Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Speculum Columbae
ovo nije prvi ovih dana, ovo što je bilo na Kizilay u Ankari je takođe veoma tužno, a i lepo predstavlja savremeni problem dijaloga "zapada-istoka" u iluzijama i zabludama.
By Sixto
Dobro aj, nije instant karma al ono... kako kazu nase babe "sam pao sam se ubio".
Korisnikov avatar
By antibiotic
ne zelim da zvucim pesimisticno ali evropa je danas na dnu
Korisnikov avatar
By 2kune
Slika

eto... i to smo obavili... :kosa:
mogu li sada mirno nastaviti s gledanjem pinkovih zvezdica? :trep:
barem dok svakodnevno eksplodiraju po turskoj i ostalim islamskim ter afričkim zemljama... :osama:
do sljedećeg euroajmeričkog izleta... a onda ćemo opet par dana biti straaašno tužni i dirnuti... :awesome:
barem na socijalnim mrežama... :kiborg:
Korisnikov avatar
By Mage
2kune napisao:Slika

eto... i to smo obavili... :kosa:
mogu li sada mirno nastaviti s gledanjem pinkovih zvezdica? :trep:
barem dok svakodnevno eksplodiraju po turskoj i ostalim islamskim ter afričkim zemljama... :osama:
do sljedećeg euroajmeričkog izleta... a onda ćemo opet par dana biti straaašno tužni i dirnuti... :awesome:
barem na socijalnim mrežama... :kiborg:
:up:
Srklet napisao:da, ali europski životi vrijede više od onih na bliskom istoku. dakle, plači! :domina:
:lol:
Korisnikov avatar
By antibiotic
To je kada se terorizam desi unutar staklene kupole zemalja "blagostanja i demokratije", za globalne medije (zapadne) je samo to udarna vest. Sto zemlja vise vazi za demokratsku to su svi vise sokirani.

Najdeblji kraj ce opet izvuci ljudi koji su poreklom iz tzv. islamskih zemalja, a koji generacijama zive na zapadu ili su tek dosli, oni su pod pritiskom sa svih strana, a mozda jedini saveznici koji mogu stati na put terorizmu zauvek, jer kad god zapad upotrebi silu na istoku to im se uvek vrati kao bumerang.

Ne samo na zapadu, i u bliskoistocnim zemljama se ljudi koji su protiv rata i za demokratiju potpuno ignorisu, prepusteni su sebi samima, a zele organizovano da se bore protiv ID i ekstremizma.
By Ulix
Sad će se ova tema do kraja pretvoriti u bičovanje Evrope. Da, naravno da je strašnije kad se dogodi teroristički napad u Belgiji nego u Avganistanu. Iz istog razloga i kog je verovatno Avganistancima značanije kada neko podmetne bombu u Kabulu nego u Briselu. I šta sad.

Jedina meni smislena kritika Evrope sada je to što ne čini dovoljno da se zaštiti od terorizma.
Korisnikov avatar
By Srklet
meni je skroz razumljivo zasto ljudi u europi vise zale kad se desi teroristicki napad u parizu ili bruxellesu nego u npr. ankari, jer je to i moja emotivna reakcija. jednostavno, pariz i bruxelles su i moji gradovi, ankara nije. u parizu i bruxellesu sam bio, imam prijatelje koji tamo zive, cak tocno prepoznajem i mjesta na kojima su eksplodirale bombe jer sam na njima i sam bio.
Korisnikov avatar
By Mage
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2751080#p2751080]Ulix napisao:[/url]Sad će se ova tema do kraja pretvoriti u bičovanje Evrope. Da, naravno da je strašnije kad se dogodi teroristički napad u Belgiji nego u Avganistanu. Iz istog razloga i kog je verovatno Avganistancima značanije kada neko podmetne bombu u Kabulu nego u Briselu. I šta sad.

Jedina meni smislena kritika Evrope sada je to što ne čini dovoljno da se zaštiti od terorizma.
Zasto je onda amerikancima strasnije? Oni ne zive u Evropi, pola njih garant ne zna ni gde je Belgija, ali ipak su im puna srca tuge i saosecanja...

Gde je to saosecanje prema Sirijcima, Iracanima, Turcima, Afriku da ni ne spominjem? Zasto nismo menjali fejsbuk profile kad je Ankara bila pod teroristicnim napadom?
By Speculum Columbae
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2751097#p2751097]Srklet napisao:[/url]zato sto to nije naš ili "naš" kulturno-civilizacijski krug.
ali to jeste naš civilizacijski krug* - naroda iz unutrašnjosti balkana (uključujući i hrvate naravno, iako nisu bili direktno pod turcima), koje god polje delovanja da uzmete u obzir - lingvističko, genetsko, fizičko-antropološko, kulturološko etc.

stanovništvo nije živelo povučeno u planine bez dodira sa otomanskim populacijama tokom tih 400 godina koliko su bile dominantno prisutne ovde.
druga je stvar što su tvorci kulturne politike i nacionalističkih narativa novih država u poslednjih tridesetak godina odlučili da im se to ne dopada i da aktivno relativizuju/negiraju to (posebno u naučnim krugovima, gde je aktuelna opasna narativizacija o narodima i kulturama koje se "povlače u sebe" i nemaju kontakta sa stranim, osvajačkim elementom, dok dovoljno ojačaju da ga se oslobode).
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2751093#p2751093]Mage napisao:[/url]
Gde je to saosecanje prema Sirijcima, Iracanima, Turcima, Afriku da ni ne spominjem? Zasto nismo menjali fejsbuk profile kad je Ankara bila pod teroristicnim napadom?
Pitanje je, i inače, za vas koji ste histerično menjali fejsbuk profile, šta ste, za ime sveta, mislili da ćete postići? Ali to je druga tema.

