Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Sixto
U sjeni samoubojstva generala Slobodana Praljka pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju dovršeno izricanje pravomoćne presude u predmetu "Prlić i ostali" i žalbeno vijeće potvrdilo je nepravomoćne presude bivšem načelniku Glavnog stožera HVO-a Milivoju Petkoviću od 20 godina zatvora, bivšem zapovjedniku vojne policije Valentinu Ćoriću 16 godina zatvora i načelniku Ureda za razmjenu zarobljenika Berislavu Pušiću 10 godina zatvora.

Prije prekida ročišta zbog toga što je general Praljak popio otrov u haškoj sudnici nakon što mu je potvrđena kazna od 20 godina zatvora, bivšem predsjedniku vlade Herceg Bosne Jadranku Prliću potvrđeno je 25 godina zatvora i bivšem ministru obrane Bruni Stojiću 20 godina zatvora.

Slika

I sta dalje? Da li je stavljena tacka na sukobe na Balkanu? Da li je sad pomirenje moguce ili su narodi i narodnosti nikad dalji posle 25 god od konflikta?

Feel free da prokomentirate i geringovski cirkus iz sudnice ako vas se dojmio...
Korisnikov avatar
By Dr_Shortbus
Ponoviću samo da Hrvati i Hrvatska imaju previše nagomilane negativne karme u poslednjih 80 godina.

Vidim da hrvatski političari i mediji trenutno krivicu za ove zločine koje su oni počinili nad muslimanima u BiH pokušavaju da svale na Srbe. U fazonu: kako to da sad nas osuđujete za te zločine a Hrvati su samo pomagali Bošnjacima protiv veliskosrpske agresije. Tipična hrvatska bijednička politika i demagogija.

Najžalosnije je ovde to što brojni zločini nad Srbima u BiH nikada neće biti procesuirani. Haški sud se gasi a sud BiH nikada neće pokrenuti te postupke uprkos brojnim svjedocima i dokumentaciji.
Korisnikov avatar
By Urbana_Seljanka
Najgore sto se moglo desiti, desilo se. Umisto da je nakon 13 godina provedenih u zatvoru, izasao za par miseci na slobodu, ucinio je da Hag i sve sto se tice te sprdnje tamo, pljune u lice, a sebe ucini besmrtnim medju Hrvatima u BiH a i šire. On se upisao u Hr povijest na cudan nacin kao heroj. To je najveca tragedi i kraj Den Haga, a pocetak neceg novog za Hrvate u BiH. Neka mu je laka zemlja.
Korisnikov avatar
By Dr_Shortbus
^ Hit! :lol:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2804580#p2804580]Urbana_Seljanka napisao:[/url] Umisto da je nakon 13 godina provedenih u zatvoru, izasao za par miseci na slobodu
Upravo ovo! Šuška se da su Praljak i pomagači odradili scenario na kojem bi im pozavidjeli i najveći režiseri i scenaristi Holivuda. (Praljak se filmskom režijom stvarno i bavio).
Tu se vrti i cifra od 6 miliona eura na Praljkovim računima. Odakle tom čovjeku tolike pare? Vrlo je vjerovatno da je čika Praljak uz pomoć tih tajanstvenih parica odradio posao sa stilom i sada je fino živ i zdrav negdje na putu za Australiju ili N. Zeland, a kao bonus je postao narodni heroj, mučenik i svetac za sva vremena u Hrvata. :avion: :bye:
Korisnikov avatar
By Urbana_Seljanka
Slobodan Praljal je bio jako skolovan i jako bogat i ranije. Isti je imao ponude jako davno da ode u Argentinu pod zastitu, ali je odbio. Dragovoljno je otisao u Hag. Da je planirao ovo , je. Razlog je vjerojatno u njegovoj glavi nepravda sa kojom se nosio 13 godina, nepriznavanje suda i vojnicka cast, a narodu je dao heroja, kako god banalno zvucalo i koliko god mu se netki podsmijavali. Imao je 73 godine, okoncao zivot svojom voljom. Ne virujen da ima spekulacija, mada sizofrenicni umovi svasta utripuju. Vjerojatno je i Milosevic u Moskvi po njima!? Ti ljudi iz krša Dinare su drugaciji. Kako god sa ovim ce konacno zatvoriti taj smisni sud.
Korisnikov avatar
By Dr_Shortbus
Sve je moguće. Oko ovakvih događaja će se uvijek presti slične priče. Ali mora se priznati da su okolnosti pod kojima se sve odigralo bile poprilično sumnjive. Možda će se neke činjenice tek u budućnosti otkriti.
I jedno je biti imućan, ali milioni na banci su nešto sasvim drugo.
Korisnikov avatar
By Urbana_Seljanka
Slazem se za milione, ali, igrajom slucajnosti znam i otkud su. Oslobodjeni Ante Gotovina je takodjer milioner i ima privatni obrt danas. Malo koji Hr general je siromasan.

