Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
......udruzivanje ateista na osnovu ateizma- vrlo problematicna stvar
............. sklonost ka blokiranju komentara pojedinaca na Fejsu i YT (moj slucaj :lol: ) nalozima -vrlo problematicna stvar. nije bas u duhu pospesivanja kritickog misljenja.

raspolaze li neko nekim pouzdanijim znanjem u pogledu toga ko su ti ljudi? :seljache:
Korisnikov avatar
By ManToy
Ne znam ko su. Lajkovao sam ih svojeveremno na fejsu i ubijali su sa grupnim privatnim porukama i onda sam ih blokirao. Sto se tice blokiranja komentara to mi je skroz ok jer i na hriscanskim stranama ili ti brisu ili te blokiraju ili komentar ide na odobrenje i nikada ne bude odobren. Reciprocitet je u pitanju.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
ne gledam na to kao na reciprocitet
i uopste mk je ta ,,ponasacu se prema tebi kao sto se ti ponasas prema meni/ svakom prema ZASLUZI'' logika strana
Korisnikov avatar
By blenta
zasto je
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2521760#p2521760]Orlando the Lady napisao:[/url]......udruzivanje ateista na osnovu ateizma
ne samo problematicna no VRLO problematicna stvar?

nadalje zasto od mozga operisani vernici prvi put kad im se desi ono sto oni rade sistematski i institucionalizovano decenijama, drekaju kako to se tako ne sme i kako to niiiijee lepo?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2521760#p2521760]Orlando the Lady napisao:[/url].....sklonost ka blokiranju komentara pojedinaca...nije bas u duhu pospesivanja kritickog misljenja
potpuna mi je misterija koje se tu sinapse u mozgu prespoje

mimo toga pogledaj ko su admini u grupi, ima ih par
ovaj prvi - predrag koji ima slovo A na avataru izgleda kao da je kolovodja

i ako ti toliko smeta imas da se uclanis u antigrupe - SPAS - satanisticki pokret ateisti srbije i svi mi izbaceni iz grupe ateisti

saznadoh da postoje potragom ateisti srbije
:retard:
Korisnikov avatar
By blenta
i da predupredim posto vec ocekujem sta ce biti sledeci odgovor

mi se fundamentalno razlikujemo, fundamentalno smo inkompatibilni... (ne ja i ti ili koji god biliver ce da pukne sledecu nego vernici i ateisti)

..nasi "operativni sistemi", nase "matrice rezonovanja", nasi polazni stavovi - nisu i ne mogu biti kompatibilni... ta prosta, primarna karakteristika - ako ste vi u stanju da verujete u naprirodno i "onostrano" bez posebnih dokaza, a ja zelim dokaze koji su opipljivi i neoborivi, onda ste vi za mene iracionalne besmislene osobe sa kojima ne mogu da razgovaram - jer je vama implicitno moguce da poverujete u bilo sta i da prihvatite bilo sta - a ja sam za vas, pritom, obicni prizemni glupan, koji je tvrdoglav i nesposoban da prihvati cak i osnovne postulate vaseg filozofskog sistema - samim tim, nesposoban da razume suptilnu nadgradnju vaseg metafizickog univerzuma...

shodno tome, vecina ateista vernike koji se ponose i egzibituju svoja ubedjenja smatra inherentno neinteligentnima, a mogu skroz i da razumem one koji ne bi ni da gube sekunde zivota slusajuci pa vas odseku /izbace iz grupe/zahvale vam se na saradnji etc

i ovo ne treba da zbunjuje:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2521779#p2521779]Orlando the Lady napisao:[/url]ne gledam na to kao na reciprocitet
i uopste mk je ta ,,ponasacu se prema tebi kao sto se ti ponasas prema meni/ svakom prema ZASLUZI'' logika strana
jer je faith dronovima logika generalno strana
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
nenene, ja govorim o YT nalogu. Na FB-u smo se jos i lepo slagali, kad smo se zajedno objasnjavali sa svetosavskim ekstremislima.
a onda: sasvim neutralan komentar na YT-u u vezi sa slikom i prilikom njihove potpreCednice i caozdravo.

a sad i:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2521788#p2521788]blenta napisao:[/url]zasto je
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2521760#p2521760]Orlando the Lady napisao:[/url]......udruzivanje ateista na osnovu ateizma
ne samo problematicna no VRLO problematicna stvar?

