Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi
Ima li rusofila na forumu?

Slika

Ja sam već par godina opasno zaražen rusofilijom :)
Korisnikov avatar
By Hys.
a da neko napise da je srbofil, jel bi on/a bio/la lejm, a?

ot:

mislim da sam ocigledna anglofilka; mada u srcu sam hispanofilka.
Korisnikov avatar
By Vel boy
lako je biti zapadno-fil (zbog dostignuca u ljudskim pravima vecine savremenog Zapada) ili istonacionalno-fil (zbog toga shto si deo tog naroda). mislim, to sve dodje kao for granted.
ali veca tezina i vrednost bih rekao da se nalazi u biti ljubitelj progresivnih, opozicijskih, disidentskih i otporashkih delova (koliko god da su u manjini ili u "manjini") jedne vazne, brojne i uticajne nacije koja ima tragediju da ima totalitarno-reakcionarski rezim i sistem kao shto je Rusija. jer, tu su na testu sposobnosti spektatora da razluchi stvari, da se snazno odupre inherentnom generalizovanju nacije kroz rezim i sistem kojeg ima nesrecu da ima, da se snazno odupre predrasudama i stereotipima o toj naciji.
Korisnikov avatar
By Mars
Nisam "fil" (nekako mi je minimum minimuma za bilo koje filstvo poznavanje jezika) ali ima stvari iz njihove kulture i tradicije koje volim i koje su mi bliske.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
ja bih se nazvao rusonostalgicarem. Zapravo zalim za vremenom kad sam ruse posmatrao iskljucivo kroz prizmu kulturno-istorijskih znanja, privlacnosti jezika i svega onoga sto sam znao o njima - prije nego sto sam upoznao ruse.
By Simor
Ako je Simonida Stanković, ćerka pokojnog Milića od Mačve, mogla svojevremeno da napravi modnu reviju uz četničke pesme, ja mislim da i mi možemo da napravimo gej žurku uz ruske pesme. Ali, ne t.A.T.u. ili Pussy Riot sranja, nego ili iz SSSR perioda ili ruske narodne.

Na žalost, nisam rusofil. Ali, dobro, ne treba mi zameriti; ja sam tek nedavno skontao da mi Latinka Perović nije mama.

:rida:
Korisnikov avatar
By Mars
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2494743#p2494743]CokoladnaBananica napisao:[/url]ja bih se nazvao rusonostalgicarem. Zapravo zalim za vremenom kad sam ruse posmatrao iskljucivo kroz prizmu kulturno-istorijskih znanja, privlacnosti jezika i svega onoga sto sam znao o njima - prije nego sto sam upoznao ruse.
Rusi van Rusije su vaistinu nepodnosljivi i preodvratni.

Ali znam nase ljude koji su trenutno tmao i imaju samo reci hvale o normalnim, nebahatim ljudima (doduse onaj snimak od 10min na YT sa njihovih puteva moze da baci senku na tu tvrdnju).
Korisnikov avatar
By Vel boy
ne znam kako neko objashnjava sud "Rusi van Rusije su vaistinu nepodnosljivi i preodvratni."

"...nase ljude koji su trenutno tmao i imaju samo reci hvale o normalnim, nebahatim ljudima" ?

nadam se da to ne znachi da su "normalni, nebahati" Rusi i Ruskinje oni koji podrzavaju putinov rezim i sistem. ni koji su mu bezpogovorno pokorni. :neznam:
Korisnikov avatar
By Mars
Rusi koji nemaju para da putuju po svetu i odsedaju u 5* hotels
By Ulix
Nisam rusofil. I nisam do kraja siguran da li je to zbog političke averzije ili jednostavno toga što mi njihova kultura nije osobito zanimljiva.
Korisnikov avatar
By Vel boy
@Mars, pa, poshto su to uglavnom od putinovog rezima progonjeni i obespravljeni bilo u Rusiji ili ne, nadam se da se mozemo sloziti. medjutim, svi Rusi i Ruskinje koji su van Rusije se ne bashkare putujuci po svetu niti odsedaju u 5* hotels-ima.
valjda je poznato koliko ima Rusa i Ruskinja van Rusije kao izbeglica, emigranata/imigranata, disidenata, progonjenih od putin rezima i sistema.
By space_oddity
@ultraviolet:
:up: :up: :up: :up: :up:

