Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Sixto
Vecita proserancija Srpske prosvete i rezultat eksperimentisanja nedojebanih pedagoga (nepotrebne li struke)...

Na vrsnjacko nasilje se okrece glava ili se pisu ukori, srca po sveskama, klimaju glave i tako ti cvetici, slonici, baloncici...
Niko vise ne sme biti izbacen sa casa (Jer zaboga bezbednost je u pitanju, a kako objasniti roditelju da dete nije bilo na casu jer je izbaceno i nesto mu se desilo), ne sme se vise dati kec osim na znanje, ne sme se niko proizvati, izbacivanja iz skola vise ne postoje.
Po novom predlogu zakona o obrazovanju srednje skole ce postati obavezne, tako da je dovoljno samo da otvoris oci, izdrkas jutarnji jedan, obujes se i dodjes u skolu. Dok god direktori ne budu prozivani javno za to sto rade, uvedene rigorozne inspekcije i prekinuto vrzino kolo bice ovakvih slucajeva.
Tapsanje po ledjima, pokrivanje, samododeljivanje plaketa i oktobarskih nagrada, nepotizam i stranacki CV... to nam je to...
Sta se koji kurac frapirate u svakoj zemlji u svakoj skoli ima likova koji maltretiraju drugu decu,ajde bre ko da ste sada sisli sa zvezda....
Ali jeste rzuno da ga zbog toga sto je gluv maltretiraju,i mene su kinjili jer sam nosio naocare i danas ih nosim
By Sixto
Ima. Ali ovde je problem u odraslima koji rade na odgovornim mestima svakodnevno s tom decom. Odgovor na vrsnjacko nasilje je nikakav.
Korisnikov avatar
By V25
Zaista se ne šalim kada ovo kažem, ali - zadnje vreme došlo!
Korisnikov avatar
By Dirrty
Još jedan u nizu, bio gluv, peder, šta god drugačije od proseka/većine... tuga.

Nisam siguran da bilo koja država u svetu pokazuje jasne i odlučne korake u sistematskom suzbijanju vršnjačkog nasilja u školama. A obrazovni sistemi su sve nategnutiji reformama koje vode u nepoznatom pravcu.
Korisnikov avatar
By Mars
Ima i drugih, svetlih primera. Bio je prilog o nekom odeljenju nižeg osnovne u kome postoji jedno ovakvo dete i gde se SVA deca odeljenja ponašaju izuzetno zaštitnički, pružaju mu svu pomoć i podršku. I vole ga, jedno dete se rasplakalo pokušavajući da objasni u kameru koliko ga svi vole.

A ovde je škola kriva. Kod prvog incidenta (od pedeset koliko se desilo) najstroza kazna djacima, suspenzija nastavnicima i to je to.

Proslo je prvi put i spirala nasilja se samo povećala po intenzitetu i kreativnosti.
Korisnikov avatar
By Denni85
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2608713#p2608713]Sixto napisao:[/url]Ima. Ali ovde je problem u odraslima koji rade na odgovornim mestima svakodnevno s tom decom. Odgovor na vrsnjacko nasilje je nikakav.
Da, potpuno si u pravu...i dodao bih, nije takva situacija samo na mestima gde se radi sa decom, skoro u svim segmentima drustva je tako, svi znaju sta se dogadja ali se prave da ne znaju i ne zele da znaju , u stilu one poznate "Wir haben es nich gewusst"...
By Sixto
Pa miko, ono nije vrsnjacno nasilje. Ono je zlostavljanje starih i zanemocalih nedojebanih dzangrizala.

Ali hvala sto me tako pacifisticki posmatras. Ja sam ipak malo ekstreman. Duboko verujem u efekte represije (doduse ne fizicke), ali se nekad u skoli, firmi... znalo ko sljivu trese ko u potoku ceka. Demokratija je kurac.

U svakom slucaju tnx sto mislis na mene! MWAH!!! :*
treba videti šta mi svi možemo da uradimo da se u 2014. godini u Srbiji ovakve i slične situacije više ne ponavljaju.
mislim da je na prvom mestu problem u vaspitanju (kućnom), sa druge strane škola ćuti i ignoriše... a ignorisanje je takodje vid zlostavljanja.
ipak, ova deca su vec odrasla... složićete se da ljudi koji imaju 17 godina i nisu više baš klinci... oni bi već morali da budu dovoljno zreli da kanališu svoj bes i da savladaju sopstvene komplekse...
smatram da bi mediji trebalo više pažnje da posvećuju edukaciji i vaspitavanju mladih i promovisanju društvenih vrednosti.
"ipak, ova deca su vec odrasla... složićete se da ljudi koji imaju 17 godina i nisu više baš klinci... oni bi već morali da budu dovoljno zreli da kanališu svoj bes i da savladaju sopstvene komplekse...
smatram da bi mediji trebalo više pažnje da posvećuju edukaciji i vaspitavanju mladih i promovisanju društvenih vrednosti."
17 godina? To i jeste problem jer do 17 godina skola bi trebalo da te oforim za srednju tj visu skolu,kada kazem oforim mislim na to da razmisljas sta bi zavrsio kao srednju skolu a ne da maltretiras nekoga samo zato sto je gluv ili nem ili vec bilo sta.Strasno je da kod nas deca idu u potpunu neku drugu stranu,tu neku retadiraciju.Nekada u moje vreme (ko deda sam a?) nije bilo takvih stvari kada smo svi napunili 17 godina to bese 8 razred jel? Pricali smo sta bismo zavrsili i gde bi se dalje upisali,liik koji me je kinjio jer sam bolje od njega crtao je cak postoa mirniji i ozbiljniji.
Korisnikov avatar
By Mars
Ok, nije toliko bitno, mislim da je u ostalom mašenje poente: težište interesovanja koje si opisao ne može samo po sebi da bude garant odsustva ovih socijalnih devijacija. Sadista i sociopata ima u svim grupama.

