Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

U petak se organizuje konferencija "Izazovi u zaštiti ljudskih prava i podršci socijalno ugrozenim grupama" u organizaciji YUCOM-a i među govornicima je Biljana Srbljanović koja je potpisana kao borac za ljudska prava...

Te ja postavljam pitanje, da li je Biljana Srbljanović borac za ljudska prava?
Korisnikov avatar
By cornflakes
Nije joj aktivizam za ljudska prava glavno "zanimanje", dramaturgija je ono čime se bavi, ali naravno da mi je drago što iskorišćava medijski prostor koji joj je dat da promoviše jednakost. Tako da, mislim da jeste. Naravno, ima mnogo drugih ljudi na javnoj sceni koji se više zalažu od nje, ali takodje ima i onih koji se zalažu, a ne doprinose nikako.
Ovu funkciju ' borac ' ovde treba pravilno shvatiti, ne treba je mešati sa pojmom borca u nekom ratu. Ljudska prava su oblast u kojoj borba valja da je konstantna, postojana, nije to Drugi svetski rat, na primer, pa da je njegovim svršetkom svršeno i sa potrebom da se bude borac u tom ratu.
Dalje, efekti borbe boraca za ljudska prava često nisu uočljivi odmah, zbog složenosti i nestabilnosti društvenih prilika i političke prevlasti, pa nekad ono što borac radi danas pozitivan rezultat pruži tek sutra, ili za 5 godina. Ne ide borac za ljudska prava sa puškom ulicom i ne ubija borce protiv ljudskih prava tom puškom, da se tako slikovito izrazim i ne ispaljuje đule iz topa na borce protiv ljudskih prava.
Onaj ko istrajno, iskreno i predano radi na zaštiti ljudskih prava, ko iskreno voli ljude i zainteresovan je za njihove sudbine, taj verovatno jeste borac za ljudska prava. Kažem, iz gore navedenih razloga ne može se baš egzaktno definisati ko danas jeste, a ko nije kurentan i plodan borac, rezultati današnjih aktivnosti mogu da daju pozitivne rezultate i za 10 godina.
Na primer, danas si ti, Azdo, za većinu obična lucprda, a istorija i događaji koji slede će možda pokazati da si bio izuzetno zaslužni aktivista, te ćeš kao takav biti i sahranjen u Aleji velikana. To sve treba vreme da pokaže. Kiss
:deni:
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Ali ja sebe prevashodno ne smatram borcem za ljudska prava niti aktivistom (tu titulu mahom udaraju mediji)... ja sam pre svega novinar...

Meni je staviti Biljanu Srbljanović kao borca za ljudska prava na istom nivou kao što Jelena Karleuša na svom twitteru stavi da je borac za ljudska prava... to je isti nivo...

A od kad je imala incident sa narkoticima, ja ne želim da BS zastupa bilo čija prava!
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa i ne kaže se da ti jesi aktivista danas, to što mediji pišu - pišu, ti ih i podstičeš - praviš fotomontaže sa svojim likom i Ž. Joksimovićem, ne bi li izašao još koji članak pride o toj temi, pleteš raskošan džemper od jednog tankog končića, da se tako slikovito izrazim, no to nije tema.
Tema je da ćeš možda jednog dana biti proglašen aktivistom i borcem, tvoje životno delo - zbir novinarskih i ostalih preduzeća će moguće, kad sve ovo prođe, biti priznati kao zasluga za narod. A to jeste, obrni - okreni, aktivizam. O, siii
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2597530#p2597530]*deni* napisao:[/url]Pa i ne kaže se da ti jesi aktivista danas, to što mediji pišu - pišu, ti ih i podstičeš - praviš fotomontaže sa svojim likom i Ž. Joksimovićem...
I sve je to ok... ali tema je BS... a ako ustanovimo da jeste borac za ljudska prava, onda hajde da evaluiramo njene rezultate u toj borbi... jel pobedila ili izgubila?!
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa sad ne znam, stvarno. Ako je tebi glavni argument za tezu da nije borac to što su je uhvatili sa gaćama punim droge, onda mi možemo da potegnemo tezu da je borba za prava uživalaca droge takođe borba za ljudska prava. Zašto narkomane država duplo pelješi ? Prvo im za pare omogući da nabavljaju i ližu drogu, pa ih posle novčano kažnjava što ližu drogu. Pa ima li to smisla ? :spliff:
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
nije pitanje da li se drogira ili ne, već da je uhapšena, da je iskoristila svoje veze i nije kažnjena... dok da je neki anonimus, dobila bi dobru kaznu, što baš i nije odlika borca za ljudska prava!
Korisnikov avatar
By Mars
Bacanje. Biseri. Svinje.

