Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Krenućemo od bombardovanja zato što su mnogi korisnici jako mladi i ne sećaju se nekih turbolentnih događaja koji su obeležili raspad SFRJ.
Naše društvo je stvarno moralo da se suoči sa raznim događajima koji su uticali na životni put, stanje duha i na kraju krajeva kvalitet života velike većine građana.
Te događaje nije bilo moguće ignorisati. Čak iako su ljudi pokušavali da u poremećenim uslovima fingiraju normalan život, razna previranja su ostavila bar nekakav trag koji nije bilo moguće posmatrati bez emocija i jasnog stava i ta previranja su uticala na našu sliku o svetu u kom živimo.

Navešću neke događaje:

Bombardovanje SRJ
5. oktobar
Prvi Prajd u Beogradu
Ubistvo Đinđića
Izlazak Crne Gore iz državne zajednice
Otcepljenje Kosova
Hapšenje Radovana Karadžića
Prajd 2010. godine
Hapšenje Ratka Mladića
etc

Slobodno dodajte neke događaje koje sam ja možda (nenamerno) izostavio i pišite koliko god hoćete.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Bombardovanje SRJ - strah, nelagoda, dosta ružnih sećanja. i jebeni mrak i jebeni smrad skloništa/podruma. početak političke indoktrinacije i učenja da je sve nesrpsko zlo i naopako. dan danas se ježim sirena.

Prvi Prajd u Beogradu - ne sećam se

Ubistvo Đinđića - majka se rasplakala, ćale u fazonu 'zaslužio je', te svađa u kući oko toga.

Izlazak Crne Gore iz državne zajednice - tad sam uveliko bio mali Srbenda, te sam krenuo da mrzim i Crnogorce

Otcepljenje Kosova - životna tragedija :lol:

- u međuvremenu moj ideološki preokret -

Hapšenje Radovana Karadžića - cool

Prajd 2010. godine - prva svađa u kući vezana za LGBT+. Majka bila na mojoj strani. Ćale fašizam over 9000

Hapšenje Ratka Mladića - cool
By Sixto
Ne ponovilo se... nista od tog. Zakopati u najdublje ambise mozga.
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Bombardovanje
Imao sam nepunih 10 godina i prvi napad panike u životu. :lol: Znam da su nas svi ubeđivali da bombardovanja neće biti, tako da je početak istog delovao kao hladan tuš. Nije bilo većih posledica.

5. oktobar
Roditelji su bili protivnici Slobine politike i sećam se da su to komešanje opisali kao rasplet koji će rešiti nagomilane probleme i tad sam poverovao da će im biti bolje. Naravno da smo danas svesni da sistem nije suštinski reformisan i da je sve odrađeno da bi njegove glavne karakteristike opstale bez obzira na svrgavanje Miloševića i još nekih ludaka. Možda je određeni broj ljudi stvarno verovao da će taj događaj neke stvari dovesti u red, ali danas im je verovatno jasno da su bili naivni. Niko nije znao šta je "poraženo" u toj (kontra)revoluciji.

Prvi Prajd u Beogradu
Država je pokazala da će neprihvatljive nagone fašista lokalizovati i koristiti isključivo unutar svojih (nedefinisanih) granica.

Ubistvo Đinđića
Imao sam nepunih 14 godina i nisam znao šta da mislim. Reakcije okoline su bile oprečne. Nemam posebno iskristalisanu sliku u glavi kad je reč o tom događaju.

Bio sam ravnodušan.

Otcepljenje Kosova
Bilo mi je drago. Nisam se dobro osećao jer sam znao da će nastupiti novi talas populizma i haosa. Neki Albanci nisu dolazili u školu dva-tri dana nakon proglašenja nezavisnosti Kosova jer nisu znali da li nešto može da im se desi i to me je baš uplašilo.

Bila mi je dovoljna sama informacija o hapšenju koja me je obradovala i nisam se previše zamarao bukom koja je nastala zbog promene njegovog izgleda/imena.

Prajd 2010. godine
Još jednom je potvrđeno da su neprihvatljivi nagovi ludih fašista važniji od dobre volje manjinskog dela populacije. Srpsko društvo nije prepoznalo emancipatorski potencijal samog Prajda i jedna plemenita ideja je pogrešno protumačena.

Hapšenje Ratka Mladića
Smejao sam se desničarima koji su kukali. Nadam se da će taj čovek ispaštati doživotno.
Bombardovanje SRJ
Prva asocijacija mi je "vatromet" na nebu, onda detonacije i non stop zurke na koje sam isao.

5. oktobar
Prisistvovao, nagutao se suzavca, bezao od pandura.

Prvi Prajd u Beogradu
Tuzno.

Ubistvo Đinđića
Takodje tuzno, ali to sam shvatio tek malo kasnije, kada su dosli oni nakon njega.

Asocijacija: onaj nesretni eurosong na koji nismo isli zbog svadje, posle toga se sve podrazumevalo.

Otcepljenje Kosova
Ono se otcepljuje i otcepljuje.., konstantna prica bez ikakve politicke kulminacije.

Tablidno. Stvorili su od njega fenomen, ali to nije dugo trajalo.

Prajd 2010. godine
U Becu party, u Beogradu prvi pravi, bez obzira na sve. Podrzavao iz dijaspore.

Hapšenje Ratka Mladića
Cekaj, jel on bese onaj s bradom i lekovitim biljem? No? Who cares.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!