Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Herald
Brisel -- Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin ocenio je da je pravi trenutak da se otvori pitanje ustavnog i zakonskog uređenja autonomije Vojvodine.

"Trenutni okvir autonomije je neizvestan i nejasan, što sprečava Vojvodinu, a samim tim i Srbiju da razvija svoje kapacitete", kaže Kacin.

"Do danas nije uredjeno pitanje finansiranja Vojvodine, iako je po Ustavu to trebalo da bude uradjeno još 2008. godine. Postoji ustavna garancija od sedam odsto, ali je ona stalni predmet sporenja", rekao je Pastor u Evropskom parlamentu (EP) u Briselu, na konferenciji "Vojvodina - Izazovi demokratske konsolidacije autonomije".

link
Korisnikov avatar
By Herald
Beograd -- Savetnik predsednika Srbije Oliver Antić ocenio je da je izjava Jelka Kacina o Vojvodini nedopustivo mešanje u unutrašnje stvari Srbije i diplomatski skandal.

link
Korisnikov avatar
By Blady
Vojvođanska partija skupila 40.000 potpisa za Vojvodinu republiku

Vojvođanska partija saopštila je danas da je do sada prikupila više od 40.000 potpisa građana na peticiju kojom se traži donošenje novog Ustava Srbije, po kojem bi Vojvodina bila definisana kao republika unutar složene države Srbije.

Ta stranka je u saopštenju za javnost navela da će akcija prikupljanja potpisa biti nastavljenai narednih sedmica u svim vojvođanskim opštinama.

Vojvođanska partija je ocenila da bi Vojvodina republika u složenoj državi Srbiji značilo uspostavljanje novog državnog uređenja koje bi Vojvodini obezbedilo politički, ekonomski i svaki drugi subjektivitet.

http://www.autonomija.info/vojvodanska- ... bliku.html" target="_blank

Dakle, sta vi mislite?
Inace sam nedavno cula da su naprednjaci poceli zatvarati javna preduzeca u Kikindi, otprilike ce biti oko 500 ljudi bez posla.
By Sixto
Mislim da Vojvodina (sa izuzecem Novog Sada) ne da nije u stanju obavljati poslove iz oblasti drzavne uprave, nego nije u stanju da obezbedi elementarni nivo opstanka. Pokrajina sa 3 veca grada, Novim Sadom i ostatkom sastavljenim od usorenih sela i varosica kojima samo sto patke ne seru.

Svaka autonomija Vojvodine nuzno dovodi do novosadizacije iste, tako da bi opet preostale opstine popusile kurac u procesu decentralizacije.

Ma bre Adice, Klisa, Sajlovo i Petrovaradin jos nemaju svi kanalizaciju ko svet, o kakvoj crnoj autonomiji da pricamo... Garnitura u foteljama pokrajinske vlasti ce zderati po novosadskim restoranima na potpis iz troskova reprezentacije bez obzira na status Vojvodine.
Korisnikov avatar
By Blady
U pravu si za to da nemaju postenu kanalizaciju.
Steta.

Al sada tek ako se bude sjebavao grad po grad, mi smo cao.
By Sixto
Pre svega, kao sto ni Vlada tj republika, tako ni pokrajina nema kadrove koji ce da vode jedan drzavni aparat.

Toma kupio diplomu, Zajecar vodi onaj krmak menadzer s estrade, Stefanovic kupio diplomu... s druge strane DS promovise jedan intelektualni snobizam jer satro svi su posteno stekli diplome i radili ceo zivot, a kad prekopas malo ko im vodi opstine po Vojvodini i nekad po Srbiji isti kurac. Lokalni mocnici koji se prstom potpisuju i namestaju pajtasima poslove komunalnog opremanja.

Ajde da je Vojvodina postigla zavidan nivo uredjenosti pa da covek kaze da ima razloga da trazi neki ekskluzivitet u drzavi... ali cini mi se da je status najnaprednije regije u Srbiji u stvari samo nehoticno stvoren mit. Citavi gradovi su mrtvi... babe sede ispred kuca pod orasima, gledaju prolaznike, a u nizu po pet kuca prazno. Nema tu potrebe za autonomijom, jer kad ti starci pocrkaju svu zemlju ce obradjivati Miskovicevi i Kosticevi GPS vodjeni traktori i kombajni i svi cemo ziveti u Subotici, Novom Sadu i Zrenjaninu.

