Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

vascele belosvetske novinske kuće tvrde da je Britanija izglasala brexit... što to znači za Srbiju? nastavak evropskog puta uz teške financijske restrikcije i ukidanje socijale ili zaokret prema ulozi i sudbini ruske benzinske pumpe na evropskom autoputu? što to znači za lgbt...žnj pokret u Srbiji?
vaša mišljenja, procjene, stavovi... izvolte... :cigara:
Korisnikov avatar
By Hys.
ne znam da li se cuje dovoljno daleko

koliko mi puca kurčina
By Sixto
Sve ide po planu.

Sto se tice UK-EU relacija u buducnosti, naravno da ostaje sve po starom jer ni jedni nisu gadljivi na pare. Samo sto u ovom slucaju UK vise ne mora da trpi imigracijske zakone EU. U fazonu dobili izdvojen status, a ipak ce trgovati s EU.
By Sixto
Boze Vulin postaje ministar policije. Spasavaj glavu ko moze...
ne znam šta bi to moglo da znači za LGBT pokret u Srbiji. :lol:

što se tiče Britanije, loše je što su napustili posebno zbog imigracije koja im je ojačavala ekonomiju godinama s obzirom da su imigranti statistički unosili više para u državu putem poreza nego što primali u beneficijima od iste.

UK univerziteti su godišnje bili finansirani milionima od strane EU što će postepeno prestati da se dešava. državljani će morati da prolaze kroz više regulacija u želji da se presele/putuju. takođe, funta od 1975 nije bila u goroj poziciji od sinoć, ako nastavi ovako predviđa se da će pasti ispod evra. itd itd

uz sve to, nije ni čudo što škotska razmatra referendum o napuštanju britanije baš zarad ostajanja u EU. ipak su oni, zajedno sa severnom irskom, većinski glasali da ostanu u istoj.
Korisnikov avatar
By svejedno
a juce sam svratio da vidim ima li ove teme :lol:

lm:

"there will be some real pain in the beginning here. but whether u like it or don't, u agree with it or u don't - the revolution is afoot; and it is worldwide."

..

meni se sve ovo svidja .D ...jel.
meni ne. moj plan je da sve države u europi uđu u EU, pa onda socijalistička revolucija. :crveni: a ne državu po državu ^^

+ opet su nas sjebali najgori ljudi koji su ikad kročili planetom, a to je generacija naših roditelja, tzv. baby boomeri.

Dakle, ‪#‎Brexit‬ ad hoc analiza. 1. Cameronova vlada je provodila idiotski austerity, koji je još više uništio dijelove Engleske koji su sada masovno glasali za izlazak iz EU. Umjesto da smijene Camerona. 2. Mladi za ostanak, stari za izlazak - još jedan dokaz da je generacija rođena nakon Drugog svjetskog rata, generacija naših roditelja, jedna od najodvratnijih generacija ikad. Od svojih su roditelja dobili desetljeća mira, besplatno zdravstveno i školovanje itd., a svojoj djeci skoro pa ništa od toga nisu ostavili (na prostoru EXYU su nam i skuhali rat!), te su još na kraju glasali za svojih preostalih 5-10 godina života za autarkični sumrak, po n-ti put protiv želja i interesa vlastite djece! (Kakvo nam klimatsko sranje ostavljaju da ne spominjem.) 3. Škotska, dobrodošla u EU! 4. Kriza je prilika. Ako se ovo ne iskoristi za 'ever closer union', EU će se ugušiti u provincijskom nacionalizmu. Za početak, ECB treba do kraja ove godine početi svakom građaninu EU početi slati redoviti godišnji ček od 1000 eura, s potpisom 'voli te tvoja EU'. 5. Kada jednog dana umre David Cameron, svaki će članak počinjati s rečenicom 'premijer koji je uništio Ujedinjeno Kraljevstvo'.
Korisnikov avatar
By svejedno
ah... iako se slazem za baby boomere (posebno u americi u ovom trenutku, inace, a i sveopse na nivou cijelog svijeta), mozda su ovog puta doneli, glupo i nerazumno, dobru odluku. za svet.
britanija ce sad da bude u kurcu neko vreme, cenim.

skotska cak -verovatno- ode, ostatak ujedinjenog kraljevsta ce pokusati svakako... ali ekonomski, sve ce se vratiti u normalne tokove u relativno brzom roku.

