Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Denni85
Sta se desava? Ozlojedjeni, opljackani, prevareni, ubijeni u pojam, unisteni ljudi su se podigli, dosta im je nepravde i pljackaske privatizacije...oni traze minium - zivot dostojan coveka, normalan posao a ne ovo sto imaju vec vise od 20 godina. Pojedini mediji u sluzbi vlasti (ne samo u Bosni nego i drugim zemljama regiona) ih bezobrazno nazivaju "huliganima" i "pljackasima". Nisu to pljackasi i huligani , to su ozlojedjeni radnici bivsih uspesnih preduzeca, to su ljudi koji vise od 20 godina nisu bili na letovanju/zimovanju, ljudi koji vise od 20 godina nisu kupili komad novog namestaja, garderobe a automobil je misaona imenica za njih. To su ljudi koji vise nemaju sta da izgube te su zbog toga vrlo opasni jer ako vise nemas sta da izgubis , onda ides do kraja, do koske!
Samo moram da dodam da ti ljudi delomicno snose odgovornost jer su pre 24 godina sami dopustili da budu prevareni od Alije, Rase, Mome, Harisa i ostalih nacionalnih stranaka. Kako je rekao jedan analiticar, pre 24 godine se radnicka klasa predala bez ispaljenog metka. Zato se sada i dogadja sve ovo.
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2614256#p2614256]Denni85 napisao:[/url]Sta se desava? Ozlojedjeni, opljackani, prevareni, ubijeni u pojam, unisteni ljudi su se podigli, dosta im je nepravde i pljackaske privatizacije...oni traze minium - zivot dostojan coveka, normalan posao a ne ovo sto imaju vec vise od 20 godina. Pojedini mediji u sluzbi vlasti (ne samo u Bosni nego i drugim zemljama regiona) ih bezobrazno nazivaju "huliganima" i "pljackasima". Nisu to pljackasi i huligani , to su ozlojedjeni radnici bivsih uspesnih preduzeca, to su ljudi koji vise od 20 godina nisu bili na letovanju/zimovanju, ljudi koji vise od 20 godina nisu kupili komad novog namestaja, garderobe a automobil je misaona imenica za njih. To su ljudi koji vise nemaju sta da izgube te su zbog toga vrlo opasni jer ako vise nemas sta da izgubis , onda ides do kraja, do koske!
Samo moram da dodam da ti ljudi delomicno snose odgovornost jer su pre 24 godina sami dopustili da budu prevareni od Alije, Rase, Mome, Harisa i ostalih nacionalnih stranaka. Kako je rekao jedan analiticar, pre 24 godine se radnicka klasa predala bez ispaljenog metka. Zato se sada i dogadja sve ovo.
manje-više, to je to.

početkom prošlog mjeseca sam gledao te radnike koji prosvjeduju ispred zgrade kantonalne vlade u tuzli. jad i bijeda. premijer kantona čaušević (inače, SDP ) je prolazio pored njih bez da ih pogleda, a kada mu se netko bio obratio, nepristojno ih je odjebao. na neki način je i previše dugo trajalo da stvari eskaliraju.

zanimljivo je da se u RS, u kojoj je ekonomska situacija jednako loša pa i gora, ne prosvjeduje. ako išta vrijedi spaliti, onda je to onu dodikovu monstruoznu zgradu vlade. ^^
By Sixto
Kad god odemo porodicno dole svake godine ista pesma.
Sede u svojim dvoristima i mrmljaju 'Samo da dodju nasi... jebo ih caca... samo da na vlast dodju...' i tako palamude politiku po celi dan. Nista, ama bas nista ne radi. Ne znam od cega kupuju tu kafu koju zderu po ceo dan.

Dok se ljudi iz vrha vlasti bave s one druge dve trecine trojne zajednice narod pusi. Proslo je previse godina od rata da bi se na ratnoj demagogiji imao rejting. Srebrenica se ne jede.
Korisnikov avatar
By belch
22.03 - Deo Arhiva BiH, koji se nalazi u zgradi Predsedništva BiH, danas je izgoreo u požaru koji su izazvali učesnici demonstracija. Direktor ove institucije Andrej Rodinis izjavio je Feni da je nestala najvrednija i neprocenjiva arhivska građa.
"Koliko smo mogli da vidimo, izgoreo je najmanje jedan depo. U tom depou nalazila se najvrednija arhivska građa iz austro-ugarskog perioda, personalni dosjei i spisi, arhivska građa iz perioda između dva svetska rata i određeni orijentalni dokumenti", istakao je on. Demonstranti su danas oko 16.30 sati zapalili zgradu Predsedništva BiH.
Korisnikov avatar
By Denni85
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2614315#p2614315]Vel boy napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2614270#p2614270]Srklet napisao:[/url]
manje-više, to je to.