Mozda njih dvojicu da pitamo da nam odrade autonomiju, jer vise su vlasnici Vojvodine nego sami gradjani. :lol:
By Sixto
Sto se tice licnih preferencija... meni je polupismeni predsednik i vrcavi Canak sa kontaktima sa podzemljem isto. Sto se mene tice ne bi trosio novac na referendum neki, nesto... proceduru jer isti kurac, a para ne da nema, nego smo ga popusili...
Korisnikov avatar
By Blady
Os da kazes da nema nikakve borbe :cowboy:

:sigh:
Korisnikov avatar
By emo_haos_
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2700381#p2700381]Sixto napisao:[/url]Sto se tice licnih preferencija... meni je polupismeni predsednik i vrcavi Canak sa kontaktima sa podzemljem isto. Sto se mene tice ne bi trosio novac na referendum neki, nesto... proceduru jer isti kurac, a para ne da nema, nego smo ga popusili...
slažem se.

i da dodam, da sam mišljenja da malo ko razmišlja koliko državu zaista košta jedan referendum ili izbori. ne da se pare nisu bacale (bespravno prisvajale) i na druge stvari, ali opet...
By Sixto
Pa u sustini nema. Vidis i po mojim statusima po FB ako si uspela da upratis malo... kakav je moj stav.

Ovi su goveda pa su goveda i nije ih blam ni da ih uvate spustenih gaca oni bi rekli a jebiga i nastavili dalje, dok opozicija to isto je radila samo perfidnije. Nebitno je dal imas zaradjenu il kupljenu diplomu kad pomocu ovlascenja koja ti je dala drzava peres drzavne pare i izvlacis iz budzeta.

Pajtic kao pravi vladu u senci, picke krompirace... a cvika i cuva fotelju u vojvodini, seta sina po bazaru... jer zna da se nece dobro provesti na izborima pa dok moze on cuti i trpi...
Politicke elite su nam isluzene, iskompromitovane, potrosene... dati nekome ovlascenja drzave u drzavi je kao dati tinejdzeru da radi u kontroli leta. Fala lepo, al dete nemoj da diras nista, neka ovaj cika i dalje upravlja sto je doso preko veze...
Korisnikov avatar
By 2kune
ne Vojvodinu već vascelu Srbiju dati pod skrb Austro-Ugarskoj... :sudija:
Korisnikov avatar
By 2kune
ma trice i ku(r)čine... ne radi se o Vojvodini republici niti o koznakakvoj autonomnosti kakvu može zamisliti samo povampireni nacionalistički um već se radi o krajnje banalnoj stvari - EUrpskoj politici regija... ovdje su slični umovi umovali o EU uroti da se Istra dade Italiji... ispalo je da se samo radi o bezveznim administrativnim šprancama koje daju šansu regionalnom razvoju i povlačenju dodatne love iz fondova... regionalizacija je inače dio zajedničkog EU ustrojstva pa nije riječ o mješanju u unutrašnje stvari neke države već o procesu pridruženja te države EU na njen vlastiti zahtjev... ako nećete - ne morate... ionako je sada svako širenje upitno i neizvjesno...
inače, regionalizacija je jedna od boljih stvari za one koji hoće pokrenuti mali biznis iz poljoprivrede i turizma... uobičajeno, balkanci ne shvaćaju o čemu se radi... samo navijačke strasti rade...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Vojvodina koja je ušla u sastav Kraljevine SHS/Jugoslavije pre jednog veka, posedovala je viši socio-ekonomski standard u odnosu na ostatak Srbije, usled jasne razlike u razvojnom istorijskom putu tokom više vekova.

Vojvodina danas, nakon više decenija zapostavljanja i zlostavljanja, je u sličnoj bezizlaznoj poziciji kao i ostatak ove otužne države. Nisam siguran da je u takvim uslovima održiva veća politička autonomija, jer smo bedni i skupa.

A proces centralizacije iz Beograda, koji i sam puca pod pritiskom potpuno haotičnog širenja, uz odsustvo bilo kakvog planiranja, strategije održivosti i razvoja, i nedostatak neophodne infrastrukture, dovešće do sloma svih nas, ne samo Vojvodine.

Ne vidim rešenje u federaciji ili izraženoj političkoj autonomiji, niti u postojećem stanju. Nadam se nekom dobro promišljenom trećem putu. Bez temeljnih političkih reformi ništa nažalost po tom pitanju i mnogim drugim neće biti urađeno...
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2726314#p2726314]2kune napisao:[/url]ma trice i ku(r)čine... ne radi se o Vojvodini republici niti o koznakakvoj autonomnosti kakvu može zamisliti samo povampireni nacionalistički um već se radi o krajnje banalnoj stvari - EUrpskoj politici regija... ovdje su slični umovi umovali o EU uroti da se Istra dade Italiji... ispalo je da se samo radi o bezveznim administrativnim šprancama koje daju šansu regionalnom razvoju i povlačenju dodatne love iz fondova... regionalizacija je inače dio zajedničkog EU ustrojstva pa nije riječ o mješanju u unutrašnje stvari neke države već o procesu pridruženja te države EU na njen vlastiti zahtjev... ako nećete - ne morate... ionako je sada svako širenje upitno i neizvjesno...
inače, regionalizacija je jedna od boljih stvari za one koji hoće pokrenuti mali biznis iz poljoprivrede i turizma... uobičajeno, balkanci ne shvaćaju o čemu se radi... samo navijačke strasti rade...
this!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!