Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/34661 ... zabranjena" target="_blank

Da Parada ponosa nije zabranjena, ja bih bio na njenom čelu, ali je Vlada Srbije procenila da bi, u slučaju održavanja ove manifestacije, bezbednost Beograda bila ozbiljno ugrožena, izjavio je sinoć predsednik Srbije Tomislav Nikolić u emisiji "Utisak nedelje" na Televiziji B92.

htio je doći, ali ga zajebaše s tom zabranom. ^^

enivej, osjećate li se kao da je tomislav nikolić i vaš predjednik? smatrate li da se on zauzima i za prava onih građana i građanki srbije koji su neheteroseksualni? što očekujete od predsednika nikolića? kako on sa svojim ograničenim ustavnim ovlastima može utjecati na to da se smanji podivljala homofobija srbijanskog društva? i, jeste li možda glasali za tomu nikolića? :novinar:

mislite li da će predsednik nikolić ubuduće pokazati homofobima zube? :perezube:
Slika
Korisnikov avatar
By Laerem
Srbija - koji jebeni URNEBES! :lol: I ne mislim na popularni umak.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Da je sa sajta njuz.net pa da razumem izjavu... ko je ovde lud!
ne pamtim ispraznija dva tv sata od sinoćnih...

ali AMA baš ništa konkretno...

i ta nekakva uljudnost tomina je jako dražila...

valjda jedino konkretno šta je i kazao da će parade sledeće godine biti-sad valjda još nije stigao da vidi ko gde sedi u policiji-tako nekako...

i oljin uvod-prošlonedeljna emisija o paradi je imala ne znam kakav rejting-nešto preko miliona...a ja ne pamtim olju da je rejting ikad pominjala...

da,glasao...
Korisnikov avatar
By acid drop
Šta, opet ćemo imati državni prajd? :nerd:

Ko se pojavi tamo, jede govna iza peći.
Korisnikov avatar
By acid drop
Ne razumem zašto svi kače taj klip sada. :neznam:
By space_oddity
Pa zato što je i više nego očigledan primer ogromne nedoslednosti i ispraznih predisbornih obećanja, a još i vrlo vezan za aktuelnu temu.

Naročito je simpatičan deo kad kaže da opasnost postoji "jer je loša vlada". Izgleda da se nije nadao da će dobiti priliku da se oproba u pravljenju bolje vlade.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
specijalno bespredmetna emisija
sracunato pasivan covek
a istovremeno iznenadjujuce opasan lik

videcemo vec.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2453235#p2453235]space_oddity napisao:[/url]

Toma Nikolić: Staću na čelo Parade!

Da se ne zaboravi.
I ne samo to i ne samo sada - da se ne uljuljkava ili samozavarava. Osim ako nije promenio dozivljaj toga sto je dolicno prema "sopstvenoj Crkvi, Bogu i Prirodi" u medjuvrmenu (odnosno na njih malo "pragmaticno" zazmurio, izmedju redova).

http://www.youtube.com/watch?v=PpFXe8xW ... page#t=18s" target="_blank
Korisnikov avatar
By Delete
Pricalo se i nekoliko meseci pre neodrzanog prajda o Tominoj zelji da se odazove pozivu da seta sa pederima, ali su se unutar lgbt aktivisticke zajednice vodile zucne rasprave o tome zele li ga pozvati ili ne.
Nazalost, nasi aktivisti bas nemaju sluha za one koji zele da ih podrze, ako im se ta podrska ne svidja licno.
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2453307#p2453307]Delete napisao:[/url]Pricalo se i nekoliko meseci pre neodrzanog prajda o Tominoj zelji da se odazove pozivu da seta sa pederima, ali su se unutar lgbt aktivisticke zajednice vodile zucne rasprave o tome zele li ga pozvati ili ne.
Nazalost, nasi aktivisti bas nemaju sluha za one koji zele da ih podrze, ako im se ta podrska ne svidja licno.
:lol: Pa da..
Korisnikov avatar
By Mars
...sto je lepo sublimirano u filmu "Ko to tamo peva?" sekvencom (parafraziram): "Deset godina se sudim sa drzavom-isteracu svoje, pa makar CRKO!"
By space_oddity
Pa evo, i ja koja ovde živim bih rekla da se događaju vaistinu urnebesne stvari.
Korisnikov avatar
By deran
niko ne kaže da to nije istina... :srbin:
Korisnikov avatar
By bern
ovo je, naravno, zamazivanje očiju. savršen trenutak da jednom glasno kaže kako je za gay populaciju:

1. izbori završeni, čvrsto je na vlasti.
2. u toku je nekakva "borba" protiv korupcije.
3. bio je u inostrantstvu ("morao je da kaže da bi stao na čelo parade").
4. najvažnije od svega: parada nije održana.
Korisnikov avatar
By deran
nije problem,nego je...štaznam,bezveze... :srbin:
Korisnikov avatar
By deran
da,još fali milijana i možemo na mars... :smeh:
Korisnikov avatar
By Berserker
Što se tiče Drtijevog posta, složio bih se... Nikolićeva izjava je za NJUZ, pa ja sam umro od smeha kad sam čuo vest...
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2453224#p2453224]Popeye napisao:[/url]http://www.blic.rs/Vesti/Politika/34661 ... zabranjena

Da Parada ponosa nije zabranjena, ja bih bio na njenom čelu, ali je Vlada Srbije procenila da bi, u slučaju održavanja ove manifestacije, bezbednost Beograda bila ozbiljno ugrožena, izjavio je sinoć predsednik Srbije Tomislav Nikolić u emisiji "Utisak nedelje" na Televiziji B92.

htio je doći, ali ga zajebaše s tom zabranom. ^^

enivej, osjećate li se kao da je tomislav nikolić i vaš predjednik? smatrate li da se on zauzima i za prava onih građana i građanki srbije koji su neheteroseksualni? što očekujete od predsednika nikolića? kako on sa svojim ograničenim ustavnim ovlastima može utjecati na to da se smanji podivljala homofobija srbijanskog društva? i, jeste li možda glasali za tomu nikolića? :novinar:

mislite li da će predsednik nikolić ubuduće pokazati homofobima zube? :perezube:
Slika
kakva ustašca, zubići i okice
By Simor
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2453429#p2453429]Popeye napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2453418#p2453418]deran napisao:[/url]niko ne kaže da to nije istina... :srbin:
osim ako na tu istinu ukaze nesto iz hrvatske - onda je problem. :lol:
Može da bude čudno ako neko iz Hrvatske konstantno ukazuje na taj problem, jer se to onda može protumačiti kao čist nacionalizam. Postavlja se pitanje zašto bi neko iz Hrvatske bio posebno zainteresovan za stanje lgbt populacije u Srbiji. Primera radi, meni jeste važno šta se dešava na polju lgbt prava u Hrvatskoj, ali u istoj meri kao što mi je važan i položaj lgbt populacije u Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj ili Bosni i Hercegovini. Dakle, u regionalnom kontekstu važno je šta se dešava u okolnim zemljama, ali ne razumem zašto bih posebnu pažnju obraćao na dinamiku država-pederi baš u Hrvatskoj. Zašto bih se, primera radi, opsesivno bavio Ivom Josipovićem ili Zoranom Milanovićem. Zašto mi ne bi jednako bili interesantni i Milanović i Orban. Da ne bude dileme: to, naravno, ne znači da wannabe levičari iz Hrvatske ne mogu da pišu po forumu i žestoko kritikuju Srbiju, ali i ne znači da baš svako mora ničice da pada pred tim kada-bi-se-zajebavali visokoumnim primedbama. Ono što priznajem jeste da su hrvatski forumaši opsednuti Srbijom daleko zanimljiviji od srpskih forumaša opsednutih Hrvatskom. Možda to ima veze i sa tim što mi je nacionalizam nacije kojoj pripadam uvek bio odvratniji od tuđih nacionalizama...

Što se teme tiče: da, glasao sam za Tomislava Nikolića. Do sada nisam primetio da su ni on ni nova Vlada Srbije bilo šta katastrofalno uradili što bi dovelo do toga da se pokajem zbog svog glasa. A svakako nemam razloga da se pokajem jer je moj glas bio glas protiv autoritarnog koncentrisanja moći u rukama jednog čoveka (Borisa Tadića). Parada u Beogradu ove godine jeste zabranjena, kao i prošle godine, ali je ove godine održan i Pride Week, uprkos svoj histeriji desničarskih organizacija. Sutradan je održan antifašistički marš u Novom Sadu, na kome su učestvovali i gej aktivisti i vijorile se i gej zastave i to je prošlo bez problema, dok je pre pet godina antifašistička kolona napadnuta od srpskih nacista (tada je predsednik bio Boris Tadić, a premijer Voja Koštunica i baš su lepo kohabitirali). Dakle, pomaci postoje, sve je to, naravno, sporo i nedovoljno, ali prikazi kako je Srbija neljudska, mračna i blatnjava i kako će takva zauvek ostati apsolutno ne stoje i zlonamerni su. Svakako da su Nikolić, Dačić i Vučić poprilično nezainteresovani za probleme lgbt populacije, ali tu nema ni govora o nekom sistematskom radu protiv lgbt ljudi. Podivljale homofobije nema; ima je taman onoliko koliko ju je bilo i u ranijem period: to je jako puno, ali nikakva empirija ne može da dokaže da je pobeda Nikolića ili SNS-a dovela do metastaze homofobije.