Ona JESTE sebe eliminisala iz svih onih priča na temu ts, ts, ts kakva nam je država, kakav nam je pravni sistem, Šarić, Selaković itd ALI istovremeno žena odra sebi grlo da priča, prste da piše i vrlo noge da se najdirektnije fizički založi za ceo spektar ljudskih manjinskih prava i jedite govna svi koji to ne kapirate za bolje i niste.
Korisnikov avatar
By blenta
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2597645#p2597645]AbortiraniTerorista napisao:[/url]nije pitanje da li se drogira ili ne, već da je uhapšena, da je iskoristila svoje veze i nije kažnjena... dok da je neki anonimus, dobila bi dobru kaznu, što baš i nije odlika borca za ljudska prava!
Dok se ti i ostali 'saborci' silno libite iskoriscavanja poslednjeg atoma za vlastitu promociju i korist

Makar je konzistentna i elokventno artikulisana u toj 'borbi'
Korisnikov avatar
By Trilian
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2597651#p2597651]Mars napisao:[/url] istovremeno žena odra sebi grlo da priča, prste da piše i vrlo noge da se najdirektnije fizički založi za ceo spektar ljudskih manjinskih prava
tacno, a realno ona ne mora to da radi... ona je uspesna u svojoj profesiji, moze da zivi tamo negde i da je zabole narocito za lgbt prava u srbiji... kakva god da je, ona je javna licnost koja lgbt zajednicu nedvosmisleno podrzava
Korisnikov avatar
By designer
Danas je svaka fukara borac za ljudska prava! Tako da ne vidim razlog zašto i dotična ne bi bila... meni je to čak i logično :P
Korisnikov avatar
By haemoglobin
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2597658#p2597658]blenta napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2597645#p2597645]AbortiraniTerorista napisao:[/url]nije pitanje da li se drogira ili ne, već da je uhapšena, da je iskoristila svoje veze i nije kažnjena... dok da je neki anonimus, dobila bi dobru kaznu, što baš i nije odlika borca za ljudska prava!
Dok se ti i ostali 'saborci' silno libite iskoriscavanja poslednjeg atoma za vlastitu promociju i korist

Makar je konzistentna i elokventno artikulisana u toj 'borbi'
a-men!
Korisnikov avatar
By nsc
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2597651#p2597651]Mars napisao:[/url]Bacanje. Biseri. Svinje.

Ona JESTE sebe eliminisala iz svih onih priča na temu ts, ts, ts kakva nam je država, kakav nam je pravni sistem, Šarić, Selaković itd ALI istovremeno žena odra sebi grlo da priča, prste da piše i vrlo noge da se najdirektnije fizički založi za ceo spektar ljudskih manjinskih prava i jedite govna svi koji to ne kapirate za bolje i niste.
:odlican:
By Kragi
Pazi sad,
- 100.000 ljudi ode na koncert jednog estradnog narkomana i nikom nista. On se drogira i prica kako je usmrkao sleper heroina i nikom nista. Car je!
- Dacic sinoc is'o kod Cece na slavu i nikom nista. Njoj je temelj kuce u Ljutice Bogdana pola cement, pola heroin i opet nikom nista. Ceca nacionale!
- Biljana 'kupi' kokain a onda se apsolutno svi, i onih 100000 sa koncerta Ace Lukasa i Daci, zgroze. :roll:

Ja zenu, inace, volim kupovala kokain ili ne.
Ono sto kaze stoji kupovala kokain ili ne.
Tacka.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!