Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Građani Srbije najsiromašniji narod u Evropi

Sa stopom siromaštva od 24,6 odsto Srbija zauzima prvo mesto među siromašnim zemljama Evrope

Na granici siromaštva u Srbiji živi 1,8 miliona stanovnika, što znači da je svaki četvrti građanin siromašan.

Kako pokazuju zvanični podaciRepubličkog zavoda za statistiku (RZS), sa stopom siromaštva od 24,6 odsto Srbija zauzima prvo mesto među siromašnim zemljama Evrope. Naši građani su siromašniji čak i od Grka, čija prezadužena zemlja, sa stopom siromaštva od 23,1 odsto, diše u leđa Srbiji. Na trećem mestu je Rumunija s koeficijentom siromaštva od 22,6 odsto, Španija sa 22,2 i Bugarska sa 21,2 odsto.

- Prag rizika od siromaštva u 2012. godini iznosio je 13.680 dinara mesečno za jednočlano domaćinstvo. Za tročlanu porodicu prag rizika od siromaštva je 24.624 dinara, a za četvoročlanu 28.728 - ističe Tijana Čomić iz RZS i dodaje da ti ljudi nisu nužno siromašni, već su samo u većem riziku da to postanu.

Da u Srbiji skoro polovina stanovništva jedva sastavlja kraj s krajem, potvrđuju i različita svetska istraživanja.

- U julu je za novčanu socijalnu pomoć izdvojeno 1,12 milijardi dinara, i to za 267.949 ljudi. Osnovica za isplatu je 7.704 dinara, a posebnu mesečnu naknadu od 13.228 dinara prima 446 osoba. Za dečji dodatak ukupan iznos je nešto veći od milijardu dinara, a prima ga 204.755 porodica za 384.334 dece. Redovan iznos dodatka je 2.593, a uvećan iznosi 3.371 dinar. Cenzus za ostvarenje prava je da prihodi u porodici po članu domaćinstva ne prelaze 8.051 dinar - ističe dr Nada Novaković, naučni saradnik Instituta društvenih nauka.

http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/gradan ... ropi/67115" target="_blank
Korisnikov avatar
By antibiotic
"Nasi gradjani su siromasniji cak i od Grka"

Nesto nije u redu sa ovom racunicom. Gde su tu Albanija, Makedonija, Moldavija, Bosna, Kosovo..? Hajde da je Srbija i od njih siromasnija, pa da razumem, ali cak i od Grka?
.. najnoviji podatak Republičkog zavoda za statistiku (RZS) da je stopa siromaštva kod nas 24,6 odsto, što plasira Srbiju na prvo mesto među siromašnim zemljama Evrope: u prezaduženoj Grčkoj ta stopa je '23,1 odsto, a sledi Rumunija sa 22,6 odsto, te Španija sa 22,2 i Bugarska sa 21,2 odsto.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... A1tva.html" target="_blank

Izgleda i oni bolje zive na njihovim dugovima, nego mi (na nasim).
U Bosni je toliko sirotinje da je to prosto nevjerojatno. Nažalost, ne može se svima pomoći. Ćao.

ADD:
Nikad mi neće izići iz glave scena kad sam skoro bio u posjeti poznaniku koji radi u Hitnoj. U čekaoni je bila majka sa sinčićem koji joj je tiho govorio da više ne može da izdrži žeđ, a ona ga sirota umirivala jer vjerojatno nije imala novca da mu kupi ni pola litra flaširane vode, mada je prodavnica skoro pa tu ispred. Utroba mi je bila kao rastragana noževima. Moja pomoć je tu malo značila. Što će nakon toga?
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2655208#p2655208]alexandermagic napisao:[/url]U Bosni je toliko sirotinje da je to prosto nevjerojatno. Nažalost, ne može se svima pomoći. Ćao.

ADD:
Nikad mi neće izići iz glave scena kad sam skoro bio u posjeti poznaniku koji radi u Hitnoj. U čekaoni je bila majka sa sinčićem koji joj je tiho govorio da više ne može da izdrži žeđ, a ona ga sirota umirivala jer vjerojatno nije imala novca da mu kupi ni pola litra flaširane vode, mada je prodavnica skoro pa tu ispred. Utroba mi je bila kao rastragana noževima. Moja pomoć je tu malo značila. Što će nakon toga?
Gospode, zar nema tekuce vode u hitnoj, mislim, toalet sa tekucom vodom? Ili dete nije moglo do tamo otici ni uz njenu pomoc? I to, da, sta ce nakon toga. Jebem ti sve, sve ti jebem na ovoj planeti.

ot

O....pa o ovoj temi ne mogu. Ne-mo-gu. Bes.

@kragi

isto toliko ima onih koji nemaju od koga ni kako da se snalaze plus nisu ni u kakvoj statistici. I jos pomazu drugima. Ja sam na primer trenutno nezaposlena a ne vodim se ni u jednom kurcu zvanicnom. Nidje me nema. Nije me bilo ni kad sam bila zaposlena. Toliko o statistici.
Korisnikov avatar
By 2kune
ako, susjedi, ako... ali krava vam je još živa... nije crkla... :snob:
Korisnikov avatar
By Laerem
Šteta što tlapnje o Kosovu, Bosni i Krajini nisu jestive.
Korisnikov avatar
By 2kune
ajde, ajde... vremenska prognoza je mikroklimatski izuzetno povoljna jerbo se između dva jaka ciklonalna sustava, jednog sa zapada (John) i jednog sa istoka (Ivan), nalazi lokalno polje iskoristive anticiklone koja jako pomaže poljoprivredi... :merlinka:
samo se valja ugledati u Matiju Gupca i u tom smislu usavršiti lokalnu dvopoljnu zemljoradnju... ;)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!