Za mene je cela ta priča o "saosećanju" jedna jeftina sentimentalnost koja nikom pomoći neće. Oni arugmenti iz pozicije nekakve kolonijalne kritike (kao onaj alexandrov link) su ideološki jako opasni sa njima se treba vrlo odlučno obračunavati, jer umanjuju političku važnost ovih napada na Evropu vrlo ružnom zamenom teza.

Daleko je hitnije pitanje, a o tome se suviše malo misli, kako Evropa sada treba da se postavi? Na koji način da se obračunava sa terorizmom i sa njim stopljenim islamskim fundamentalizmom, a da to ne rezultira velikom islamofobijom unutar Evrope? Kako sprečiti ulazak terorista, ali sačuvati etiku na kojoj bi Evropa trebalo da je zasnovana? Da li je u ime sprečavanja terorizma opravdano ratovanje van granice Evrope? Mislim da je pametnije baviti se takvim temama, negom jeftinim saosećanjem sa decom i ženom iz Sirije ili Turske ili Kameruna ili whatever. Saosećanje i menjanje fejsbuk profila služi samo zadovoljavanju nekih ličnih kompleksa, i neće pomoći nikom. Politička akcija, hoće.
Korisnikov avatar
By Dr_Shortbus
Nisam, nisam. Ima i ovih:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

A ovih dana im je stigla i preporučena pošiljka sa pojačanjem, direktno iz Gvantanama. :osama: :bih: :osama:

Pored Sarajeva i Banjaluke, Beograd i Zagreb bi uskoro mogli da osjete čari terorizma.
Korisnikov avatar
By 2kune
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2751102#p2751102]Ulix napisao:[/url]
Daleko je hitnije pitanje, a o tome se suviše malo misli, kako Evropa sada treba da se postavi? Na koji način da se obračunava sa terorizmom i sa njim stopljenim islamskim fundamentalizmom, a da to ne rezultira velikom islamofobijom unutar Evrope? Kako sprečiti ulazak terorista, ali sačuvati etiku na kojoj bi Evropa trebalo da je zasnovana? Da li je u ime sprečavanja terorizma opravdano ratovanje van granice Evrope? Mislim da je pametnije baviti se takvim temama, negom jeftinim saosećanjem sa decom i ženom iz Sirije ili Turske ili Kameruna ili whatever. Saosećanje i menjanje fejsbuk profila služi samo zadovoljavanju nekih ličnih kompleksa, i neće pomoći nikom. Politička akcija, hoće.
Pitanje nije hitno nego suštinsko. Hitno nije jer latinoajmeričke favele ili kojekakvi ajmerički bronxovi žive tako onoliko koliko je nama trajao titin mir. 90-te su i nama prošle u takvom raspoloženju pa nam još nije hitno. Niti je ikad bilo. Bilo je hitnije drugima oko nas.
Evropa jako dobro zna kako se treba postaviti i kako riješiti ovaj problem. Jer je isti problem i isti izvor u pitanju i kod francuskog isilovca 3. generacije i kod ajmeričkog teensa koji je pobio pola svoje škole kad mu se zamračilo. Izniveliraj raspodjelu kapitala između onih 99 i onih 1%, ponovno stvori srednju klasu i iste mogućnosti za sve, daj besplatno školstvo i zdravstvo i uništi neoliberalni globalni kapitalizam i riješio si problem. Vrlo lako. Samo što to onih 1% ne da. Islam je samo površinska značkica lokalne pripadnosti baš kao krunica u torcidaša. Islam nije problem. Da jest u pitanju islam, onda bi problem postojao i 50-tih i 60-tih. Da jest problem u islamu onda se ne bi čekalo širenje globalnog neoliberalnog tržišta. Isto tako nije islam kriv za novi razmah europskog fašizma. Kao što nije bio ni '22. i '33. Uzrok je isti. Nestanak srednje klase i raspodjela bogatstva na 1% koji imaju sve i 99% koji nemaju ništa. Kada je školstvo nedostupno osiromašnima oni bježe u lokalne kulturološke i religijske atavizme i fundamuntalnu doslovnost kljastih identiteta koje nisu ništa doli obične maske ubilačkog gnjeva i očaja. Tu nema materjala niti za srednjovjekovnu teokraciju, samo za banalni terorizam.
Teroristi nisu ušli u EU. Oni su tamo nastali, tamo su odrasli i odgojeni. Tamo su i postali teroristi. Nisu postali teroristi u Siriji. U Siriji nema terorista. U Siriji ima samo zločinaca i izbjeglica baš kao ovdje kod nas. Teroristi su nastali u bogatim metropolama Francuske, Belgije, Njemačke, Velike Britanije... i Saudijske Arabije. EUropa ne može napraviti ništa na svojim granicama da bi riješila terorizam. Ona to mora učiniti u svom srcu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!