Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By 2kune
kako vidim, još nitko nije metnuo ovu temu... daklem, teroristički napadi na noćni život Pariza i Zapada uopće...
a za kaznu što to nije nitko drugi stavio već sam to morao ja u svojim poznim nemoćnim godinama, učinit ću to navođenjem sljedećeg izvora:
RADOSNA VIJEST ZA SVE ISKRENE MUSLIMANE !!!

Zahvala samo Tebi pripada o Allahu naš.

Jučer je izveden veliki napad sa oko 10 napadača na mušrike Francuze. Napad su izvela braća koja su bila naoružana sa eksplozivnim pojasevima i raznim oružjem ubijajući na desetine mušrika Francuza.

Jedan od napada je izveden na ulazu na stadion na kojem su jučer navečer Francuska i Njemačka igrale prijateljsku utakmicu, na tom mjestu je ubijeno na desetine mušrika nakon čega su drugi napadi izvedeni na jednom koncertu gdje je nastupao jedan od šejtanskih muzičkih grupa. Na tom mjestu je ubijeno na desetine mušrika.

Broj ubijenih se povećao na preko 150 i još ne staje. Svi napadači su ubijeni i molimo Allaha da ih primi i uvede u najveće džennetske odaje. Amin.

O mušrici i svi vi koji se borite protiv muslimana znajte da nećete biti sigurni nigdje na ovoj zemaljskoj kugli ni u vašim kućama niti u vašim uporištima. Osveta će vam doći uskoro, in šaa Allah.
https://vijestiummeta.wordpress.com/" target="_blank
Korisnikov avatar
By 2kune
Osmero braće nosilo je pojaseve s eksplozivom i puške u targetirana područja u srcu francuske metropole, koju smo posebno unaprijed odabrali: Stade de France tijekom meča protiv Njemačke kojem je prisustvovao imbecil Francois Hollande. Zatim Bataclan gdje su stotine idolopoklonika sudjelovali u perverziji te ostale mete u 10., 11. i 18. okrugu.
http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=855906" target="_blank

Islamska država preuzela je odgovornost. I objelodanila svoj cilj: perverzni civilini život Pariza. Napala je kafiće, stadion, koncert 'šejtanske' dead metal grupe. Nije napala avioindustriju koja proizvodi avione što bombardiraju Bliski istok, nije napala francusku vojsku koja ih vodi ka ciljevima i baca bombe. Napali su civilni život i slobodu. i jedno i drugo su grijeh u njihovim očima.
Parižani to jako dobro razumiju pa se jutros masovno šetaju svojim gradom iako je vojska na ulicama i sve trgovine su zatvorene osim onih najnužnijih s hranom kojima na ulazu stoje zaštitari i policija i detaljno pregledavaju svakog kupca. Ne žele da Pariz bude opustjeli grad. Šetaju kao što bi šetali svakog normalnog dana. Sličnu šetnju za slobodu jednom je poznavala i Srbija. Ali jedino LGBT osobe nisu je i zaboravile. Danas je šetnja po Parizu stvar ponosa i slobode baš kao i prajd. Sjetite se toga kada za godinu dana ponovno budu rasprave ići ili ne, organizirati prajd ili ne.
Korisnikov avatar
By Srklet
IS nažalost i dalje određuje dinamiku događaja. sad slijedi hrpa novih breivika itd.

što se tiče parižana, nije to neko iznenađenje. to je stari revolucionarni centar europe, u kojemu znaju da se sloboda ponekad plaća i životom.
By Speculum Columbae
Zanimljivo mi je koliko je po sredi dobri stari proces varvarizacije; ljudima su reakcije na ova dela generalno da su oni varvari koji ne shvataju kako funckioniše civilizovan svet, ili koji je značaj drevnih arheoloških lokaliteta, koje oni uništavaju, a teroristi upravo baš dobro znaju njihov značaj, kao i ideološki potencijal Pariza npr. i reakcionarno udaraju u te žile.

