Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Srklet
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/25 ... rvate.html" target="_blank

Srbi najviše mrze Rome, LGBT i Hrvate :srba:

Najveću distancu i najnegativniji stav građani Srbije imaju prema LGBT populaciji i HIV pozitivnima, kao i prema Albancima, Hrvatima, Romima i Bošnjacima.

U očima građana, najveća diskriminacija je prema Romima, osobama sa invaliditetom i starima, navela je povjerenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić predstavljajući godišnji izvještaj povjerenika za 2012. godinu na sjednici Odbora Skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost spolova, javlja B92. Pozivajući se na istraživanje Cesida za potrebe povjerenika za zaštitu ravnopravnosti, Petrušić je navela da polovica ispitanika nije sklona tome diskriminirati, ali ni osuditi diskriminaciju.

Po njenim riječima, trećina ispitanika osuđuje diskriminaciju, a 18 posto pokazuje izrazitu sklonost prema diskriminaciji, dok petina ispitanika ne zna da je diskriminacija zabranjena. Ona je upozorila da zabrinjava to što je 44 posto pritužbi povjereniku u 2012. bilo zbog diskriminacije koju provode organi vlasti. Petrušić je navela da se 30 posto pritužbi povjereniku za zaštitu ravnopravnosti odnosi na diskriminaciju pri zapošljavanju. Među tužbama koje je u 2012. pokrenuo povjerenik za zaštitu ravnopravnosti, Petrušićje istaknula tužbe protiv jednog lanca picerija jer je zapošljavao samo žene i protiv jednog privrednog društva koje je oglasom za poslovnog tajnika tražilo isključivo ženu od 25 do 35 godina, 'ugodnog izgleda'.

Dodala je da je pokrenuta tužba i protiv vlasnika ugostiteljskog objekta čiji zaposleni su odbili uslužiti grupu djece s invaliditetom. Kako je navela, broj predmeta i pritužbi raste od 2010. i od izbora povjerenika za zaštitu ravnopravnosti. Povjerenik, po zakonu, nikada ne postupa po službenoj dužnosti, već samo reagira priopćenjima, a u pojedinačnim slučajevima diskriminacije može reagirati samo ako je podnesena pritužba.

any thoughts? :novinar:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Znaci, najomrazeniji si u Srbiji ako si LGBT iz mesovitog braka hrvata i roma.
Korisnikov avatar
By Laerem
Srbin najvise mrzi sebe. Takav politicki mazohizam i fetiš na vojne poraze je nevidjen.
Korisnikov avatar
By *deni*
Jeste.
A kad Srbinu kažeš da ne bežiš od njega što za bolje znaš, da ne želiš novi život, već da ovaj sačuvaš, onda ti kaže da si izdajnik, peder, najgori, da si svinja, separatista itd. Grozno. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Vel boy
kao shto rekoh u jednoj drugoj temi - praksa drushtveno-politichkih bolesnih rezima i nacija je izivljavanje i mrznja prema svim drugim i drugachijim sunarodnicima i sugradjanima, u kontekstu, pogotovo svojim sopstvenim gej Srbima/Srpkinjama i gradjanima Srbije- a sve zbog mitomanskih velikonacionalnih/religijskih frustracija i poraza preovladjujuceg drushtveno-politichkog establishment-a starog preko 2 decenije. i to nazalost stari-novi rezim u Srbiji konstantno podstiche.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Zanimljivo kako kod svih naroda najvise pozicije na hejt listi zauzimaju njihovi prvi susedi.
Ja mislim da je to ipak ljubav.
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2533120#p2533120]antibiotic napisao:[/url]ali zasto nas mrze? pa mi smo tako dobri :rida:
predobri prema heterosima (zato nas/vas i mrze jer je gej dobrota prema heterosima uvek uzimana za gej slabost i zeleno svetlo heterosima da udare na nas/vas), a tako chesto pojedini gejevi zlochesti prema drugim gejevima tj. izmedju sebe..... .......ima toga jasno pokazanog i na forumu. ono shto pojedini gejevi se ne usude iz straha ili koznachega da chine heterosima, chine drugim gejevima.....
disclaimer: *heterosi u kontekstu su samo skracenica za homofobe heteroseksiste, ne nuzno sve heteroseksualce........
Korisnikov avatar
By Vel boy
pa da. shto se sve u svemu da prevesti - da zli pripadnici srpskog naroda (najvishe hetero, ali i odredjeni gejevi) se vole izivljavati nad dostupnim a mekim odabranim metama.
Korisnikov avatar
By acid drop
meni je najjezivije to što mladi u srbiji ne vole ljude koji nisu navijači. :ozbiljan:

kad me neko pita za koga navijam, ja odgovorim da ne navijam i da me sport nimalo ne itneresuje. :zoran52:
Korisnikov avatar
By 2kune
srbi prije svega mrze empatiju, odgovornost i upotrebu mozga bilo koje vrste... dobra im je strana što su zarad toga super u S&M igricama ako ih se dobro vodi... :peace:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!