Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By antibiotic
Malo sam stalkovao svoje sestricine preko fejsa (13 i 15 god), odnosno gledao sa kime se druze i ko im sve to lajkuje pucenja ispred ogledala, sa fokusaom na muski deo prijatelja.
Posto sam brizni ujak imam potrebu i obevezu da to povremeno cinim.

I naravno, sokirao se.
Gotovo SVI decaci su u fazonu kacenja slika navijaca "u akciji", tribina, kunu se u zvezdu, partizan (u stihovima), slike fajta sa policijom, u kapuljacama i fantomkama, pregrst nacionalistickih obelezaja, neretko ultra desnicarskih (nasi, obraz...), a vala i dosta anti-gay parola sa jasnim izlivima mrznje - logicno.

Kada im skrolujes tajmlajn malo nize vidi se da su tek pre neku godinu bili prava predpubeterska decurlija, a onda su otkrili svoj novi "identritet"...

Posto su sada u pubertetu (to je drustvo uglavnom izmedju 13 i 16 godina) i emotivno su naelektrisani, onda svo to povremeno mesaju sa romantikom - poljubac maskiranog navijaca sa devojcicom, vera, ponos, "dusha"... ono sto nije navijacko na tim zidovima bude mafijasko (jedan se cak slikao sa K. Golubovicem u parku), rasisticko, mizogino itd.

Dakle - jezivo.
To su buduce generacije u Srbiji.
Beograd je u pitanju u ovom slucaju.

I sta reci sestricinama? Sta reci klincu (iz familije ili komsiji) koji izrasta u "mladog navijaca"?
Da li ste bili u prilici da se kojim slucajem nadjete u drustvu takvih klinaca, i ako niste sta bi im rekli?
Korisnikov avatar
By antibiotic
Da, ovaj emotivni stav prema fud. klubu je posebo izrazen, kao cista ljubav,
mnogi su "promoteri zdravog zivota" reci NE drogama, alkoholu, cigaretama... zivi sposrtski...
By Sixto
Buntovnistvo koje je deo svakog odrastanja koje na zalost prolazi neprimeceno kod roditelja.
Stasavaju klinci ciji su roditelji bili tinejdz generacija devedesetih, a vecni je sistem vrednosti i smisao za vaspitanje u najmanju ruku diskutabilan. "Sta mu ja tu mogu..." ili "Dovoljno je odrastao da sam zna..."
Korisnikov avatar
By Laerem
Ima Bolano super kratku priču, "Ubojite kurve", gdje žena zakolje sexy mladog neonazi navijača koji misli da ju je došao pokarati. You can see how it ends from a mile away, and still enjoy it. Za sve one koji se istovremeno pale na navijače i žele im prerezati grkljan.
Korisnikov avatar
By 2kune
dječica se danas jednostavno nedovoljno sexaju... :alexis:
Brizni ujak ne stalkuje preko fejsa, vec se trudi da redovno komunicira sa doticnima. Ako ste teritorijalno razdvojeni, zao mi je - nebitan si im.

Roditelji moraju i da zaradjuju i ne mogu 24/7 da lebde nad njima, a djeca u tom uzrastu teze da se poistovjecuju sa najpopularnijima u okruzenju. Da ne govorimo o tome sto i kakvi ih bombardiraju preko medija. Mahom ih to prodje kad ukljuce mozak i hormoni prestanu vodit glavnu rijec. Iznimke potvrdjuju pravilo.

P.S. Dopao ti se neki djecak, a ?
Korisnikov avatar
By Macan86
To su te neke godine kad klinci imaju potrebu da dokažuju da nisu više klinci i onda se tako hvataju za neštro što im deluje ozbiljno...A kod nas se svuda pominju te extremne navijačke grupe i nacionalizam(maskiran kao patrotizam)...
To su ustvari klinci koji vole da slede primer nekog ko im deluje jače i opasnije od njihm,a vole da imaju iluziju toga da misle svojom glavom ikao se u njihove glave sipuje sranje kroz levak.
Evo baš na jednom drugom forumu sam imao priliku iz bliza da vidim način razmišljanja jednog takvog klinca...I mogu da vam kažem da je mali ubedio sebe da to što toliko fanatizuje pravoslavlje,"navijačke" grupe,nacionalizam,Šešelja,Putina i možda malo i Partizan(da,klub skoro i da ne pominje,kao da mu to nije nešto toliko ni bitno a naziva sebe grobarom),ustvari znači da on misli "svojom" glavom...iako ustvari samo kao papagaj ponavlja sve što je od nekog čuo.Klinac bukvalno sve to upija kao sunđer i računa to kao njegove lične ideale a da ne uključi glavu da razmisli o tome koliko je to stvarno dobro ili loše...Dobro,tu se ja povremeno umešam,napišem nešto da ga malo navedem da uključi glavu i malo razmisli da li je išta od toga stvarno dobro,on odmah izpizdi i krene da kuka kako eto svi ljudi hoće da ga ubede da je to sramota što je on srbin i takva patetična proserivanja...Dečko bukvalno odbija da uključi svoju glavu...
Korisnikov avatar
By Blady
Mislim da nisu takva sva deca, no, s obzirom u kakvoj smo situaciji, i da su takvi stariji, a ne samo mladji, nista cudno.
I moja neka sestricina ima fotke sa pucenjem, ali je okruzena iskljucivo poboznim decacima.
Nemam takve fotografije i nisam u kontaktu sa takvim osobama, to samo cujem od drugih ljudi.
Korisnikov avatar
By antibiotic
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2686319#p2686319]alexandermagic napisao:[/url]Brizni ujak ne stalkuje preko fejsa, vec se trudi da redovno komunicira sa doticnima. Ako ste teritorijalno razdvojeni, zao mi je - nebitan si im.