Ali hajde da kažemo i ovo:

By Sixto
ISIS postoji vec neko solidno vreme, nove Tojote koriste, imaju naoruzanje u dovoljnoj kolicini... licemerje na vrhunskom nivou. Sponzorisanje terorizma kada je to dobro za cilj koji se zeli postici, ali kada zakuca na vrata onda je jao kuku lele...

Dok se izbore sa ISIS-om, siptari ce kontrolisati kompletan promet heroina po Evropi. Prostitucija u Londonu je vec u njihovim rukama. Dok se rese tog taman ce da porastu ovi iz kampova po Kosovu i iz BiH. Kad se njih kurtalisu doci ce na red neki treci.

Sva sreca desio se masakr u Parizu, nije se moglo ziveti od ruskih zastava po profilnim slikama na fejzbuku. Ili sto rece jedan bivsi forumas, ne znam da li da se molim ili da hestegujem, ili oboje...

Slika
Korisnikov avatar
By Mars
Ne mogu.
Edit: a i neću.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Moćnici prave sranja, a nevin narod strada. Uvek bilo i biće.
Da su Francuzi pametni da potrpaju lepo sve muslimansko bez francuskog pasoša na brodove pa preko mora nazad u Severnu Afriku.
Korisnikov avatar
By deran
ja pre ne umem nego neću...

ali sixto ima pravo-licemerje je ono...baš...

priča ima mnogo dublju pozadinu a ja nisam pozvan da pišem o tome...gade mi se naslađivački tekstovi koji su ovde postavljeni,ali čovek mora da se zapita u vezi nekih stvari...
Korisnikov avatar
By Anhedonie
drustvene mreze nikad punije laznih moralista i dvostrukih standarda.

a tabloidi skontali da je tugovanje oko ubijenih sad trend pa samo potpaljuju te moraliste i pisu stvari u tom maniru, iskoriscavaju mrtve za profit.

a ovi sto menjaju fotke po mrezama i dodaju francusku zastavu broje lajkove na slikama kao potvrdu drugih da misle da su oni bruzne i dobre osobe. takodje iskoriscavaju mrtve za ego.

islamofobi se razbuknuli, kao tipa ovaj kiborg. takodje iskoriscavaju mrtve za svoj fasizam.

politicari koriste ovaj napad da bi sebe pokazali kao velike zrtve u toj situaciji, kao da im treba pomoci i stati na njihovu stranu. a kad se iste stvari desavale na drugim mestima tad se cutalo. iskoriscavaju mrtve za svoj uticaj.

generalno, svaki put kad se desi nesto samo potvrdim da je ljudski rod a perfect bullshit.

edit: ima jos, zaboravih na one srbende sto se raduju jer je to ipak zapad i francsuka i priznala kosovo i bombardovala nas 99e. iskoriscavaju mrtve za svoj inat. al oni su barem iskreni.
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
^
Dodaj jos i u poslednjem pasusu i 1. Svetski rat kada Francuzi nisu na vreme poslali svoje brodove za velike Srbe koji su prelazili Albaniju. :ozbiljan:

Ont:
Zao mi je kada cujem bilo gde da neko neduzan umre.

Ali u globalu mi je stav k'o sto Anhe rece
Anhedonie napisao:generalno, svaki put kad se desi nesto samo potvrdim da je ljudski rod a perfect bullshit.
Korisnikov avatar
By Srklet
zanimljiv detalj iz cijelog tog kaosa koji se u parizu događa 13. i 14.11. mi je #PorteOuverte, dakle spontana reakcija parižana na društvenim mrežama koji su otvarali svoje stanove potpunim strancima i nudili im da se sklone od potencijalne smrti. to mi se čini kao jedan od ključnih momenata koji svjedoči o tome kakav je pariz grad.

pa se onda i pitam jel bi se u sličnoj situaciji na ovim prostorima postupilo jednako, ili bi se pred svakim tko bježi od kalašnjikova i bombi vrata baš zatvarala. kad je riječ o zagrebu, prilično sam siguran da se nešto poput #PorteOuverte ne bi dogodilo.
Korisnikov avatar
By Mars
A boga mi ima i idiota i idiotskih reakcija po tim mrežama.

