Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By svejedno
dobro vece, forume :))

interesuje me nesto.

da li ste upoznati sa terminom SJW? Social Justice Warriors.

...

na YT cete najcesce naci 'smesne' klipove tipa SJW gets owned itd, ali manje-vise i ti mogu klipovi da pokazu sta ti ljudi... rade.

wiki - Social justice warrior (commonly abbreviated SJW) is a pejorative term for an individual who promotes socially progressive views, including feminism, civil rights, and multiculturalism,[1][2] as well as identity politics.[3]

^to je za one koji nisu upoznati sa terminom.

..

dakle, sta mislite o fenomenu?

SJWs su eeeeextremna levica, ne u smislu anarhizma ili komunizma (mada ih neki nazivaju 'neomarxistima') - oni drzavu em zele, svuda, em zakone smatraju najneophodnijim delom svoje borbe, ceo plan je prebaciti te ideje u zakon, i drzavnom silom naterati ljude da se povinuju njihovoj ideji. feministi su redom, tzv treci talas feminizma, anti-rasisti, (mozda malo naginju ka rasizmu prema belcima, sto u njihovom worldview-u ne moze da postoji, naravno) anti-fashisti itd, iiii ljudi koji su sposobni da napadaju ljude koji ne misle kao oni.
i zakoni na zapadu u poslednje vreme idu prilicno prema njihovoj ideji.

ljudi su koji su sposobni da kazu drugima da je za njih uvreda ako ,... ne znam, neko pretpostavi njihov pol, lupam (did you just assume my gender?), a onda bez blama tu osobu zaspu uvredama tipa - fuck you you racist scum muthaphucker you don't deserve to live aaaaa.

znaci ljudi su koji smatraju da ljudi koji imaju drugaciji pogled na ...svet, nemaju pravo da iznose ta svoja misljenja;
ljudi za extremnu politicku korektnost i otvoreno su za (legislative) cenzuru slobode govora.

licno mislim da je ova grupa ljudi (pored drugih faktora) najvise odgovorna za uspon alt-righta, kao odgovora na extremno bezumlje 'nediskriminatorne' politicke korektnosti.

sad, sam termin SJW je pogrdan, [mozda bi ne-pogrdan termin bio upravo alt-left, to nikada nisam ni pogledao postoji li -sa cu:))] ali zaista ne znam koji drugi termin da upotrebim za ovu extremnu lgbtetc 3.val.feminizma politkor zakonodavnu ideologiju... a da se zna na sta mislim.

...

misljenja?

-treba da postoje takvi ljudi, samo treba da nadju balans?

-ne treba da postoje takvi ljudi, svu pravu borbu ugnjetavanih manjina dovode do apsurda i obesmisljavaju je, a i metodi su kontraproduktivni?

-treba da postoje bas takvi, kao neki ekstremni odsek ljudsko-pravne politike? neka ih na ekstremu, na kraju, kao?

-treba da pobede?
Korisnikov avatar
By svejedno
ukucao alt-left u google - prvo sto mi je izaslo je Urban Dictionary.. da, SJWs su alt-left.

alt-left

1) People, who ban other's freedom of speech, because they feel "uncomfortable" hearing different opinions.
2) People, who physically assault other individuals, and damage both public and private property in the name of "peace" and "love".
3) People, who care more about their selfish desires and arrogant views than about the country they live in.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
prekompleksna pojava

ukratko, moje misljenje

nije losa pojava sama po sebi,

ali je savrsena podloga za ljude koji zele da se ubace u "JA SAM ZRTVA!!!!!1" mode, sto se ce se uvek i desiti ako postoji prilika, lakse je masi uperiti prstom nego sagledati dublju sliku, ili jos gore, sebe.

meni je to ideologija estetike, ne ulazenje u dubinu. u feministickim studijama retko se nailazi na perspektivu razmisljanja da su zene odgovorne za kreiranje sopstvene rodne uloge time sto biraju/su birale muskarce kakve biraju. reci "TI SI KRIV" je prebacivanje odgovornosti na drugu osobu, a samim tim i moci.