Edit. Zahvaljujuci tim novcima je i imao u
sudnici sto je imao. To jako mnogo kaze o samom sudu i konceptu pravde.
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2804580#p2804580]Urbana_Seljanka napisao:[/url]Najgore sto se moglo desiti, desilo se. Umisto da je nakon 13 godina provedenih u zatvoru, izasao za par miseci na slobodu, ucinio je da Hag i sve sto se tice te sprdnje tamo, pljune u lice, a sebe ucini besmrtnim medju Hrvatima u BiH a i šire. On se upisao u Hr povijest na cudan nacin kao heroj. To je najveca tragedi i kraj Den Haga, a pocetak neceg novog za Hrvate u BiH. Neka mu je laka zemlja.
Osudjen je na 20 god pa bi jos malkiice ostao u zatvoru. Takoreci dozivotna.

Heroj svakako nije.
Korisnikov avatar
By Urbana_Seljanka
Nisi upoznat sto se desava kad se odsluzi 2/3 pa tako, tesko da mozemo o tomu pricati. Takoreci 13 godina koje je proveo zatocen, je u presudi uracunato.Ako si upoznat s pravom skuzi, ako ne, ne tribas donositi zakljucke. Jer nisi upoznat sa procesom niti znas sto tocno pises, iako si mislis da znas. :maca:
Heroj, kako za koga, naravno. Taj dio kuzim sto se tebe osobno tice.
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2804593#p2804593]Urbana_Seljanka napisao:[/url]Nisi upoznat sto se desava kad se odsluzi 2/3 pa tako, tesko da mozemo o tomu pricati. Takoreci 13 godina koje je proveo zatocen, je u presudi uracunato.Ako si upoznat s pravom skuzi, ako ne, ne tribas donositi zakljucke. Jer nisi upoznat sa procesom niti znas sto tocno pises, iako si mislis da znas. :maca:
Heroj, kako za koga, naravno. Taj dio kuzim sto se tebe osobno tice.
Ti snovi o pustanju posle 2/3 odsluzene kazne u nekim slucajevima nisu dosanjani. To je mogucnost, ali ne i apsolutno pravilo.

Nije heroj po svim ljudskim, moralnim standardima... za mitomane pak ne znam, svako ima svoj ukus.
Korisnikov avatar
By Urbana_Seljanka
Ako nista, shvatio si da nakon 13 godina, ne bi bio jos 20. I to je nesto. Snovi, snovi su bili da se Gotovina oslobodi nakon prve presude, pa je skroz oslobodjen iako je bio odgovoran za zlocine i osudjen u prvostepenoj odluci. Da li je za Hrvate heroj, za 90% je. Za Srbe..Ne. Ne poznajes proces, ali shvatam te. Heroj, da, kako za koga. Svaki daljni komentar je suvisan. Barem od mene. Drzi se onoga sto tocno znas u nekim temama. Inace si super lik.
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2804600#p2804600]Urbana_Seljanka napisao:[/url]Ako nista, shvatio si da nakon 13 godina, ne bi bio jos 20. I to je nesto. Snovi, snovi su bili da se Gotovina oslobodi nakon prve presude, pa je skroz oslobodjen iako je bio odgovoran za zlocine i osudjen u prvostepenoj odluci. Da li je za Hrvate heroj, za 90% je. Za Srbe..Ne. Ne poznajes proces, ali shvatam te. Heroj, da, kako za koga. Svaki daljni komentar je suvisan. Barem od mene. Drzi se onoga sto tocno znas u nekim temama. Inace si super lik.
Jeeeej dobio sam peticu iz matematike... :eya:

