Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By haemoglobin
https://www.facebook.com/ajplusenglish/ ... 294527512/

Poslednjih dana ovaj video kruzi po internetima i propracen je raznim komentarima.
Da li mislite da je opravdano i da je u redu da ovaj momak, bas svaku fotografiju napravljenu pored spomen mesta zrtvama holokausta u berlinu, fotosopira na fotografije leseva iz logora?

Da li on sam iskazuje ozbiljno nepostovanje prema istim tim zrtvama fotosopirajuci ljude?
Da li mislite da preteruje i samo koristi osetljivost nemaca na nazzi teme?
By Sixto
Postoje mesta pijeteta prema strahotama koje su se desile tu ili na nekom drugom mestu. Zna se gde se sta radi. Duck face ispred spomenika masovnih stradanja je stvar nevaspitanja i loseg ukusa.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ah, previse je kompleksno

prvo, grozim se koncepta "prikladnih emocija", pogotovu na mestu koje nekim ljudima znaci jako puno a nekim jako malo. sasvim je ok ne osecati se lose zbog toga sto je tu umrlo puno ljudi. ne mora svako da se oseca tuzno/lose. ne volim ni koncept postovanja prema mrtvim ljudima samo da bi se ispunila drustvena norma. mrtvim ljudima postovanje nista ne znaci. zivima znaci al to se ispoljava drugacije. potencirati i nametati tu emotivnu obavezu je zahtevanje od ljudi da simpatisu, sto je debilno, al popularno. emocije ne mogu da se zahtevaju i ljudi ne treba da se kaznjavaju zbog nemanja istih prema necemu.

cak i da uzmemo da svako mora da postuje mrtvog, kako on zna kako je taj mrtav hteo da bude postovan? ja bih voleo da se na mom grobu jebu. nikakav obrazac tu ne moze da postoji, cak ni u teoriji.

drugo, mrzim public bashing na socijalnim mrezama. ljudi sa ovih slika ce imati ozbiljne psihicke i zivotne probleme zbog ovoga, ovo je veliki problem danasnjice, ima puno artikala i prica na tu temu po netu. protiv ovog treba masovna tuzba, ali on je savrseno ogradjen, probas li da ga tuzis mozes zavrsiti jos gore, zasticen je kao panda, da nije ne bi ovo uradio.

trece, nebitno al da spomenem, taj spomen je abstraktan. teror koji se tu desio je prikazan kroz kocke i hladan beton, masa ljudi to jednostavno ne moze da razume, pa samim tim ni da odreaguje emotivno. opet, ne mozes od nekog zahtevati da se oseca tuzno, za to krivim umetnicku vrednost spomena. jos je i estetki jako lepo napravljeno, tad nije postojala selfi kultura, koja cesto gleda samo estetiku da zadovolji, i mnoga mesta se posmatraju samo kroz objektiv estetike. covecanstvo ide svojim putem i ovo postaje dublji problem, o tome kada je prikladno menjati covecanstvo a kada pustiti ga da ide svojim tokom.

sve u svemu: ovaj decko nanosi jako puno patnje zivim ljudima zato sto ne iskazuju "prikladnu" emociju, koja mora biti forsirana cim se ne iskazuje ovako, dakle obicno simpatisanje, prema mrtvima, i sve to koristeci u full potencijalu witch-hunt mentalitet drustvenih mreza. ne svidja mi se, not one bit. jezim se ovakvih stvari.

nazovite me sociopatom, al ja se tamo mozda ne bih osecao tuznim, mene to mozda emotivno ne bi pogadilo, i to je sasvim ok sto se mene tice.

off: gasenje fejsa je tako divna stvar al ne moz pobeci od njega skroz :cut:
Korisnikov avatar
By Insorcer
mudro dete - mudro zbori :up:

Znam da ne bih ni obilazio spomenike holokaustu već se divio skinhead-outfitu po Berlinu.
By Sixto
Postovanje je jedno, osecanje emocije odredjenog tipa je drugo.