a prebacivati krivicu na muskarce za rodne uloge je prevelika stvar. zamisli da si dete koje odrasta u drustvu koje ga krivi za nesto sto nije uradilo, nit razume. slazem se s tim da je to u mnogome doprinelo alt-right-u.

psihicko nasilje umesto fizickog. nista bolje, mozda cak i gore.

ukratko: u trenutnoj formi kancerogeno.
Korisnikov avatar
By scout_finch
Kao da je covecanstvo doslo do stadijuma da nema opipljive probleme pa ih nalazi i tamo gde ih bas i nema. A daleko je od toga naravno, covdcanstvo ima pun kurac problema.

To sto je neko demisexual owlkin stagod malo koga zanima i malo je kome bitno, posebno u drustvima u kojima ti takve izdrkancije niko i ne osporava a u kojima sjw cvetaju.

Likovi koji trube da se ne bi culo sta fasista ima da kaze samo izazivaju zelju da cujes sta fasista zeli da kaze, jer je to unosenje u facu iritantno. Jasno je da nije bezazleno davati platformu i prostor fasitima, ali postoje pametniji nacini suprotstavljanja tome, a i izjednacavanje recimo problema rasizma sa problemom toga da neko nije vegan pa mu oko toga kenjas samo cini da problem rasizma obezvrednis. Jer ih svodis u istu ravan svojom podjednako burnom reakcijom.

Svakako sam ovo mogla bolje sa artikulisem al' eto.
Korisnikov avatar
By Srklet
Ne bih se složio da su tzv. SJW ljevica a kamoli ekstremna ljevica, ja ih većinom vidim kao manifestaciju (neo)liberalizma.

Teško možeš biti ljevica ako se ne baviš političkom ekonomijom, a to je tema kojom se SJW najmanje ili nikako bave. Lako je srati protiv nekoga tko govori nigger ili faggot, hajde organiziraj sindikat radnika u fast food industriji i izbori se za living wage, SJW brate/sestro.

Edit: SJW su došli iz politike političke korektnosti, što je liberalna politika, iako je politička korektnost izmišljena kao ironijski koncept na ljevici 1960-ih i 1970-ih. No u liberalnoj verziji je izgubila svoj humorni element a dobila hegemonijske tendencije.

Srećko Horvat ima dobru knjigu o temi PC-ja pod naslovom "Protiv političke korektnosti", objavljena je nekad 2008. u Beogradu.
Korisnikov avatar
By Srklet
E da, moram i napomenuti da su američki i europski koncept slobode govora različiti. SJW su većinom američki fenomen.

PS
Jebote, netko konačno otvorio zanimljiv topic na forumu i ne mogu se zaustaviti... :lol:
Korisnikov avatar
By svejedno
pazi 'neko' ... ,)

..

nego, njihova politika je - group identity.

cak je pre to nego politicka korektnost, group identity je najjaca politika za suzbijanje... pa, individualne misli.

ili si 'mi' ili ne postojis. il si drug ili nisi.
uzasna sizofrenija ljudi koji se kao zalazu za all colors of the rainbow ali samo na njihov nacin. uzasno. ljudi koji ne bi da ih neko povredi recima ali su spremni da blate i deru se i ponasaju se kao bully iz predskolskog.

agresivne zrtve. potpuno izvrteli belo na crno & obrnuto.

sto se levice tice, slazem se sa tobom (srki - da nisu levica), akcija je samo sto insistiraju na 'pravima' (jebo posao, leisure, primanja itd, bitne su uvrede) manjina pa stoga alt-left.

sa anhe & scout se slazem as well, samo ovo o levici morao da napomenem.

..

uzasno .........kancerogeno.. tkivo drustva. preprivileged, uglavnom bogati studenti koji su nasli moc u izigravanju zrtve.

i sada uticu na zakone, to je ipak najbogatija klasa zapada, iako su vecinom bas mladi, i ni na sta bitno ne obracaju paznju a dobijaju sve vise i vise prostora u medijima, i zakonodavstvo obraca paznju, samim tim dobijaju i sve vise moci.

nidje sustine, a forma je bolesna.

