeni strah-strah od smrti!
Korisnikov avatar
By Tungi
To je vec dvostruka patnja koja rezultira na kraju pomracenjem svesti...
Korisnikov avatar
By krpica
" Suicide is man's way of telling God , You can't fire me - I quit ." Bill Maher

:fancyklap:
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by krpica

" Suicide is man's way of telling God , You can't fire me - I quit ." Bill Maher

:fancyklap:
Hahahaha!!! Ovo mi je genijalno :lol:

Inače, ja recimo smatram da je suicid na neki metaforičan način trijumf čovekovog uma nad prirodom (bogom)
Korisnikov avatar
By Tungi
Glumiti Boga,kao Emily Watson...To mu dodje kao fight izmedju Jasona Vorheesa i Freddy Kruegera,kada se otimaju o zrtve,ko ce pobiti vishe i na kome je da ubija..:cigareta:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!