Od zaigrala mečka i na njihova vrata i da vide i oni malo kako je, preko radomira počuče pa do MBM koja se pita: kako baš da je engleski novinar bio na koncertu, PREŽIVEO, i poslao odmah fono izveštaj redakciji (savršenim britanskim akcentom, primećuje MBM).

Ne možeš da se nablokiraš idiota kad se ovako neke stvari događaju.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ja sam generalno "religiofob" i smatram da treba istrebiti sve religije.
Počev od islama, pa kad se to istrebi, onda sve redno. Islam je zlo, a nemilitantni muslimani su svi saučesnici jer prosto ne prijavljuju i ne pokušavaju sami da iskorene pojave kao što su teroristi bombaši. Kada bi recimo porodice iz kojih potiču teroristi bile izopštene iz islamske zajednice i stavljene na stub srama od te same zajednice, onda bismo možda i mogli da govorimo o tome da stvarno postoje nevini muslimani. Ali sve dok ti takvi tolerišu ekstremiste u svojim redovima, ma koje vrste, znači da se sa svime time intimno slažu i da su u suštini saučesnici.

A šta je islamofobija, a šta fašizam, a šta realizam, a šta mrtvi ljudi iskorišćeni u tu-i-tu svrhu, teško da može libtard da kaže.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
libtard :roll:

ja nisam libtard

libtard ti ne bi reko da si degen

ja ti to kazem

ne znam jel ti shvatas da je zbog takvog stava spaljen jedan azil sinoc gde su se nalazile izbeglice.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Od tebe to zvuči kao kompliment :D
Shvatam.
Zato je bolje da ih potrpaju na brodove i pošalju odakle su došli, jer ako Francuzi u Francuskoj ne mogu da se osećaju bezbedno što bi azilanti? Sad je za njih bolje da odu odakle su došli, jer su pustili teroriste da dođu sa njima. Jbg.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Dakle ti bi ljude poslao u ratnu zonu, odnosno direktno u smrt, zato sto su muslimani, i ti to ne nazivas fasizmom? Razumem ja hejt prema religiji ali to sto ti predlazes je textbook genocid.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Pa da. Ne ratuju tamo vanzemaljci, nego ti isti muslimani. A jedan deo tih "ratnika" se prošvercovao sa onima koji su možda stvarno bežali od rata. A dosta njih bi se vratilo i u Maroko i Alžir, nisu samo Sirijci u Francuskoj.
p.s.
nema razloga da se nerviraš toliko, to nikad neće da se desi ;) sve se u borbi protiv terorizma završi na retorici i malo više prisluškivanja običnih građana
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2735033#p2735033]Srklet napisao:[/url]zanimljiv detalj iz cijelog tog kaosa koji se u parizu događa 13. i 14.11. mi je #PorteOuverte, dakle spontana reakcija parižana na društvenim mrežama koji su otvarali svoje stanove potpunim strancima i nudili im da se sklone od potencijalne smrti. to mi se čini kao jedan od ključnih momenata koji svjedoči o tome kakav je pariz grad.