...

i neki od ljudi koji su ustali kao reakcija na ovo mi se svidjaju cak (dobro, Joe Rogana volim vec dugo i zbog milion razloga, onaj Rubin [report] mi je ...nja, ali nije glup, i budu dobre price kod njega, ali mi je ultrazanimljiv jedan Jordan Peterson, neki profesor koji je odbio da koristi zamenice 'ze/zim/zer' kada su postale zakon u Kanadi, jer je kao protiv orvelizacije jezika, posebno zakonske - njegov argument je da je jezik stvar koja se ne sme nasilno menjati, jer kada to pocne.... reci i jezik su ono cime razmisljamo.

kada pocnu obavezne reci i jezik, pocece i da utice i na proces razmisljanja, vremenom... on cak, extremno, tvrdi da je ovo isti grupni identitet kao nacizam, komunizam, sta god - i da je apsolutno nebitno od cega se krenulo sa zakonodavne strane - u ovom slucaju od zamenica za zene i muskarce - on se plasi da je taj zakon uvod u totalitarizam nivoa komunizma i nacizma.

tek se upoznajem sa tim Petersonom, though, ali za sada je bas zanimljiv.

..

u ovom trenutku nastaju sjeeeebane podele koj ce, ako se ne smanje ubrzo, poceti da se act out-uju i nasilno. medju ljudima. gradjanski ratovi i to.

alt-right je logicna posledica ovoga.

da li ti ljudi imaju najbolje namere, sta misite?
Korisnikov avatar
By svejedno
off (a i ne bas):

ovo je najpitkija pricica sa Petersonom koju sam preslusao do sada. nije zamorna, moze da se slusa usput, uglavnom zahteva potpunu paznju lik.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
pazljivo sa petersonom

on je jako racionalan i stalozen, sto je osvezavajuce

ali je pre svega biznismen pa ume filozofija da mu prolazi kroz marketinski filter
Korisnikov avatar
By svejedno
nisam nesto u opasnosti odusevljenjem ljudima ...od neke 16e godine :) ... ali da je zanimljiv, jeste.

..

da li mislite da ti ljudi imaju iskreno dobre namere?

da su slepi za sve posledice ili da ih one ucvrscuju u righteous angeru ili sta?
Korisnikov avatar
By svejedno
sasvim moguce, kazem, tek sam 'upoznao' coveka, ali u pogledu odbijanja legislacije jezika se 100% slazem.

..

STA MISLITE O NAMERAMA SJWs?

edit - procitam text malo kasnije, sad cu samo preletim
Korisnikov avatar
By Srklet
Prvo, reality check; SJW su takvima imenovani i zapravo izmišljeni od alt righta, koji su u osnovi duhoviti naziji. A nacisti nisu nikad imali problema s krupnim kapitalom (npr. Krupp nije ostao bez ičega tijekom nacističke vlasti, dapače još više se obogatio), niti s imperijalizmom.
SJW su zapravo omiljeni neprijatelji unutar iste neoliberalne paradigme, što ujedno znači i da je njihova opasnost namjerno precijenjena, oni su strawman.
Ne vidim kako se realno može zaključiti da su pored Facebooka i NSA baš SJW najveća prijetnja slobodi govora.
SJW i alt right su korisni idioti čiji je zadatak svađati se kao kamuflažu za pravu opasnost slobodi, a to su plutokrati poput Petera Thiela i Jeffa Bezosa.
Mi se nalazimo u prvim fazama antidemokratskog i superkapitalističkog Dark enlighetmenta kakav je formulirao Nick Land.
Glupi alt right i ljudi poput Stevea Bannona rješenje ekonomskih problema vide u ekonomskom nacionalizmu, koji i dalje ne riješava probleme siromašnih Amerikanaca, nego bi im trebalo eto biti bolje jer ih eksploatira bogati Amer a ne bogati Kinez ili Nijemac. Smijurija.
SJW sve to pak ignoriraju, njihova vizija politike svodi se na isprazu simboliku i virtue signaling. Što vrijedi radniku koji nema zdravstveno osiguranje niti pravo na mjesec dana godišnjeg što ga njegov eksploatator zove African-American a ne nigger?
Korisnikov avatar
By svejedno
au covece, ono je ozbiljan text... ne znam kad cu stici da ga procitam... mada, nisam ja upoznat sa Petersonovim opusom toliko da bih znao o cemu se prica, ali vidim da se daju odlomci iz njegove knjige, pa cu se snaci.