Ne hodas po odeljenju palijativne nege/hospisu i vices "Dje si Miladinka, sto kasnis na posao, oces ti metnem kafu" ne zato sto osecas bol zbog vrlo brzog kraja lezecih pacijenata tamo kao njihovi srodnici, vec jednostavno postujes cinjenicu i svrhu ustanove da su dosli da tu umru. Ma koliko ti posao bio rutinski i odradjivao ga dobro ili ne empatisao s njima, neke stvari jednostavno ne radis, ma koliko ti Miladinka bila draga na prst u dupe.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
pa da, to sto si opisao je postovanje prema zivima, ono ima realne posledice na zive ljude.

koja je svrha postovanja mrtvih koje ni ne poznajes i koji nemaju mnogo veze sa tobom? taj spomen je vredan postovanja da se ovakav zlocin ne zaboravi, fizicki objekat koji ima svrhu. radjenje joge tamo ne vidim kao krsenje tog postovanja. lik koji je napravio video je subjektivno potresen, i to je sasvim ok, al on to nije rekao, niti je pomenuo da se on oseca lose i da mnogi drugi jeverji se osecaju lose zbog toga. on zabranjuje ljudima da se ponasaju kako se ponasaju i kaznjava ih stvarima koje ce imati realne posledice na njihov zivot. uzasno uzasno.

i ko odredjuje sta znaci postovanje? kako izgleda postovanje? sta je sa ljudima koji ne dele isto misljenje o tome kako izgleda postovanje? sta ako je za nekoga nepostovanje ono sto je za drugog postovanje? previse prljav koncept.
By Sixto
Taj spomen, objekat je znamen za buduce generacije. Ne reagujes samo na tragediju/nepravdu ili vec sta koja se iskljucivo tebi desila. Odavno smo se odmakli civilizacijski od licnog nivoa. Ovo je ucilo na kome se uci da se ne ponovi. Jer ko zaboravi morace ponovo da oslobadja neke krematorijume i iskopava neke jame... Skorasnja dogadjanja nas uce tome, fasizam se lako povampiri.

Nije morao da kaze, njegova opomena iz fotografija je jasna i nedvosmislena. Uzasnut je zbog tog i na taj nacin je izrazio neslaganje s njim. Da se ne zavaravamo...
Nikome on nista ne zabranjuje, vec apeluje na savest, na razum, mozak... ako ga imaju. On nema mehanizam da zabrani jer nije ni uprava tog memorijala niti bilo kakva vlast. On je ucinio najvise sto je mogao i to je zaista efektno jer je izazvalo dalje reakcije.
S druge strane ti ljudi su objavili te fotografije javno, a ako uzmemo u obzir da oni ne postuju to iza njih, da li imaju pravo se zaliti na bilo kakve posledice? Da, zivot ce im postati pakao na mesec dva bombardovanjem s drustvenih mreza, ali ono... u govna se uvalis pa moras da se izvuces kako znas.

To je vec rasprava da li je 'kazna' adekvatna 'izvrsenom delu'... ti bi rekao da je pre-drasticna, ja bi rekao da je adekvatna, neko treci da je pre-mlaka... S obzirom da je 'delo' nepostojece u bilo kakvom zakonu i kazna je prilicno 'kreativna'.
By Sixto
Imamo danas ISIS koji kolje neke ljude, ubija maljevima, pali, neki zabranjuju prolaz na rasnoj osnovi, neki bacaju molotovljeve koktele na ljude druge vere... pa malo li je?

A mi opaljujemo selfije...
Korisnikov avatar
By Leonardo Summers
To što je par idiota našlo da pravi selfije ispred tog objekta nema apsolutno nikakvo veće značenje.
Očigledno nisu mislili ništa loše i samim tim nije potrebno nikakvo ukazivanje ni na šta.
Samo što je neki random čovek odlučio da se uvredi i da je njegova dužnost da ih proziva pa sada ti jadni ljudi nose posledice.
Štaviše mislim da ne bi bilo loše da svi počnemo takve fotografije da pravimo da kontra pokretom zaustavimo ljude koji samo traže neke razloge da bi se uvredili.
Jedino što je ovime postigao je da sebe prikaže u boljem svetlu tako što je blatio druge.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
radjenje joge na tom spomenu nece dovesti do zaboravljanja.