nadalje zasto od mozga operisani vernici prvi put kad im se desi ono sto oni rade sistematski i institucionalizovano decenijama, drekaju kako to se tako ne sme i kako to niiiijee lepo?
pre svega, blento, tesko da vernici mogu nesto da rade decenijama, osim selected few koji imaju taj znacajniji broj decenija
a crkvu i njene postupke valja ovde vesto razdvojiti od nesistematskog i svakako ne instutuionalizovanog vida ponasanja nekog pojedinca

i jos ovo: nisam rekla da se ,,ne sme'', niti da ,,nije lepo'', vec da je ,,vrlo problematicno''
razumem ljude koji su se udruzili u tamo nekim katakombama na osnovu toga sto su verovali u istu stvar.
ali NEVEROVANJE kao obrazac udruzivanja... moze biti da je u pitanju samo moja ogranicenost, ali mi ne ide u glavu. ,,AT EISTI srbije'', jebote, ,,ljudi u Srbiji koji ne veruju u Boga''
pa to je naziv dostojan mozda neke zajebancije sa drustvene mreze, ali ne i organizovanom i ozbiljno zamisljenom pokretu koji ce kriticki da sagledava nesto. :turban: :apprentice:
Korisnikov avatar
By blenta
shodno tome da mi sakupimo neki ozbiljniji intel od ove moje proste fb stalk epizode
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2521760#p2521760]Orlando the Lady napisao:[/url]
raspolaze li neko nekim pouzdanijim znanjem u pogledu toga ko su ti ljudi? :seljache:
te zalozimo neki bonfire ? :giggle:

btw
pravoslavnoj drzavi srbiji sa svojim de fakto snaznim teokratskim uticajem u svim porama drustva je definitivno potrebna organizovana akcija grupa koje "ne veruju u boga" jer je doslo do toga da kler mraci i oblaci zivotima gradnjana a tu vidim mnogo vecu "problematicnost" - ne samo iz razloga sto ih smatramo kao sto rekoh inherentno neinteligentnima
Korisnikov avatar
By blenta
ateist nije isto sto i komunist
By Simor
Naravno, komunista nije isto što i ateista. Pazolini je bio levičar i katolik, Edvard Kocbek partizan, član Komunističke partije i hrišćanski personalista itd. Ali to su nijanse koje su samo smetnja u virtuelnim manihejskim podelama i rasističkim aklamacijama (a kada za grupu ljudi tvrdiš da je inherentno ovo ili ono, onda ti nisi ništa drugo nego rasista i nacista).

:harmonika:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Nemojte molim vas o tome kako izmedju teista i ateista nema puno razlike. Svi smo mi manje-vise ateisti ili teisti. Ekstrema i gluposti svugde ima.

orlando je napisala:
"ali NEVEROVANJE kao obrazac udruzivanja... moze biti da je u pitanju samo moja ogranicenost, ali mi ne ide u glavu. ,,AT EISTI srbije'', jebote, ,,ljudi u Srbiji koji ne veruju u Boga''"
To bi onda bio globalni problem, ne samo ovdasnji. Recimo da se radi o ljudima kojima je dosta religije. Hicins je sebe karakterisao kao anti-teistu, sto je nesto ekstremniji i politicki stav, dok se ateisti ne zele da cuju za boga kao uzrok postanka bilo cega, vec bi da se stvari objasnjavaju naucnim metodama. Opet, ako si ateista ne mozes ignorisati stetu koju religiozni ljudi cine covecanstvu i reci "neka veruju sta god hoce", vec ses se usprotiviti.

Na kraju krajeva, mi smo ovde LGBT Srbije, jako slicna stvar i ne manje problematicna.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
ateizam nije pokret, ateizam je prirodno ishodište svih sumnji koje su poverene razumu, pa svako ima različit ateizam. neko negira postojanje više sile, što zna biti vrlo inspirativno, a neko je ateista jer mu je hit da ismeva ljude koji veruju, Provokatorski Agente
Korisnikov avatar
By antibiotic
Pa i ne mora biti pokret, a gluposti treba ismejavati, pogotovu one koji misle da su nedodirljivi.
Korisnikov avatar
By blenta
a neko je ateist jer je prosto odvec inteligentan za ne biti jedan :)
ergo zbog toga izmedju ostalog je nazalost jako tesko ateizam organizovati u neki "pokret"

no mislim da je donekle bitno organizovati ikakav .. otpor uslovno receno
mentalnom izmetu kojim se kler razmece na drustveno politickoj sceni u srbalja