meni se svidja njegova reakcija na zakon u Kanadi. sve sto je pricao za to, da sam video, je on-point. i o slobodi govora.

a covek je kapitalista, misli da je zapadna kultura vrhunac kultura dosadasnjih itd, na mnogim mestima se on i ja ne slazemo.

ali kao fraud mi ne deluje uopste, poslusao sam i 2-3 njegova predavanja sa faxa, studentima, ne placeni govori vec njegov posao. deluje kao expert u psihologiji, sad, voli Junga koliko i ja, a koliko znam Jung i nije toliko pracen u savremenoj psihoanalizi koliko bi on voleo - pa moguce da vise ide 'svojom linijom' nego sto bi 'trebalo'...

u sv sl, Peterson je sidenote - iskreno me interesuje sta vi mislite o motivima SJWs?

da li je moguce da su plemeniti? uopste?

e sad, dok sam ovo pisao stigao odgovor... sa cu ga procitam.
Korisnikov avatar
By Srklet
Ne kužim što misliš pod time "plemeniti". Ono, i Nikolaj Velimirović je u nekim aspektima bio plemenit. ^^

Tj. skeptičan sam prema tom u osnovi moralističkom pristupu politici. Ne zanima me toliko jel netko plemenit nego koji je konkretan materijalni i društveni rezultat njegovog političkog djelovanja.

Gledano tako, stvar sa SJW je jasna - oni svojim metodama (koje ne treba miješati s vrijednostima, što čine i sami SJW) nisu postigli svoj deklarirani cilj, a i taj cilj je sam po sebi problematičan, jer on npr u slučaju rasizma ne ukida rasizam an sich nego ukida izražavanje rasizma što ni približno nije isto. Dapače, politička korektnost omogućava preživljavanje rasizma kroz njegovo suptilnije izražavanje.
Korisnikov avatar
By svejedno
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2814300#p2814300]Srklet napisao:[/url]Prvo, reality check; SJW su takvima imenovani i zapravo izmišljeni od alt righta, koji su u osnovi duhoviti naziji. A nacisti nisu nikad imali problema s krupnim kapitalom (npr. Krupp nije ostao bez ičega tijekom nacističke vlasti, dapače još više se obogatio), niti s imperijalizmom.
SJW su zapravo omiljeni neprijatelji unutar iste neoliberalne paradigme, što ujedno znači i da je njihova opasnost namjerno precijenjena, oni su strawman.
Ne vidim kako se realno može zaključiti da su pored Facebooka i NSA baš SJW najveća prijetnja slobodi govora.
SJW i alt right su korisni idioti čiji je zadatak svađati se kao kamuflažu za pravu opasnost slobodi, a to su plutokrati poput Petera Thiela i Jeffa Bezosa.
Mi se nalazimo u prvim fazama antidemokratskog i superkapitalističkog Dark enlighetmenta kakav je formulirao Nick Land.
Glupi alt right i ljudi poput Stevea Bannona rješenje ekonomskih problema vide u ekonomskom nacionalizmu, koji i dalje ne riješava probleme siromašnih Amerikanaca, nego bi im trebalo eto biti bolje jer ih eksploatira bogati Amer a ne bogati Kinez ili Nijemac. Smijurija.
SJW sve to pak ignoriraju, njihova vizija politike svodi se na isprazu simboliku i virtue signaling. Što vrijedi radniku koji nema zdravstveno osiguranje niti pravo na mjesec dana godišnjeg što ga njegov eksploatator zove African-American a ne nigger?
pa da. pa upravo to.