....
i ja bih rekao, da je originalni pisac bio pomenuo i Matu i Franju, ono, kad već dublira bošnjačke i srpske....

ONT, ovo je nastavak onih demonstracija iz prošle godine, or...? :nesiguran:
a ja sam znao da vi to budete dodali :happysmoke:

Well, nisam spomenuo ni Slobu pa zasto bi Franju??? Dalje, Mate Boban nije bio na celu HDZ BiH 1990e kada su odrzani prvi visestranacki izbori u BiH a pripadnici sva tri naroda masovno glasali za nacionalne i izrazito kapitalisticke stranke, ne videci i ne zeleci da vide , da su to stranke koje rade za interese kapitala a ne obicnog radnika. To je bila poenta posta, a svakako da ni Hrvati iz BiH nisu bili drugaciji nego druga dva naroda. Uostalom, kvalifikacija da su ojadjeni radnici "huligani i pljackasi" je sa hrt.hr i zestoko je osudjujem.

Jednom je neko na ovom forumu, a povodom mog posta da je normalno da ljudi glasaju za one koji zastupaju njihove interese - dakle da radnici glasaju za stranke koje zele da ogranice moc poslodavca i zalazu se za vece izdatke za socijalnu i zdravstvenu zastitu, komentirao da su "guzicari oni koji gledaju svoje interese"??? Mislim, a cije interese da gledaju, eto sta biva kada radnici, pod uticajem nacionalisticke propagande, glasaju za pogresne stranke koje su ih od dostojanstvenog i sigurnog zivota dovele do prosjackog stapa (na stranu jos svi ti ratovi)!

Jos da se nadovezem na reci analiticara koji je tacno rekao "radnicka klasa se predala bez ispaljenog metka" - jos gore, najveci deo radnika je aktivno saucestvovao u vlastitom osiromasenju, obezvlascivanju i pretvaranju radnika od dostojanstvenog gradjanina u ponizenu, obespravljenu i ocajnu najamnu radnu snagu bez ikakvih prava;
By Sixto
I to jebeno paljenje zgrada.
Posle ce od njihovih penzija biti placena obnova, nece sigurno iz ruku politicara koji su na vlasti. Mislim...
By avgust
a sta je prije placano od njihovih penzija?
i radnickih plata?
By Sixto
Kurvarluci, gorivo, dnevnice, tange za svalerke, betoniranje vikendica...
By avgust
sistemsko unistavanje radnika i uopste postenih ljudi u bosni i zivot na radnickoj grbaci godinama i godinama je mnogo vise od te sice koju si naveo.
kao i od stete nastale paljenjem tih zgrada.
Korisnikov avatar
By Yugen
Čitam ovo i ne vjerujem. U centru sam dešavanja bio juče. Ono nisu demonstracije, niti protesti. Ono je nerazumna, popaljena bagra (velikim dijelom djeca!) koja ne zna šta će da radi na jednom radnom danu nego da uzme i malo popali i rasturi svoj rođeni grad - barem je tako u Tuzli. Pa gomila njih nema ni pravo glasa još, a izašli su da spaljuju neke tamo zgrade Vlade i Predsjedništva i Arhive. Ovi neredi nisu artikulisani, nigdje nema navedenog konkretnog cilja. Po društvenim mrežama se hvale slikama sa pokradenim stvarima i kako je to bio 'produktivan dan'.
Tužno je što je sve to nastalo kao bunt jednog dijela radnih ljudi i trebalo je da na tome ostane. Sada kada se to pretvorilo u visokoorganizovano rasturanje arhitekture i imovine (jer ovo nije rasturanje sistema, ni blizu!) sami smo sebe popišali i uništili šansu da nešto zaista promijenimo. A moglo je biti drugačije, moglo je dati rezultate. Sada ćemo samo da platimo za renoviranje iz svojih džepova. A moglo je i bez toga...
Korisnikov avatar
By 2kune
Političko nasilje je kada pobiješ kantonalnu vladu i napraviš narodnooslobodilački odbor. :pionir:
Ovo paljenje zgrada i mažnjavanje kompova je obično 'kosovo za patike'. S tim da je kosovo 10 godina samostalno a patike su tu na dohvat ruke. Bosanci su opet ispali glupi jer svoju budućnost čejnđaju za patike a blato je odavno prekrilo asfalt. Nemoš više ni patike nosat okolo.
Ako ne naprave NOO jope će ih izmajmunisat naci nacionalisti. :deda:
Korisnikov avatar
By Torry
Ne podrzavam sa jedne strane huliganstvo ALI....

