Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Anhedonie
Meni su odvratni mediji koji posle ovakvih vesti nemaju neki zakljucak tipa "paznja kad ostavljate decu" ili "sta mozete da uradite da se bolje obezdedite" nego posle dve recenice o nesreci krecu paragrafi o tome sa kime se majka jebe i reakcija jebaca pa onda opis njenog razvoda i "bludnickog" zivota i komentari na isti. Jebote, izgorela deca a mediji se bave tracevima i skandalom.

A centri za socijalni rad u ovom slucaju jesu odgovorni, kao i svi ti ljudi koji su mislili da je majka "bludnica" a nisu je prijavili.
Korisnikov avatar
By Mars
Mediji ko mediji. Ponašanje odvratno, ne i neočekivano.

Mene brine ova gospođa u kancelariji.
Uzas.

Zao mi dece, a ovamo su svi zakazali. I drustvo, i socijalna sluzba, i majka i otac.....mada, sad je najlakse majku okriviti za sve, i sto je imala svalera i sto je decu ostavljala samu...a gde su svi oni bili da joj pomognu? Ona je svoju kaznu dobila, ne treba joj nista vise.

Jos me vise odusevljavaju komsije, familija koja UVEK na takve slucajeve okrece glavu a svi sve znaju i nece da reaguju. Meni su se svi smejali sto sam dvaput tuzila komsiju za zanemarivanje kuceta ali ja sam svoje isterala. Najlakse je reci, nije moj problem, a kada se desi najgore, krivica se prebacuje sa jednog na drugog.
Vidi, skolski nastavnik oš u koju sam ja isao prijavi policiji da je dete verovatno fizicki zlostavljano zbog njegovog svakodnevnog stanja i vidljivih modrica. Policija reaguje ali zena doticnog prizna krivicu, iako nije kriva, zasto sto je muz policajac pa bi mogao da ostane bez posla. E tako je sad mama osudjena a tata (zlostavljac i zene i dece) sa decom a i na poslu. Doduse uz nadzor centra za socijalni rad.

I evo, sta ja sad kao pojedinac mogu da uradim kad ona kaze 'Nije, ja sam mlatila decu!'.

Sve je sjebano.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2597346#p2597346]Torry napisao:[/url]Meni su se svi smejali sto sam dvaput tuzila komsiju za zanemarivanje kuceta ali ja sam svoje isterala.
E to mene zanima, pojedinacna inicijativa a problem sistema stoji pa stoji.

[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2597348#p2597348]Kragi napisao:[/url]
Sve je sjebano.
Sve je sjebano.

Pričam o ovome sa drugaricom iz Niša i ona mi prepričava slučaj: izbezumljena zena u kucnoj haljini hvata za ruku policajca i jedva dolazeći do daha priča "Upomoć! Upomoć-SVE ME UBI!". Sin. Na sta joj ovaj kaze "STA JA DA TI RADIM, TI SI GA TAKO VASPITALA". I ode. Drugarica onda pozvala interventnu.

I kao ajde da nadjemo opravdanje posle za ovog idiota, kao jeste zena malo izbezumljena bila (!?!) i mozda je on bio saobracajni milicajac...mislim. Za to sto se nekom obraca sa TI treba da popije suspenziju, mani ostalo.

Nesto debelo nije u redu.
By Sixto
Kolika? Mala.

Iako mnogi roze naocarima gledaju u bolje sutra i tu nedosanjanu EU stvari ipak stoje malo drugacije.

Zena je sasvim pristojno objasnila. Mehanizme podrske i nadzora nad korisnicima socijalne pomoci. Cinjenica jeste da je informisanost o majci s tom decom mogla biti pravovremenija, ali malo tu moze sta da se uradi i da je postojala informacija o zivotnim navikama majke.
CZSR nije Rokfeler fondacija i mimo onoga sto je navedeno da je dobila tesko da se moze dobiti u Srbiji. Kucu ili ne znam kakvu novogradnju ne dobija danas niko, ponajmanje korisnici centara.
Ako kazu da je majka otkupila kucu tu na zalost ona snosi svu odgovornost za ispravnost instalacija i slicno kao i svi mi (ukoliko su instalacije uopste razlog).
Osnovni problem je sto za eventualno odrzavanje kuce ona novca nije imala. Pored pomoci redovne za socijalno ugrozene i povremenih jednokratnih isplata kao i pomoci u odeci i hrani nasi centri nemaju drugih alternativa.