i zbog njihove histerije i korisnog idiotluka, ULAZI U ZAKON kako covek mora da prica. prvi put od ww2.

najkorisniji idioti.

a jaz izmedju bogatih i siromasnih sve veci, srednja klasa .....postaje ono sto bismo nekada nazvali (naj)nizom srednjom klasom, obrazovanje se srozava i novim zakonima, ljudi se autocenzurisu, veliki brat preuzima.

i onda vidis tako neku osobu koja peni na her/him/zim/zer i na vegansku diskriminaciju, dok reality star predsednik sveta svadja usa sa evropom.. i svima.

politicki korektan govor je najsmesnija stvar koje se levica dohvatila ikada.

levica je mrtva, zapravo.

a desnica se dize. i nista nije na horizontu da zameni levicu koju su preuzeli language entuzijasti.
Korisnikov avatar
By svejedno
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2814302#p2814302]Srklet napisao:[/url]Ne kužim što misliš pod time "plemeniti". Ono, i Nikolaj Velimirović je u nekim aspektima bio plemenit. ^^

Tj. skeptičan sam prema tom u osnovi moralističkom pristupu politici. Ne zanima me toliko jel netko plemenit nego koji je konkretan materijalni i društveni rezultat njegovog političkog djelovanja.

Gledano tako, stvar sa SJW je jasna - oni svojim metodama (koje ne treba miješati s vrijednostima, što čine i sami SJW) nisu postigli svoj deklarirani cilj, a i taj cilj je sam po sebi problematičan, jer on npr u slučaju rasizma ne ukida rasizam an sich nego ukida izražavanje rasizma što ni približno nije isto. Dapače, politička korektnost omogućava preživljavanje rasizma kroz njegovo suptilnije izražavanje.

ma pusti rec.. nije bitna rec plemeniti niti bilo koja...

mislis li da namerno sjebavaju stvari, da su svesni trojanski konj ili da su zaista toliko korisni idioti?

odn toliki idioti, kad ne prestaju. akcenat nije bio na korisni ))
Korisnikov avatar
By svejedno
da li namerno prave sve sto je posledica njihovog delovanja, drugim recima?

jacanje desnice, cak na nivou predsednika, sada, unistavanje ikakve volje da se i pogleda na 'levo'..,. prosto, unistavaju levicu.
By Speculum Columbae
susreo se i te kako

nemam ništa protiv političke korektnosti kao sredstva, ali ne kao cilja.

s druge strane, ono što usložnjava problem je što jesam za postizanje rezultata ali ne i za utilitarnu etiku.
Korisnikov avatar
By Srklet
opet bi naglasio da PC nije ljevica. i taj kanadski zakon koji spominješ je zakon liberalne vlade, ne lijeve vlade. desnica zeli da se ta distinkcija ne radi, njima to najvise odgovara.

ono što se sada događa u terminologiji politologije prošlog stoljeća je sukob kapitalističke free trade liberalne demokracija (koja nije jedina moguća demokracija; samo bih podsjetio oko čega su jakobinci pokrenuli reign of terror, što je bio potez koji skroz podržavam + kako je funkcionirala demokracija u staroj ateni) i kapitalističke ekstremne desnice aka nacizma. takav sukob prošli put liberalna demokracija nije uspjela dobiti bez saveza s komunistima.

s time da je danasnja libdem ancien regime a narastajuci se nacizam uspjesno prezentira kao nesto novo iako to nije.