:seronjo:
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2521833#p2521833]Orlando the Lady napisao:[/url]ateizam nije pokret, ateizam je prirodno ishodište svih sumnji koje su poverene razumu, pa svako ima različit ateizam. neko negira postojanje više sile, što zna biti vrlo inspirativno, a neko je ateista jer mu je hit da ismeva ljude koji veruju, Provokatorski Agente
cini se da kao sto ateisti znaju vise od religiji od vjernika da i vjernici znaju vise o ateizmu od ateista ^^
Korisnikov avatar
By Tungi
Grupa idiota. Jedni se sastaju kako bi dokazivali i slavili boga, drugi kako bi dokazivali i dokazivali kako ne veruju u boga.. Ostrašćeniji su i više veruju u njegovo postojanje nego bilo koji religiozan čovek. Ako u nešto ne veruješ, čemu tolika opsednutost.
Korisnikov avatar
By blenta
jer prva grupa manje inteligentnih primeraka utice indirektno na zivot potonje u vecoj ili manjoj meri

u zemljama kao sto je srbija i direktno i vrlo ocigledno - zadji samo u verski izlivi mozga temu

a argument ti je tipa jedni (obraz, dveri, stormfront...etc) se sastaju da bi onemogucili lgbt ljudima okupljanje, pedersku propagandu i u extremnijim slucajevima i zivot a drugi (lgbt,antifa...etc) se sastaju da bi digli nivo vidljivosti i svesti o svojim problemima. cemu opsednutost, what gives :blentavi:
Korisnikov avatar
By Vel boy
meni kao nea/nti/teisti (eto, da ne kazem verniku) :giggle: ne smetaju ateisti ako i sve dok udaraju tamo gde treba- na ljudusine u mantijama koji se crkvenim kle(i)rom zovu i na heteroseksizam/homofobiju/patrijarhalizam/mizoginiju/netoleranciju/naci-shovinizam.... zvanichnih religija.
s druge strane, sigurno da mi se ne svidja njihovo udaranje (ako udaraju) po Bogu, Isusu, BDM-i, svecima (onim chija bio/hagiografija zaista ne zasluzuje to udaranje) itd...., ali sve dok ne uvlache opsesivno gejeve u to, njihova a/nti/teistichka stvar. ionako su daleko manja shteta od shtete ovih religijozista koje opisah iznad koji misle da su jedini bogomdani.

a ovo " i uopste mk je ta ,,ponasacu se prema tebi kao sto se ti ponasas prema meni/ svakom prema ZASLUZI'' logika strana"

strana/nestrana, to tako biva. uopshte ne kazem da je OTL zasluzila da ju blokiraju, ali da a/nti/teisti ili bilo ko takodje mogu da rade ono shto religijozisti rade daleko vishe (blokiraju i banuju svakog ko se usudi da pisne drugachije), mogu....
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2521760#p2521760]Orlando the Lady napisao:[/url]......udruzivanje ateista na osnovu ateizma- vrlo problematicna stvar
............. sklonost ka blokiranju komentara pojedinaca na Fejsu i YT (moj slucaj :lol: ) nalozima -vrlo problematicna stvar. nije bas u duhu pospesivanja kritickog misljenja.

imaju sajt, primaju i donacije ko zeli da da, pare od toga idu u antihriscansku propagandu...no ipak nemaju moc kao Neron.

imaju na sajtu i dekontaminiranu Borku Pavicevic

sve jasno
By Guion Nerville
Svratih na sajt Ateista Srbije, http://ateisti.com/?" target="_blank, pocetna strana, odlomak iz Otvoreno pismo svim posetiocima, i tu kazu

Ateisti ne mrze vernike

Ovo je najbitnija stavka i zato je možda najbolje da u startu naznačimo da svi ljudi koji veruju u boga, idu u crkvu ili džamiju, krste se ili klanjaju, mole bogu pred obred, spavanje, pranje ruku i umivanje ili bilo kad, slave slavu, venčavaju se u crkvi, idu na pričest, poste petkom ili nekim drugim danima i generalno svi koji privatno, ili javno u crkvi, rade bilo šta vezano za religiju što ne ugrožava život i slobodu drugih ljudi, svi takvi ljudi imaju pravo i slobodu da sve to rade ako i kad god žele!

Sa druge strane, mešanje crkve i njenih predstavnika u poslove države, nametanje moralnih pravila i normi zasnovanih na religijskim tekstovima, uvođenje verskih učenja i simbola u državne škole, uvođenje verske službe u Vojsku Srbije, nametanje doprinosa za izgradnju verskih objekata, zahtevanje poštovanja i nasilno nametanje žalosti zbog smrti predstavnika samo jedne vere i poistovećivanje veroispovesti sa nacionalnom pripadnošću, apsolutno su nedopustiva kršenja osnovnih ljudskih prava svih građana i građanki jedne sekularne države!