Srbija ima puno problema na svom tranzicionom putu i te probleme nije lako rešiti. Dodatni problem je i to što u delu EU postoji filozofija da će Srbija bolje primenjivati evropske standarde ako se stalno odguruje od EU. To je ona pretnja Jelka Kacina, čoveka koji je početkom ’90-ih prošlog veka aktivno učestvovao u dezintegraciji Jugoslavije, da će Srbija dobiti šta je zaslužila: znači, Srbiju treba kazniti zbog odnosa prema lgbt populaciji (na stranu što bilo kakvo kažnjavanje Srbije podrazumeva i kažnjavanje pedera i lezbejki koji žive u njoj) i nikako joj ne treba pružiti ruku, uvući je u svoje tokove (kako bi do implementacije evropskih standarda došlo brže i u većem obimu) i podržati one koji su u njoj ugroženi.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2453230#p2453230]deran napisao:[/url]ne pamtim ispraznija dva tv sata od sinoćnih...

ali AMA baš ništa konkretno...
Da.

Nisam glasala za Nikolica, ali bih pitala za njegovu pateticnu pojavu.
Ko moze da oseca da mu je Nikolic predsednik?

Pa pogledajte samo njegovu facu dok je bio kod Olje i to sto nije odgovorio ni na jedno pitanje.
Ovo je smesno, cirkus !
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2453634#p2453634]Simor napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2453429#p2453429]Popeye napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2453418#p2453418]deran napisao:[/url]niko ne kaže da to nije istina... :srbin:
osim ako na tu istinu ukaze nesto iz hrvatske - onda je problem. :lol:
Može da bude čudno ako neko iz Hrvatske konstantno ukazuje na taj problem, jer se to onda može protumačiti kao čist nacionalizam. Postavlja se pitanje zašto bi neko iz Hrvatske bio posebno zainteresovan za stanje lgbt populacije u Srbiji. Primera radi, meni jeste važno šta se dešava na polju lgbt prava u Hrvatskoj, ali u istoj meri kao što mi je važan i položaj lgbt populacije u Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj ili Bosni i Hercegovini. Dakle, u regionalnom kontekstu važno je šta se dešava u okolnim zemljama, ali ne razumem zašto bih posebnu pažnju obraćao na dinamiku država-pederi baš u Hrvatskoj. Zašto bih se, primera radi, opsesivno bavio Ivom Josipovićem ili Zoranom Milanovićem. Zašto mi ne bi jednako bili interesantni i Milanović i Orban. Da ne bude dileme: to, naravno, ne znači da wannabe levičari iz Hrvatske ne mogu da pišu po forumu i žestoko kritikuju Srbiju, ali i ne znači da baš svako mora ničice da pada pred tim kada-bi-se-zajebavali visokoumnim primedbama. Ono što priznajem jeste da su hrvatski forumaši opsednuti Srbijom daleko zanimljiviji od srpskih forumaša opsednutih Hrvatskom. Možda to ima veze i sa tim što mi je nacionalizam nacije kojoj pripadam uvek bio odvratniji od tuđih nacionalizama...
ili je mozda objasnjenje mnogo jednostavnije: ovo je gay-serbia forum, pa je logično da će u političkim raspravama fokus biti na srbiji. i ne vidim zasto bi dobra informiranost o politickoj sceni srbije te komentiranje iste bila opsjednutost ili nacionalizam.
Korisnikov avatar
By Laerem
Ma ja samo volim istjerati nutarnju sovinistu iz ovih pseudo-progresivnih Srba, tako sto ih dovedem do toga da se ne mogu suzdrzati da istaknu da sam ja iz Hrvatske. Uvijek upali. :D

A cim ti ides isticati nacionalnost ili drzavljanstvo svog sugovornika, vec si izgubio. (Btw. ja nisam Hrvat po nacionalnosti. Na popisu stanovnistva sam se izjasnio kao radijator, a dolazim iz Istre - gdje pravih Hrvata nema).
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!