ljevica nije mrtva, ali je slaba. a slaba ljevica mnogo više koristi usponu nacizmu nego liberalnoj demokraciji.
ali to se moze promijeniti. nista nije trajno stanje. panta rei.
Korisnikov avatar
By svejedno
ali preuzeli su naziv levica :))

kada i dodje, kao sto hoce, sledeci talas - smislice se neko novo ime, neki alt-alt-alt-left iskonski, nesto takvo .D alt-ctrl-left

ovi ljudi su uspeli da ubace neoliberalizam najkapitalistickiji pod kisobran 'levica'. i jos njih nazivaju extremna levica, ej.

extremna levica... pa, verujem da znas sta je meni extremna levica : ))

this is not it.

deluje mi veoma opasno sve ovo sa SJWs, manje zbog njih, vise zbog opozicije koju grade.
Korisnikov avatar
By svejedno
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2814307#p2814307]Speculum Columbae napisao:[/url]susreo se i te kako

nemam ništa protiv političke korektnosti kao sredstva, ali ne kao cilja.

s druge strane, ono što usložnjava problem je što jesam za postizanje rezultata ali ne i za utilitarnu etiku.
ja ne volim PC ni kao sredstvo, no ok. prihvatio sam da su moji stavovi malo extremni i da mozda i nisam uvek u pravu ,)

utilitarna etika.. utilitarno bilo sta, zapravo - i jeste neki glavni problem koji nastaje...
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
I ja dosta gotivim Petersona, pročitao (tj. odslušao) sam i njegovu knjigu i odgledao gomilu predavanja itd.

Ne slažem se sa mnogim njegovim stavovima i u otkako se vinuo u slavu retorika mu je prilično scare-mongering i argumenti protiv levice su mu često straw-man argumenti. S druge strane, predemonizovan je od strane liberalnih medija in general, da je to skoro pa smešno.

A što se SJW tiče ne znam šta bih dodao a da već nije rečeno. Manje su mi opasni od ekstremne desnice, a opet nekako perfidniji.
Korisnikov avatar
By svejedno
a sad, vite vako - po mom misljenju, levica i desnica su, skoro, prevazidjeni termini.

kao sto ovi nesrecni SJWs nisu levica nego neki besmisleni alt-left, tako ni alt-right (vecinom) nisu zaista nacosi, mada komicni zaista jesu. uglavnom su jednako smesni klinci koji se vrte oko slicnih pitanja, samo sa druge strane.
i vise nema ni prave levice. prave desnice, nazalost, jos ima, ali nestace i ona lagano kada ljudi shvate sta je prava pretnja ovog vremena.
desnica se bolje drzi sada, ali duze i postoji, a i to umire kako prolazi vreme i npr. nacije postaju irelevantne.

..

paradigma koja se stvara je sledeca - ljudi koji su za uplitanje drzave (zakona) u sve i ljudi koji su za sto manje uplitanja drzave (sto manje zakona, sto manje izvrsne vlasti, sto manje odgovaranja ikome za svoj nacin zivota itd).

libertarijanizam & autoritarizam, uprosceno. left-right je sve irelevantnije.

..

ceo svet, EU, USA, svaka vlada - vec dobrano koracaju ka potpunoj kontroli zivota svojih stanovnika - drzava odredjuje kada spavas, koliko radis, do koje godine radis, koju vodu pijes, sta vozis, koje droge da koristis (od alkohola do xanaxa), gde putujes gde ne, porezi skacu, novi porezi se izmisljaju, evo u Kanadi drzava pocinje i da odredjuje sta pricas, FB i NSA te prate, telefon javlja gde si u svakom trenutku itditd, GoldmanSachs te poseduju i to ti je sto ti je.
u skandinaviji se ide i ka cashless society - tako da ne samo da ce svaki dinar biti oporezovan, svaki fee placen - nego ce se tacno znati i na sta svaka osoba trosi novac.
6 kompanija pravi sve sto zavrsi na nasim tanjirima, u nasim stanovima, itd. 6 ili 7 kompanija proizvode sve paste za zube, toalet papire, dezodoranse, patike, cokolade, televizore i automobile.

centralizacija ide bez problema, po planu.

stvara se bas - utilitarna - drzava. utilizuju nas ,)
sto bi rekli nekada ludi teoreticari - one world government.