pa se onda i pitam jel bi se u sličnoj situaciji na ovim prostorima postupilo jednako, ili bi se pred svakim tko bježi od kalašnjikova i bombi vrata baš zatvarala. kad je riječ o zagrebu, prilično sam siguran da se nešto poput #PorteOuverte ne bi dogodilo.
Zar nema ona neka predsednica stanara koja je zamenila ključeve u zgradi zbog "bezbednosti" sad kada su azilanti išli i gde nisu mogli ni stanari bez problema da uđu?
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2735040#p2735040]Kiborg napisao:[/url]
Počev od Srba, pa kad se to istrebi, onda sve redno. Srbi su zlo, a nemilitantni Srbi su svi saučesnici jer prosto ne prijavljuju i ne pokušavaju sami da iskorene pojave kao što su ratni zločinci. Kada bi recimo porodice iz kojih potiču ratni zločinci (#Ceca) bile izopštene iz srpske zajednice i stavljene na stub srama od te same zajednice, onda bismo možda i mogli da govorimo o tome da stvarno postoje nevini Srbi. Ali sve dok ti takvi tolerišu ekstremiste u svojim redovima, ma koje vrste, znači da se sa svime time intimno slažu i da su u suštini saučesnici.
tftfy
Korisnikov avatar
By 李香兰
^ thank you. i ja sam htela da uradim isto samo da uzmem nesto drugo kao primer.
Korisnikov avatar
By Srklet
o bože, ta priča o sigurnosti je takva pizdarija.
svijet NIKAD nije bio sigurno mjesto za život, a iskreno se nadam da ni neće biti jer bi to značilo da živimo u najgoroj totalitarnoj diktaturi. dapače, ova europa u kojoj danas živimo je vjerojatno najsigurnija otkako ljudi u europi žive. to je moguće razlog da su danas toliki ljudi jebene kukavice. ^^ uostalom, jel to po beogradu pederima mesarskim čekićima razbijaju lica neki muslimani ili autohtoni srbi-pravoslavci? mene nikad nisu napali nikakvi muslimani nego su me htjeli ubiti i premlatili hrvati i katolici. slijedeći tu profašističku logiku, ja bih zbog toga trebao imati stav da se sve hrvatke i sve katolike treba tretirati kao manje vrijedne, da ih se treba proganjati itd. a nekako mi se i dalje čini da ima i mnogo više praktičnog smisla i morala u stavu da svi ljudi trebaju biti jednaki, i uopće se ne osjećam ugroženo ni od hrvata ni od sirijaca. jednako me boli qrac za njih, jednako im želim jednaka prava, jednako kao što sve to želim i sebi.
nekako mi nema smisla od europe pretvoriti malo civiliziraniju verziju IS-a sa ciljem da europu zaštitiš od IS-a. nema logike na najbanalnijem nivou.
Korisnikov avatar
By Kiborg
@Korvin
Što da ne. Ja nemam ništa protiv, a ni Bruno Vekarić i specijalni tužilac za ratne zločine, koje li mu beše ime.
Ova logička igrarija samo dokazuje da se slažeš sa mnom. Hvala Korvine :*
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Ma znam, samo sam hteo da kažem da se već dogodilo u manjem smislu, tako da možemo da pretpostavimo šta bi se dogodilo. Mada nije to bilo u Zagrebu. Iz nekog razloga mi je u glavi ravničarski krak...

Jebote neki ljudi sada govore kako ne treba da idemo normalno u Beču nego da odmah idemo kući u subotu naveče, da se trebamo paziti jer je ovo samo početak, ja uvek kažem da mi je prvo veća šansa da me udari auto, nego da me raznese bomba, i drugo to je ono što teroristi i hoće a to je da seju strah i time oni pobeđuju.
Korisnikov avatar
By Srklet
uostalom, što je to omogućilo ovoliko sigurnost u europi? pa držanje do određenih principa, vladavina zakona itd.
vrijedi pogledati što piše u lisabonskom sporazumu, dakle "ustavu" EU, u članku 2 o vrijednostima na kojima je EU utemeljena (a u tu EU želi i srbija, jel):

Članak 2.
Unija se temelji na vrijednostima poštovanja ljudskog dostojanstva, slobode, demokracije,
jednakosti, vladavine prava i poštovanja ljudskih prava, uključujući i prava pripadnika
manjina. Te su vrijednosti zajedničke državama članicama u društvu u kojem prevladavaju
pluralizam, nediskriminacija, tolerancija, pravda, solidarnost i jednakost žena i muškaraca.