kazna nije kreativna. neko ce se potencijalno ubiti zbog nje. neko ce potencijalno izgubiti posao. to se desava, jako cesto. http://www.workology.com/history-of-ter ... ial-media/" target="_blank

ja se ne slazem s njim, jel mogu da napravim video kojim bih mu zagorcao zivot da bih ga kaznio? jel bi to bilo ok? skroz sam za uzimanje pravde u svoje ruke, al ovo nije pravda ovo je populizam.
By Sixto
Radi se o gubitku kolektivne svesti. Relativizaciji znacaja. Pomalo princip spojenih posuda sa indirektnim posledicama koje se ne vide odmah. Da, dvoje balavaca (btw trend je masovniji od to navodnih dvoje postao) nece napraviti direktnu stetu u ovom momentu, ali...
Imas generaciju klinaca koji odrastaju s uverenjem da je kul tako nesto i da to nije nista strasno, odrastajuci bez saznanja iz istorije koja nije bas toliko daleko za nama... pa onda imas teoreticare zavera, pa nacionaliste i one koji idu do krajnjeg ekstrema da smatraju da je segregacija ok jer se time stite satro neka njihova prava i privilegije...

Pre 70 godina je neko od ljudi pravio sapun, kacio im oznake na rukave i ljudi se s ponosom prijavljivali da idu u rat, da se iskrcaju u Normandiji... a danas im se desi Tramp.
Korisnikov avatar
By Insorcer
Anhe je ispravno kazivao o besmislenosti poštovanja forme kojoj je svrha zadovoljenje društvenih očekivanja.
Da je društveno prihvatljivo da se na tim mestima defecira, ja bih i to odbio i možda se u skladu sa ličnom potrebom fotkao napućenih usana.

Mnogo je štetnije klince isprozivati za nedostatak empatije prema nečemu prema čemu je mogu i ne moraju imati, nego li je po društveni poredak opasno to što rade. Sociopsihologija se slaže sa mnom ovde.
Ne znam zašto bi životi stradalih, ili onih koji bi potencijalnim povampirenjem fašizma stradali, bili bitniji od života eto recimo tih priglupih omladinaca?!

:sarana:
Korisnikov avatar
By haemoglobin
[url=https://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2781966#p2781966]Anhedonie napisao:[/url]ah, previse je kompleksno

prvo, grozim se koncepta "prikladnih emocija", pogotovu na mestu koje nekim ljudima znaci jako puno a nekim jako malo. sasvim je ok ne osecati se lose zbog toga sto je tu umrlo puno ljudi. ne mora svako da se oseca tuzno/lose. ne volim ni koncept postovanja prema mrtvim ljudima samo da bi se ispunila drustvena norma. mrtvim ljudima postovanje nista ne znaci. zivima znaci al to se ispoljava drugacije. potencirati i nametati tu emotivnu obavezu je zahtevanje od ljudi da simpatisu, sto je debilno, al popularno. emocije ne mogu da se zahtevaju i ljudi ne treba da se kaznjavaju zbog nemanja istih prema necemu.

cak i da uzmemo da svako mora da postuje mrtvog, kako on zna kako je taj mrtav hteo da bude postovan? ja bih voleo da se na mom grobu jebu. nikakav obrazac tu ne moze da postoji, cak ni u teoriji.

drugo, mrzim public bashing na socijalnim mrezama. ljudi sa ovih slika ce imati ozbiljne psihicke i zivotne probleme zbog ovoga, ovo je veliki problem danasnjice, ima puno artikala i prica na tu temu po netu. protiv ovog treba masovna tuzba, ali on je savrseno ogradjen, probas li da ga tuzis mozes zavrsiti jos gore, zasticen je kao panda, da nije ne bi ovo uradio.

trece, nebitno al da spomenem, taj spomen je abstraktan. teror koji se tu desio je prikazan kroz kocke i hladan beton, masa ljudi to jednostavno ne moze da razume, pa samim tim ni da odreaguje emotivno. opet, ne mozes od nekog zahtevati da se oseca tuzno, za to krivim umetnicku vrednost spomena. jos je i estetki jako lepo napravljeno, tad nije postojala selfi kultura, koja cesto gleda samo estetiku da zadovolji, i mnoga mesta se posmatraju samo kroz objektiv estetike. covecanstvo ide svojim putem i ovo postaje dublji problem, o tome kada je prikladno menjati covecanstvo a kada pustiti ga da ide svojim tokom.

sve u svemu: ovaj decko nanosi jako puno patnje zivim ljudima zato sto ne iskazuju "prikladnu" emociju, koja mora biti forsirana cim se ne iskazuje ovako, dakle obicno simpatisanje, prema mrtvima, i sve to koristeci u full potencijalu witch-hunt mentalitet drustvenih mreza. ne svidja mi se, not one bit. jezim se ovakvih stvari.