Nisam ni rusofil, ni anglofil, ni frankofil, ni srbofil, ni nikakav -fil tog tipa.
Korisnikov avatar
By Pipin
Mislim da ne. Ruski ne znam, u politiku im se ič ne razumem, religija me ne interesuje ni zakurac... Ustvari, ne znam šta se tačno podrazumeva pod tim -fil, koji god da je. Šta ja to moram da volim ili da mrzim da bih bio -fil ili -fob? :misli:
Mada Dostojevski rulezz :hail:
U Rusiji sam bio samo jednom, ali u 4 grada i pokojem selu. I kao što neko već reče, sa ljudima samo odlična iskustva. Ni traga od onog silnog preseravanja o njima.
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Nisam rusofil, ali volim Rusiju.
Ljudi treba da ukapiraju da Rusi ne vole slepo idolopoklonstvo i teže da se distanciraju od patrijarhata.
To je jedna od najmoćnijih država kad je reč o feminizmu, ali to ne prikazuju transparentno.

:miris i ukus vanile:

"Već smo navikli da se njegova sujeta izrodila u neki poseban vid. I to je pravedno rečeno. Povremeno + istina retko - toliko se zapuštao da se čak nije ni stideo svojih kočija, što lunja peške po nadleštvima, što se počeo nemarno oblačiti, i kada bi se desilo da ga na ulici neko od starih poznanika odmeri sa podsmehom, ili bi prosto odlučio da ga ne prepozna, Veljčanjinov je imao toliko gordosti da se čak ni ne namršti. I to da se stvarno ne namršti, a ne samo reda radi."

Dostojevski - Večni muž

?
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Jako volim da slušam bend Arkona.
Masha je pre izvesnog vremena dala jako kvalitetan intervju:
http://nocturnemagazine.net/intervjui/3 ... iti-i-nove" target="_blank

Najbitniji deo koji ne treba gubiti iz vida:
"Da li imate problema bilo koje vrste zbog vašeg izgleda, stavova, tekstova? Verovali ili ne, ima dosta ljudi koji vas doživljavaju kao nacionalistički bend...
Maša: Nikada nismo imali nikakvih problema. Tako misle neuki ljudi, koji ne znaju ništa o nama. U svakom slučaju, ne zanima me šta neko misli o meni, i ja ne želim da skrivam to što živim i ako nekome to smeta to je onda njegov problem.

Za svaki slučaj, želim da kažem da se grupa Arkona ne oslanja na nacističke, rasističke i šovinističke poglede. Pevam o mom pogledu na svet oko mene koji je pun kako dobrote tako i mržnje, i govorim ljudima o istinama i lažima sa moje tačke gledišta."

Volim atmosferu ove pesme:
Korisnikov avatar
By 2kune
najbolji lijek za rusofila jest da mu se plati put u Rusiju... :giggle:
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Kad je reč o ruskoj pop kulturi, volim i TATU i Dimu Bilana i Serebro i Pussy Riot, ali Masha Scream ipak najbolje dočarava Titovu politiku. :snob:

Queen!
Korisnikov avatar
By Dark Walker
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2761351#p2761351]Dark Walker napisao:[/url]Nisam rusofil, ali volim Rusiju.
Ljudi treba da ukapiraju da Rusi ne vole slepo idolopoklonstvo i teže da se distanciraju od patrijarhata.
To je jedna od najmoćnijih država kad je reč o feminizmu, ali to ne prikazuju transparentno.

:miris i ukus vanile:

"Već smo navikli da se njegova sujeta izrodila u neki poseban vid. I to je pravedno rečeno. Povremeno + istina retko - toliko se zapuštao da se čak nije ni stideo svojih kočija, što lunja peške po nadleštvima, što se počeo nemarno oblačiti, i kada bi se desilo da ga na ulici neko od starih poznanika odmeri sa podsmehom, ili bi prosto odlučio da ga ne prepozna, Veljčanjinov je imao toliko gordosti da se čak ni ne namršti. I to da se stvarno ne namršti, a ne samo reda radi."

Dostojevski - Večni muž

?
Slika

MJ, you are black Freud! :) Tell something about that. :elvis:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!