Ocigledno sa nekima trebas ostro, da ste protestovali mirno, dostojanstveno, bilo bi kao da se nista nije desilo. Evo kod nas, dodju jadni radnici, zakrce malo Nemanjinu, skupe se u grupama promrzli, bedni, gladni, sa transparentima i pistaljkama, malo drame i skandiraju, Beogradjani im jebu majku sto prave haos u saobracaju, niko iz Vlade ne izadje da porazgovara sa njima i to je to. Vrate se popisani, kao sto su i dosli.

Dokle god nekome "ne pokazes zube", nece te ozbiljno shvatiti. E sad, moras nesto i da zrtvujes da bi dosao do cilja.

Opet, ne treba ici ni u krajnost.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Meni je sasvim ok i to paljenje. I onako se iz njhovog dzeba odbija.
By Sixto
Udji u zgradu, izvuci predsednika opstine i odbornike pa ih tamburaj na trgu... arhiv ili zgrada stara 200-300god nije temelj tvog nezadovoljstva i ne mogu se kupiti drugi u megamarketu...
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2614365#p2614365]Denni85 napisao:[/url]

a ja sam znao da vi to budete dodali :happysmoke:
a ja sam znao da bi ili će to iz tvog posta odsustvovalo/ti... eto.
i fulati smisao. kao i obično. jer, vidi dolJe
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2614365#p2614365]Denni85 napisao:[/url]
Well, nisam spomenuo ni Slobu pa zasto bi Franju??? Dalje, Mate Boban nije bio na celu HDZ BiH 1990e kada su odrzani prvi visestranacki izbori u BiH a pripadnici sva tri naroda masovno glasali za nacionalne i izrazito kapitalisticke stranke, ne videci i ne zeleci da vide , da su to stranke koje rade za interese kapitala a ne obicnog radnika. To je bila poenta posta, a svakako da ni Hrvati iz BiH nisu bili drugaciji nego druga dva naroda. Uostalom, kvalifikacija da su ojadjeni radnici "huligani i pljackasi" je sa hrt.hr i zestoko je osudjujem.

.... pa, Mate i Franjo koje pomenuh su samo random pandan simboličnosti imena za neke kanda random alije, rase, harise, mome koje si pobrojao. ali đe bi ti to skopčao....
no, ukoliko zaista namećeš da se priča o onim stvarnim zločincima, ratnim i političkim, s tim imenima, iz sva tri BiH naroda, tek then don't get me started. moji stavovi se znaju odvajkada, a tvoji denni85 stavovi prelaze s 180-og meridijana na grinič i okolo kole.....

no, zanimljiva je tvoja gluma metamorfoze od okorelog nacionaliste i kapitalist. gotovan utilitariste u sjedinjenjima određenih matrica do wow veeeelikog borca i prijatelja radnika.
ipak mislim da samo oni koji ne znaju ili biraju da ne znaju (jer su se i sami proslavili postavljanjem crtaća Obame kao crnca majmuna ili prezentiranjem smajlija bin ladena za sve bilo koje pa i samo slučajne muslimane na svetu, bez izuzetaka) ili ne pamte tvoju dip forumsku karijeru mogu nasesti na tu tvoju glumu, denni85.
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2614384#p2614384]Yugen napisao:[/url]Čitam ovo i ne vjerujem. U centru sam dešavanja bio juče. Ono nisu demonstracije, niti protesti. Ono je nerazumna, popaljena bagra (velikim dijelom djeca!) koja ne zna šta će da radi na jednom radnom danu nego da uzme i malo popali i rasturi svoj rođeni grad - barem je tako u Tuzli. Pa gomila njih nema ni pravo glasa još, a izašli su da spaljuju neke tamo zgrade Vlade i Predsjedništva i Arhive. Ovi neredi nisu artikulisani, nigdje nema navedenog konkretnog cilja. Po društvenim mrežama se hvale slikama sa pokradenim stvarima i kako je to bio 'produktivan dan'.
Tužno je što je sve to nastalo kao bunt jednog dijela radnih ljudi i trebalo je da na tome ostane. Sada kada se to pretvorilo u visokoorganizovano rasturanje arhitekture i imovine (jer ovo nije rasturanje sistema, ni blizu!) sami smo sebe popišali i uništili šansu da nešto zaista promijenimo. A moglo je biti drugačije, moglo je dati rezultate. Sada ćemo samo da platimo za renoviranje iz svojih džepova. A moglo je i bez toga...
poenta takođe!
kao i onaj ispod što je rekao.

