Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Osuđivani član Nacionalnog stroja odlučio da promeni pol..

N1 donosi eksluzivnu priču o Dolfu Pospišu, nekada osuđivanom članu neonacističke organizacije Nacionalni stroj, koji je odlučio da promeni pol.

Taj čovek se danas zove Dajana, prolazi kroz osetljiv period uzimanja hormonske terapije i nada se skoroj promeni pola.

Dolf Pospiš je zbog incidenata povezanih sa izazivanjem verske, rasne i nacionalne mržnje u zatvoru proveo više od tri godine.

Danas se zove Dajana i za N1 prvi put javno govori o svojoj transformaciji.

Ona kaže da je neonacizam njena ružna prošlost, i faza u koju je kao nesigurna tinejdžerka bežala jer nije mogla da prihvati sebe onakvu kakva jeste.

link: plus video
http://rs.n1info.com/a79402/Vesti/Bivsi ... a-pol.html" target="_blank

btw smestite temu gde treba.
Korisnikov avatar
By Blady
E, jos sa veternika :lol:
vojvodjanka
kako nisam kršćanin, a naročito prezirem katolički moral, ovaj slučaj mi je najviše zanimljiv po tome što se - moguće je da pogrešno tumačim - indirektno sugerira kako za sve što je učinio prethodno dolf, dajana nema nikakve odgovornosti ili krivice.
odnosno, može li tranzicija an sich samo tako izbrisati sve te odvratne i nasilne stvari koje je dolf radio? trebamo li dajanu dočekati raširenih ruku zato jer je sad sebi priznala neke stvari? jel sad defoltno sve od prije toga nevažno?

baš zato što vjerujem u ravnopravnost, ne mogu samo tako reći 'dobrodošla sestro'. ne bih nikome lako oprostio neonacizam, ne vidim zašto bi tu netko tko je trans* bio izuzetak.

I DO NOT FORGIVE! :sudija:
Korisnikov avatar
By Blady
Slazem se, no, treba joj se dati sansa. Ako joj moze neko pomoci, nek joj pomogne.
Izgubiti sebe je najgore.
Korisnikov avatar
By Macan86
bre i ja sam kao tinejdžer bio i nesiguran i nisam znao kako sam sa sobom da izađem na kraj i sa tim da mi rastu grudi i još neke gluposti,pa se nisam dao u neonaciste i patrijote da kalim moje frustracije na slabijima...
dolf i dajana na momenat na stranu, najbolji komentar na ovu vest sa B92:
Paradoksalno je to da je dok je bila neonacista imala i porodicu i prijatelje, kao i to da je porodica u to vreme nije odbacila bez obzira na kriminalno ponasanje, sklonost ka nasiju, boravak u zatvoru, a sad kad je otkrila da je transrodna osoba je ostala odbacena, sama i zivi kao beskucnik, ne moze da nadje posao jer izgleda neprihvatljivo. To samo potvrdjuje cinjenicu koliko je nase drustvo netrpeljivo prema drugacijima od sebe i koliko je stvarno LGTB populacija diskriminisana. Bolje sin ubica nego pe*er. Zalosno...
(blackdog, 23. jul 2015 22:35)

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=1019151" target="_blank

samo što ja ne bih rekao paradoksalno je to, već tipično je to. što je još užasnije i žalosnije.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Ovo je fantasticno! Takodje kojom brzinom ljudi mogu drasticno da promene stavove.
Devojci treba pruziti pomoc bez obzira na proslost, ovim izlazenjem u javnost ona to trazi, to je sasvim normalno, stavise ima odlicnu pricu.
By Sixto
Da li je moguce da je ovo neko vrdanje od neke sudske presude...? Meni je ovo nadrealno...
Korisnikov avatar
By Blady
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2717960#p2717960]Sixto napisao:[/url]Da li je moguce da je ovo neko vrdanje od neke sudske presude...? Meni je ovo nadrealno...
Pa nije iskljuceno.
Ljudi su nepoverljivi opravdano, ali realno, ako je sve ono ranije prezivela, prezivece i ovo.
Taj ponos izbija iz nje.
No, meni uopste nije neobicno sto je to iz krajnosti u krajnost jer kad mrzis sebe, mrzis i ostale.
Ko je voljan da joj pomogne, neka joj pomogne ko nije ne mora.
Licno se ne saosecam previse, ali mi je drago kada neko zeli da promeni nesto, i ako ne fejka, bude ono sto jeste.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne bih voleo da sam u njenoj koži.

Ali zvuči kao jebeno dobar scenario za film...
Korisnikov avatar
By zozefin st
medju nacistima ima gomilu ljudi sa raznoraznim komplexima,
iz ovih ili onih razloga
tako da me ovo nista ne cudi..........
Korisnikov avatar
By Kiborg
Meni sve ovo nekako deluje jezivo. Ne znam, nekako mi je Dajana creepy.
A što se krivice i tako toga tiče, kažu da je proveo 3 godine u zatvoru, napravio je otklon od nacističke ideologije, tako da ne znam, za sad bi se reklo da zaslužuje drugu šansu.
Heh ne znam... Jadno i tuzno u svakom slucaju. Iako generalno verujem da (skoro) svako zasluzuje drugu sansu, slazem se sa onim sto Macan kaze: i drugi trans i gay ljudi su prolazili kroz slicne torture, mnogi i gore od njene, pa se opet nisu okrenulu nacizmu i zlostavljanju drugih. Tako da, ne mogu da kazem da mi ju je zao, ali sto kaze dirty ne bi voleo da sam u njenoj kozi...
Korisnikov avatar
By 2kune
oprostiti i prihvatiti svim srdcem... :sudija: preobraćene izgubljene ovčice imaju u sebi ogroman potencijal... ako ne vjerujete, okrenite se crkvi... :lol: ona to radi neštedimice preko 2000 godina... :opatica:
Korisnikov avatar
By *deni*
Joj, kao žensko liči na jednu Eržebet Topolčanji iz Bečeja.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Iza svakog sveca stoji prošlost, ispred svakog grešnika stoji budućnost. Promenila se, kaje se, dovoljno za početak.
Korisnikov avatar
By 2kune
Eržebete Topolčanjice iz Bečeja poznate su po nezajažljivoj strastvenosti... :deda:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!