sigurnost se uopće ne spominje kao temeljna vrijednost i hvala bogu da je tako, jer to bi bila odlika totalitarnog društva. sigurnost u demokratskom društvu proizilazi kao rezultat praktičnog funkcioniranja nekoliko drugih vrijednosti, kao što su vladavina prava, jednakost, tolerancija itd.
dakle, ako se tako lako odričemo temeljnih vrijednosti kao što su ljudska prava i sl., zapravo dovodimo u pitanje tu sigurnost za kojom neki nariču kao ključnim argumentom zašto bi trebali biti bestijalni prema izbjeglicama.
da ne spominjem i onaj važan iako u osnovi banalan nietzscheov uvid o tome kako se onaj tko se bori protiv čudovišta treba sam paziti da ne postane čudovište.
zar netko doista misli da bi ako se na vanjskim granicama EU ili srbije krene kalašnjikovima ubijati izbjeglice kako bi ih se spriječilo da pređu granicu da ćemo time biti sigurniji i da ćemo tako biti bolji? pa što je to nego ista neljudska gadost kao IS?
Korisnikov avatar
By Blady
Isobel Bowdery
Yesterday at 4:10pm ·
you never think it will happen to you. It was just a friday night at a rock show. the atmosphere was so happy and everyone was dancing and smiling. and then when the men came through the front entrance and began the shooting, we naiively believed it was all part of the show. It wasn't just a terrorist attack, it was a massacre. Dozens of people were shot right infront of me. Pools of blood filled the floor. Cries of grown men who held their girlfriends dead bodies pierced the small music venue. Futures demolished, families heartbroken. in an instant. Shocked and alone, I pretended to be dead for over an hour, lying among people who could see their loved ones motionless.. Holding my breath, trying to not move, not cry - not giving those men the fear they longed to see. I was incredibly lucky to survive. But so many didn't. The people who had been there for the exact same reasons as I - to have a fun friday night were innocent. This world is cruel. And acts like this are suppose to highlight the depravity of humans and the images of those men circuling us like vultures will haunt me for the rest of my life. The way they meticoulsy aimed at shot people around the standing area i was in the centre of without any consideration for human life. It didn't feel real. i expected any moment for someone to say it was just a nightmare. But being a survivor of this horror lets me able to shed light on the heroes. To the man who reassured me and put his life on line to try and cover my brain whilst i whimpered, to the couple whose last words of love kept me believing the good in the world, to the police who succeded in rescuing hundreds of people, to the complete strangers who picked me up from the road and consoled me during the 45 minutes I truly believed the boy i loved was dead, to the injured man who i had mistaken for him and then on my recognition that he was not Amaury, held me and told me everything was going to be fine despite being all alone and scared himself, to the woman who opened her doors to the survivors, to the friend who offered me shelter and went out to buy new clothes so i wouldnt have to wear this blood stained top, to all of you who have sent caring messages of support - you make me believe this world has the potential to be better. to never let this happen again. but most of this is to the 80 people who were murdered inside that venue, who weren't as lucky, who didnt get to wake up today and to all the pain that their friends and families are going through. I am so sorry. There's nothing that will fix the pain. I feel priviledged to be there for their last breaths. And truly beliving that I would join them, I promise that their last thoughts were not on the animals who caused all this. It was thinking of the people they loved. As i lay down in the blood of strangers and waiting for my bullet to end my mere 22 years, I envisioned every face that I have ever loved and whispered I love you. over and over again. reflecting on the highlights of my life. Wishing that those i love knew just how much, wishing that they knew that no matter what happened to me, to keep belieivng in the good in people. to not let those men win. Last night, the lives of many were forever changed and it is up to us to be better people. to live lives that the innocent victims of this tragedy dreamt about but sadly will now never be able to fulfil. RIP angels. You will never be forgotten.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!