nazovite me sociopatom, al ja se tamo mozda ne bih osecao tuznim, mene to mozda emotivno ne bi pogadilo, i to je sasvim ok sto se mene tice.

ljubi guzu kako je on to lepo objasnio..elem ovo je i moj stav
sixto, dakle ti si zagrizla u teorije zavere...ju ju ju :lol:
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2781989#p2781989]haemoglobin napisao:[/url]
[url=https://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2781966#p2781966]Anhedonie napisao:[/url]ah, previse je kompleksno

ljubi guzu kako je on to lepo objasnio..elem ovo je i moj stav
sixto, dakle ti si zagrizla u teorije zavere...ju ju ju :lol:
Cek da zovnemo Blady da ti ocita lekciju :lol:
By Sixto
Iskuliraj... Aj vidi jesam li tamo.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Ja bih više voleo da je Bjern Heke izbačen iz nemačkog političkog života i stranke hirurški automatski posle svojih izjava, no dobro. ¯\_(ツ)_/¯
Korisnikov avatar
By Stripi
Ček, ako im nije problem da to rade na spomenicima koji su memorijali tamo nekim žrtvama, šta im je problem da ih se montira nad mrtvim ljudima?
Štob rekla Dara Bubamara - znči brte, ako imaš stav, onda ga ispoštuj do kraja.
Korisnikov avatar
By haemoglobin
to to, ja sam rekao, da imam fotku sa tog mesta i da me taj gari isfotosopira, ja bih ostavio da imam i tu fotku. Kad je vec toliko dokon i bolestan, neka
Korisnikov avatar
By Stripi
Pa sad, koliko je o dokonosti riječ a koliko o budalaštini tih koji koriste spomnike žrtvama da opale neki superduper selfi, dalo bi se raspravljati.
Prije nekoliko godina je ispala afera sa onom ženskom koja je odlučila napraviti nasmiješeni selfie u Auschwitzu
Slika
i meni je to fakat bizarno.
S druge strane, sjećam se kad smo ko klinci sa starcima i njihovom firmom obilazili stratišta po Jugoslaviji. To ono, piči mjuza, svi žderu, svi pijani na kraju. Kao, puno godina prošlo, pa sad ne trebamo biti neš strašno ozbiljni.
Al za kog Boga onda ideš tam, to mi nije jasno?
Da bi napravio selfie?
E pa, ako su oni tako dokoni da se tam zajebavaju, ne znam zaš nije opravdano da ovaj lik bude dokon i radi to što radi?

Ovo je malo off, ali meni je ovaj s Kolindom u Kijevu još gluplji
Slika
Korisnikov avatar
By 李香兰
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2781978#p2781978]Anhedonie napisao:[/url]neko ce potencijalno izgubiti posao. to se desava, jako cesto. http://www.workology.com/history-of-ter ... ial-media/" target="_blank
did you even look into these ? :lol:
Subway employees fired for posting pictures on Instagram and Twitter of male private parts in sandwiches and frozen urine
Carly McKinney, 23 year old high school teacher, was fired after tweeting nude photos of herself while calling her students jailbait and talks about getting high
Vulgar Tweets to MLB star Curt Schilling’s daughter, forces Curt to tweet back which gets the Cyber Bully fired.
Server, Chelsea Welch fired from her job at Applebee’s after posting a customer’s receipt on the online website, Reddit
Seven doctors and nurses were fired for posting photos of them laying down on the job or planking on Facebook
KFC worker fired for posting photo of her licking a bowl of potatoes on social media
Three employee’s fired at Burger King in Ohio for posting a photo that when viral on Reddit as well as social media of employees stepping in bowls of lettuce meant for paying customers.
Investigative reporter, Shea Allen fired after posting a confession on her blog that included sleeping on the job and stealing mail to snag a story
Korisnikov avatar
By Srklet
super projekt <3 'yolocaust' je genijalna spojka <3

što se gubljenja posla tiče, to je dio procesa učenja ljudi što znači imati digitalni footprint u 21. stoljeću. tj. to su sve fotke koje su ljudi sami objavili online. ^^ njihov izbor, na koji je posve logično i očekivano uslijedila online reakcija.
Korisnikov avatar
By 李香兰
ont: složila bih se sa srkletom, sikstom i stripijem.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!