(zajebali su se britanci iznutra, po mom misljenju - sada ce big money unutar UK da ... kakva dobrobit za domorodacku radnu klasu unutar uk, kakvi bakraci i ostale desnicarske fantazije? samo ce bez ikakvih regulativa van UK srediti da unutra prosperiora elita maximalno... ironicno, ..savrseno .D... desnicari su se zajebali maximalno)

..

ali ne bih rekao da moze 'svi zajedno u EU pa revolucija'... tu si vec u sistemu. i sistem je takav kakav je, i nes ga promeniti tek tada.

ne vredi, vise, working from within the system.

mora da se razbije sitem, i onda lagano... one by one.. cini mi se.
evo, islandom vlada Piratska Partija, sada, a sve je krenulo od kad su odjebali EU i kaznili banxtere .)

..

razbijes sistem. crush it. i to se dogadja siiiirom sveta. negde na desno, negde na levo, ali svi zele promenu. a rodjenje je vazda krvava jedna rabota ,)

radja se novi svet. revolucija je pocela. diljem sveta.

..

chaos. u potpuno, iluzorno 'sredjenom' svetu do sada, tocno se znalo ko gde ide, koji su planovi, ko ce sve da se 'asimilira' u kapitalisticki sistem sa savrseno neizabranom vladom (komisijom) EU....sve je islo po planu..... vise ne .D

ali znamo da ja mislim svasta lose o EU i o neizabranoj evropskoj komisiji. i o samoj cinjenici da nema izbora za EK.

tako da je ovo meni... pocetak ,) a bice sranja na sve strane. svakako.

...

a srbija npr... nja. nit me interesuje, niti utice ovo na moj zivot as such, niti me vise brine ista u ovoj zemlji... na ovoj zemlji. as in planeti. mozda nekad udjemo, mozda ne, ali EU nikad vise nece biti ista. and that's a start .)

[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2757705#p2757705]Srklet napisao:[/url]3. Škotska, dobrodošla u EU!
Mhm, ne samo da su na drzavnom nivou glasali vecinski vec je i individualno svaki grad glasao vecinski za ostanak.

..
one can also hope this happens?
https://petition.parliament.uk/petitions/131215" target="_blank
Slika
edit2add:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2757705#p2757705]Srklet napisao:[/url]5. Kada jednog dana umre David Cameron, svaki će članak počinjati s rečenicom 'premijer koji je uništio Ujedinjeno Kraljevstvo'.
how old is he :lol:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2757718#p2757718]Srklet napisao:[/url]razbiti sistem da, ali prednost EU je da socijalističkom revolucijom u njoj obuhvaćaš 500 milijuna ljudi odjednom. think big! ^^
ah, one can dream, da .)))) to bi bio idealan scenario.

..

meni ipak ovo zadovoljavajuce.

sistem se raspada - meni vise nego dovoljno za pocetak .)
zelimo da ga razbijemo - raspada se - ide u pravcu koji zelim ,)
sistem se raspao i 1930-ih. velika depresija i sve to. i dobili smo hitlera.

brexit jest početak, ali ne znamo još čega tačno. možda je početak novih konc-logora. nekako bih volio u svemu izbjeći treći svjetski rat. ^^
Korisnikov avatar
By svejedno
that's true as well .) ali to ti je ljudska istorija, sta's.

postavih temu za ww3 jos onomad, secas se .... u sv sl, status quo ne mere vise, i ne igra nikako, nikome, nigde.

na nama je, as humanity, da izaberemo put ... a mozda, sto rekoh i na ww3 temi, propadnemo, udjemo u 50ogodisjni fasizam, pa tek nakon toga da bude revolucija za 'van fasizma'.

ja bih je sada ,)

'utopija' je - permanentni cilj. ever fail, fail better ,)

..

ali istorijski trenutak je tu. sada. jos uz digitalnu revoluciju...

..pa ko ziv ko mrtav... ali revolucija pocinje.

..

gde ce otici, niko ne zna, istina... chaos is a ladder, za one koji uspeju da se snadju.

dal cemo to biti 'mi' ili 'oni', zavisi samo od 'njih' i 'nas' ,)
a istorija je, cini mi se, na 'nasoj' strani. zrtava ce biti svakako. dagajebes.

svet se menja.

.)))

:f5:
http://www.njuz.net/srbija-makedonija-a ... ade-iz-eu/" target="_blank

I komentar:
Ма шта Никола Груевски трабуња, он је лондонски ђак. Не може то тако! Ми Британце прво мора да избомбардујемо, али пошто нисмо у стању, нека их бомбардује Немачка, а Руси да их бране, као нас ’99. После тога Чеда да види ко је за у Хаг, а Биљана Србљановић да буде градоначелник Лондона, пошто јој се Београд изјаловио. Остале услове ћемо после на кашиче неких тридесетак година. Имамо ми времена!

