Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Da li je time osudio i njegovo životno djelo?

Da
4
36%
Ne
4
36%
Časni sude tada nisam bio živ
2
18%
Bio sam živ ali sam se momentalno isključio na nekih 20 i kusur godina...
1
9%
Korisnikov avatar
By 2kune
Haaški sud osudio je otca RS zbog genocidnosti i etničkog čišćenja. Da li je time osudio i njegovo životno djelo? Da li ova presuda znači da je RS načinjena i temeljena na genocidu i zločinačkom planu etničkog čišćenja?
Vaša cijenjena mišljenja i komentari, fino prosim... :andjelak:
By Sixto
Kako god da je nacinjena ona je realnost jer u njoj zive neki ljudi i imaju stav prema svojoj "nezavisnosti" tako da kazemo...
Korisnikov avatar
By Kiborg
Sem ako neće neki novi rat, Republici Srpskoj mogu da pljunu pod prozor.
A što se tiče haških presuda, mislim da bi bile idealan toalet papir da štamparska boja nije otrovna.
Korisnikov avatar
By Srklet
sve dok postoji republika srpska, srbi će imati jako lošu karmu.
srbija, kao i u slučaju kosova, vodi pogrešnu politiku u vezi RS, samo suprotnog predznaka. umjesto da prva traži njezino ukidanje, srbija tu zločinačku metastazu povijesti podržava.
Korisnikov avatar
By sallys
kako nije utvrdjeno da je odgovoran za genocid po prvoj tački, pretpostavljam da je osuda RS izostala
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2751193#p2751193]2kune napisao:[/url]Haaški sud osudio je otca RS zbog genocidnosti i etničkog čišćenja. Da li je time osudio i njegovo životno djelo? Da li ova presuda znači da je RS načinjena i temeljena na genocidu i zločinačkom planu etničkog čišćenja?
Vaša cijenjena mišljenja i komentari, fino prosim... :andjelak:

Mislim da ti nije potrebna presuda Karadžiću da bi mogao da kažeš da je RS napravljena na etničkom čišćenju.

Sa druge strane, to nema izgleda da će da poremeti njeno postojanje u bliskoj ili daljoj budućnosti, pa ne znam koja je praktična vrednost toga što je u pitanju tvorevina koja postoji zahvaljujući etničkom čišćenju. :sigh:
Korisnikov avatar
By 2kune
koja bi bila praktična vrijednost osude sudijske arabije ili irana za genocid nad lgbt populacijom?
obje su tu i to neće poremetiti njihovo postojanje u bližoj ili malo daljoj budućnosti...
no, da li bi se ti osobno ipak malko bolje osjećao? :trep:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
pa dobro sta je plan onda, da se vaskrsnu ubijeni i prognani opet progone da bi se vratili?
By Ulix
To ti daje mogućnost da uzmeš tu činjenicu (da je RS napravljena na temelju etničkog čišćenja) i ponavljaš je i ponavljaš je i ponavljaš je, vrtiš i vrtiš dok se ljudima ne zavrti u glavi. I osećaš se malo bolje - što reče 2kune iznad - uprkos tome što se ništa u praksi življenja ljudi u RS ili federaciji nije promenilo, mrze se kao što su se mrzeli i što je još gore, BIH je nefunkcionalna onoliko koliko je i bila, ali makar se 2kune oseća bolje, i to je nešto.
Korisnikov avatar
By 2kune
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2751567#p2751567]Ulix napisao:[/url]
O, kolika je to zamena teza.
O, po čemu, prosim fino? Elaboriraj... :trep:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2751570#p2751570]Ulix napisao:[/url]To ti daje mogućnost da uzmeš tu činjenicu (da je RS napravljena na temelju etničkog čišćenja) i ponavljaš je i ponavljaš je i ponavljaš je, vrtiš i vrtiš dok se ljudima ne zavrti u glavi. I osećaš se malo bolje - što reče 2kune iznad - uprkos tome što se ništa u praksi življenja ljudi u RS ili federaciji nije promenilo, mrze se kao što su se mrzeli i što je još gore, BIH je nefunkcionalna onoliko koliko je i bila, ali makar se 2kune oseća bolje, i to je nešto.
well, očito se ti osjećaš mnogo lošije zbog ove teme nego što snuješ da se ja osjećam bolje... pa bi možda bilo oportuno metnuti prst na čelo i zapitati se zbog čega je tome tako a nije onome onako... :giggle:

elem, što se dobiva poštenom i istinitom osudom zločina? valjda ništa, krivo nas uče iz etike... valja ići na vjeronauk... :teletabisi:
hajdmo opet u zamjenu teza... što se dobiva osudom homofobije? progon homofoba? šikaniranje i ponavaljanje dok im se ne zavrti u glavi i dok se ne osjetiš bolje kao žrtva homofobije?
pretpostavljam da se isto dobije osudom etničkog čišćenja i genocida... progon jadnih fašista i vrtuljak od kojeg se ljudima zavrti u glavi dok se majke srebrenice ne osjete malko bolje...
jedino što ostaje neodgovoreno to jedno sitno piitanje - kakvim se to ljudima vrti u glavi od osude homofobije i/ili etničkog čišćenja i/ili genocida? spadaš li ti u takve? čini mi se da si upravo to napisao crno na bijelo... :psiholog:
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2751682#p2751682]2kune napisao:[/url]
well, očito se ti osjećaš mnogo lošije zbog ove teme nego što snuješ da se ja osjećam bolje... pa bi možda bilo oportuno metnuti prst na čelo i zapitati se zbog čega je tome tako a nije onome onako... :giggle:

elem, što se dobiva poštenom i istinitom osudom zločina? valjda ništa, krivo nas uče iz etike... valja ići na vjeronauk... :teletabisi:
hajdmo opet u zamjenu teza... što se dobiva osudom homofobije? progon homofoba? šikaniranje i ponavaljanje dok im se ne zavrti u glavi i dok se ne osjetiš bolje kao žrtva homofobije?
pretpostavljam da se isto dobije osudom etničkog čišćenja i genocida... progon jadnih fašista i vrtuljak od kojeg se ljudima zavrti u glavi dok se majke srebrenice ne osjete malko bolje...
jedino što ostaje neodgovoreno to jedno sitno piitanje - kakvim se to ljudima vrti u glavi od osude homofobije i/ili etničkog čišćenja i/ili genocida? spadaš li ti u takve? čini mi se da si upravo to napisao crno na bijelo... :psiholog:

Ti si, vidim, odlučio kako se ja osećam povodom ove teme, divno. Ipak ću probati da pojasnim. Ja nemam nikakvo neslaganje sa tobom u vezi sa time na čemu je zasnovana RS. To je toliko očigledno da ne vidim da je bila potrebna presuda Karadžiću da bismo to mogli da tvrdimo, to sam gore i napisao. I shvatam važnost etičke osude etničkog čišćenja, ali ta etička osuda nema više nikakvu praktičnu vrednost. Čak ni na nivou provociranja forumaša, ranije je bar bilo zabavnih rasprava na tu temu.

Da li su te krivo učili iz etike ili ne, to već ne znam, ali da si odgovorio na svoje pitanje šta dobijaš milionitim papagajskim ponavaljanjem te osude - pa i nisi. Možda te nisu, dakle, krivo naučili, ali te nisu naučili ni čemu sve to.
Korisnikov avatar
By 2kune
@ULIX

Nisam ja ništa sam odlučio, jasno si napisao, crno na bijelo, riječ po riječ. :maji:
Nema smisla da sam sebi sada ulijećeš u usta... Jedino što si ostavio nejasno jest pitanje zamjene teza. Deder, objasni... :trep:
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2751692#p2751692]Srklet napisao:[/url]što učiniti s republikom srpskom je kao da se pitamo što učiniti s NDH.
S tom malom razlikom da NDH više ne postoji, a da RS postoji. I sa jako važnom razlikom da se na RS pristalo potpisivanjem dejtonskog sporazuma. Dakle, nije isto pitanje.

RS je jedna aktuelna tvorevina, a ne neki fatanzmatski čvor gde se uvezuju istorijske, hrvatske ili srpske, istorijske frustracije. I ne može se tretirati kao nešto što će nestati ako dovoljno puta ponovimo naše moralno gnušanje nad njenim nastankom. RS je problem u jednom praktičnom, svakodnevnom smislu jer čini Bosnu nefunkcionalnom, i još važnije što ima ludaka na svom čelu koji u destabilizovanju Bosne izgleda vrlo perverzno uživa. To je mnogo akutniji problem od moralisanja.
Korisnikov avatar
By Srklet
mnogo je manje važno kakva je reakcija ljudi u srbiji i republici srpskoj nego kakva je reakcija majki srebrenice. zlo velikosrpske politike se ispucalo na izvana, sada jedino uništava srbe. ;)
Korisnikov avatar
By 2kune
c c c c... otkud to pravda kad se znade da je jedina pravda partizanska pravda?
Korisnikov avatar
By 2kune
ona spada u zombije koji se vraćaju poput Isusa... :peace:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!