dok god postoji alternativa sistemu koji imamo, ima sanse da se sistem, a svaki se degenerise vremenom, menja. kada ubijemo opposing viewpoints - tada smo u nemenjajucem paklu. a uz tehno revoluciju, sasvim je izvodljivo brzo doci do trenutka kada alternative vise nece biti.

kada zakon udje u SVE pore covekovog zivota - od hrane, vode, kuce, preko PDVa, licnih zamenica, do dece - sada se, jbt, deca oduzimaju roditeljima za strahotno sitne stvari - i covek vise nema pravo da vaspitava dete as he sees fit (naravno, uzimamo u obzir samo zdrave nacine) - kada vlast bude rasirila pipke toliko na mass scale... onda dolazimo do tog grupnog identiteta iznad individue. do totalitarizma.

kada 'zajednica' postane bitnija od individue - kada uopste zajednica nije u sluzbi individue vec iskljucivo obratno - tu sloboda nestaje.

...

interesting times.

spomenuo je Srklet Nika Landa & dark enlightenment - to jeste gde idemo.

i svi to vidimo, i prihvatamo to kao normalno i jurcamo da se zaposlimo sto bolje i statijaznam.

..

jbt, 8/8/8 - posao, slobodno vreme i san je bila bitka od pre vise od veka. nije trebalo tu da se stane.

sada - radno vreme je neretko 12 sati, niko sem par skandinavskih zemalja ni ne razmislja o jos manjem radnom vremenu (zapravo, to deluje kao blasfemija u 'ova ekonomski krizna vremena') i plight of the people je otisao u slivnik.
a cujem da se samo ceka trenutak da housing bubble pukne jos jednom u USA inace. odbrojavaju mesece.

umesto da idemo ka 4/10/10 (ili 6/10/8 ili stagod) mi pravimo 12/7/5... idemo ka novom svetu zastrasujucom brzinom.

odn, plight of the people, pored svega toga, pored ratova, ekonomskog ropstva, banaka, prljave vode u kupatilu itd - plight je 'koju cemo zamenicu koristiti'.

tako da - desnica i levica su zastrele kategorije. i ne znace nista vise u neoliberalnom korporacionizmu.
vrte prazne price, jedni broje krvna zrnca, drugi su samo jezicki entuzijasti.

libertarijanizam & autoritarizam su jedine relevantne opcije trenutno.

uz tehnokratiju koja nastupa, bice izuzetno tesko odupreti se autoritarizmu - tehnokratskom totalitarnom korporacionizmu - ali to je jedino zaista prakticno politicko pitanje sada. sve ostalo je estetika, sto bi rekao anhe.

..

a SJW, kao i alt-right koji je samo odgovor na njih, nista drugo - svi idu ka autoritarizmu. samo se svadjaju oko toga koje zakone da stave, uopste se vise ne raspravlja da li treba imati toliko zakona, legislacije i kontrole by drzava. po USA jos ima trzaja (skoro iskljucivo)desnicara koji su za sto manju vladu, ali i oni izumiru i sve se slabije cuju.

they got us by the balls. a mi igramo... e, zato su mi se SJWs bas popeli na kurac )))
Korisnikov avatar
By scout_finch
Peterson sem haris smislili zvaku i vrte je gde prolazi, cim malo zagrebes po njihovim "teorijama" vidis koliko je suplje.
Dejv Rubin je prosto nedovoljno inteligentan da bi bio zanimljiv. Skoro ga je bas Rogan ispreskakao doduse na finjaka, prica je bila o tome kako zapravo svaki segment drustva treba da regulise slobodno trziste. Lik je glup, za razliku od harisa i petersona koji su samo nasli nacin da privuku paznju na sebe, nisu tupavi ali je i njihova prica poprilicno suplja. Pa ovog petersona je komicar u tri pitanja matirao
https://m.youtube.com/watch?v=QO9j1SLxEd0" target="_blank

Na istom snimku se vidi i idiotluk sjw.
Korisnikov avatar
By svejedno
vidi ga Ozy kralj :)) jel on poceo sa YT, jel tako?