Ali ljudi se nekako uvek lako izbljunu na te centre za socijalni rad koji pokusavaju, u vremenu u kome i zaposlena populacija jedva sastavlja kraj s krajem, da obavljaju svoju funkciju kako mogu.
Ne bi ljudi verovali koliko osobe koje su psihicki izmenjene, zive u nehigijenskim uslovima, zivotno ugrozene... budu na poziv CZSR samo letimicno pogledani od strane Hitne pomoci sa recenicom 'Ona/On nije medicinski vec socijalni problem, vi ga zbrinjavajte', a za to vreme doticni sa psihozom npr spopada ljude po komsiluku i poseduje oruzje nasledjeno od roditelja ...
Ne treba zaboraviti da sluzbenici centara ne patroliraju po parkinzima i vode evidenciju ko se kurva za pare pa uporedjuju sa evidencijom samohranih roditelja bez stalnog zaposlenja na teritoriji opstine.

Nista nije crno belo, sve su nijanse sive. Ja bi oprezno bacao prvi kamen.
Uostalom, kada bi se deca oduzimala svakoj majci u Srbiji koja je siromasna i mora da ih ostavi jer mora da nadje/zaradi negde koru hleba, pola Srbije bi bilo po domovima.

Da je komsiju zamolila da ih pogleda i dala mu eventualno kljuc kuce rezervni svega ovog ne bi bilo.
Korisnikov avatar
By Mars
Nema veze ko je vlasnik kuće i da li su instalacije bile ispravne ili nisu.

Ovo je očigledno ZANEMARIVANJE dece, sistematsko, ostavljen ili neostavljen ključ komšiji ne menja stvar, zanemarena su: valjda ima neki zakon da ne smes da ostavis toliko malu decu dete bez stalnog nadzora?!

Ja pričam o tome da prema jebenom izveštaju koji je na gospodjinom stolu izgleda da su deca zbrinuta u najmanju ruku kao kod Breda i Anđeline - pa objasni mi kako je moguce da su te patronazne sluzbe zaticale situaciju koja ne ukazuje na zapostavljanje, a ovamo kad se desi tragedija detalji isplivaju na povrsinu?

Neko u startu te kontrole i provere nije radio kako treba, pa onda sve na dalje.

Nemam ja nikakve iluzije da je finansijska situacija po tim fondovima teska, ali ZA POČETAK ne moze gospodji u izvestaju da stoji kako ...sve one floskule koje je pobrojala, a tamo im komsija na dnevnoj bazi donosi hranu! Deci od kojih najstarije ima četri godine, treba to dete i da se NE ZADAVI kad jede, ne samo da se nahrani ko pas.

Prsle su ljudima instalacije po glavi, to je osnovni problem, NE elektrika po kucama.
Svaki put kad procitam ovako nesto osecam se bas tuzno.
Nisam socijalni radnik, ali mi profesija pripada oblasti humanistickih nauka. Bavim se izmedju ostalog socijalnim problemima kao saradnik u nevladinim organizacijama ciji je cilj pomoc i podrska razlicitim ugrozenim kategorijama stanovnistva.

Trenutno je aktuelna decentralizacija tj. da se sva deca iz domova predaju u hraniteljske porodice. Tako u Zvecanskoj trenutno gotovo i da nema zdrave dece tj. vecina su sa tezim oblicima invaliditeta. Postavlja se pitanje sta sa ozloglašenim domom u Kulinama. Skoro sam čula za jednu devojčicu koja je kao beba proglasena detetom sa tezim smetnjama u intelektualnom razvoju i celo detinjstvo je provela u Kulinama, niko nije obracao paznju na nju i tek sa nekih 18 godina su ustanovili da je ona zapravo sasvim normalna. Trenutno je čini mi se u hraniteljskoj porodici. Naravno, nema koga da tuzi za svoje propalo detinjstvo. Takvih priča u Srbiji ima bezbroj.

Na zalost, u Srbiji ima previse sirotinje i kao za inat te porodice imaju minimum troje dece.
Porodice sa minimalnim primanjima, ili one bez primanja spadaju u rizicnu kategoriju i svakako centar za socijalni rad, kao i srodne organizacije bi trebalo da ih obilazi. Medjutim, praksa je nesto sasvim drugo...
Ako nekog zanima kolika je socijalna pomoc u Srbiji, evo odgovora:
1) za pojedinca, odnosno nosioca prava u porodici je 7.530,00 din;
2) za svaku narednu odraslu osobu u porodici je 3.765,00 din;
3) za dete do 18god starosti je 2.259,00 din.