Ovo poslednje deluje kao prostor oko koga se moze ujediniti, a pritom nije u pitanju ni neverovanje po sebi. On se ne mora obavezno ni svrstavati u okrilje ateizma (recimo, tu je i agnosticizam), tj. odredjene oznacene pozicije prema postojanju Boga, nego temirnoloski pre kao “deklerikalizacija drustva” .

edit: Inace, ne znam zasto blokiranje sasvim neutralnog komentara, nisam toliko upucen u njihov rad i organizaciju, da li je izolovan dogadjaj i moze se nekom obratiti za pojasnjenje, ili odrazava vec zastupljeniji pristup i gde izvesna ostrascenost nije iskljucena kao mogucnost.
Korisnikov avatar
By Vel boy
pa, barni, da nisu mozda onda bash ti zli strani placenici ateisti Srbije koji imaju dekontaminiranu Borku Pavicevic blizi hrishcanstvu nego amfilohije, irinej, obraz, nashi, filaret? pa, eto, pa.....
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ja već duže vreme pratim tu stranicu, posmatram samo šta se objavljuje i ne komentarišem mnogo, mrzi me. Međutim, postoje ta dvojica, koji su glavni na stranici a i inače, Marko i Predrag, koji su relativno agresivni u diskusijama i vrlo lako potežu za banovanjem i odstranjivanjem ljudi samo zato što se ne slažu sa njima, ali oni su kreirali tu stranicu, zauzimaju visoke pozicije u udruženju građana Ateisti Srbije, tako da kome se sviđa sviđa mu se, a kome se ne sviđa, nije primoran da bude član. Mada, činjenica je da ima i dosta trolova sa pouka i drugih verskih sajtova koji samo baljzgaju ponešto i pravi je sevap odstraniti ih da se izbegne moždani udar tom količinom gluposti.

A što se tiče udruživanja ateista, to nije ništa loše, po meni sasvim logična stvar, jer neverovanje u boga(tj. bogove) je samo po sebi dovoljna stvar da bi bila dovoljna za okupljanje istomišljenika.

Inače, solidan broj rasprava na fejsbuk strani se vodi baš oko umerenih ateista i antiteista, gde izgleda da su admini u ovoj drugoj grupi. Umereni ateisti ne veruju u boga ali se zalažu za poštovanje religije, protive se ismevanju crkve i crkvenih velikodostojnika, Biblije i drugih verskih spisa, već su više za neku civilizovanu raspravu i sučeljavanje argumenata, za razliku od antiteista koji gaje prezir prema crkvi i njenim verovanjima, i nije im nikakav problem da prave kojekakve "bogohulne" karikature i ostale stvarčice, npr: (http://vimeo.com/12836360" target="_blank). Pa sad kad neko njih krene da kritikuje kako preteruju, onda taj neko bude šutnut sa facebook strane :D
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
jeste da zvuči blesavo, ali pretpostavljam da je reakcija na sve jači uticaj crkve u Srbiji. možda inat, možda realna potreba.
Korisnikov avatar
By bern
mene kao agnostika ovo zabavlja...
Korisnikov avatar
By mega therion
ateista jesam ali postujem sve vere i vernike... To za brisanje komentara me ne cudi nimalo, ko sve danas nije admin na face-u.... Kakvih sve grupa ima... Glupo jeste, cudno nije...
Korisnikov avatar
By Dr_Shortbus
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2521792#p2521792]Orlando the Lady napisao:[/url]

i jos ovo: nisam rekla da se ,,ne sme'', niti da ,,nije lepo'', vec da je ,,vrlo problematicno''
razumem ljude koji su se udruzili u tamo nekim katakombama na osnovu toga sto su verovali u istu stvar.
ali NEVEROVANJE kao obrazac udruzivanja... moze biti da je u pitanju samo moja ogranicenost, ali mi ne ide u glavu. ,,AT EISTI srbije'', jebote, ,,ljudi u Srbiji koji ne veruju u Boga''
pa to je naziv dostojan mozda neke zajebancije sa drustvene mreze, ali ne i organizovanom i ozbiljno zamisljenom pokretu koji ce kriticki da sagledava nesto. :turban: :apprentice:
Slika

U školama npr. imamo sekcije talentovanih za glumu, za slikarstvo, za pjevanje, za sviranje, za matematiku, za književnost...

E ovo bi bilo nešto kao udruženje ili sekcija netalentovanih učenika. :lood:

Koliko god ne mogu da shvatim religiozne fanatike toliko ne mogu da shvatim ni ljude koji se odriču svoje duhovnosti.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!