Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Ulix
Šta mislite o pobedi levice u Grčkoj?

Žižek kaže ovako, i ja sa njim mogu da se složim donekle:

Dug je instrument kontrole i regulacije dužnika i kao takav stremi sopstvenom širenju i umnožavanju.

Jasno je šta je jedino moguće rešenje: svi znaju da Grčka nikada neće vratiti svoj dug i treba skupiti hrabrost i otpisati ga. To je moguće izvesti po prilično podnošljivoj ekonomskoj ceni, prostom političkom voljom. U tome leži naša jedina nada da izađemo iz vrzinog kola briselske neoliberalne tehnokratije i lažnih rasističkih strasti. Ako mi ne preduzmemo te korake, napraviće ih neko drugi, od grčke Zlatne zore do britanskog UKIP-a.

http://pescanik.net/zasto-je-vazna-pobeda-sirize/" target="_blank
By Sixto
U zivotu sam uvek bio impresioniran nonsalatnoscu i "bolom u kurcu" ljudi koji zajme preko mere i ne potresaju se sto dug ne mogu da vrate, cak smatraju da neko treba da im ga "pokloni"...
Korisnikov avatar
By Laerem
Who knows, karte su protiv njih. Ali s obzirom na to koliko se čitav kontinent naelektrizirao zbog jednih pišljivih parlamentarnih izbora u perifernoj mediteranskoj državici, jednu stvar definitivno znamo: a to je da postoji masovna panevropska glad za lijevom alternativom socijaldemokraciji i reprodukciji austerity tautologija.
Korisnikov avatar
By bern
mislim da će uskoro (10-ak god) ostati bez nekih teriorija.
Korisnikov avatar
By Mars
Kako ostrva, tako i poluostrva.
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2684582#p2684582]Sixto napisao:[/url]U zivotu sam uvek bio impresioniran nonsalatnoscu i "bolom u kurcu" ljudi koji zajme preko mere i ne potresaju se sto dug ne mogu da vrate, cak smatraju da neko treba da im ga "pokloni"...
Na individualnom nivou, sasvim se slažem. Ali kada govorimo o državama, mislim da su stvari dosta složenije. To mi se i dopada u Žižekovom tekstu, zato što postavlja to jedno pitanje koje se često previđa: ko im je dopustio da se toliko zadužuju i s kojim ciljem je to urađeno?
By Sixto
Pa svaka banka te obasipa cvecem kada dolazis da bi uzeo kredit, a posle te stavi u bodljikavu zicu ukoliko ne vratis i kamatu pride. Zato pozajmljivanje i sluzi... da se zaradi...
Ne vidim tu problem uopste. Uvek ce postojati zelenas koji pevusi u bradu "Poor Unfortunate Souls"...
Tvoje je da pozajmis ili ne.
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2684597#p2684597]Rosmersholm napisao:[/url]Molim te Ulikše, sve, sve, ali nemoj se slagati sa Žižekom.
Meni je on uglavnom dosadan i bolno predvidljiv (sve je suprotno od onoga što misliš da jeste... bla bla Lakan bla bla Marks bla bla po potrebi dodati Benjamina ili Hegela), ali mislim da je ovo zanimljiv tekst, da su mu teze vrlo smislene.
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2684596#p2684596]Sixto napisao:[/url]Pa svaka banka te obasipa cvecem kada dolazis da bi uzeo kredit, a posle te stavi u bodljikavu zicu ukoliko ne vratis i kamatu pride. Zato pozajmljivanje i sluzi... da se zaradi...
Ne vidim tu problem uopste. Uvek ce postojati zelenas koji pevusi u bradu "Poor Unfortunate Souls"...
Tvoje je da pozajmis ili ne.
OK, ali pročitaj tekst ipak.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2684622#p2684622]Ulix napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2684597#p2684597]Rosmersholm napisao:[/url]Molim te Ulikše, sve, sve, ali nemoj se slagati sa Žižekom.
Meni je on uglavnom dosadan i bolno predvidljiv (sve je suprotno od onoga što misliš da jeste... bla bla Lakan bla bla Marks bla bla po potrebi dodati Benjamina ili Hegela), ali mislim da je ovo zanimljiv tekst, da su mu teze vrlo smislene.
Žižek i smisleno se prosto razilaze, ako i izgleda tako, verovatno je klovnovska imitacija smislenog.
Korisnikov avatar
By Laerem
Actually, čovjek je ozbiljan filozof, na dobrom putu (ako već nije) da postane najcitiraniji živući filozof (ne samo u hegelijanskoj tradiciji), a definitivno najrelevantniji, uz Agambena, Badioua i Meillassouxa.

A ti tekstovi... to je kao da Heideggeru zamjerate što se ponižavao s Hannom Arendt.
Korisnikov avatar
By Vel boy
mse i što Žižek reče i što ^ reče o njemu.