Zlostavljanje dece u porodici je naša svakodnevica. Bilo da je zlostavljanje fizicko, verbalno, seksualno ili zanemarivanje.
Sto se tice zanemarivanja dece u Srbiji, kao i svuda u svetu ono postoji. Medjutim naš problem je što se ćuti, što roditelji nisu adekvatno kažnjeni i što Srbi imaju kratko pamćenje. Sad se setih jednog citata „Srbe treba spokojno bombardovati, jer će sve brzo zaboraviti”.
(Džejms Šej, portparol NATO, marta 1999). Na žalost nije daleko od istine.

Sad ja ovde u cetiri ujutru bezveze tupim, a generalno nista pametno nisam rekla.
Iskreno imam samo jedino rešenje... jer raditi na prosvećivanju, edukovanju i informisanju našeg naroda je dug i mrkotrpan proces, koji bi trajao decenijama.
Ima jedna pricica koja kaze (vec sam je napisala na drugoj temi):
Kasnila transibirska zeleznica u Staljinovo vreme... i znate sta je Staljin uradio
... Naredio je da se na svaku banderu na toj pruzi... obesi po jedan... zeleznicar.
Strasno...ali vise nisu kasnili... vozovi. :obesen:
Dobro, malo sam preterala, ali u Srbiji izboriti se sa lopovlukom, korupcijom, sebičnoscu i sa izopačenosti morala jako je tesko.
Pod sebičnost mislim izmedju ostalog i na slucaj u prvom postu. Ko zna koliko su dugo komšije olajavale majku kako ostavlja decu, kako ide u švalerciju, kako je nemarna, žalili su decu. A požar nije odjednom nastao... širio se... oseca se dim, vidi se vatra... sigurno su imali bar nekoliko minuta da udju kroz prozor i spasu decu... ali ne. Onaj lik je dobio svojih 5minuta na tv-u, rekao je kako se brinuo o deci, prikazao se herojem i zabole ga.
Korisnikov avatar
By *deni*
Razvedena, sa decom, uz to pevačica, sve u ambijentu primitivne sredine. Takva žena je za ' bogougodnu ' sredinu otpadnik i pretnja ' ispravnim i uglednim ' jedinkama. Svi će okretati glavu dok se ovako nešto ne desi, a ako se desi, osuće drvlje i kamenje na ' bludnicu '. Pas im mater jeb'o svima, a najviše njenoj majci - nemajci , zbog izjava koje je davala nakon tragedije. :pljuje: Zlotvori i hulje !
Korisnikov avatar
By Mars
Pa ono jeste.

Mlada si, rađaćeš još.

Not a big deal.
Zbog drugih ljudi se i ne čudim i ne nerviram, već me je razbesnela reakcija ove ćurke od njene majke. Ako nećeš uvek i u svakoj situaciji biti uz svoje dete, pa uz koga ćeš onda biti ? Mišljenja sam i stava da se uz svoje najbliže krvne srodnike ostaje uvek bezuslovno, ma šta da se desi. Oni se uvek brane, naročito u ozbiljnim i sudbonosnim trenucima.
:ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Mars
vidim samo kako je odvratna, Deni

Slika
Korisnikov avatar
By Mars
E, Deni, izvini, ovo nije monstrum majka (Mirelina), to je majka OCA nastradale dece.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ma vidi se da je i ona neka ' bogougodna ' ženetina. To je ta vrsta njuške, daleko im svima lepa kuća. :njuska:
Korisnikov avatar
By Mars
ovde svako ima svoju fiksaciju: ja na državu, deni na babu, ti na oca
i na novinrsku etiku... jasno se vidi njihov stav... svu odgovornost su prebacili na majku... kao da je bitno da li je isla u svaleraciju ili da radi ili nesto trece.

