[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2737196#p2737196]antibiotic napisao:[/url]Moderni liberalni kapitalizam (ako se tako jos uvek zove) je osujetio pojam revolucije do kraja.
Ne znamo da li je uopste moguca neka nova francurska ili oktobarska revolucija, u tim razmerama, koje su, i ako svoju decu jele, ipak bitno uzdrmale svet, posle cega nista vise nije bilo isto.
Revolucija je kao tamni vilajet, sa njom je lose, bez nje jos gore. U danasnjem vremenu znacajnija je u pogledu kreiranja neke - pa bilo kakve - diverzije, s vremena na vreme, budjenju iz ucmalosti svakodnevnice itd. nego sto je znacajna po bitnoj promeni toka civilizacije. Usudio bih se da kazem (mada nisam o tome citao) da je sve to usko povezano sa odredjenim ljudskim bioloskim mehanizmima (adikcije?) koje se samo za nijansu razlikuje od np. nase potrebe da se s vremena na vreme super ispraznimo na partiju.
pa upravo je digitalna revolucija (real-time HD globalizacija) osujetila pojam revolucije as we knew it do sada .)
sa druge strane, sta ce sve sve izroditi iz toga za 'prave' (next generation) revolucije, nismo sposobni ni da pojmimo.
tek smo na pocetku nove ere. jos ne znamo ni sta wi-fi radi pticama & pcelama, nije prosla jos nijedna digitalna generacija - nemamo pojma dje udaramo.
ali sto se tice revolucija as such - to je to. to imamo. to zivimo. digitalnu, kao nekad industrijsku. menja se lice planete, mejna se nacin zivota, sve se menja.
menja se, u oba smera, i moc individue na globalnom planu.
..
lm, fasizam se uvek uvodio -koliko se moze (nebitno je izabrano ime - feudalizam, monarhija, demokratija, komunizam, kapitalizam, blahovi - sve je to fasizam) - pa 'narod' pukne u odredjenom trenutku, kaze 'dosta bre vise' - pa idemo ponovo dok ne uvedemo feudalizam opet.
ono sto jeste zabrinjavajuce je sto ovog puta, bez nekih velikih izgleda za 'revoluciju' (prosto jer je potrebna diljem sveta) mozda sve to ode skroz do kraja - mozda zaista zivimo u kamerama propracenom zatvorskom kampu za 10-20 godina, u strahu od monstruma zvanog terorizam.
a mozda su stvarno idioti kao sto se pokazuju, sto rece gruco.
a mozda smislimo nesto skroz novo. novu vrstu revolucije ,)
..
za extremiste itd - nem pojma sta da mislim. odn nem pojma sta da kazem, znam sta mislim.
nem pojma ko sve to finansira (imam par ideja, jasta ,)) nem pojma koja je agenda glavnih ljudi u isisu i sl - agenda koja ne ukljucuje finansijere - potpuno mi je irelevantna filozofija/religija kojom se koriste... prosto - koriste je/iskriscavaju.
mogli bi da da uzmu i dnevnik ane frank ako hoce. vako je mnogo lakse, though.
malo mi je prejednostavno da to gledamo kao rat izmedju forces of good & evil - extremista i official zemalja.
uz sve karte koje se mesaju medju samim zemljama trenutno, iz uz svu finansijsku podrsku na sve strane.
Ono sto je bitnije je the day(s) after, najkonkretnije: ono sto se bitno promenilo u nasem svakodnevnom zivotu, to se moze nazvati jedinom pravom revolucijom, to premoscavanje, i to samo na bolje, ne na bilo sta!
yes.
ali revolucija poput francuske ne igra nikakvu ulogu sada - one country down, 200 to go - a cak je nasilna globalna revolucija ono sto navodno pokusavaju 'teroristi'. znaci, u startu fail. al sluzi za bacanje straha medju pucanstvom diljem sveta. i malo cemu vise.
...
(meni je veoma zanimljivo sve to, i veoma je pajtonovski kako (na zapadu, uglavnom) ljudi prihvataju sve manje slobode sa zakonodavne strane, kako se prilagodjavaju digitalnoj revoluciji/trenutno- digitalnom fasizmu/, kako daju npr fb-u jbnom licne karte i te gluposti....
npr - u svedskoj razmatraju da izbace iz upotrebe papirne novcanice i koriste samo kartice - sigurnije je tako, ko zna ko ce da pljacka, kupuje drogu, oruzje, pozajmi bratu novac za svadbu, koristi novac na nacin koji omogucuje privatnost individue.... ovako se sve to vidi & prati by drzava, a banka lepo uzme kes na svaku transakciju)
...
security & freedom, dva vazdasnja neprijatelja.
nem pojma. slow katarza, then? ulazimo u fasizam? al lagano, da se ne primeti? pa kako se podele karte za moc medju drzavama u lokalnim sukobima?
...u osnovi, ono sto je rekao srki - no katarza?