Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Da li umrezavanje podataka u Zdravstvu i kompjutersku obradu znaci da svako ko ima pristup toj bazi moze jednostavno da ukuca JMBG i da vidi kompletnu dijagnozu i bolest tog pacijenta ili ipak postoji zastita korisnika i da samo odabrani lekar ima sifru i pravo da udje u karton osiguranika koji se kod njega leci?
By Sixto
Mislim tek kad krenu elektronske zdravstvene cemo znati ko sta kako...

Ako mislis da ce ti neko iscackati ovako nesto, veruj i na papiru nije tesko doci do podatka.
Korisnikov avatar
By Mars
Zdravstveni sistem u Srbiji je raspad.

Mašina za sistematsko ubijanje ljudi.

Pitanja medicinske etike su samim tim komična.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Zdravstveni informacioni sistem kako ga zovu u Kragujevcu je takav da je mreža lokalna, tj. ograničena samo na bolnicu i ne može da joj se pristupi preko interneta.
A podacima pacijenta može da pristupi lekar ili medicinski tehničar koji ima pristup sistemu, ali beleži se svako vreme pristupa i ko je pristupio podacima, tako da se u slučaju zloupotrebe može znati tačno ko je imao uvid u podatke tog pacijenta.
To je sistem kakav ima nekoliko bolnica u Srbiji, napravio ga je ja mislim, Comtrade.

Sistem ukoliko bi se uveo na nivou Srbije svakako ne bi bio takav da bi bilo ko mogao da prema JMBGu pregleda tuđe dijagnoze kako mu se ćefne.
Korisnikov avatar
By blenta
u danskoj je bas takav
da svako ko zna moj jbmg moze da pogleda sta mu se cefne
ne samo dijagnoze neko i sve istorije i prepisane lekove lab testove
pa i bankovni racun jer je sve povezano sa tim brojem

pa mi se desavalo da mi praktikanti u lekarskoj ordinaciji cackaju i gledaju neke stvari jer im je dosadno
i tako
Heh, pa i sada pojedini ljudi imaju pristup elektronskom zdravstvenom kartonu određenih ustanova. Ti ljudi se zovu (sistemski) administratori. Oni obično potpisuju NDA ugovore o čuvanju tih podataka poslovnom tajnom. Moral pojedinaca utiče na to da li će se zaista to poštovati ili ne.
Korisnikov avatar
By 2kune
u hrvatistanu imademo sve elektronski na OIB i na broj osiguranja HZZOa... i moram reći da je to sa kartonima i receptima mnogo stvari olakšalo i ubrzalo... puno više je dobrih stvari donijelo nego loših... kamo sreće da napokon krenu koristiti i OIB u potpunosti... informacije ionako imaju kao što su imali i ranije kad nije bilo tehnologije... dapače, onda su i više znali nego danas... ;)
ako će to spriječiti da nosim 2359 kartice sa 12458632 pinova i sve one izvode iz matičnih knjiga ne starije od 6 mjeseci, potvrde o ovome i onome i sva ta slična sranja - neka mi slobodno tetoviraju na čelo bar kod... uostalom, borg je sexy... :borg:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!