takodje, u primeru
24. oktobar 2010 godine - Lazar (3) i Kristina (2) Stojković iz Aradca kod Zrenjanina poginuli su u požaru u porodičnoj kući! Tragedija su dogodila dok je njihova majka Lela bila u komšiluku na kafi, a otac Mile u gradu.
Da li je bitna informacija da je majka bila na kafi? to bi trebalo automatski da izazove kod nas negativne emocije.. eto majka je ispijala kafu i bla je na trac partiji u komšiluku, dok je otac bio u gradu i mozda zaradjivao? a kurac... otac je moguce bio u birtiji i pio. Ali, kao sto rekoh... ko da je bitno?
Oni i svi članovi njihove porodice sa tim prezimenom iz tog mesta su zauvek na internetu obelezene. Svako ko ikada na internetu bude ukucao Stojkovic selo Aradic imace sta da procita....
Korisnikov avatar
By Mars
Ja samo mogu da se slozim da je SVEJEDNO da li je majka bila u švaleraciji ILI na premijeri Labudovog jezera-deca su zanemarivana u svim tim slučajevima.
Ma, to su grozne stvari. Sećam se 1993. godine i slučaja iz mog rodnog sela, kada je kao bomba odjeknula vest da je glavna medicinska sestra u Domu zdravlja, poznata u celoj varoši, uhvaćena da krade neki lek, a pacijentima ubrizgava destilovanu vodu. Sve se to dešavalo usred one hiperinflacije. E sad, na osnovu samo te informacije, pre nego što je pokrenut bilo kakav postupak ( o presudi i da ne govorimo ) lokalni list je objavio njenu sliku i tekst - ' Ovo je medicinska sestra koja krade lekove od pacijenata i ubrizgava im destilovanu vodu '.
Posle toga ti ne treba ni suđenje, ni presuda, u primitivnoj sredini si obeležen. A ona, jadna, valjda nije bila ni toliko razborita, nevezano za okolnost je li kriva, ili nije, da tuži taj list što ju je osudio bez suđenja. :njuska:
Korisnikov avatar
By Mars
Ako je ljudima zakidala lek-onda ne postoji dovoljno oštra kazna za nju (uključujući i linč) bez obzira da li je bila predmet pravne procedure ili ne.
zamisli Mars... radis u nekoj kompaniji, imas ne baš često prezime (znaci ne Djordjevic, Janković...), nego neko baš onako zajebano. I neki kolega koji te ne voli namesti ti spletku, ti se upecaš (jbg. dešava se, kad se čovek ne nada), al zapravo nisi ti kriv, nego on. Dodju novinari sklope prigodnu pricu, malo jos začine, ocrne te itd. A ti nevin. Po inerciji svi dnevni listovi objave tvoj slučaj (ako ništa, samo kopiraju tekstove).
Posle godinu dana kad ti dokazes svoju nevinost... novinare mrzi da izvlace slučaj iz naftalina da pišu da je sve bila greška i to... i ti si ugasio profesionalno. Mislim gde god konkurisao za posao, kad poslodavac ukuca tvoje ime na netu, moze da nađe tvoj slucaj. Ili ako poslodavac ne proverava u prvi mah i zaposli te... videće kolega koji bude trazio tvoj FB ili Linkedin profil. :kafa: A vesti u kompanijama se jako brzo šire.
Korisnikov avatar
By Mars
Takvo je vreme. I vestice su spaljivali po istom principu.

Svako mora da se bori za svoju istinu, nije to uvek borba osuđena na neuspeh.
Korisnikov avatar
By Mars
Svako može da bude (loš) roditelj

Ovaj post je:

1. odgovor svima onima koji govore – meni to nikad ne bi moglo da se desi! (bilo kojim povodom) i vode svoju decu sa sobom u toalet ne bi li predupredili sve moguće nesreće;

2. način da se zahvalim nepoznatoj ženi što nije samo bez reči obišla i moje dete i mene; ponajviše zbog toga što verujem da ne bi oćutala ni u ozbiljnijoj situaciji;

3. apel svima koji vide da je neko dete na bilo koji način ugroženo da pokušaju da pomognu, ličnim anagažovanjem, ili skretanjem pažnje roditeljima, bilo obraćanjem nekom nadležnom jer mesto u raju se zaista ne kupuje tanjirom pihtija.

4. apel nadležnim institucijama. tj. Ljudima u njima (jer valjda ima Ljudi) da rade svoje poslove savesno, bez predrasuda, svesni da od njhihove odgvornosti i ljudskosti u obavljanju tog posla zavisi nečije odrastanje, zdravlje ili život.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!