Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Da li je krivnja za homofobiju u Srbiji individualna ili kolektivna?

individualna
1
14%
kolektivna
2
29%
ma krivo je more...
4
57%
Korisnikov avatar
By 2kune
Tko je kriv za homofobiju? Da li je krivica za homofobiju kolektivnog ili ličnog karaktera?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=BwHSfZpbY1c[/youtube]

žrtva homofobije krivi državu....

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=GP2LEIXqht0[/youtube]

ljudi u ovom filmiću ne koriste osobne zamjenice u jednini i u svoje ime... oni govore u ime nekih kolektiviteta... oni se bore za politički koncenzus...

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DVh5H3mAHuY[/youtube]

tu imamo izjave opće populacije, dekica, bakica i ljudi iz mase za koje se ne može reći da ganjaju fotelje i kojima se može spočitnuti da govore u svoje ime i da je njihova krivica za homofobiju krajnje osobna...

70% srpske nacije smatra homoseksualnost bolešću a oko 50% bi je na neki način preveniralo... homofobi svoju homofobiju pravdaju srpskim tradicionalnim vrijednostima i vjerom... zaklinju se u srpstvo koje je samo po sebi, dakle, homofobno...
postoji li onda kolektivna krivica srpskog naroda za svoju 70%-tnu homofobiju?
ili je taj kolektivitet ograničen ne na Srbe kao narod već na neke Homofobe kao sopstveni kolektivitet? ili sve sve svodi na ličnu krivicu 70% građana Srbije koji time lično krše zakone i ustav vlastite države?
možda je kolektivitet koji snosi kolektivnu krivicu za homofobiju u Srbiji SPC? ako jest, da li je samo SPC kriva kao institucija ili su krivi hrišćani, onaj vjernički kolektivitet koji čini 95% građana Srbije? kako 95% nije 70% moraju li se svi vjernici osjećati krivim za homofobiju SPC i onih 70% i moraju li se posebno odreći homofobije koju slušaju po crkvama? treba li ih se uopće prozivati kao vjernike zbog homofobije ako ih je čak 25% nehomofobno?

što Vi mislite?
da li je krivnja za homofobiju u Srbiji individualna ili kolektivna?
ako je kolektivna, koji je kolektivitet za nju kriv i kako ga za homofobiju kazniti?
da li je i koliko je svetosavska i politička elita kriva za homofobiju i zbog čega se ista neprestano povezuje sa politikom države Srbije ako je krivica individualna? zbog čega onda valja politički djelovati prajdom, zakonima i policijskim osiguranjem ljudskih prava ako ne postoji kolektiv koji je kriv za homofobiju?
Korisnikov avatar
By bern
Izvini, kako tacno glasi tvoje pitanje? Sta ti tacno pitas?
Korisnikov avatar
By 2kune
prvo pitanje: da li za homofobiju prema sebi krivite samo one individue koje su vam učinili zlo ili krivite i neku skupinu, instituciju tj. kolektivitet?
drugo pitanje: ako krivite kolektivitet, koji to i kako ga kazniti a da individue u njemu koje nisu homofobne (ako ima takvih) ne snose dio krivnje i kazne?
Korisnikov avatar
By bern
ne želim nikog da kažnjavam, ja bih radije da mijenjam (djelovanjem).

a homofobija nam je nešto zajedničko, ujedinjava sve srbe, hrvate, i bošnjake. od djece u vrtićima do ratnih zločinca. predlažem, stoga, da ojačamo homofobiju koja će sve nas (njih) ujediniti, a mi ćemo se, kao jedini pametni u svemu tome, povući... da ne kažem kolektivno kazniti. homofobijom do slobode.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ni ja ne zelim nikakvu kaznu, mrznja i strah je njihova dovoljna kazna.
Korisnikov avatar
By Laerem
Ja sam tu tvrdokorni marksist. Homofobija je ideološka sublimacija mnogo dubljih društvenih antagonizama. Kao i antisemitizam nekada, homofobija je narativ upregnut u reformuliranje kompleksnih geopolitičkih i ekonomskih pitanja u mnogo jednostavniji, moralističko-religijski narativ. Tvoja obitelj je deložirana iz kuće? To mora da je zato što se država više bavi pederima nego ekonomijom! Stari trik u novom ruhu, za kojeg već i vrapci na grani znaju, ali znanje i istina, na žalost, imaju mali do nikakav efekt na stvarnost.

Tko je "kriv" za homofobiju u Srbiji? Bolje pitanje je tko je nevin - nitko.
Korisnikov avatar
By Zvonki
Homofobija nije samo problem kod Srba,ona je rasprostranjena po celom svetu,kao i xenofobija ili rasna mrznja itd dakle toga ima svuda po svetu i nije to pocelo od srbije,verujem da je sve to pocelo od straha od nepoznatog
Korisnikov avatar
By dharmox
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2646301#p2646301]2kune napisao:[/url]
da li je krivnja za homofobiju u Srbiji individualna ili kolektivna?
ako je kolektivna, koji je kolektivitet za nju kriv i kako ga za homofobiju kazniti?
da li je i koliko je svetosavska i politička elita kriva za homofobiju i zbog čega se ista neprestano povezuje sa politikom države Srbije ako je krivica individualna? zbog čega onda valja politički djelovati prajdom, zakonima i policijskim osiguranjem ljudskih prava ako ne postoji kolektiv koji je kriv za homofobiju?
Sve što si napisao za Srbiju ja mogu reći za Hrvatsku (i mnoge druge zemlje).
Ovde svetosavlje, onde referendum, "za obitelj", hrast, grozd, Željka Markić...odnos prema LGBT populaciji je isti.
By Summer_time
interesantna je prica o kolonizacije indije i povratku na nekadasnje vrednosti koje se upravo desava
gde su u nekom trenutku postojali bogovi koji bi stiklirali svaku od mogucih opcija, i velicanju tog prelaska ogranicenja tela da bi sa dolaskom engleza se potpuno preokrenulo.

...folks roamed the earth like bowling kegs...
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Krivica je uvek individualna stvar.

To znači, 70% od 7 miliona je 4,9 M krivih.

U zemlji Srbiji 95% ljudi prati verske običaje, ali samo 60% se izjašnjava da veruje u boga. To znači da su jebenih 35% krivi što se priklanjaju večini i prave se da su vernici, pa SPC može da se hvali kako ujedinjuje Srbe. Neka ih ujedinjuje bez mene...

Isto je sa homofobijom. Onaj ko diskrimiše je skrivio diskriminaciju ili potencijalno skrivio diskriminaciju. Sam ili u masi, ne čini razliku.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!