:lol:
Korisnikov avatar
By svejedno
^odlican clanak. to je to.

to je ono sto i ja pricam - zapadni sistem propada, i nema mu spasa. kraj. kaput.

(bas zbog millennials - menjamo ga. promenicemo ga. nasa je buducnost.
kao sto je sad 'buducnost' za baby boomere - oni su i bezmocni starci koji glasaju - i mocni starci koji vode svet sada.
....samo da se ne sjebemo i mi kao oni.
odn sledeca 'elita', nakon revolucije, generacija nakon 'zacetnika dinastija', ako bude elite, da ne bude post-meritokratska, da naucimo tu lekciju.
ili da ne bude 'elite' as we knew it do sada npr. - ko zna?
ili da nas zajebe istorija na novi nacin za jos 50 godina.
to su nam opcije.)))

revolucija pocinje - ljudi ne mogu vise ovako; traje ovo od 2008. ako ne jos od 2001; na balkanu od 1990, naravno, ali - status quo propada. worldwide.
ljudi pukli. ne mogu ovako dugo - 1% and everything.

banxteri, elita, mainstream mediji, svi - detached from reality i gaze i ne pitaju. da ne spominjemo ratove i ostalo.
(veoma lepo definisana 'post-meritocratic elite', btw .))

i ostaje jedno jedino pitanje - na koju cemo stranu, kad se peasants (mi) pobune i kad se zavrsi revolucija. a to jos niko ne zna.

dve krajnje, extremne opcije (uz hiljadu in between) - ili potpuni fasizam, ili slobodniji sistem.
sto je pitanje pobednika, naravno.
'mi' ili 'oni'.

(i licno nikako nikada ne bih zanemario trenutnu digitalnu revoluciju koju zivimo - koja menja moc individue na globalnom planu u oba smera)

...

....i time jos vise boli sto su 'establishment, media etc' uspeli da sjebu bernija, a vise nego pustili i gurali trampa - a sve zbog hilari; jer ko je kao lud da glasa za trampa? ovako smatraju da su obezbedili put za hilari.
and that just might bite them in the ass - just as this did... cak se pomalo i nadam tome, as an agent of chaos ,)

...ali ovo je bilo za ocekivati. blind, blind people, the 'elites'.

..

'Brexit is Only the Latest Proof of the Insularity and Failure of Western Establishment Institutions.'

very nicely said.
old people are the worst ^^^

http://www.vox.com/2016/6/24/12025954/b ... ers-remain" target="_blank

Despite young people having to live with the decision of the referendum for an average of 69 years, it has been decided for them by people who will only have to live with it for an average of 16 years. Put simply: The long-term effects of Brexit will not be felt by those who overwhelmingly voted for it. Because they will be dead.

This is a final middle-fingered salute to the young from the baby boomer generation. Not content with racking up insurmountable debt, not content with destroying any hopes of sustainable property prices or stable career paths, not content with enjoying the benefits of free education and generous pension schemes before burning down the ladder they climbed up, the baby boomers have given one last turd on the doorstep of the younger generation.

:ua:
Korisnikov avatar
By svejedno
ne bas... dok se narod plasi elite nema promene ,)

a sve manje se plasi. odlican clanak, zaista. sada, sa brexitom, i mozda ako tramp postane predsednik (sto ne verujem da ce se desiti, ali ne bih se kladio ni na brexit pa se desio) itd - to su i dalje benigni nacini da narod prosto izrazi glas i ljutnju trenutno... ali posredno.

....a polako, i mozda kada 'bernie people' izadju na ulice, i kada svi izadjemo na ulice, kao sto pocinje... doci ce i do neposrednog izrazavanja .)
a onda ce se elita uplasiti.

..

elita, sadasnja, post-meritokratska, (baby boomeri, sto kazes), je dovoljno glupa da se ne plasi naroda, da mu ne udovoljava i ne pruzi bar mrvice, dovoljno oblivious da uopste i shvati koliki bes i bunt stvaraju....
savrseno glupi, savrseno nesvesni, potpuno detached - idu djonom.

bite them in the ass, it will :yoda:

,)
Korisnikov avatar
By svejedno
da, baby boomer hipici sjebase svet.. ...ironicno. ali da. to je ta generacija koja vlada svetom in its lowest point. post-meritocratic.

"And that, I think, was the handle - that sense of inevitable victory over the forces of Old and Evil. Not in any mean or military sense; we didn’t need that. Our energy would simply prevail. There was no point in fighting - on our side or theirs. We had all the momentum; we were riding the crest of a high and beautiful wave. So now, less than five years later, you can go up on a steep hill in Las Vegas and look West, and with the right kind of eyes you can almost see the high-water mark - that place where the wave finally broke and rolled back."