Oću da kažem-ja nisam maltretirao slabije od sebe u svoje vreme ne zato što nisam mogao da hendlujem na dva polja to i preokupaciju izborom fakulteta, spremanjem prijemnog i planiranjem karijere, nego je u meni prirodom i vaspitanjem bilo 50 vrsta raznih kočnica da to ne radim.
Pa da ima ih u svbim grupama,sad sam se setio da kod nas ima kolega koji iam zenu i dete i voli da cusne nekoga,cak svi mislio da on jedva ceka da nekoga tuce samo taj treba da napravi problem.a covek ima 31 ili 32 godine,ja ga ne bih zvao sadistom ili sociopatom ali verovatno je to neki kompleks ne znam...
Korisnikov avatar
By Mars
Pa da. Ima toga, a vremenom oni inteligentniji naravno nauče da vešto ne prelaze granicu i njihovo nasilje često sa fizičkog prelazi u perfidnije i manje očigledne oblike.

Zato je katastrofa da se ovo očigledno fizičko i u ovom dobu ne eleminiše kad se uoči.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2608698#p2608698]Sunce napisao:[/url]http://www.cujemovas.rs/sr/vesti/642/za ... tovan.html

Zivela Srbija!
Kome ti pripisujes ovu torturu nad detetom?
Srbiji, sta je Srbija?
Neka cigla koja vlada, gigantski server, zla matica na vrhu brda?
Sta?
Srbija su ljudi, GaySerbia forum su ljudi...su Srbija, svi smo mi Srbija.
Pa i ovde se ponizavaju ljudi, diskriminisu, verbalno im se preti, svaki oblik nasilja nad pojedincem koji je moguce sprovesti virtuelno je prisutan na ovom forumu.

I ovde postoje ljudi koji se ponasaju kao da je sluzbeni glasnik juce i zvanicno potvrdio da su oni pametniji od ostalih.
Ostali su glupi dok glasnik ne objavi drugacije.

Ovde se zapravo negira ono sto je zadesilo Danila
I vec koliko sutra izaci ce slicna prica o nekom novom Danilu..
Jer,
Srbija je kriva za sve ta zla matica sa vrha brda...sto leze 2000 jaja dnevno!
a matica bez trutova ne moze, ona se mora hraniti
Korisnikov avatar
By Sunce
Barni, krivi su ljudi Srbije, kriva je Srbija, njeni zakoni, nastavnici, i svi oni koji ne reaguju. Te klince koji su ga sisali i pisali u njegove patike treba u neki popravni dom mesec dana da dodju k sebi.
Dijagnoza: kompleks nize vrednosti. Ako vec hoces da volis svoju zemlju, onda je kritikuj i uradi nesto da se popravi.
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2609002#p2609002]Sunce napisao:[/url]Barni, krivi su ljudi Srbije, kriva je Srbija, njeni zakoni, nastavnici, i svi oni koji ne reaguju. Te klince koji su ga sisali i pisali u njegove patike treba u neki popravni dom mesec dana da dodju k sebi.
Dijagnoza: kompleks nize vrednosti. Ako vec hoces da volis svoju zemlju, onda je kritikuj i uradi nesto da se popravi.
ma nije Srbija kriva i srbi sto se ti smejes na foru kad neki forumas jebe mrtvu majku drugom kada ga naziva raznoraznim pogrdnim recima, ismeva, nipodastava, tera sa foruma
jel ti sada jasno ko je kriv sto je zlostavljan ovaj decak iz clanka?
nije?
zato sto ti sa 40 godina to dozovljavas i smesno ti to ovde na forumu, ma tebe se to ni ne tice zapravo
Meni Srbija ne treba, treba tebi...odlicna je za ovakve clanke koji su bolji od bilo kog sapuna

izvini na recniku, nije se zaista cak ni na tebe odnosilo
zamisli da sam se nekome drugome obratio, nekome sam morao
valjda sam sada bio jasan
to mi je bio cilj pisajuci ovo
Korisnikov avatar
By Sunce
Od svega toga: nemoj da mi dodajes godineeee :tetka:
Korisnikov avatar
By Katengl
Koliko li tek ima slicnih slucajeva koji nisu prijavljeni ili nisu dospeli do medija... A odnos prema osobama sa hendikepom u Srbiji je mozda i najbolji indikator toga u kolikim je govnima ovo drustvo. Podmece im se noga na svakom nivou i na svakom koraku, dok pre ili kasnije i sami ne poveruju u to da su niza vrsta.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
^ da. da ovaj decko nije nesto uspeo u petnici niko ne bi cuo za njega. tuga.
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2609075#p2609075]Katengl napisao:[/url]Koliko li tek ima slicnih slucajeva koji nisu prijavljeni ili nisu dospeli do medija... A odnos prema osobama sa hendikepom u Srbiji je mozda i najbolji indikator toga u kolikim je govnima ovo drustvo. Podmece im se noga na svakom nivou i na svakom koraku, dok pre ili kasnije i sami ne poveruju u to da su niza vrsta.
verovatno ima puno takvih slucajeva
jel se secas sta si pisao na ovom forumu, pa ti postovi bili prepravljeni?
(da li od strane moderatora ili tebe ne znam, ali su prepravljeni)

bas me zanima ko ce sledeci da se okupa na ovoj temi
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!