Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Srklet
meanwhile in kruševac... :srba:

http://www.youtube.com/watch?t=46&v=CYmH1qnF8To" target="_blank

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/588832 ... -drugaricu" target="_blank

Kruševljane je šokirao video-snimak na kojem se vidi kako tri učenice prvog razreda Hemijske škole tuku svoju školsku drugaricu. Brutalnom okršaju posmatrao je veliki broj učenika, ali niko nije pomogao devojci koju su šutirali dok je ležala na zemlji.

ono što mi nije jasno jest zašto je kruševljane ovo šokiralo. pa oni su stvorili tu i takvu djecu, nisu se djeca sama odgojila.
Korisnikov avatar
By Srklet
ok, dakle zasad imamo prijedlog da se kruševac spali napalmom i da se roditelje novčano kazni. vojna i kapitalistička opcija.
hm, nije li baš oslanjanje na te principe i dovelo srbiju u stanje u kakvom je danas? :hmm:
By Sixto
Ne znam na kakvom Beverli Hilsu ste odrasli, ali ovo je komotno mogao biti klip iz moje skole, iz vremena pre 10-20-30god... Potukle se. Ajde bogati! Jedina razlika sto sad postoji tehnika koja moze to da snimi...
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2724601#p2724601]Sixto napisao:[/url]Ne znam na kakvom Beverli Hilsu ste odrasli, ali ovo je komotno mogao biti klip iz moje skole, iz vremena pre 10-20-30god... Potukle se. Ajde bogati! Jedina razlika sto sad postoji tehnika koja moze to da snimi...
nešto ovako je u mojoj (katoličkoj ^^) gimnaziji bilo nezamislivo. u cijeloj srednjoj školi nisam svjedočio niti jednoj jedinoj tuči među učenicima. zapravo, nije baš bilo ni nekakvog bullyinga. to se jednostavno nije radilo. i da, škola u pogledu discipline nije bila nešto posebno stroga.
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2724608#p2724608]Srklet napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2724601#p2724601]Sixto napisao:[/url]Ne znam na kakvom Beverli Hilsu ste odrasli, ali ovo je komotno mogao biti klip iz moje skole, iz vremena pre 10-20-30god... Potukle se. Ajde bogati! Jedina razlika sto sad postoji tehnika koja moze to da snimi...
nešto ovako je u mojoj (katoličkoj ^^) gimnaziji bilo nezamislivo. u cijeloj srednjoj školi nisam svjedočio niti jednoj jedinoj tuči među učenicima. zapravo, nije baš bilo ni nekakvog bullyinga. to se jednostavno nije radilo. i da, škola u pogledu discipline nije bila nešto posebno stroga.
Valjda smo mi energiju kanalisali tucama umesto klecanju na kukuruzu... :vijaca:
Korisnikov avatar
By bern
to je "mali" pokazatelj sistemskog problema u srbiji. u ovom slučaju, "samo" porodice, obrazovanja, vaspitanja i vrijednosti.

ovo dosta toga objašnjava:

Slika
Korisnikov avatar
By 2kune
eto što se dogodi kad emancipirate ženetine... natrag u burke pa će biti mirne... :osama:

prijevod za mlađe generacije koje ne poznaju moj način forumašenja:
Da li bi iste reakcije polučio isti video da su protagonisti dečki a ne cure?
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ja bih uveo zatvor za maloletnike

u srbiji je prekopotreban
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ti ljudi ce imati decu

nekoliko generacija i eto ti hriscanski ISIS
Korisnikov avatar
By antibiotic
zatvori u srbiji su vec pretrpani i tesko se finansiraju.

koliko se ovakvih tuca desava u skolama bez da je iko snimio kamerom i napravio od toga vest u blicu?

niko od posmatraca nije prisao i rekao "dosta", to se u krdima ne radi. ... sem one devojke koja je vikala "nemoj za kosu!" pazi molim te, nemoj za kosu a slomila joj je nos i napravila hematom ispod oka! Mislim, strasno...
Korisnikov avatar
By Anhedonie
i pojma nemam zasto sam ovako krenuo da pisem :wtf:
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2724665#p2724665]Anhedonie napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2724663#p2724663]Srklet napisao:[/url]a iz srpskog zatvora će izaći kao reformirani ljudi? ^^
poenta zatvora nije da popravi nikog

vec da ti ulije strah da ne radis pizdarije

kad vec nije imao ko da te vaspita
pa, trebala bi biti kazneno-popravna ustanova.
pogledaj 'starred up', osim što možeš vidjeti jacka o'connella golog, odličan je film a bavi se i time kako se ljude u zatvoru može reformirati.

ja naravno kao salonski ljevičar mislim da se ljude treba preodgajati. :crveni:

By Aven
Suprotno sveopćem mišljenju da na djecu najviše utječe obitelj, istraživanja pokazuju da su to ipak vršnjaci/društvo u kojem se kreću. Tako će daleko veće šanse da postane delikvent imati dijete koje je odraslo u dobroj obitelji, a našlo se u lošem društvu, nego suprotno.