...mamuim.

uciti iz istorije - we must.
By Sixto
Kad se pogleda sa strane... nije mogla bolja stvar Uniji da se desi od odlaska UK. Valjda zato su i odlucni o poricanju mogucnosti drugog referenduma i u pozurivanju Kamerona da pokrene proceduru za napustanje Unije.

Ovim pucnjem u nogu Kameron je Evropi skinuo SAD u prilicnoj meri s grbace, nemaju vise mehanizam za znacajan uticaj na politiku Unije, nemaju problem oko kukanja za povlascenim statusom, nemaju nekog ko ce da minira osnivanje vojske EU kao i to da ce prosiranje ici vise u skladu sa zamisli Nemacke kako bi to trebalo da izgleda.

Sudeci po medijima, debil Kameron nije pretpostavljao sta bi izlazak iz EU znacio i kako bi to izgledalo. Deluje mi kao covek koji ubije starca na pesackom prelazu, izadje iz kola i s rukom preko usta gleda sta je napravio dok ljudi okolo priskacu starcu u pomoc.
Isao je na ruku tvrdoj opciji u stranci, posrecilo im se i definitivno obezbedio Britaniji laburistickog premijera u narednom mandatu. Sebe je bacio na smetliste istorije kao retko ko do sad.
Korisnikov avatar
By svejedno
^da, sa eu tacke gledista moze da ispadne i odlicno i ...debilno; ako ispadnu debili - raspasce se; postoji opasnost od domino efekta jos uvek - sa pocetkom u zemljama sa jakom desnicom i jakom nacionalistickom strujom.
za nemacku tek moze, ako uspeju da sacuvaju uniju, da ispadne jebeno fenomenalno.

(al sve je jos 50-50%, a zanimljivo ce biti sta ce se desiti sa skotskom i irskom..)

a u UK... cela akcija je uradjena - da nemaju regulative (ekonomske i sve, unutar drzave, jebo ti poslovanje sa eu - new deals will take place) van UK... potpuna autonomija... iskljucivo sopstveni zakoni unutrasnji, bez obaveza prema ikakvoj uniji zemalja van UN... potpuno gazenje naroda...that would be it. to je ceo cilj-
-samostalno ekonomsko i zakonodavno bahacenje bez stranog uplitanja.
taking control of their country, sto bi rekli tamosnji desnicari ,)

(ako ne racunamo amere, ofc)

uzas. uk cekaju... zjum dani.

mislim, za peasante.

...nas.
By Sixto
Mislim da Nemacka nece tako lako ostaviti ostalima izbor da izadju ili da ostanu. Vec su neki analiticari napomenuli da ce ovo biti i poligon za pokazati sta ceka ostale ako krenu istim putem. Cini mi se da tako vec postupaju. Iako je Merkelova prilicno odmerena, ostali su u fazonu "oke, drugi referendum zaboravite... usrali ste se do ledja, ne mozemo vam dati druge gace, moracete ovako odsetati do kuce".
Britanija moze nas, zemlje drugog sveta, da maltretira i jebe u mozak, ali tesko da ce im jedna Nemacka dozvoliti da je drze kao taoca dok se ne smisle do oktobra koga da metnu na mesto premijera ili cak odrze nove izbore.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Britanci su zaista poludeli sa tim referendumima, kada je ista dobro iz toga izaslo? Opet, nisam u fazonu skroz da pljujem na engleze, jer su i uzegli evropejci zasrali dosta toga.
Sto se Srbije tice, pa mozda je Vulin u pravu :lol: Nadajmo se da ce EU sada vise teziti da "zaokruzi" svoju teriroriju, bez ovih balkanskih ostrvaca.
Korisnikov avatar
By 2kune
najinteresantnije mi je da sada od pustih euroskeptika i mrzitelja EU oko sebe samo slušam kako se Britanija zajebala i koliko će im sada nauda učiniti EU uz strastveno zalaganje da to bude što gore... :lol:
eh ljudi ljudi... :radosnice:
Korisnikov avatar
By svejedno
^pa bice malo zajebavanja, eu sada ocajnicki mora da se predstavi kao sila - na kraju, naravno, .. ali tek na kraju... to nece imati ikakav realni uticaj na UK, (naprotiv, UK je ovim dobila sve sto je zelela) .... ali ce zakomplikovati izlazak koliko mogu, zbog 'drugih'.

i ubrzati ga - i zakomplikovati koliko mogu, i podrzati skotsku za napustanje britanije itd.

..

turning point for the EU - il su sila, ili nisu. britanija je sila sama po sebi, no questons asked; sad cemo videti da li je EU sila ili samo san ,)

interesting times....
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!