Ne pali se.
Korisnikov avatar
By heksagon123
Ono što je najčudnije danas, ubio se lik za kojega mi mladi rodjeni 96e prvi put u životu čujemo, zatim je neko od kolega reko da se zove Slobodan pa smo svi mislili da je Srbin, svejedno nam je bilo žao jer mi smo ekipa svi iz Živog zida ugl, i volimo sve nacije a europske integracije ne, potom je neko rekao ne ne, Hrvat je. Potom smo razmislili i i dalje se osjećali isto...takodje u mojoj ekipi ga niko ne smatra herojem nego još jednim ludim "domoljubom" kojih nam je dosta, domoljubivim Bosancima je sigurno heroj, razumije se , mene nikad nije vodila takva emocija a niti mi je obitelj takva ...ugl, mi mladi nemamo pojma i ne želimo ni zna, dosta nam je tih sranja više...nek krepaju aveti 90 ih više i Ante Pavelić nek krepaju već jednom , a mi cemo mirno lijepo da se iselimo ko ljudi.:-)
...
Inače , oduvijek sam smatrala da naša nacija ima kompleks Srba malo pretjeran i taj kompleks traje već 100 godina...isto tako smiješno mi je što su se dokoni "domoljubi" prekjučer veselili Hagu kao odličnom sudu, Božjem sudu, Srbi su zlo bla bla kmekme a danas je Hag sotona a Bošnjaci zlo...
Jao, licemjerja, jao bolesti.
Korisnikov avatar
By Urbana_Seljanka
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2804608#p2804608]heksagon123 napisao:[/url] i Ante Pavelić nek krepaju već jednom , a mi cemo mirno lijepo da se iselimo ko ljudi.
28 december 1959, Madrid, Spanien-krepao.
Mene je sad vec pomalo stid i pomalo neugodno. Drz se tko je prava lez. A, ja cu pokusati da zaboravim sve ovdije napisano. Sto se tice iseljavanja, di ces ti kad ne mirises Europu, da neces u Tursku pa praviti zivi zid kurdima?
Korisnikov avatar
By heksagon123
Znaš mila dobro u kojem smislu ja mislim da krepa...nije krepa jer mu se tvoj pape ustaša vjerovatno klanja kad obilazi franceticevu kuću...u tom smislu, nije krepao i dalje živi.
Od tvog izigravanja pameti nema ništa...oces tu ovog papka samoubojicu proglasiti herojem...znam da si iz Dalmacije i sve i jesi, stereotip si, super, sve pet , ali dosta više...
Korisnikov avatar
By heksagon123
Drago mi je da ti je to uvreda a ne dika, to dokazuje da si normalna...a šta se tiče mene, ja sam iz Slavonije što se tiče mjesta stanovanja a po porijeklu i iz majčine i sa očeve strane iz Like...sad koliko sam Bosanka, ne bih znala reći, postoji mogućnost naravno ;-).
Ajmo pajkit- mir mir mir, niko nije kriv... Pusa
By Kragi
Ih, lako je u Holandiji da pijes sta god kad je tamo sve legalizovano. :smeh:
Korisnikov avatar
By Dr_Shortbus
Sinoć na hrvatskom rtl-u predsjednik udrženja hrvatskih genarala, u govorničkom žaru, upljuvavši se sav kako je Hrvatska u stvari odbranila Bošnjake od velikosrpske agresije, reče kako su u Hrvatskoj postojali centri preko kojih su mudžahedini stizali u ratnu BiH.
Došlo izgleda doba da se takve stvari više i ne kriju, štaviše da se njima javno diče i ponose.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!