Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Kako bi glasali na referendumu o legalizaciji prostitucije?

Zalažem se za legalizaciju
28
76%
Protivim se legalizaciji
5
14%
Nemam dovoljno informacija da bih načinila/načinio izbor
4
11%
Kada bi se u Srbiji sproveo referendum o legalizaciji prostitucije, glasao bih za legalizaciju.
Legalizacija bi dovela do dekriminalizacije prostitucije, pa samim tim i do boljeg položaja seksualnih radnica. Makro bi postao poslodavac, pa kao i svaki poslodavac bi imao obaveze prema svojim radnicma i državom. Naravno, uvek će postojati rad na crno i sivi sektor, ali će bar imati pravo na zdravstveno osiguranje, staž i pomoć države kao radna snaga...

Dokazano je da legalizacija prostitucije smanjuje prinudnu prostituciju mlađih maloletnika.

Ipak, čak i da se odobri legalizacija, potrebno je formirati mehanizme i zakone koji će zaštititi te žene i u situacijama kada nisu prijavljene i ne plaćaju poreze.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
za. prvenstveno radi zastite tih ljudi koji se istom bave.
By avgust
za legalizaciju. samo da se uredi da obavezno 100% zarade ide osobama koje se njom bave, nikakvi organizatori što bi uzimali procenat za sebe. pa ko voli nek izvoli.
Korisnikov avatar
By Hys.
Za, iz onoliko razloga.
By Sixto
Da li vi stvarno mislite da bi makroi postali preduzetnici koji ispunjavaju M obrazac za prijavu na socijalno, isplacuju regres i topli obrok!? :lol: :rotflmao:

Za legalizaciju prostitucije... al kontam da bi najveci benefit bila u stvari bolja sistemska podrska prostitutkama u pogledu zadravstvene zastite i ne bi begale kroz kukuruze pred patrolama u kontroli.

Pitam se dal bi im trebala sanitarna knjizica? :misli: :lol:
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Anhedonie napisao:za. prvenstveno radi zastite tih ljudi koji se istom bave.
:up:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Pa nema tu sta da se pitmo i da glasamo da li smo za ili protiv :lol:
To, inace vazi za mnoge druge zakone oko kojih se mi uvek nesto satro pitamo da li smo za ili protiv, a oni su standardi u EU.

U EU je prostituacija odavno legalna delatnost, pa i pored toga ima eksploatacije zena mahom iz istoicne Evrope, ali sve vise i iz Afrike.
Korisnikov avatar
By Mars
A jel to i hetero i homo prostitucija?

:D
Korisnikov avatar
By antibiotic
Ovde u AUT gay muska prostitucija je ta koja je van kontrole. Barove obilaze klinci "shtriheri" iz istocne evrope za koje nikada nisi sigurn da li imaju 18, 22 ili 15 godina.
Korisnikov avatar
By 2kune
Svakako za legalizaciju jer bi porez i prirezi potpuno uništili prostituciju.
By Sixto
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2586661#p2586661]CosmicLover napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2586625#p2586625]Sixto napisao:[/url]Da li vi stvarno mislite da bi makroi postali preduzetnici koji ispunjavaju M obrazac za prijavu na socijalno, isplacuju regres i topli obrok!? :lol: :rotflmao:
Naravno da ne ... mnogi od njih bi pod prinudom državnom aparata promenili delatnost ...
Kako bi ja voleo da jednom dnevno, samo na 15min stavim roze naocari... ovaj zivot bi izgledao mnooogo bolje...
Protiv naravno

puno je razloga..jedan recimo o kome se ne govori...
malo koja prostitutka bi dozivela penziju posle 40 godina prodavanja svoga tela jer istu ne dozive i ljudi sa mnogo laksim zanimanjem
makro ne bi imao taj problem

dakle ostajemo na istom, neko zivi lepo od prodaje tudjeg tela

21 vek

resenje mora biti drugacije
Korisnikov avatar
By IriS
on misli o penziji :doh: dzizs
penzija, od svih mogucih razloga...

ne dao ti tvoj bog (gore pomenuti) da vidis siru sliku. :roll:

:ozbiljan:
Korisnikov avatar
By 2kune
Barni, ali samo legalizacija djelatnosti može dovesti do beneficiranog radnog staža. To bez legalizacije nikako ne ide. :alexis:
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2586761#p2586761]2kune napisao:[/url]Barni, ali samo legalizacija djelatnosti može dovesti do beneficiranog radnog staža. To bez legalizacije nikako ne ide. :alexis:
ni u jednoj zemlji gde je legalizovana prostitucija koliko sam ja upucen nema benificiranog radnog staza, potrazi na netu canak o 2 sestre prostituke iz Holandije koje su posle 50 godina bavljenja prostitucijom otise u penziju.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2586738#p2586738]IriS napisao:[/url]on misli o penziji :doh: dzizs

Ako gledam napred u buducnost 40 godina to je sira slika, a ako gledam kao ti na ono sto mi je pred nosom onda je to uza slika.

Naveo sam samo jedan razlog a ima ih puno koji nemaju nikakve veze sa moralom koji je najcesci argument protiv.

..............

u zadnje vreme se provlaci i pitanje legalizacije trgovine ljudskim organima, tj. da ljudi u nestasici novca mogu prodati neki svoj organ.
Argumenti ZA su isti kao kod zagovornika legalizacije prostitucije.

davenje podrske ljudima da sakate svoje telo i duh zbog brzog i lakog novca je korak coveka unazad

neko ce reci to je njihov zivot imaju pravo da raspolaze sa njim...pa bi li ko od vas podrzao svog prijatelja da skoci sa mosta na koji se popeo kako bi resio zauvek svoj minus na racunu.
Korisnikov avatar
By Katengl
Jeste, iskljucivi uzrok prostitucije je mogucnost brze i lake zarade. :lol:
Ne zaboravite da mi ovde ipak pricamo o Srbiji...

Nije Srbija Holandija pa da zakonski "ispravna" prostitucija cveta. Cak sta vise, smatram da bi takav cin u siromasnoj, bednoj Srbiji naveo gomilu zena i devojaka (pa i muskaraca) da udju u istu kako bi zaradile koju kintu. Broj prostitutki bi otisao u besvest!

Tako da NE, kad se tice Srbije nisam za legalizaciju prostitucije. Smatram da bi se trebalo legalizovati DAVANJE seksualne usluge na striktno individualnom nivou (kako bi te jadne, izmucene devojke mogle da prijave zlostavljanje policiji a da ne budu u strahu da zavrse u corci, a i kako bi se obeshrabrili potencijalni makroi), ali ne i PRIMANJE (sto bi smanjilo broj musterija). Takav sistem je recimo u Svedskoj i smatram da bi se mogao primeniti kolko tolko efikasno u Srbiji (s' obzirom na njeno ekonomsko i politcko stanje).
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2586786#p2586786]Mage napisao:[/url]Ne zaboravite da mi ovde ipak pricamo o Srbiji...

Nije Srbija Holandija pa da zakonski "ispravna" prostitucija cveta. Cak sta vise, smatram da bi takav cin u siromasnoj, bednoj Srbiji naveo gomilu zena i devojaka (pa i muskaraca) da udju u istu kako bi zaradile koju kintu. Broj prostitutki bi otisao u besvest!
Ne vidim zbog cega bi zakon naveo ljude da se bavi prostitucijom, ako to vec ne rade. Zakon mu cak dodje kao otezavajuca okolnost za one koji su naprsno odlucili da se time bave radi baksisa, a olaksavajuca za one koji se time bave duze vreme i "profesijalno".
Korisnikov avatar
By Dark Walker
barni napisao:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2586738#p2586738]IriS napisao:[/url]on misli o penziji :doh: dzizs

Ako gledam napred u buducnost 40 godina to je sira slika, a ako gledam kao ti na ono sto mi je pred nosom onda je to uza slika.

A ako gledaš na ono što ti je pred nosom, a misliš da gledaš napred u budućnost i da je to šira slika, onda je to Barni, tvoja slika. :trep:
i, tako, .... u Srbiji su gej ljudska prava sva rešena kako treba pa je (dominantno heteroseksualna) prostitucija sada predmet ovoforumskog navijačkog interesovanja......
kako volim kad se samonalaže šlepanje "za gej zajednicu izuzetno važnih i povezanih" pitanja... :radosnice:

elem, kao što neko reče, kako bi legalizacija prostitucije dovela do uništenja upravo najgorih i najkontroverznijih stvari u vezi iste, to i ja sam recimo za legalizaciju.
no, i ono što Mage reče je upravo za razmisliti!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!