dakle, izraziti revnosno ogorčenost prema vladajućim, apsolutno da.
kontraproduktivno uništavanje onog što možda i jedino vredi po materijalnim asetima, apsolutno ne.
Korisnikov avatar
By Denni85
@Vel Boy says "no, zanimljiva je tvoja gluma metamorfoze od okorelog nacionaliste i kapitalist. gotovan utilitariste u sjedinjenjima određenih matrica do wow veeeelikog borca i prijatelja radnika."

nikada ja nisam bio zagovornik divljeg kapitalizma, nego uredjenih drustava kao sto su zemlje severo-zapadne Evrope gde postoji ravnoteza izmedju preduzetnistva i socijalne pravde. Ali najveci problem je u tvojoj glavi, crno-bela slika sveta i nuzno povezivanje desnih stranaka sa kapitalistima i "anti-radnickim" stavovima. Za vasu informaciju Wildersova PVV ima itekako dobar socijalni program, prosla holandska vlada je pala upravo zato jer Wilders nije hteo podrzati "mere stednje" koje su trebale ici na teret radnika i "malog coveka" , Orban u Madzarskoj ima slicni program. Partije koje su "kapitalisticke" su liberalne partije, koje se zalazu za sto manji upliv drzave u ekonomiju!

Eto, sad ste nesto i naucili ;)
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2614413#p2614413]Denni85 napisao:[/url]@Vel Boy says "no, zanimljiva je tvoja gluma metamorfoze od okorelog nacionaliste i kapitalist. gotovan utilitariste u sjedinjenjima određenih matrica do wow veeeelikog borca i prijatelja radnika."

nikada ja nisam bio zagovornik divljeg kapitalizma, nego uredjenih drustava kao sto su zemlje severo-zapadne Evrope gde postoji ravnoteza izmedju preduzetnistva i socijalne pravde.
ovo tek prvi put čujem od tebe iako tvoje političko određivanje nije manjkalo po dipu.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2614413#p2614413]Denni85 napisao:[/url]
Ali najveci problem je u tvojoj glavi, crno-bela slika sveta i nuzno povezivanje desnih stranaka sa kapitalistima i "anti-radnickim" stavovima. Za vasu informaciju Wildersova PVV ima itekako dobar socijalni program, prosla holandska vlada je pala upravo zato jer Wilders nije hteo podrzati "mere stednje" koje su trebale ici na teret radnika i "malog coveka" , Orban u Madzarskoj ima slicni program.
i, tipično, daješ primere ili neonacisocijalista ili ultrakonzervativnih etatista i populista unutar EU kojih se grozi najveća većina EU populacije.
ne dao Bog da ti sine da daš primer nekog švedskog ili norveškog socijaldemokrate, npr. npr. Gro Harlem Brundtland, ili nemačkog pok. Willy Brandta. i njihovih sledbenika, ma, kakvi....
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2614413#p2614413]Denni85 napisao:[/url]
Partije koje su "kapitalisticke" su liberalne partije, koje se zalazu za sto manji upliv drzave u ekonomiju!

Eto, sad ste nesto i naucili ;)
to je meni poznato. da, nažalost, ima dve vrste modernog nacifašizma, jedan je korporativno-ultrakapitalistički, drugi je već klasičnije nacisocijalistički. ti kažeš da si za ovaj drugi. znam denni85, nisi ništa novo rekao.
znam da, nažalost, nećeš reći da se treba boriti protiv oba tipa modernog nacifašizma.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!