Grčka je zapravo u vreme hladnog rata veoma bitna za Zapad bila, trebalo je sprečiti nju i širi istočnomediteranski region da ne padne pod SSSR zonu, pa su pumpane pare u nju još odtada, i za vreme francoidno-pinochetoidnih Papadopoulos-Ioannidis serija hunte 1967-74 koje su Amerika i Engleska a i Zapadna Nemačka bile podržavale e da ne bi komunisti došli na vlast. činjenice. i Grčka, i nakon pada hunti te demokratizacijom jeste bila odigrala određenu bitnu ulogu u slomu varšavskog pakta te i padu berlinskog zida. tako da nije baš Grčka tek samo na "lepe oči" dobivala od npr. Nemačke što je dobivala, imala je i Nemačka dobit od toga jer je u konačnici nemačka i britanska roba bila plasirana po Grčkoj.

elem, back on now, samo me zbunjuje što je Tsipras stvorio vlast s nekim desničarima umesto s levicom To Potami.
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2684656#p2684656]Vel boy napisao:[/url]tako da nije baš Grčka tek samo na "lepe oči" dobivala od npr. Nemačke što je dobivala, imala je i Nemačka dobit od toga jer je u konačnici nemačka i britanska roba bila plasirana po Grčkoj.
Ako sam razumeo, ti se onda slažeš sa Žižekom da ti krediti nisu imali veze sa ekonomskim rezonom i je bilo jasno da to Grčka neće moći vratiti? :)
Korisnikov avatar
By Vel boy
u biti, da, slažem se s Žižekom, ni ne ulazeći puno u tzv. ekonomski rezon....
dao sam malo i sliku pozadine otkada i kako je Grčka svojim većinom lojalnim članstvom u NATO-u, EZ-i potom EU-u, zajedno s Španijom, Portugalom, Italijom pa i Turskom, odigrala za Zapad izuzetno važnu ulogu sprečavanja sovjetskih šapa po Mediteranu a to je išlo preko leđa same Grčke i pomenutih zemalja u prvom redu. tim više ima svesnosti kod običnog radnog naroda u svim ovim zemljama da npr. nemački kapital nije samo pomagao tim državama već i samom sebi u tim zemljama, kao i celokupnom zapadnom cause-u koji je bio ne dozvoliti sovjetima komotan pristup Mediteranu. o plasmanu nemačke i britanske i američke robe da i ne govorim....
stoga, možda neću ići tako daleko da kažem da se baš sav dug mora otpisati Grčkoj, ali da nemački faktori zaista moraju da pokažu znatno veće razumevanje i senzibilisanost za posebnu priču mediteranskih zemalja članica NATO-a, ondašnje EZ-e pa EU-a, a koje duguju, uklj. Grčku, to da.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Grcka je u pogledu opstanka u EU na klimavim nogama jer je pobedila tzv. levica (za dva poslanika nemaju vecinu u odnosu na ostale, bice zanimljivo) , a to je nesto sto je glavni probelm u danasnjoj EU - ako se promeni politicko uredjenje ka levoj strani onda nisi deo nas. Nesto tu mora opako da se menja, i treba, EU danas drze prodesnicarske snage, a ono sto je u osnovi nastanka EU jesu ljudska prava i antifasizam. EU treba biti odrziva i u slucaju da citav kontinent zahvati levicarska groznica, sto je u ostovi zizekovog teksta.
Korisnikov avatar
By Vel boy
da, za bolju, socijalniju, pravedniju EU, ne protiv EU per se. to je mislim, nadam se osnovna poruka Syrize. mada me buni ono sklapanje vlasti s desničarima.........
Korisnikov avatar
By deran
meni je zanimljiva ostrašćenost hrvata u vezi svega-mnogi od komentara su malne krvoždeni-. a na drugim temama se masovno kritikuje vlada zbog franačkih kredita...
Korisnikov avatar
By 2kune
čekaj malo... jebeš ti filozofiju... pogotovo kad se bavi ekonomijom a ne pita gdje je posuđena lova...
daklem, gdje je jebena lova? bez puno mozganja to je jasno svakoj domaćici... lova je u levijatanskom jazu onih par posto koji imaju sve i onih gotovo 100% kojima je ostala samo nezaposlenost, socijalna nezaštićenost i golemi javni dug za lovu koju nikada nisu ni vidjeli... ne, ta lova nije išla na 13. plaću i na zdravstveno osiguranje... išla je u privatne bankovne račune...
jedino i osnovno pitanje današnjice jest sljedeće: zašto bi raja plaćala dugove najbogatijima?
to pitanje u ajmerici zvuči: zašto bi narod plaćao neodgovorna lopovska divljanja financijskog sektora?
u grčkoj zvuči: zašto bi narod vraćao kredite koje su uzeli korumpirani lopovi?
zapravo, sve to s lovom je jako jednostavno... zato se mora uvjeriti široko pučanstvo da je u pitanju najsloženija stvar u univerzumu... znanost je ostvarila nevjerojatnih podviga od medicine, puta na mjesec do atomske energije... što su zaista napravili ti silni ekonomisti? samo dugove koji drugi otplaćuju i krize koje se redaju jedna za drugom... ekonomisti su zapravo destabilizirajući faktor globalne ekonomije...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!