..

znaci u osnovi, lik je dveri, a? JP?

meni su njegova predavanja zanimljiva, kao laiku koga interesuju arhetipni modeli, interesovalo bi me sta struka ima da kaze za njega kao profesora... mislim, prvoloptaski prilicno on sve to intelektualizuje, ali bude tu i tamo po neki stvarno gem.......

a svidelo mi se kako je reagovao na legislaciju jezika, svidja mi se sta prica o slobodi govora, i video sam onaj intervju sa Cathy Newman, dublje nisam isao.

Sem Haris znam ko je, ali nisam ga jos slusao.

e - ali i to je sta se dA zameriti SJWs - cine svoje (i vrlo cesto, moje) oponente razboritijim - they make them look good.

ne samo in comparison, prave platformu za ljude za koje ne bi ni culi da nije njih.
prosto ovi histerisu oko tooooliiiko sitnih gluposti dA da im dodje Trump i kaze - prestanite da histerisete oko gluposti - ti moras da stanes i kazes - jbsmumtr, Tramp je ovde u pravu.

i da li je moguce da intelektualna elita mladih ne shvata posledice svog delovanja?
...

a vidis da Seinfeld i Chris Rock odbijaju da idu na univerzitete zbog 'creepy PC thing'... pa jbt.. dve stvari meni padaju na pamet tu -

-prvo, mamu im privilegovanu, njima standup legende dolaze na univerzitete!! hahahahah

- drugo, to je vec fucked up.. to je jos veci problem, ako nisu targetovana samo right predavanja, vec ti ljudi prave probleme na univerzitetima i jbt kada dodje random standup , potpuno nepovezano - znaci stanje je jos gore.

a to je buducnost intelektualne amerike.

hevi...
Korisnikov avatar
By svejedno
da, kad smo vec tu - off - Joe Rogana obozavam vec dugo, em postaje sve bolji kao komicar, a standup obozavam, em je vladar podcasta, stvarno ima najbolji show i ume da slusa ljude i da razgovara kao ljudsko bice, pored toga sto promovise i marihuanu i pecurke & all the things i like i neki ipak healthy lifestyle - on mi je legenda po sebi i van left/right price.

Dave Rubin je, dakle, ozenjeni gej koji je, kako kaze, 'oteran sa levice' zbog SJW pokreta. Rubin nema mnogo originalnih misli, sasvim fino on moze da ponovi sta mu neko kaze, ali prosto nije neki kapacitet.. dosadan je, jednostavno. ali budu ok price kod njega ponekad.

Ben Shapiro - lik koga bih ideoloski udavio.

Sam Harris - ne znam jos.

Jordan Peterson - upoznajem se, do sada mi se svidelo skoro sve sto sam video. ne slazem se sa njim u mnogim tackama, ali nastup mu je prilicno zdravorazumski.

i postoji neki ;Change my mind' lik koga sam video (edit - Crowder), i neki hipster sa bradom kojima ne mogu da se setim imena, i to bi bila net alt-right ekipa za koju ja znam.

e. i ne racunajuci Rogana, ni za koga od tih ljudi ne bih ni cuo da im SJWs nisu dali razlog da komentarisu neki idiotluk vec.

i zbog SJW gluposti, mnogi ljudi vise ne zele ni da se nazivaju levicarima. oteli su levicu (in USA) i ubacili neko mlako, nebitno PC sranje in its place. jbt, komicari ih zaobilaze.

identity politics... nema promasenije ideje....
Korisnikov avatar
By scout_finch
Tu nastene problem jer se stavlja znak jednakosti izmedju nacosa i razmazenih klinaca. Jedni su kancer drustva a drugi su samo proliv. A neko ko gleda sa strane i nije ostrascen ni na jedan ni na drugi nacin bude iziritiran podjednako i jednima i drugima. Ili cak vise sjw koji su ipak samo sraćka.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!