Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Stripi
Molim?
Hrvatska je u rangu sa Amerikom ili mene to oči varaju.
U svakom slučaju, ne vara me ono šta vidim kad izađem van iz stana.
By Reomir Klon
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2546675#p2546675]Stripi napisao:[/url]Molim?
Hrvatska je u rangu sa Amerikom ili mene to oči varaju.
U svakom slučaju, ne vara me ono šta vidim kad izađem van iz stana.
Da, Hrvatska je u rangu 5,0 - 9,9 %
a Srbija je nešto jača od 15,0 - 19,9 %
Razgledali smo to već i provjeravali ja i moji neki poznanici.
Prvo smo i mi misli da je nekakva zabuna u pitanju, al tako to tamo piše.
Druga je stvar sad da li to zaista odgovara stvarnosti i koliko je to sve objektivno.
By Reomir Klon
U Evropi je najgore prošla Albanija, ta se crveni ko i i Indija, Albanija i Indija su kako je vidjet, svjetskim šampionima. Tamo još potom slijede i ostale neke crvene zemlje: Jordan, Bangladeš, Hong Kong, sve te nekakve malene ili mini državice.
Korisnikov avatar
By Laerem
"The survey asked individuals what types of people they would refuse to live next to, and counted how many chose the option 'people of a different race' as a percentage for each country."

Ali nigdje u članku ne piše kakvi su to drugi "tipovi ljudi" bili ponuđeni. Pederi? Invalidi? Ljudi druge vjeroispovjesti? Liliputanci? Jer ako je to bila metodologija, onda je to kurac od istraživanja.
By Reomir Klon
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2546781#p2546781]Laerem napisao:[/url]"The survey asked individuals what types of people they would refuse to live next to, and counted how many chose the option 'people of a different race' as a percentage for each country."

Ali nigdje u članku ne piše kakvi su to drugi "tipovi ljudi" bili ponuđeni. Pederi? Invalidi? Ljudi druge vjeroispovjesti? Liliputanci? Jer ako je to bila metodologija, onda je to kurac od istraživanja.
Mislim da se to jasno odnosilo na boju kože, pitali su sve ljude isto, da li biste živjeli s ljudima koji su druge rase i boje kože od te vaše i ne izgledaju kao vi. Kome nije bilo jasno na šta se misli onda su to vjerovatno objasnili razlikama u boji kože ili izgledu, kose oči na primjeri sl. Mislilo se na te najmarkantnije vizualne, lako vidljive i primjetljive razlike u boji kože i karakteristične crte lica između različitih rasa.
Korisnikov avatar
By Laerem
Jasno je rečeno da je jedna od opcija eksplicitno bila "ljudi druge rase". Mene zanimaju koje su druge opcije. Dakle, ili je članak loš, ili istraživanje. Vjerojatno članak.
By Reomir Klon
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2546796#p2546796]Laerem napisao:[/url]Jasno je rečeno da je jedna od opcija eksplicitno bila "ljudi druge rase". Mene zanimaju koje su druge opcije. Dakle, ili je članak loš, ili istraživanje. Vjerojatno članak.
Oni su to preuzeli od:
http://wapo.st/10z2m5K
a svi zajedno odavde
http://bit.ly/13meSY8
to je taj izvor, bio je i na Daily Mailu
naveden, valjda ga nisi primjetio.
By Reomir Klon
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2546796#p2546796]Laerem napisao:[/url]Jasno je rečeno da je jedna od opcija eksplicitno bila "ljudi druge rase". Mene zanimaju koje su druge opcije. Dakle, ili je članak loš, ili istraživanje. Vjerojatno članak.
Može bit da ih je bilo više kriterija ali je onda bilo i više pitanja. Ovo su odgovori samo na ankentno pitanje koje se odnosi na rasu. Ne može se u jednom pitanju raditi i o LGBT i rasama i o nacionalnoj, zdravstvenoj i socijalnoj pripadnosti.
Mislim da između ove karte i ove koju donosim:

Slika

postoje stanovite paralele... :giggle:

Ako ništa, ovo slaganje barem uvjerljivo objašnjava zbog čega indijci najviše mrze strance... :giggle:
Doduše ovo s par afričkih zemalja je očita anomalija... :neznam: Vjerojatno je tu do religije... :opatica:
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2546682#p2546682]Reomir Klon napisao:[/url]U Evropi je najgore prošla Albanija, ta se crveni ko i i Indija, Albanija i Indija su kako je vidjet, svjetskim šampionima. Tamo još potom slijede i ostale neke crvene zemlje: Jordan, Bangladeš, Hong Kong, sve te nekakve malene ili mini državice.
Ali Albanci u Albaniji nisu upste rasisti to ce ti reci svako ko je posetio Albaniju.
Jordan ista prica.Nedavno sam bas postavio jednu svoju fotku sa nekim likovima kako puckamo nargilu, to je bio Jordan.Upoznao sam ih slucajno na ulici...kasnije im kazem i odakle sam itd...
Rasizma ima vise u zemljama Zapadne Evrope nego u ove dve zemlje.

Neko je naveo kako Indijci najvise mrze strance po nekom istrazivanju...sto i jeste i nije istina.Uopste u zemljama jugoistocne Azije, bivsim kolonijama zapadno-evropskih zemalja nije isto kada kazes da si iz Britanije i kada kazes da si recimo iz Hrvatske, Srbije, Grcke itd.Ja nikada nisam govorio da sam iz Evrope vec iz Srbije.(pa objasnim gde se nalazi ako neko ne zna)
Indija je nezavisna drzava tek 60tak godina, do te nezavisnosti su dosli nizom uspesnih i neuspesnih pobuna.Ista je prica i u okolnim zemljama.
Na momente mozes osetiti njihov strah od beloga coveka(govorim o obicnom stanovnistvu).Zato je veoma bitno reci odakle dolazis ako zelis da uspostavis kontakt sa lokalnim stanovnistvom.

Kada bi se pitanja drugacije postavljala drugaciji bi i odgovori bili i dobila bi se realna slika iz recimo Indije.
Korisnikov avatar
By blenta
tako je,
kad oces biti prihvacen od strane rasista jako je i silno bitno
pazljivo verbalno manevrisati kako slucajno ne bi pipnuo jedan od njihovih rasistickih dizni u mozgu
te mogao biti dostojan njihovoga drustva

kako biste mogli napraviti sliku zajednickog duvanja nargile, prevrtanja solje
i laganog razgovora o tome zastu su <> (random nationality) bezveze
ali gde ti je dokaz da je neki Jordanac rasista?

ti si to zakljucio na osnovu cega?

sto su tamo ugrozena prava zena?

ugrozena neka druga prava ljudi?

sto tamo vlada neki oblik patrijarhata?

ali to nema veze sa rasizmom

ne postoji ni jedna Americka serija gde bar u jednoj epizodi nije dotaknut rasizam kao problem Amerike.On postoji u Britaniji, Francuskoj, Nemackoj...Nedavno sam citao clanak o Menhetnu, korporacijama itd...tu je iznet jedan podatak koji govori da je prakticne nemoguce naci zenu crne boje koze koja je u vrhu upravljanja neke korporacije.Guglaj pa ces videti, imas tekstova o tome koliko zelis.

U Jordanu ne postoji ni jedan kvart ili geto zasnovan na na bilo kakvoj razicitosti osim materijalne, u Parizu imas jasnu podelu ko gde zivi samo sto se o tome ne prica nego se kroz ovakve clanke izvrce istina.

Ni Beograd nije postedjen rasizma, nas odnos prema Romima je rasisticki i nema to nikakve veze sa njihovom neimastinom vec sa tim sto su oni tamnije koze.

Generalno beli ljudi su oduvek bili rasisticki nastrojeni prema tamnijoj boji koze u svakom delu sveta.
Korisnikov avatar
By blenta
o gospode
dobro barni

bio sam sarkastican
glede toga kako si napisao post

mimo toga nemam ni najmanje sumnje da je amerika i severna i juzna mnogo manje rasisticka u odnosu na evropu a o jordanu ne mogu reci na osnovu vlastitog iskustva zivljenja od 2+godine

:predaja:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!