P.S. Dopao ti se neki djecak, a ?
Naravno da se trudim da komuniciram, u praksi to nije nimalo lako. Nije lako ni roditeljima koji ih svaki dan vidjaju. Prosto ne znas s koje strane da im pridjes sa spikom, a svaki put te iznenade necim novim, preklope te, zbune, da prosto ne znas sta da kazes.
Mislim da je bolje davati "primere", postavljati pitanja, saslusati, nego im popovati - ovo je lose ovo je dobro - ili prosipati neku kvazi mudrost kao kakav zadrti matorac, jer su klinci tvrdoglavi i tesko ih mozes u ubediti u nesto sto ne veruju.

Malolentnici nisu moja ciljna grupa, molicu fino, mada moram priznati da su bez obira na sve izuzetno lepi ^^
Korisnikov avatar
By antibiotic
@macane jako dobro receno :up: u centar sto bi se reklo.
Da ne ponavljam 'ko je sve za to kriv' ,, taj mladalacki bunt je uglavnom okrenut protiv roditelja, u isto vreme zele da imaju osecaj pripadnosti necemu vecem od kruga porodice. Nekada je to bila muzika, nacin odevanja itd. sada su to navijaci. Ono cega jos nisu svesni je da su navijaci (i sve sto ide uz to) veci mind-fuck-control od bilo cega sto ti roditelji mogu prirediti, a ne bi me cudilo da i sami roditelji podrzavaju to sto im se deca "interesuju za fudbal" i ostale sportove.

@blady naravno da nisu sva deca takva, ali su verovatno marginalizovana, pogotivu ako su iz predgradja ili "blokova". Moje sestricine nisu problematicna deca, inteligentne su, bave se glumom, sviraju istrumente, vole umetnost, ne slusaju narodnjake... ali su im skolski drugovi s kojima su odrasle mahom svi u tom navijackom fazonu, dok su devojcice,, ono, devojcice.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Macan lepo objasnio.
Imam par takvih klinaca među rodbinom. Ne popujem im i ne stavljam se u ulogu vaspitača, ali ako sami pokrenu diskusiju na temu nacionalizma, vere, navijača, LGBT - itekako im održim lekciju, i brzo su promenili stavove. Valjda zato što im je moja priča 'pristupačnija' od priče koju im serviraju roditelji, jer roditelji su matori smarači, a ja sam im kao kul stariji brat.
I generalno mislim da je dobra taktika za roditelje da kad nešto tinejdžerima ne mogu da utuve u glavu, da za to nađu nekog starijeg tinejdžera/adolescenta/young-adulta.
Korisnikov avatar
By Blady
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2686341#p2686341]antibiotic napisao:[/url]

@blady naravno da nisu sva deca takva, ali su verovatno marginalizovana, pogotivu ako su iz predgradja ili "blokova". Moje sestricine nisu problematicna deca, inteligentne su, bave se glumom, sviraju istrumente, vole umetnost, ne slusaju narodnjake... ali su im skolski drugovi s kojima su odrasle mahom svi u tom navijackom fazonu, dok su devojcice,, ono, devojcice.
a je l vole "opasne" momke?
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ne bih im laskao sa "horor", bolje je da ostane na tome da su samo glupi i da je to
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ne bih im laskao sa "horor", bolje je da ostane na tome da su samo glupi i da je to sto rade glupo a ne opasno i strasno
Korisnikov avatar
By antibiotic
@blady pa nisam siguran ali reklo bi se da da :lol:
@anhe horor je cela ta pojava, oni nisu obavezno glupi klinci.
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2686354#p2686354]ZlatnaPtica napisao:[/url]Macan lepo objasnio.
Imam par takvih klinaca među rodbinom. Ne popujem im i ne stavljam se u ulogu vaspitača, ali ako sami pokrenu diskusiju na temu nacionalizma, vere, navijača, LGBT - itekako im održim lekciju, i brzo su promenili stavove. Valjda zato što im je moja priča 'pristupačnija' od priče koju im serviraju roditelji, jer roditelji su matori smarači, a ja sam im kao kul stariji brat.
I generalno mislim da je dobra taktika za roditelje da kad nešto tinejdžerima ne mogu da utuve u glavu, da za to nađu nekog starijeg tinejdžera/adolescenta/young-adulta.
this :up:
Korisnikov avatar
By 2kune
nemam ništa protiv mladih navijača... nek slobodno stoje kući i navijaju... zašto bi to bio horror? ovakvo navijanje svakako bi pozdravio kao ujak... :D

Korisnikov avatar
By Hys.
To sam prvi put videla na profilu sestricine moje najbolje drugarice. Tiha jeza i horor me prolazila, svaki post navijaci, desnica, sovinizam, pucenja, fantomke ...

Mnogo toga se desava zbog lejzi perenting.
Korisnikov avatar
By Vel boy
ako su maloletni a jesu, roditelji su za to sve i odgovorni i krivi, bilo da ih tako uče ili ne uče-ali-ih-puštaju, kao što reče Hys., lejzi perenting... u Srbiji u kojoj npr. vaciću daju sve slobode da teroriše, zar je iznenađujuće...........
Korisnikov avatar
By Neutron
Odvratni su. I dosadni do bola.
Ja sam tako povremeno primoran da ih trpim po nekim rodjendanima, uzasni oblici zivota. Obicno ih ignorisem kada okupiramo isti prostor. Nemam zelje da im objasnjavam ista, ja im nisam roditelj.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!