[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2785526#p2785526]ZlatnaPtica napisao:[/url]Srklet, šta onda predlažeš kao alternativu? Ako rešenje nije veća izlaznost, šta jeste?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2785492#p2785492]Srklet napisao:[/url]
treba ići u gerilsku borbu. to je jedina preostala razumna opcija.
volio bih da sam sposoban nesto tako organizirati. nazalost nisam.
no, spreman sam se prikljuciti ili bilo kako drugacije podrzavati one koji jesu. samo sto ih jos nema.
sto se tice drzavnog udara, francuska revolucija je bila drzavni udar. americka revolucija također, kao i oktobarska. na kubi je castro nakon nekoliko godina gerilske borbe također napravio drzavni udar i preuzeo vlast. ima jos mnogo primjera.
hocu reci, nije potrebno imati sluzbene vojne snage i slicno da bi se proveo drzavni udar.
ne kazem ni da bi bilo lagano u srbiji preuzeti vlast iz takve pozicije. ali to se - koliko god izgledao far fetched - i dalje meni cini kao razumnija opcija od izlaska na izbore s nadom da ce se tako postici promjena na bolje.
nije ni cudo sto su ljudi bezvoljni i depresivni. to je ocekivana i logicna posljedica - izlaska na izbore! nakon toliko izbora od 1990. i stanja u kojem se srbija nalazi, ne biti bezvoljan i depresivan bi bilo duboko poremeceno. vjerovati nakon svega da se nesto fundamentalno moze promijeniti izlaskom na izbore je ogromno samozavaravanje, forsiranje kognitivne disonance koja nuzno proizvodi politicku bezvoljnost. to sto se ljudima ne da izaci na izbore je sustinski racionalna reakcija.
problem je sto se reasoning ne odvede do logicnog kraja. sto jos nema petlje za prestanak samozavaravanja. jer, ocito je da racionalni zakljucak kako se nista vazno ne moze poboljsati ili promijeniti izlaskom na izbore NIJE KRAJ PRIČE.
pravo pitanje nije ima li smisla izaci na izbore (jer je ocito da nema smisla), nego je pravo pitanje ovo: ako nema smisla izaci na izbore a zeli se politicka promjena, sto onda ima smisla? sto onda treba ciniti?