Vjerujem i da na ovom forumu ima primjeraka koje bi se teško povezalo s njihovim roditeljima i odgojem. Recimo, po svojem odgoju ja ne bih ni prismrdila srpskom forumu, a kamo li još srpskom gay forumu. :D

Nažalost, bilo je toga i u mojoj (osnovnoj) školi. Klinci su se mlatili na dnevnoj bazi. Hell, čak sam i ja bila "vođa bande" u četvrtom osnovne. :'D Zamrzavali smo grude snijega u škrinji i onda time gađali protivnički tabor. Sjećam se i da su nastavnicu tehničkog zaključali u kabinet, a nastavnici matematike bacili sendvič u ploču dok je pisala po njoj. U srednjoj su bacili čokoladni bombon na profesoricu glazbenog pa kad je počela urlati netko joj rekao da joj je možda ispalo iz usta.

Intenzivna i kvalitetna edukacija u svakoj karici sistema je jedino rješenje da se preveniraju takvi događaji.
Korisnikov avatar
By Night
^Ali ko je onda uticao na tu decu koja i jesu "lose drustvo"?
By Aven
@Night:

Kokoš - jaje problem.

@Srklet:

Bojim se da nema čarobnog recepta. Pisala sam već da se različitost može vidjeti i kod braće i sestara koji su imali potpuno isti odgoj. Djeca nisu roboti pa da u njih možeš usaditi neki program. Individualne razlike i socijalni utjecaj/okolnosti igraju jako veliku ulogu, a ti se kao roditelj možeš samo truditi da im daš najbolje od sebe.

Btw, kad mi se neki peder ili lezba u vezi nekog problema ili navika (nevezanog uz orijentaciju) počnu vaditi na roditeljski odgoj, odmah udarim backhand sa: "Odgajali su te i da se ženiš za suprotan spol pa ne vidim da ih slušaš." :D
By Aven
A propos snage socijalnog utjecaja, vjerojatno su mnogi čuli za "Stanford prison experiment" kojeg je '71 proveo psiholog Philip Zimbardo i po kojem je snimljen film "Das Experiment". Za taj eksperiment su kao ispitanici bili odabrani ljudi koji su po svim testovima pokazivali savršenu normalnost, inteligenciju i socijalnu funkcionalnost. U sklopu eksperimenta su bili podijeljeni na čuvare i osuđenike u improviziranom zatvoru.

Eksperiment je prekinut nakon nekoliko dana zbog nevjerojatnog nasilja koje je uslijedilo među sudionicima eksperimenta koji su se previše uživjeli u svoje nove socijalne uloge.

Ako se takvo što pod određenim okolnostima događa među odraslim (normalnim) ljudima, gdje neće među djecom.

Baš se spremam čitati Zimbardovu knjigu "Luciferov učinak - kako dobri ljudi postaju zli", a počinje citatom Johna Miltona:

Um je mjesto samo za sebe,
i u sebi samome,
može načiniti od pakla raj
i od raja pakao.
Korisnikov avatar
By miccka
Na pojavu nasilja najvise utice model agresivnog roditelja, nedostatak ljubavi u detinjstvu...a sve vise nemih posmatraca nasilja nazalost, oslikava stanje naseg drustva, Takodje i drustvo ,mediji promovisu nasilje sadrzajima u kojima nasilnici bivaju popularni ili kaznjeni...
Osvald Spengler: kada se bude civilizacija priblizila vrhu,kultura ce biti blizu dna.
Korisnikov avatar
By .:Q:.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2724679#p2724679]Aven napisao:[/url]Suprotno sveopćem mišljenju da na djecu najviše utječe obitelj, istraživanja pokazuju da su to ipak vršnjaci/društvo u kojem se kreću. Tako će daleko veće šanse da postane delikvent imati dijete koje je odraslo u dobroj obitelji, a našlo se u lošem društvu, nego suprotno.
tako nesto je i meni poznato; do jednog uzrasta glavni uticaj vrse roditelji, nekon cega se oni ili ignorisu ili im se radi u inat, dok glavni uticaj preuzimaju vrsnjaci/drustvo. mislim da nije narocit problem ako se povremeno desavaju incidenti, vec ako postoji siri koncenzus unutar relevantne grupe da oni nisu incidenti vec normalno/tolerisano/netabuizirano ponasanje.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!